Fotografia - vaše fotky
-
WiZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
mne sa paci
...mozno trosku viac miesta pred tankom a transparentnejsi podpis (alebo ho dat dolu vpravo...)
dik
pravdupovediac som zoskocil z toho druheho tanku a utekal pred ne odfotit ich v rade... pri bojovke sa kompozicia riesi velmi tazko, nehovoriac o pyrotechnike pri ktorej fotit ani nemozem
a podpis je koli konkurencnemu boju, na internet ho davam vzdy, inac ho nepouzivam na prezntacie alebo ked to niekomu kdo si foto vyziada posielam
jednu upravu som robil vcera ta sa mi pozdava viac, len neviem ci uz to nie je ako omalovanka ako mi bolo povedane
pravdupovediac som zoskocil z toho druheho tanku a utekal pred ne odfotit ich v rade... pri bojovke sa kompozicia riesi velmi tazko, nehovoriac o pyrotechnike pri ktorej fotit ani nemozem
jednu upravu som robil vcera ta sa mi pozdava viac, len neviem ci uz to nie je ako omalovanka ako mi bolo povedane
Pripada mi to ako screenshot z nejakej hry
Ale super fotka!
tiež mi to pripadá že to patrí skôr do témy "vaše grafické výtvory" ako tu
asi som staromódny... v každom prípade no offense, ale pre zaujímavosť, hodíš sem originál pred úpravami ? 
vdaka, som rad ze sa paci... je mi jasne ze s kontrastom a saturaciou som to teraz prehnal ale sedelo mi to tam, ciernobiela mi tak nevynikla, ale kolko ludi tolko chuti...
original fotka vyzera takto, imho to nie je graficky vytvor nakolko som na fotke nic nedotvaral ale len upravoval - vyhranie sa s expozicou, saturaciou, tienmi, vignetta a podobne
prikladam aj b&w na posudenie
original fotka vyzera takto, imho to nie je graficky vytvor nakolko som na fotke nic nedotvaral ale len upravoval - vyhranie sa s expozicou, saturaciou, tienmi, vignetta a podobne
prikladam aj b&w na posudenie
-
xH4wK
Suhlasim, uz aj na ephoto boli diskusie o fotkach kde je upraveny jas a podobne, jasne vyslo najavo ze grafik ktory je zaroven aj fotograf to ma proste lahsie ako len fotograf.. uprava fotky v tomto zmysle je proste nadhera v niektorych pripadoch
-
chlapec10
Addict
dokym neupravoval obsah tak o grafike nemoze byt ani rec... a ten neupravoval, upravoval len hodnoty
ano takychto diskusii som si vsimol, nakolko su tie moznosti vacsie ako kedysi a dostupnejsie pre kazdeho...
osobne si myslim ze chlapec10 ma pravdu resp som tiez toho nazoru ze sa nejedna o grafiku ale upravenu fotografiu...
u mna je to nieco na styl, ak som to neupravil manualne vo fotaku dorobim to v softe ale s tym ze s fotkou ako takou a ani objektami na nej nijako hybat ci upravovat nebudem, upravujem len jas, expoziciu, saturaciu a pod... aj ked je jasne ze soft ponuka neskutocne vacsiu skalu ako samotny fotak...
robim jak fotky tak grafiku takze je jasne ze mi to pomaha, to nepopieram, ale grafika je o niecom inom...
preto fotim aj na zrkadlovku aby som tie fotky mohol dotvorit na vysledok aky sa mne paci...
samozrejme ze sa nepovazujem za super fotografa a ani za fotografa ako takeho, pretoze narobim velmi vela fotiek s ktorych vyberiem a ktore potom doladim do pozadovaneho vysledku, co zo mna robi skor skuseneho postprocesora ako fotografa ale tak to skratka uz bude
ale musim poznamenat ze aj na akcie chodia fotografi, ktori fotia na historicke kusky a filmy a to su ini pani... ten nema taky vyber ako ja, kazdu fotku si musi dobre premysliet
v podstate to zacalo ako fotoreport z akcie, pricom na kazdeho dalsieho fotografa boli kladene vacsie naroky aby bol lepsi ako ten predosli, co nakoniec dospelo az sem... co ja nestiham technikou a skusenostami s fotakom to dobieham v pc, no co fotime na zrkadla vsetci robime pp, to je proste obraz dnesnej doby
neospravedlnujem tym moje fotky, ja jednoducho fotim takto a povazujem to stale za fotografiu a nie grafiku... su ludia ktorym sa to paci a su ludia ktorym sa to nepaci, nic viac nic menej... akceptujem kazdy nazor, a vela krat ma prave kritika posunula dalej pripadne na lepsi cestu, takze je to v poriadku... to je cele
p.s. robil som aj obal na casopis z obdobia 2. sv vojny a tam sa jedna uz o grafiku, je o tom aj video tak mozte porovnat
osobne si myslim ze chlapec10 ma pravdu resp som tiez toho nazoru ze sa nejedna o grafiku ale upravenu fotografiu...
