Zaujimalo by ma, ci vie niekto poradit ako odchytavat pakety v nezabezpecenej wifi sieti. Nechcem to nijak zneuzit alebo zistovat hesla inych ludi alebo co, len tak by ma to zaujimalo ako sa to robi, ci je to fakt take jednoduche ako sa hovori.
Viem, ze cez Wireshark sa da sledovat prichadzajuca a odchadzajuca komunikacia na vlastnej sietovke, ale ako odchytavat takymto sposobom nezabezpecenu wifi ?
Nejake napady ? Chcel by som to vyskusat len doma na vlastnej sieti, Ze by som dal prec heslo a na jednom notebooku napriklad prehliadal nejake stranky a na druhom notebooku to nejak odchytavat cez tu wifinu.
"Odpocuvanie" nezabezpecenej wifi siete
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: "Odpocuvanie" nezabezpecenej wifi siete
Wireshark, Cain&Abel...
no hej, ale ako ?
Kazdy hovori ake je to jednoduche, ale neviem nikde najst nic konkretne ze ako sa to robi
Kazdy hovori ake je to jednoduche, ale neviem nikde najst nic konkretne ze ako sa to robi
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zapol si vobec tie programy a pozrel si sa na ne ako vypadaju, ake su tam tlacitka a menu, resp. si si pozrel manual na internete, ktory je k tymto programom??? Alebo sa najskor hlupo pytas bez toho, aby si to vobec skusil, hmm???
predstav si, ze som skusal Wireshark. A vidim ako to odchytava komunikaciu na mojej sietovke, ale ja chcem nieco ine. Ja chcem odchytavat komuniaciu, ktora prichadza/odchadza z ineho pocitaca nie z mojho.
vsak to aj robi, ak si vybral spravne zariadenie. Vytvoris si filter. Naprv ak chces odpocuvat 192.168.1.1, napises nieco ako
Toto by vsak nemalo fungovat na priamo smerovanych pripojeniach (napr. cez switch). Ak chces nieco take, musis uz mat skusenosti s programovanim.
Kód: Vybrať všetko
host 192.168.1.1