Ako prežiť apokalypsu?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Ako prežiť apokalypsu?

Príspevok od používateľa begbeee »

Predstavte si, že svet postihne katastrofa nevídaných rozmerov a spôsobí vymretie 99,9% svetovej populácie. Pre nerdov - na svete prežije asi 7 000 000 ľudí alebo ešte menej..

Katastrofa bola náhla..prebehla rýchlo v priebehu niekoľkých dní až týždňov, nebol čas na nič sa pripraviť, síce ste videli nejaké šialené videá z Indie a potom z Tunisu, ale bolo to príliš vzdialené. Teraz ste však vstali po dlhej opici, keď ste boli 24 hodín mimo a už je to aj na Slovensku (5 000 preživších - málo na to aby, ste na ulici stretli kámoša, dosť na to aby ste neboli úúúúplne sami)... Ľudia ležia mŕtvy (to je ten lepší prípad, ale rozpracovanie scenáru nechám na vás :lol: ) vo svojich domoch, v práci a na uliciach. Vaša rodina leží mŕtva pred telkou v obývačke, ešte stále bežia reklamy..

Nezaujíma ma ani tak váš pohľad na to, či by ste si chceli zohnať AK-47 alebo MP-5-ku, ale skôr ten krátkodobý scenár, ako by ste sa zabezpečili a potom samozrejme aj dlhodobý scenár, čo by boli vaše ciele na trvalo zabezpečené prežitie a udržateľný rozvoj.

TÉMA AKTUALIZOVANÁ NA ZOMBIE APOKALYPSU
Prílohy
post-apocalypse.jpg
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako prežiť apokalypsu?

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Základ zohnať potraviny, pitnú vodu, lieky - antibiotiká, analgetiká, čo najviac a na čo najširšie spektrum.
Nepúšťať sa do konfliktov na ktoré nemám, samozrejme VZ58 vždy pripravený, náboj v komore.

Spolčovať sa len s ľuďmi podobného filozofického zmýšľania, asociálne chamtivé socky odstreliť preventívne pri stretnutí.

//príliš obsiahla téma, treba položiť konkrétne otázky, veď tejto téme sa venujú celé tematicky ladené fóra.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nad týmto rozmýšľam skoro vždy keď nemôžem zaspať :D
Nahodil si to dosť všeobecne, takže je ťažké mať niečo vymyslené.

Ako prvé by som sa snažil zistiť príčinu katastrofy a podľa toho sa zariadil.

Ak by to bolo kvôli nejakej chorobe, tak nejaké preventívne lieky, masky a podobne.
Taktiež sa treba správať úplne inak, keď by bola nejaká zostatková radiácia.
V prípade zombie apokalypsy typu Walking Dead je najlepšie sa pratať preč z mesta na opustenejšie miesto, kde by som vymyslel, čo ďalej, kde zohnať zásoby a pod.

Ak budem mať náladu, tak sa možno ešte rozpíšem.
Bolo by vhodné, keby si nadhodil nejakú detailnejšiu situáciu, ktorú by sme mohli prediskutovať. Takto je to príliš obšírne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to zahrajme na zombie apokalypsu. Tá je atraktívna pretože okrem bežnej apokalypsy prináša v post-apo svete aj ďalší prvok ohrozenia.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ak by to bolo tak ze 99% ludi sa zmenia na zombikov tak ti ani svaty peter nepomoze, ako tu uz niekto spomina, zhrabnut co najviac zasob a zasit sa niekde mimo civilizacie...problem je to ze slovensko je pomerne husto obyvane, vsade narazis na nejaku dedinu, s potencionalnou hrozbou zombikov...este tak mi napadlo vlamat sa do vojenskeho skladu a ukradnut odtial nejaky tank alebo BVP, a vycistit nejake mesto komplet od zombikov, a potom by si tam dlhsie mohol prebyvat kym nevycerpas vsetky zasoby z miestnych obchodov
edit: begbee nejak ti v poslednej dobe prichadzaju zaujimave napady na temy :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Osobne po malej príprave nepovažujem zombie za obzvlášť nebezpečného protivníka. Určite teda nie Walking Dead typ. I am a Legend typ by bol iná káva.

