Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa CheZteR »

ten naraznik vyzera nebezpecne :D doslova :D pre vsetkych :D
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Trocha sa zamiešam do tejto debaty :) .
To, čo píše Juicy presne od auta očakávam. Najazdím do 10k km ročne. Nepotrebujem auto na bláznenie. Doma sme mali OI 1.6, mne to postačuje. Tak ako aj 1.4 vo Fabii. Momentálne serióznu OII do 6000 € v roku 2007 + nekúpim. Myslíte, že taká OI Tour tak 2008 - 2009 by bol už dnes krok dozadu?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

No dobre tazko tu vysvetlit ze dobre starany motor s 250tkm je lepsi ako bud stacany alebo zanedbany 150tkm... Focus uz je teraz len na "blaznenie" ale 4 roky som ho nicil denno denne na 90% v meste a motor naozaj nevykazuje znamky unavy skor naopak... Nebudem tu nikoho prehovarat a presviecat ludi o svojej pravde proste mam 3 auta povsetky su stare hrce s daleko po 250tis km a ani jedno nemalo robeny ziaden servis motora, motory su tak ako ich zlozili akurat focus ma menenu ol vanu lebo som ju rozbil... Co sa tyka spolahlivosti nad focusa motoricky zatial nemam lepsiu skusenost. A niektori citajte po sebe co pisete ved to je na hanbu...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Hegy napísal:4 roky som ho nicil denno denne na 90% v meste a motor naozaj nevykazuje znamky unavy skor naopak...
Pockaj,,,to ako chces povedat,ze teraz po 250k ozil a zacina fachat lepsie ako predtym ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie to asi nie .... Skor chcem povedat to co tvrdim od zaciatku, preco nekupovat 190tkm benzinak, kto tvrdi ze je na vrchole zivotnosti je budto likvidator motorov alebo si zle nieco nastudoval. Tvrdim ze motoricky benzin funguje uplne v pohode aj v horizonte 300tkm a pri jeho najazde 10tkm rocne... pochybujem ze ho bude mat to auto 15 rokov....
Neznasam mudrlantske tvrdenia ze 200t motor je na odpis, to su reci bud to ludi co nevedia obsluhovat auto alebo ludia co to poculi niekde pri pive ale urcite nie motorista co si nejednym takym motorom presiel a kto vie, ten mi da za pravdu, kto nevie (sam nemal auto/á s nájazdom cez 250tkm) nech tu nepise kraviny ved kto to ma citat, to ze pise sprostosti to je snad jeho vec ale ak to ma byt pre niekoho "otcovska" rada pri kupe auta, tak sa na mna nehnevajte ale kto to ma citat...
Mozem este dodat jedno, mal som feliciu ktora menila majitela pri 300t km. Teraz po 5 rokoch som ho stretol a na felicii s hrdzavymi blatnikmi a podbehmi deravymi pozeram ze to snad ne, a felda si veselo stale brmka ze motor ide v pohode... Co vam poviem, potesilo :)
Tým chcem povedat iba to, ze ak ma moznost kupit krasnu zachovalu Oktavku s paradnou vybavou ale 200 tisicmi za dobre prachy, tak to je IMHO ovela vyhodnejsia kupa ako nejaka exsluzobna so 120+/- ktora si odsrala stovky hrubych studenych jázd lebo majitel neriesil co s autom bude... Taky motor moze vydrzat aj 150to je jasne ale na to dojde az po roku ci dvoch. Ak kupis dobre starany 200tisicovy motor, vydokladovatelne starany.... Neni o com a tvrdenia typu "Davaj si pozor benzin a 200tisic to uz nevydrzi nic" to su uz rady ineho kalibru
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Hegy - blbost. Motory s malym objemom (1.2, 1.4) su naozaj vacsinou uz na odpis. Samozrejme v mojom pripade to bolo najma kvoli tomu, ze predchadzajuci majitel na tom jazdil dialnice a proste ten maly benzinak to nevydrzal v tak vysokych otackach (cez 5k ako som sa neskor dozvedel).

Cize nehadz tu vsetko do jedneho vreca.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej okej, tak mate pravdu... Keby ste vedeli ale ake zveriny som ja s Focusom robil, kolko si to auto a hlavne motor "odsral"... To iste felda, su to dva objemy 2.0L a 1.3L a oba vydrzali bez zasahu do motoru 300tis.km. tak neviem co robim zle potom ja ked pri 200 maju pomaly uz umierat... Nic som teda nepovedal a moje nazory stahujem s okamzitou platnostou a idem skusit tento rok dohovorit Focusu ze uz na preteky ma vela kilometrov, teda vlastne uz na normalne jazdenie ma malo kam by chcel pretekat... Zvlastne sa pozerat ake odlisne skusenosti s autami mame, vy same negativne a ja na druhu stranu si pochvalujem... Ale tie vase cisla ma stale zarazaju, diametralne sa odlisuju od mojich, fakt zaujimave...
Bajdvej kto mi raz pisal zlu karmu ze ten stary dizel uz ajtak p**u ide a sa rozsype tak dneska mu namerali na Mahe 190koni a 440Nm, zase cisla ktore tu mozem vydokladovat keby ma tu niekto chcel rozoberat ze si vymyslam.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