u mna je to nieco na styl, ak som to neupravil manualne vo fotaku dorobim to v softe ale s tym ze s fotkou ako takou a ani objektami na nej nijako hybat ci upravovat nebudem, upravujem len jas, expoziciu, saturaciu a pod... aj ked je jasne ze soft ponuka neskutocne vacsiu skalu ako samotny fotak...
robim jak fotky tak grafiku takze je jasne ze mi to pomaha, to nepopieram, ale grafika je o niecom inom...
preto fotim aj na zrkadlovku aby som tie fotky mohol dotvorit na vysledok aky sa mne paci...
samozrejme ze sa nepovazujem za super fotografa a ani za fotografa ako takeho, pretoze narobim velmi vela fotiek s ktorych vyberiem a ktore potom doladim do pozadovaneho vysledku, co zo mna robi skor skuseneho postprocesora ako fotografa ale tak to skratka uz bude
ale musim poznamenat ze aj na akcie chodia fotografi, ktori fotia na historicke kusky a filmy a to su ini pani... ten nema taky vyber ako ja, kazdu fotku si musi dobre premysliet
v podstate to zacalo ako fotoreport z akcie, pricom na kazdeho dalsieho fotografa boli kladene vacsie naroky aby bol lepsi ako ten predosli, co nakoniec dospelo az sem... co ja nestiham technikou a skusenostami s fotakom to dobieham v pc, no co fotime na zrkadla vsetci robime pp, to je proste obraz dnesnej doby
neospravedlnujem tym moje fotky, ja jednoducho fotim takto a povazujem to stale za fotografiu a nie grafiku... su ludia ktorym sa to paci a su ludia ktorym sa to nepaci, nic viac nic menej... akceptujem kazdy nazor, a vela krat ma prave kritika posunula dalej pripadne na lepsi cestu, takze je to v poriadku... to je cele
p.s. robil som aj obal na casopis z obdobia 2. sv vojny a tam sa jedna uz o grafiku, je o tom aj video tak mozte porovnat
Hoci tiez nie som zastancom nejakych zasadnych uprav, su situacie, kedy si vysledny obraz predstavujete uplne inak, nez ho je mozne zachytit fotoaparatom. Co s tym?
Ako nazorny priklad, sem mozem hodit povodny zaber z fotky, ktoru som tu nahral predtym, a neboli k nej ziadne vyhrady. (http://www.hojko.com/post1884950.html#p1884950)
Aj keby sa pokrajam, tak pri tom svetle a vzdialenosti nedosiahnem taky kontrast bez zasadnejsich uprav. A pritom, ked som sa na scenu pozeral z lietadla, videl som ju jasno - mozog pracuje inak ako CPU a snimac fotoaparatu - dokaze filtrovat to, co vidiet nechceme.
Ak Polo-X chce fotky robit ako dobove, tak sotva sa mu to podari s dnesnou takmer dokonalou digitalnou technikou. Preto v experimentovani s farebnostou, zrnom a pod. mu nemozno mat za zle. Naopak, jeho rukopis je natolko citatelny, ze jeho fotografie by som pravdepodobne spoznal aj bez jeho podpisu. A to je to, co robi fotografa fotografom.
Ako nazorny priklad, sem mozem hodit povodny zaber z fotky, ktoru som tu nahral predtym, a neboli k nej ziadne vyhrady. (http://www.hojko.com/post1884950.html#p1884950)
Aj keby sa pokrajam, tak pri tom svetle a vzdialenosti nedosiahnem taky kontrast bez zasadnejsich uprav. A pritom, ked som sa na scenu pozeral z lietadla, videl som ju jasno - mozog pracuje inak ako CPU a snimac fotoaparatu - dokaze filtrovat to, co vidiet nechceme.
Ak Polo-X chce fotky robit ako dobove, tak sotva sa mu to podari s dnesnou takmer dokonalou digitalnou technikou. Preto v experimentovani s farebnostou, zrnom a pod. mu nemozno mat za zle. Naopak, jeho rukopis je natolko citatelny, ze jeho fotografie by som pravdepodobne spoznal aj bez jeho podpisu. A to je to, co robi fotografa fotografom.
-
chlapec10
Addict
mas pravduKoCi napísal:Hoci tiez nie som zastancom nejakych zasadnych uprav, su situacie, kedy si vysledny obraz predstavujete uplne inak, nez ho je mozne zachytit fotoaparatom. Co s tym?
