Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Problém je ten, že pre teba a pod. suitu tu je všetko, čo nezapadá do vášho pohľadu "iba." Iba hentaká štúdia, iba hentaká osoba, iba hentaká organizácia.

Nech si to každý preberie sám, ale kto si myslí, že cigáni si tam žijú po tých osadách po pás zavalený peniazmi, tak by som mu odporučil navštíviť istú ustanovizeň.
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja som svoje dôvody vysvetlil a do dosť detailne, tuším to bol môj druhý najdlhší príspevok v histórii môjho pôsobenia na fóre. Môžeš si ho nájsť a môžeš si nájsť aj svoju reakciu hlavne v prípade debilného článku Kusej, v ktorej splietala dve na tri a ty si následne na moju nasrdenú analýzu odpovedal niečo v zmysle, že "si to tu iba dal".

A aká som ja suita, prosím ťa? Už som ti tu spomínal, že som mal priateľku z Indie s rovnakou farbou pokožky, akú majú cigáni, ešte stále je to dobrá kamarátka - myslíš, že moje názory na tie organizácie a osoby pochádza z nejakého druhu "rasizmu"?

Prosím, svoje hyperboly o cigánoch s peniazmi po pás si nechaj, ty sám ich nemáš rád. Ja ŽIJEM neďaleko troch osád, viem, ako bývajú, viem, ako míňajú, viem čo kupujú (dúfam, že ma nebudeš chytať za slovíčka a pýtať sa či poznám každého jedného - nie, nepoznám) a viem, že peňazí nemajú až taký nedostatok, ako tam trepú a ich dávky sme predsa videli v minulosti na niekoľkých ústrižkoch z pošty.

Takže tak.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pravdupovediac, vôbec sa mi to nechce spätne dohľadávať a porovnávať, čo vlastne z čoho vychádza. Ale tak tie veci o ktorých píšeš sú dosť staré (čo síce samozrejme nutne neznamená, že Ďurkovič z nich nevychádzal pri písaní tohto novšieho článku).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak potom ma nekritizuj a nezjednodušuj všetko pod nejaký proces "spadania". Ja som svoje dôvody vyjadril jasne a racionálne, nie je môj problém, že teba absolútne vôbec netrápi, že z čoho tí ľudia a tie organizácie pri svojich vyhláseniach a "analýzach" výchádzajú - fandíš im (schválne nepíšem, že veríš), pretože to viac vyhovuje tvojmu svetonázoru. Jednoducho ak by niečo podobné vyhlásil Kotleba, určite by si to vehementne zavrhol iba preto, lebo je to Kotleba, tak ako si automaticky zmietol zo stola moju reakciu.

Tie veci, ktoré spomínajú, sú nielenže staré, ale sú to aj hnusné klamstvá a zavádzania, hlavne zo strany Kusej, ktorá toho natárala už celkom dosť, spomínam si minimálne na porovnávanie s britskou sociálkou a o tom, že asociáli tam dostávajú domy, etc.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

http://www.hojko.com/post1938476.html#p1938476

Hm? Raz som sa ta to uz pytal a dam to sem este raz.
Poznam pripady, kedy nasej mensine boli (su?) vyplatene socialne davky vo vyske 1150e kazdy mesiac a nie su jedini. WTF? Zarabaju nadstandardne.

Hughito, to co tam uvadzaju su nicim nepodlozene prazdne bludy. Ani sa nedivim, ze v tom ma prsty Lacko Durkovic.
Simeckova nadacia - :lol:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

http://dolezite.sk/Fatalne_zlyhanie_pra ... tu_33.html
skuste si to precitat cele, je zjavne ze ide o dost nestranny nazor a chcel by som pocut vas nazor na vec...
hughito
Redeemer
Redeemer