Hegy beries to zo zlehu uhla pohladu... my tu tvrdime vseobecne ze klasicke benziny napr. 1.6-ky niesu stavane na (v niektorych pripadoch aj kazdodennu) jazdu po dialnici.. je rozdiel ked to auto ma natocenych viac km po meste a okrskoch ako po dialnici a je ine ked ten benzin stravi 70% stojho zivota na dialnici a ma nabehanych cez 200 000km.. kamarat ma 1.4-ku 59kW to auto ma momentalne 210 000km s toho 85 - 90% jazdou po dialnici a motor bol generalkovany uz 3 krat.. raz pridrel motor, ptm mu prasklo tesnenie pod hlavou a nakniec aj samotna hlava.. je jasne ze to auto nebolo setrene a po dialniciach to lietalo 140 - 150 v jednom kuse ale preto si to ten motor aj odsral.. ale to som nechcel pisat takze to je len tak OT.. chcel som len povedat ze je jasne ze su auta - benziny ktore vydrzia aj 350 000km ale to sa musi ten motor vydarit.. a to neznamena ze ak tie tvoje dva benziny sa vydarili (o focuse nepochybujem, mam coto na nich ojazdene) tak to plati aj o kazdom inom benzinovom motore a pre kazdy je najazd nad 250 000km uplne bezproblemovy.. takze robit alebo posudzovat benzinove motory vo vseobecnosti s dvoch aut (skusenosti) mi pride trocha odveci a zkreslene... tak ako si sam povedal nase cisla sa od tych tvojich diametralne lisia s toho dovodu ze ty mas dva "vydarene" kusy ale preto nemusia byt vydarene aj vsetky ostatne..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej no toto mi trosku otvorilo oci, i ked stale neverim ze jeden dobre postarany motor proste nevydrzi 300tkm.
A stale mi to kur** neda, ta felda bola uplny srot, foter ju mal 5 rokov ako sluzobnu a jazdil s tym veeeela dialnice a vtedy este neboli na vyber kadejake 16ventily a dialnicne limuziny a cojaviem co, bola sluzobna felda a bol vysmaty, a ako som uz spominal to auto uz ma dvojnasobok diskutovanej hodnoty.
Na druhu stranu viem a som si vedomy ze cim novsie auto tym vacsia ekosracka ktora napriek genialnej konstrukcii vydrzi 1/3 co by mohla koli kadejakym ekologickym patentom typu EGR a neviem este jake recyklacie recyklacii (oleje na 30tisic km a podobne)...
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ma tu niekto skusenost s Ford motorom 2.0 TDCI popripade s mondeom rocnik >2008 ? Pokukavam po Forde Mondeo rocnik min 2008 no preferoval by som novsi aspon 2009. Co sa motoru tyka zatial sa mi nepodarilo najst kusok s motorom 2.2 TDCI dobrou vybavou a hlavne automatickou prevodovkou tak preto do uvahy pripada aj 2.0. K vybave - minimalne Titanium (jedno ci X alebo S) Samozrejme ze S-kove sedacky presite cervenou nitou s alcantarou by sa mi najviac pacili no stacili by aj obycajne cierne s alcantarou popripade klasicke sportove bez alcantary no obycajne nechcem. Fajn by bol aj velky displej pri budikoch a pri radiu no staci jeden. Prevodovka musi byt automaticka. Vyhrievane celne sklo je tusim v kazdej vybave ak sa nemyslim. Pozadujem tempomat,vyhrievane sedadla. Na farbe auta nezalezi. Vyhrievany volant som zatial v mondeu nevidel asi sa nevyraba co ? Cena cca 8000-10000 €. Vratane poplatkov v pripade prihlasenia. Rozmyslal som aj nad dovozom. Zatial som nasiel 2 kusky co nane poviete ? A neviem ci sa mi to zda ale ta laktova opierka vyzera byt dost kratka. Ako to je ? Na peugeote 407 je dlha a da sa este vysunut k pake co je fajn.

