mód AP na routri - undefinied network
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
mód AP na routri - undefinied network
čaute. potrebujem pomoc. doma máme dsl internet. kábel ide do adsl routeru Tp-link a z tade všetci štastne fičia až na mňa. keďže som na poschodí a nemám šancu zadovážil som si druhý router. je to Belkin n+ F5D8235-4 v2. od spodného routera som si natiahol lan kábel hore. keď sa naň napriamo pripojím net ide - všetko je ok. no problém mám neskutočný s nastavením routeru. Belkin má mód prístupový bod. Keď sa zapne vypne dhcp a firewall a jednoducho net iba vysiela. má to jednu požiadavku. a to nastaviť manuálne IP ktorá sa nachádza v sieti. Keďže dole je 192.168.1.1 DHCP prideluje 100 IP a začína na 192.168.1.100 tak som dal IP adresu 192.168.1.180. Pichol som kábel do WAN a pripojil sa na Belkin a čo nevidím "undefinied network". pripojil som sa na pevno pozrel aku IP mi pridelilo a bola 192.168.1.105. Tak som do Belkinu dal IP 192.168.1.105. To isté. Keď vypojím lan z Belkinu som stále undefinied network no keď sa odpojím a pripojím už je to Belkin. tzn. že vždy keď sa prihlásim s káblom v routri napíše undefinied network. Podotýkam že som skúšal milión kombinácii. Preinštaloval som driver na PC. V routri je firmware najnovší. Skúšal som aj jednoducho po resete routru Belkin iba vypnúť DHCP manuálne a kábel pichnúť do LAN nie do WAN. Už som v koncoch.
Re: mód AP na routri - undefinied network
na tom belkine si nastav v dhcp inu sadu napr. 192.168.0.x
nat ti to nevie prelozit, ked ides cez 2 zariadenia s tou istou sadou a na wifi si daj iny kanal, nech je rozdiel aspon 2 kanaly...
nat ti to nevie prelozit, ked ides cez 2 zariadenia s tou istou sadou a na wifi si daj iny kanal, nech je rozdiel aspon 2 kanaly...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Re: mód AP na routri - undefinied network
mam zapojit do wan ci lan ? no aj tak som skusil a dakujem no nepomohlo. dal som na belkine dhcp 192.168.5.x. pripojil som sa , nenapisalo undefinied network pekne sa pripojilo no napisalo ze nie je pristup k internetu a vykricnik. pridelilo mi ip 192.168.5.3
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2013, 16:58)
skusal som aj taketo nieco co som nasiel na nete
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2013, 16:58)
skusal som aj taketo nieco co som nasiel na nete
Kód: Vybrať všetko
nastav routru LAN sitove parametry aby odpovidaly tvemu rozsahu (aby adresa nekolidovala s DHCP ci jinymi zarizenimi), vypni DHCP a WAN port neres (respektive tam nastav neco, aby ti to umoznilo kliknout na tlacitko OK). Wifi nastav stejny nazev a stejne zabezpeceni, ale jiny kanal (nejlepe takovy, ktery je nejmene o 5 kanalu od kanalu tveho prvniho routru). Pak propoj ty routry pres LAN rozhraniRe: mód AP na routri - undefinied network
Kabel, co ti ide hore, zapajas do toho belkinu do wan. restartni ho, pripoj sa nan cez wifi. neviem, ako ho nastavujes, predpokladam, ze cez cdcko. na to sa vykasli a chod cez webrozhranie. otvor prehliadac daj 192.168.5.1 prihlas sa najdi status. a to sem pastni. podla mna ten belkin nedostava spravne udaje. pre to aby ti siel net potrebujes ip, masku, branu a dns. u teba by brana mala byt ip toho dolneho tp linku. a dns tiez. este mozes skusit nastavit tieto veci rucne, ak som dobre pochopil, ako to mas, tak:
ip192.168.1.254 (napriklad, alebo hociaka ina nepouzita)
maska aka je v tplinku- zrejme255.255.255.0
brana 192.168.1.1
dns 8.8.4.4 dns2 192.168.1.1
ja skor preferujem, nech tu ip prideli automaticky, najlepsie nastavit ako static v dhcp na tom tp linku.
a ku tym radam, co si pastol, no s tymi sa moc nestotoznujem. wan nastavit musis, ak nie si v bridge mode a s tou wifi...nechapem, preco by mali mat rovnake nazvy, hesla a zabezpecenie.
gl
ip192.168.1.254 (napriklad, alebo hociaka ina nepouzita)
maska aka je v tplinku- zrejme255.255.255.0
brana 192.168.1.1
dns 8.8.4.4 dns2 192.168.1.1
ja skor preferujem, nech tu ip prideli automaticky, najlepsie nastavit ako static v dhcp na tom tp linku.
a ku tym radam, co si pastol, no s tymi sa moc nestotoznujem. wan nastavit musis, ak nie si v bridge mode a s tou wifi...nechapem, preco by mali mat rovnake nazvy, hesla a zabezpecenie.
gl