Rana sa nehojí
Rana sa nehojí
Asi pred 2 mesiacmi mi pri rúbaní dreva odskočil kúsok dreva a jemne mi stiahol vrchnú časť pokožky, spojená je, ale ostala stále červená. Takisto som skúšal Wartner na kurie oká, ktorý mi jemne poleptal pokožku a nejak nie a nie sa to zahojiť. Poznáte nejaké overené krémy, keďže mojej pokožke sa nejak nechce opravovať samu seba? A čas asi nejak extra nepomôže.
Re: Rana sa nehojí
Na menšie rany a popáleniny zvyknem používať masť Calcium pantothenicum... neviem, či to bude dobré na Tvoju ranu.. ale hádam lepšie ako Wartner na kurie oká!
nemáte doma alebo niekto vo vašom okolí aloe vera ? za dva dni máš po ranách, lepšie ako akákoľvek masť
ja si to dávam na odreniny alebo hocijaké malé rany.. funguje to super
ja si to dávam na odreniny alebo hocijaké malé rany.. funguje to super
-
Kok
Light Professional
popripade konopnu mast
Hydrokortizon?
begbee ty by si mu dal hned liecbu
URcite tam mas infkciu treba ist k doktorke po ATB a aj ATB mast. Taketo zranenia su vzdy infikovane a bez liecby sa hoja katastrofalne.
Hej, o aloe som počul toho dosť, a fungujú aj krémy s ich výťažkom tak?
Len chyt nejaku sepsu, mozno na ARE ti potom daju aj aloe infuzky ked pekne poprosis.
No tak, Srnec, to hádam nemyslíš vážne s tými ATB. Však si robíš srandu? Lebo ak nie, tak mi pripadáš, ako väčšina hypochondrov, ktorí sa tu sem-tam objavia. Trochu zakašlú a hneď utekajú k doktorovi po tabletky
Ak ťa to nejak extra nebolí, nehnisá to, tak si to prestaň všímať a za chvíľu ani nebudeš vedieť, že sa ti niečo stalo. Podľa mňa si to ešte zhoršil kadejakými masťami. Určite by som s tým k doktorovi nešiel. Žiadne ATB ti netreba.
Ja som si asi pred troma mesiacmi zodrel kožu na ruke o stenu a ešte doteraz to miesto vidím. Ostal mi z toho taký biely fľak a okolo je to kúsok červené.
Ak ťa to nejak extra nebolí, nehnisá to, tak si to prestaň všímať a za chvíľu ani nebudeš vedieť, že sa ti niečo stalo. Podľa mňa si to ešte zhoršil kadejakými masťami. Určite by som s tým k doktorovi nešiel. Žiadne ATB ti netreba.
Ja som si asi pred troma mesiacmi zodrel kožu na ruke o stenu a ešte doteraz to miesto vidím. Ostal mi z toho taký biely fľak a okolo je to kúsok červené.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ked som sa ako decko zdrbal na sklenenu flasu a roztal si koleno na kasu, mama mi ranu natierala cajovnikovym olejom (tea tree oil) a do par dni bolo vsetko ok. Ale samozrejme tomu dopomohlo aj to, ze som bol decko a mlade bunky sa rychlo regeneruju. Tak ci onak, skus to. Moderna medicina aj tak nelieci pricinu, len dosledok, takze to co ti odporuca Srnec ta mozno zbavi bakterii v rane, ale to je tak vsetko.
Pinco to je normalne, koza sa u dospeleho cloveka regeneruje niekolko mesiacov...
Pinco to je normalne, koza sa u dospeleho cloveka regeneruje niekolko mesiacov...
Tommy, ja som tým chcel len povedať, že nech z toho nemá paniku, keďže sa nič vážne nedeje.
No jo budem musieť počkať.
jasne, netreba stresovat, odreta koza sa hoji dlhsie, mne za poslednu dobu pribudli rozne drobne popaleniny a poleptania a vsetko sa hoji bez akychkolvek lieciv uplne v pohode prirodzenou cestou 
Repikovy caj, ten tiez pomaha
Takto je to tazko, nikto tu ranu nevidime cez forum, ale urcite by s tym mal ist k doktorovi, co sa nehoji alebo zle hoji je infikovane (autor uvadza ze 2 mesiace to uz malo byt davno zhojene). Moze to hnisat, autor temy to neuviedol. Take dobroty mu v tom mozu hodovat, ze by clovek ani nepovedal. 
ATB su krajne riesenie samozrejme, zle som sa vyjadril mozno. Casto pomoze obycajna ATB mast.
Tieto alternativne doplnky urychluju hojenie zdravej rany.
ATB su krajne riesenie samozrejme, zle som sa vyjadril mozno. Casto pomoze obycajna ATB mast.
Tieto alternativne doplnky urychluju hojenie zdravej rany.