Prikladam priklad, fotka roka vo World Press Photo, original ani neni, ale je rozdiel vo verzii ktora bola v tlaci a ktora v sutazi
-
xH4wK
To iste som spravil ja ked som hodil needitovanu foto na fb a potom upravenu na reddit kde ziskala 18k likes a videlo ju cez 1m ludi 
no ja napriek tomu vidím rozdiel v tom, či sa fotka upravuje kvôli tomu aby vyzerala viac ako to fotograf v skutočnosti videl, viď príklad ktorý tu dal KoCi (cez okná lietadla sa v 99% prípadov nedá odfotiť dostatočne kontrastná fotka, obzvlášť keď sú špinavé), a keď sa upravuje naopak, aby bola, neviem, akčná, omaľovaná, aby sa zakrylo zlé exponovanie ?chlapec10 napísal:dokym neupravoval obsah tak o grafike nemoze byt ani rec... a ten neupravoval, upravoval len hodnoty
zla expozicia to je, s tym suhlasim, ale v podmienkach v akych fotim sa to proste stava, tomu sa jednoducho neda vyhnut... ale to by si si musel vyskusat aby si vedel o com hovorim
potom podla teba je aj hdr fotografia grafika
potom podla teba je aj hdr fotografia grafika
-
xH4wK
Niekedy si nevyberies, napriklad moja fotka hore, mal som omylom prepnute z A na M a tak mi to spravilo fotku tmavsiu kvoli kratkej expozicii.. a samozrejme taku momentku uz proste nezachytim jedina moznost bola to ozivit a podarilo sa.Steju napísal:
no ja napriek tomu vidím rozdiel v tom, či sa fotka upravuje kvôli tomu aby vyzerala viac ako to fotograf v skutočnosti videl, viď príklad ktorý tu dal KoCi (cez okná lietadla sa v 99% prípadov nedá odfotiť dostatočne kontrastná fotka, obzvlášť keď sú špinavé), a keď sa upravuje naopak, aby bola, neviem, akčná, omaľovaná, aby sa zakrylo zlé exponovanie ?
A podla mna v skratke nikdy fotak nezachyti to co ty skutocne vidis a postprocess nie je uprava fotky ako takej takze vobec by som to nebral tragicky.
neberiem to vôbec tragicky, ani nikoho neosočujem ani neodsudzujem, just sayin'xH4wK napísal: A podla mna v skratke nikdy fotak nezachyti to co ty skutocne vidis a postprocess nie je uprava fotky ako takej takze vobec by som to nebral tragicky.
nechcel som sa hrať so slovíčkami, grafika negrafika, to vôbec nerozlišujem... skôr úpravy “k reálnejšiemu“ a úpravy “k umelejšiemu“ (omaľovanejšiemu). HDR s tiež dá takto rozdeliť, viď syndróm prvého statívu a nechutné prepísknuté HDR omaľovánky často v nevhodných situáciách kde väčší dynamický rozsah nieje treba vs použitie pri fotkách kde je to naozaj treba a nepôsobí to umelo (najlepšie je ak vôbec nieje poznať že sa jedná o HDR...) ide mi proste o princípPolo-X napísal: potom podla teba je aj hdr fotografia grafika
tak v principe aj v skutocnosti som fotku upravoval len ako hdr cize do grafiky urcite nepatri, aj ked mozno tak posobi... ale
ono moje fotky su zname prehnanym kontrastom, ja na tom jednoducho proste uchadzam ak to nazvem jemne a aj napriek tomu ze farebne fotky robim jemnejsie toto je vynimka ktora potvrdzuje pravidlo a tu mi to doslova uslo ale tak ze sa mi to az zapacilo... je mi jasne ze ta fotka vyzera skor ako grafika, takze chapem tvoj pocit ale tak nejak mi tento historicky paskvil skoro az v style pop artu vyhovoval a ludom z akcie sa to tak nejak paci...
a ono niektore fotky ktore som sem daval boli uz viac grafikou tak je to vlastne v pohode ak to niekdo takto vidi a vnima, kedze robim oboje tak sam niekedy uz neviem ako to oznacit...
ono ked nad tym teraz tak rozmyslam mozno aj hdr by z toho nebolo zle a asi to aj skusim, to by nemusel byt zly napad
kazdopadne dakujem za ohlasy
ono moje fotky su zname prehnanym kontrastom, ja na tom jednoducho proste uchadzam ak to nazvem jemne a aj napriek tomu ze farebne fotky robim jemnejsie toto je vynimka ktora potvrdzuje pravidlo a tu mi to doslova uslo ale tak ze sa mi to az zapacilo... je mi jasne ze ta fotka vyzera skor ako grafika, takze chapem tvoj pocit ale tak nejak mi tento historicky paskvil skoro az v style pop artu vyhovoval a ludom z akcie sa to tak nejak paci...
a ono niektore fotky ktore som sem daval boli uz viac grafikou tak je to vlastne v pohode ak to niekdo takto vidi a vnima, kedze robim oboje tak sam niekedy uz neviem ako to oznacit...
ono ked nad tym teraz tak rozmyslam mozno aj hdr by z toho nebolo zle a asi to aj skusim, to by nemusel byt zly napad
kazdopadne dakujem za ohlasy