http://www.autoscout24.cz/Details.aspx? ... 00&asrc=st

http://ford-mondeo-combi.autobazar.eu/2 ... 34033.html
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tie 2.2 TDCi vo výbave sú velmi raritne a drahe, ale aj velmi svizne (175k a 200k) dobry vyber ja uz by som sice do dieslu nesiel ale tie 2.0 boli zevraj celkom vydarene, viac-menej, ide o motory z dielne PSA a na to by mna osobne nenahovoril nikto uz z principu, na starych 2.0 TDCi bola krasa ta ich nekonecnost, sice zvukovy prejav jak dodavka ale rapotalo to od nevidim do nevidim...
Ta vybava, to je nadhera, poradim ti jeden bazar, trendimpex, maju "candy cars"... bohuzial aktualne nemaju take Mondejko v automate... alebo potom dovozca Eurodiesel, oni maju tiez len overene auta. Na tom Slovenskom inzerate mi nieco nesedi, fakt moc dobra cena, az moc... Aby to nebola nejaka utopenica alebo cosi :/
priklad od nich: http://www.trendimpex.sk/index.php?opti ... 23&lang=sk
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

No ved to ten 2.2 musi byt bozsky dynamikou. ale najst v autoamte + vybave sa mi zatial nepodarilo :-/ No ja mam teraz Peugeot 407 1.6 HDI a na motor nemozem povedat nic zle vcelku mne vyhovuje. Vdaka za typ pozrem tych predajcov =)
encore15
Novice
Novice

Príspevok od používateľa encore15 »

Ahojte,

som student a v blizkej buducnosti budem potrebovat auto. Moj financny rozpocet je vcelku rozsiahly: od 2000 eur do 4000 eur. Avsak to neznamena, ze by som ich chcel vsetky minut na auto (tj. mozu sluzit do buducna za ucelom servisu). Rozmyslal som nad tym, ze kupu auta posuniem na neskor, kedy by ten rozpocet bol vyssi /~najnizsia pat ciferna suma/... Ale neviem, ci mi to stoji za to, byt bremenom... Co urcite viem: Mesacny najazd bude tak max 300 km. Auto chcem na presun z bodu A do bodu B, avsak to neznamena, ze siahnem po tom "najskaredsom", ale zas na druhej strane nie som "tvrďas", ktory silou-mocou tuzi po biemdablju E46 330D. Absolutne nemam prehlad o tom, ktore auto ma ake naklady na servis. Doteraz som mal k dispozicii Audi A6 2007, kde som dosahoval vcelku slusnu spotrebu v porovnani s uvedenymi na nete, avsak neplanujem sa s "novym" autom opat na tu sumu dostat. Co ma zaujalo: Skoda Superb, Jaguar X-Type, Jaguar S-type, Skoda Octavia I/II, VW Passat, nejake to patkove BMW /presnu motorizaciu nedokazem uviest/ a Volvo S60.
Obavam sa, ze mnou vybrane auta budu vacsinou pretocene. Vyssia suma km mi nevadi, pokial ide auto v poriadku, takze fakt pretocenych km je odstrasujuci.. ^^

Keby som zostal nadalej bez vlastneho auta, tak do buducna by to boli adepti: BMW X5, MB E, Audi A6, BMW 5er. maximalny rocnik by bol 2006 (podla sucasnych cien).
Oplati sa mi nadalej "setrit"? Pripadne, co odporucate Vy? Dakujem za rady
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

encore15 ... to si robis srandu z nas?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

superb, jaguar x-type, e-type, bmw x5, audi a6 a mesacne max 300km, good luck with this shit, chlapce, to je rocne najazd tak 4000km...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

peši prejdem za ten mesiac viac :D
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

CheZteR napísal:superb, jaguar x-type, e-type, bmw x5, audi a6 a mesacne max 300km, good luck with this shit, chlapce, to je rocne najazd tak 4000km...
nechcem sa ho nejak zastavat.... ale v mojom pripade to o moc ine nie je.... casto mam sluzobne auto a byvam od roboty 3km, takze ak neni zle pocasie idem pesi do prace, a sukromne auto pouzivam cisto na komfortne jazdenie... a za cca poslednych 6 mesiacov som na nom najazdil tak cca 1500 kilometrov, co vychadza mesacne na 250...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

chlapec10: Ale ludia si nekupia 5er, A6... na to, aby najazdili 250km za mesiac a dali za auto 60 tisic eur, potom ho predavali za 15 tisic po par rokoch.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Ako ked ratam ze ho potrebujes na presun do prace/skoly (t.j. 20dni) tak to mas 15km denne,...
7,5km tam a 7,5km spat...
to si fakt kup radsej bicykel a spravis nieco pre seba aj pomozes zivotnemu prostrediu.
Ak sa ti nechce bicyklovat resp chces sa dopravovat autom tak si kup maloobjemovy benzin, daco do 1500e a zvysok si setri...

na taky najazd nema zmysel kupovat auto (vobec), a ked hej tak urcite nie tie co si vypisal...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

hojko napísal:chlapec10: Ale ludia si nekupia 5er, A6... na to, aby najazdili 250km za mesiac a dali za auto 60 tisic eur, potom ho predavali za 15 tisic po par rokoch.
ja to chapem tak ze JEHO najazd bude 300km mesacne ak si to auto kupi, nie ze chce kupit jazdene auto na ktorom sa jazdilo 300km mesacne
Napísať odpoveď