Vypadky internetu
Vypadky internetu
Zdravím, vypadava mi internet iba na ntb pripojeny som cez wifi, vypadne na minutu, dve a znovu nabehne. Nejde mi pingnut ani samotny router ale silu signalu mam neustale plnu. router mam zyxel ngb 417. Na ntb som instaloval akurat allShare od samsungu inak absolutne nic. Antivirus mam avast aj po jeho vypnuti robí to iste. A este som si všimol, že to robi v nočních hodinách ale to som si uz mozno vsugeroval
. Moze sa jednat o nejaky virus ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vypadky internetu
Moze to byt virus, ale pochybujem. Pokial ti nejde pingnut ani len router, tak by som hladal chybu zrejme v routri alebo vo wifi notebooku. Mozno skusit iny router, zmenit kanal, zmenit sifrovanie siete. Teoreticky moze blbnut DHCP server, ktory ti zrusi pridelenu IP a zacne pridelovat novu. Treba sa skusit pohrat s nastaveniami siete.
zacal som hladat chybu na ntb stahujem najnovsi driver, ak nepomoze skusim reset routra. Pretoze aj z nicoho nic ping zacne skakat na 4s 2s, 3s, a potom uplne vypadne.
-
hojko
Site Admin
Ak je to 2, 3 ci 4ms, tak je to v norme. Ake je to fakt v sekundach, tak to v norme nie je. Skus zmenit kanal kvoli ruseniu.
praveze som pisal s ako sekundy to je nieco absurudne. Prave som ho restol DHCPčko mi pridelilo adresu pekne dal som 192.168.1.1 a stranku mi otvara 5min aj to bez .css wtf ? Router je kaput ? to by bol uz 5 za posledne dva tri roky, 3 odpalil blesk roznymi sposobmi a na jednom mi prestal ist WAN port, ten mi aj zreklamovali. A tento vydrzal az 7 mesiacov. Kladiem si len jedinu otazku wtf ?
-
hojko
Site Admin
V pripade, ze su to sekundy, tak je niekde chyba. Moze byt pokazene wifi v notebooku, moze byt pokazeny router, prilis velke rusenie siete. Skus dat notebook meter od routra, ze ako sa to bude chovat. Podobne vypadky pingov som mal raz pri slabom napajani, to som mal ale predlzeni napajaci kabel adaptera (mal som odstrihnuty konektor napajania, tam bol napajkovany asi 5-7 metrov dlhy kabel). Chcelo by to skusit iny router, pripadne vziat notebook do nejakej kaviarne a skusit sa pripojit na siet tam.
router mam v izbe 30 cm od notebooku takze tu by problem nemal byt. Skusim este zohnat nejaky router alebo APčko a necham ho testovat ping a uvidim. Sice tento notebook ma par rokov ale skor sa priklanam k chybe v routry.
Potom dám vediet vysledky.
// no ja neviem, nechal som ho vcera vypnuty 15min a potom som zo zapol a vsetko ide od vtedy bez problemu
uvidim ešte z dlhodobejsieho hladiska co to povie.
Potom dám vediet vysledky.
// no ja neviem, nechal som ho vcera vypnuty 15min a potom som zo zapol a vsetko ide od vtedy bez problemu