Rada starších, situácia na SVK

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Rada starších, situácia na SVK

Príspevok od používateľa Syfon »

Aj v Continentale za pasom sa da zarobit slusne, ale nie kazdy to tam vydrzi robit.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

beardie napísal:Casto sa tu opakuje mantra "studovat alebo pracovat", to plati mozno v 1. alebo 2. rocniku, potom si clovek musi najst cas na pracu popri skole, nejaky ciastocny uvazok, najlepsie v odbore, vynimkou mozu byt medina a podobne...
Asi tak, si to najlepsie vystihol, vacsina lepsich skol je koncipovanych tak ze prve 1-2 roky su najtazsie s predmetmi filtracnej funkcie a potom pri viac odbornejcich predmetoch je ten rozvrh poredsi a je viac casu aj na pracu.
ble93
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ble93 »

zdravim ludia , ked sme uz pri tych platov, tak by ma zaujimalo kolko moze zarobit taky strojar respektive absolvent strojnickej fakulty ? zaujimali by ma vase skusenosti z realneho zivota
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

zalezi v akom regione a do akej firmy sa dostanes...

pokial mas za sebou vysku, a pred menom ing. tak priemerne sa mozes pohybovat od 800 do 1200 eur v cistom

ako som povedal, zalezi od regionu, a do akej firmy sa dostanes...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

myslim, ze by si mohol skusit IT skolu a uz pocas skoly, hoc aj v 1.-2. rocniku sa dostat do firmy, potom sa mozes na skolu vysrat, dolezita je prax. IT nieje len programovanie. sprava databaz, aplikacii, je toho kopec a je to dobre platene, ale az ked budes mat prax a zmenis prveho zamestnavatela. z BA mozes ist do Brna ci Prahy alebo dalej.

kamarat studoval masmedia v PO, ale kedze ho viac bavilo IT, tak sa nato samozrejme vysral a bere dvojku v KE.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Veru veru tiez som chodil na VS a bol som nuteny zohnat si nejaku pracu, tak som sa jedneho dna dostal na slubny pohovor kde na mna pozerali ze naco mi je Slovenska vysoka skola, ponukli dost vyzsie podmienky ako sa tu diskutuje a vtedy som si to uvedomil. V knihach sa mozes topit kolko chces ajtak mozes skoncit pri lopate alebo za pipacom v tescu, vzdy to je o sikovnosti cloveka a o tom co sa naucil zo svojej vole (cisco netacad, rozne externe prednasky a skolenia, trosku laborovania...), z toho co som sa na VS naucil vyuzivam presne NIČ. Neodhovaram tym nikoho od studia, iba chcem podotknut ze najme pre IT uplatnenia vam odmagorenie 5 a viac rokov na FEIke ci FIITke az tak nepomoze.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pokial ma clovek vztah k IT tak jednoznacne treba dat nejaku tu FEI a podobne. Absolventi tychto skol mavaju veelmi zaujimave nastupne platy a firmy sa o tych sikovnejsich idu na trhu prace pobit.
/pokial ma clovek skusenosti tak nepotrebuje ani FEI a vie sa dobre zamestnat, ale najlepsia kombinacia je mat aj skolu aj skills/
Policajna akademia- tam treba mat bud tlacenku alebo velke stastie- malokto "bezny" sa tam dostane.
Zahranicie? pokial sa da, tak treba skusit. Platove ohodnotenie je nepomerne vyssie /Rakusko, Nemecko, GB/ ale zaroven aj niektore zivotne naklady.
Absolvent strednej skoly ma iba minimalnu sancu zarabat hoc aj v Ba cca 800€ netto.Pokial nemas miesto po znamosti tak je vysoko nepravdepodobne ze by niekto dal takuto sumu clovekovi bez dlhsej praxe. Bez vysky to celkovo nestoji za vela,pretoze aj ked budes mat casom kopec skusenosti, tak karierne moc stupat nebudes moct, pretoze na kazdej lepsej pozicii je jednoznacne vyzadovana.
Pokial sa bavime o tzv "lepsich" firmach, tak tam sa zo stredoskolakom vobec ani bavit nebudu, na take vzdelanie ani nemaju ziadne pozicie, ak sa nerata vratnik do budovy.. Napr vo firme kde momentalne pracujem,a to nie je nic svetoborne ani nie extra dobre platene, tak tam menej ako Bc. ludi neberu ani na najnizsie pozicie, skoro vsetcia maju 2. akebo dokonca 3. st. VS.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

gogo956 velice zaujimavy prispevok ale ako som uz povedal nezdielam tento nazor, nepovazujem ho za pravdivy.
Co to je lepsia firma? Mame zastupenie skoro vsade na svete (aj USA, Kanada, Afrika, Azia, Australia), rocny obrat na Slovensku cini okolo 20 milionov €, celkovy koncernovy obrat su desiatky ci stovky miliard €. Vysoku skolu dokoncenu nemam (iba 1.roc. STU FEI) a nelutujem ze som sa na to vykaslal. Nastupny plat som dostal nad moje poziadavky, po necelom roku islo este o polovicu hore. Na moje dotazy preco pri pohovore nezobrali nikoho s VS mi bolo odpovedané v zmysle "a co to je ta VS, co to znamena, mi potrebujeme sikovnych dynamickych mladych ludi nie mudrlantov s titulmi..." po tejto odpovedi som nadobudol názor že VŠ na Slovensku je takmer zbytočnosť, resp. opäť nikoho neodhováram, študujte ale v mojich očiach a z mojich skúseností to zase taký životný skok nieje. A k tomu ze na tom takto niesom sám, som v kontakte s 2 spolužiakmi ešte zo SŠ a obaja majú v čistých korunách nad 900€ a obaja nemajú VŠ.
Radšej by som sa zameral na kurzy v zmysle CISCO netacad a podobne, to určite viac zaváži.
Napísať odpoveď