Problém s SSD diskom
Problém s SSD diskom
Prosím o radu, mám netbook ASUS Eee 1215B, ktorý som chcel zrýchliť, zakúpil som preto SSD Crucial V4 128 GB. Po krátkej práci na netbooku sa začal reštartovať, zistil som cez program AIDA, že teplota SSD disku je 91°C. Reklamoval som SSD disk u predajcu, ten reklamáciu uznal a poslal mi ďalší nový disk. Po inštalácii Windowsu mi Windows aj Acronis vyhodili chybovú hlášku, že sa nedá rozdeliť na partície. Cez AIDu som zistil, že má 99°C a viac krát sa netbook vypol a nedal zapnúť, jedine v tedy keď som vybral baterku. Volal som predajcovi povedal mi,že mám v netbooku skrat lebo aj
predchádzajúci SDD bol v poriadku a reklamáciu mi uznali len kôli tomu, že nebola dodržaná lehota z ich strany 30 dní a pochybuje, že by boli obidva zlé. Pôvodný HDD disk som už predal.
Ako zistiť kde je chyba ?
predchádzajúci SDD bol v poriadku a reklamáciu mi uznali len kôli tomu, že nebola dodržaná lehota z ich strany 30 dní a pochybuje, že by boli obidva zlé. Pôvodný HDD disk som už predal.
Ako zistiť kde je chyba ?
-
dadko123456789
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém s SSD diskom
Popis to presnejsie
Čo konkrétne máš na mysli ?
-
dadko123456789
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Popis presnejsie svoj problem datailne
Chybu ti predsa povedal predajca
Po načítaní Windowsu v kľudovom stave ukazuje cez AIDu 99 °C, netbook sa využíva na internet a dokumenty. Približne po polhodine až hodine sa objavia červené pásy na monitore ako keby sa vypol, zostane čierna obrazovka. Na nič nereaguje, jedine keď vyberem baterku a vložím späť potom sa znovu spustí a takto dookola.
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 10:51)
Predajca mi uznal reklamáciu len z toho dôvodu, že nedodržal lehotu 30 dní a po testovaní prvého SSD disku mi povedal, že je v poriadku. Problém mám v nebooku, údajne skrat.
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 10:51)
Predajca mi uznal reklamáciu len z toho dôvodu, že nedodržal lehotu 30 dní a po testovaní prvého SSD disku mi povedal, že je v poriadku. Problém mám v nebooku, údajne skrat.
Od toho skratu sa moze odvijat tvoj dalsi postup
beardie kde má byť ten skrat, nemôže byť to tým, že doska s SSD diskom nevie komunikovať ?
Pre zaciatok by som skontroloval konektor na doske, ci tam nie je nejaky prach/bordel...
Prach som tam nenašiel. Chcem sa spýtať či existuje nejaký program, ktorý zobrazí teplotu SSD disku.
AIDA pravdepodobne ukazuje blbosť. Skúšal som iné programy Speccy, HDDlife, Hard Disk Sentinel nevedia zobraziť teplotu ( majú tam otáznik ) a vyhodnocujú ho ako dobrý.
AIDA pravdepodobne ukazuje blbosť. Skúšal som iné programy Speccy, HDDlife, Hard Disk Sentinel nevedia zobraziť teplotu ( majú tam otáznik ) a vyhodnocujú ho ako dobrý.
Pripoj disk k inému PC ,rozdeľ na partície.Ak to pôjde tak to vlož do NTB čo to spraví.Vyber batériu a zapni NTB iba na zdroj .
chyba musi byt v nbooku, SSdcko iba tazko moze za beznych okolnosti dosiahnut 99st, mne sa v zivote ho nepodarilo rozpalit na viac ako 45-50st.
Dal som si otestovať SSD disk v servise, je v poriadku. Problém je v RAM-kách, ako náhle sú spolu nebook sa po čase reštartuje, alebo úplne vypne. Keď je tam len jedna z nich všetko šlape bez problémov. Originál tam bola Samsung 2 GB DDR3-1333MHz, M471B5773DH0-CH9. Ku nej som dokúpil Cosair 2 GB DDR3-1333MHz, CMSO2GX3M1A1333C9. Nedajú sa párovať.
Čo sa týka SSD disku program AIDA ukazuje nejakú somarinu ohľadom teploty. Viete mi niekto poradiť nejaký program, ktorý by mi zobrazil teplotu tohto disku. Speccy, HDDlife, Hard Disk Sentinel nevedia zobraziť teplotu tohto disku.
Čo sa týka SSD disku program AIDA ukazuje nejakú somarinu ohľadom teploty. Viete mi niekto poradiť nejaký program, ktorý by mi zobrazil teplotu tohto disku. Speccy, HDDlife, Hard Disk Sentinel nevedia zobraziť teplotu tohto disku.