Obraciam sa na vas vsetkych s mojim aktualnym a zaroven aj velmi zaujimavym a zahadnym problemom s PC.
Tak na uvod pre upresnenie moja zostava:
CPU: Intel P. Dualcore E5500, 2,8GHz
MB: Gigabyte G41 ES2L
RAM: 4 GB (2x2GB Kingston) dual channel
VGA: Gainward Geforce 9800 GT, 512M
PSU: Evolve 450W
HDD: WD, 500GB, SATA, model. WDC5000AVVS
DVD: LG DVDRW Supermulti
A teraz k mojmu problemu a nasledne opisem moje pokusy o diagnostiku a odstranenie.
Moj problem je v tom, ze konecne som si po case zaobstaral PCI-E grafiku (na doske mam integru, ale ta na hry neni
Moje pokusy o zistenie chyby:
Podozrenie mi padlo na grafiku. Ale tuto chybu soom vylucil, kedze mi to uz kedysi robilo na uplne inej grafike, a sice to bola 9800GX2. Presne tento isty scenar. Pocas hry freeze a konec.
Spustil som 3DMark06. Cely presiel bez problemov, dokonca 2x (ale nie po sebe, bol tam casovy odstup asi 5hod). Skusil som Prime95, a stress testy. Bezalo to cca 2,5hod., a vsetko v poriadku, bez chyb. Tak som si myslel ze ci to nebude chyba zdroja. Vymenil som 450W za cisto novy 500W a samozrejme, vobec nic sa tym nezmenilo, hra aj nadalej mrzne. Vylucujem aj chybu HDD, je prevereny a vsetko v zelenom. CPU ok, RAM ok, VGA ok, PSU ok, HDD ok. Zeby to bola doska? PCI-E slot vadny? alebo hladam zle a chyba moze byt aj niekde inde?
Este jedna vecicka ma napadla, a to mi kamarat spominal, ze ci chyba nemoze byt priamo v hre BFBC2. Takze momentalne instalujem BF3 a uvidi sa. Pokial by to nefreezlo, chyba je v hre BFBC2 a problem automaticky vyrieseny. Ale co v pripade, ze mi to sekne aj v BF3 ? CO si o tomto myslite?
Pracujem s IT uz velmi vela rokov, ale takyto zahadny problem som teda este vazne nevidel.
Pani, za kazdu info, ci radu vam budem vsetkym vdacny. Hned ako skoncim testovanie na BF3, doplnim do prispevku detaily.