1150e kazdy mesiac
To by ma zaujímalo presné vyčíslenie, ako sa k takej sume vôbec dá dostať.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som raz cital nejaky blogovy clanok financnej poradkyne ktorej sa ozvala potencialna klientka ze by chcela pozicku tak sa telefonicky dohodli na stretnuti a na stretnutie dosla romka, ktora tvrdila ze chce pozicku a zaraba 800€/mes v cistom (cislo si vymyslam ale myslim ze to bolo viac) a ze chce pozicku tolko a tolko a tak teda doslo k dokumentacii ze potrebuje vypis od zamestnavatela a odpoved bola v style ze ju plati stat a ona dostava dost vela takze si moze dovolit pozicku.
To je normalne ze asocial povazuje stat ako svojho regulerneho zivitela a peniaze ktore maju byt socialna vypomoc su pokladane za regulerny prijem jedinca (cháp zárobok, pláca).
"Madness"
hughito
Redeemer
Redeemer

To tu bolo už niekde a samozrejme, je to choré.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No to je, chcel by som nahliadnut do buducnosti, ako sa trend integracie tychto jedincov vo finale skonci.
Uz sa neviem dockat az budem mat na paske medzi "Poistenie v nezamestnanosti" a "Čisast.zákl.dane" vložený riadok "Sociálny fond pre mzdy rómom"
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, že treba integrovať - aj keď neviem na čo si to sem zaplietol.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

pre vyjadrenie rozhorcenia
hughito
Redeemer
Redeemer

Takže, čo? Segregácia? Likvidácia? Alebo čo si predstavuješ.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ignorácia a obrana ;)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Takže, čo? Segregácia? Likvidácia? Alebo čo si predstavuješ.
Segregacia je vyhodna pre obe strany. Riesenie je aj sterilizacia ale to nie len ciganov ale aj dalsich asocialov, vaznov, postihnutych, mentalne retardovanych, a inych ludi z nizkym IQ od debilizmu a nizsie. Je to cisto pragmaticke riesenie pre zdravy chod spolocnosti
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

myslim ze mentalne retardovanych sterilizovat netreba - ale dat sterilizaciu/kastraciu ako jeden z trestov by mohol byt zaujmavy socialny experiment :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Segregacia je vyhodna pre obe strany. Riesenie je aj sterilizacia ale to nie len ciganov ale aj dalsich asocialov, vaznov, postihnutych, mentalne retardovanych, a inych ludi z nizkym IQ od debilizmu a nizsie. Je to cisto pragmaticke riesenie pre zdravy chod spolocnosti
Ty si naozaj myslíš, že segregácia by bola dobrá a priniesla by nejaké pozitíva? Ja mám pocit, že práve segregácia spôsobuje rôzne problémy, zlé prístupy z obidvoch strán, vytvára tie getta, kde sa točí ten istý negatívny kolobeh dookola.

Ak sa chce dať niekto sterilizovať, nech sa páči - ale nanútiť nejakým skupinám nútenú sterilizáciu je naozaj na úrovni toho, čo sa dialo v nacistickom Nemecku.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Ty si naozaj myslíš, že segregácia by bola dobrá a priniesla by nejaké pozitíva? Ja mám pocit, že práve segregácia spôsobuje rôzne problémy, zlé prístupy z obidvoch strán, vytvára tie getta, kde sa točí ten istý negatívny kolobeh dookola.
Velmi zly pocit, navyse toto je spsobene prave integraciou. Ty potrebujes k zivotu prizivnika? My ich nepotrebujeme oni potrebuju nas aj ked radi hovoria ze nie.

Osobne by som im vyclenil nejake uzemie, rezervaciu, kde by som sa o nich postaral, dal im domy, davky, vybudoval infrastrukturu, zarucil by som dodrziavanie ich zakladnych ludskych prav a dotoval by som ich dokonca viac jak teraz, len pod jednou podmienkov, ak by sa nechali dobrovolne sterilizovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Práveže nikto nepotrebuje príživníkov. A že by dnes prebiehala nejaká integrácia - o tom akosi nesvedčia tie osady a rôzne vyslovene cigánske štvrte aj po mestách.
kali520
Darca
Darca

Tiez ale neprebieha ziadna riadena segregacia.

To co tu je momentalne je vysledok riadenej integracie (socialne davky, pridelovanie novych bytov a vystavba domov, vzdelavanie ciganov v rovnakych skolach atd atd) ktora neustale zlyhava a preto vznika prirodzena segregacia.
Napísať odpoveď