V prvom rade by som sa adekvátne obliekol a zbalil. Snažil by som sa zabezpečiť pitnú vodu. Určite, čisto z psychologického hľadiska, by som pár dní neraboval, ale využíval domáce zásoby než sa človek zorientuje a ujasní si veci v hlave. Ono ak je 99% populácie náhle mŕtvych, má to aj svoje pozitíva, lebo nie je potrebné súperiť s inými ľudmi o zdroje.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

walking dead som nevidel...no keby boli taki ako v i am legend, tak si myslim ze z toho 1% prezivsich by za jednu noc 99% poslo, alebo mozno vsetci :D ...kazdopadne aj keby boli pomali a tupi tak zober si aka je to presila. v nejakom vacsom meste kebyze je 10 ludi na 50 000 zombikov, to si myslim ze sa bez poriadnej palebnej sily prezit neda ;) kazdopadne ako hovorim ,na rucne zbrane by som sa nespoliehal, minimalne nejake obrnene vozidlo, ak nie tank.
edit: ak by som pravdaze vobec prezil cestu do vojenskej zakladne :lol:
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

No ak by to boli takí zombíci čo akože ožijú z hrobov, tak by som bol mŕtvy do piatich minút, bývam totiž cez ulicu od cintorínu :lol: prvé hroby sú asi tak 15 metrov od môjho domu :lol: trošku creepy ..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Dobre, ale tí zombie sú pomalý, bez inteligencie, zakliesnení v bytoch, autách a podobne..nevidím to tak, že vonku je 50 000 zombie. A nemyslím, že je potrebný tank a tak. Úplne by postačilo výkonné auto aby si ušiel z miesta činu.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no podla toho kedy ta epidemia udrie..ak udrie cez den v case najvacsej spicky tak praveze vacsina zombikov bude vonku na ulici... tam aj ked su pomali tak ked na teba idu z kazdej strany tak ta mozu skor ci neskor obklucit....a co sa tyka toho ujst, tak ako som spominal, neni moc kam ujst kedze slovensko, a aj vacsina europy je dost husto obyvana...to by si siel zit niekam do lesov v tatrach kde su zas medvede? neni lepsie vycistit nejaku oblast od zombikov a byt nejaky cas tam?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslel som situáciu, že si obkľúčený zombíkmi resp. idú na teba, tak sadneš do auta, pridáš plyn a cez nejaký ten dav 30-50 sa už len dostaneš s toľkými koňmi pod kapotou.
Samozrejme adekvátna strelná zbraň je priorita.

Z dlhodobého hľadiska by som odišiel niekam na Chorvátske ostrovy, žral figy, vinič a po vyčistený ostrova by som chodil loviť ženy na pevninu a potom už len pracoval na znovuzaľudnení zeme :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

myslis zombie zeny? :D myslis ze sa take daju oplodnit? :lol: ...naco az na chorvatske ostrovy? a trafil by si tam vobec? a taka dlha cesta je dost riskantna, si zober vsade, na kazdej benzinke atd by ta lahko mohli dostat :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslím preživšie, prirodzene...
A aký dôvod by som mal netrafiť? Potreboval by som celoročné teplo, čiže ešte možno viac na juh. Prežiť aj slabú slovenskú zimu vyžaduje značné úsilie. Rád by som sa toho zbavil.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Myslím preživšie, prirodzene...
A aký dôvod by som mal netrafiť? Potreboval by som celoročné teplo, čiže ešte možno viac na juh. Prežiť aj slabú slovenskú zimu vyžaduje značné úsilie. Rád by som sa toho zbavil.
ja by som domovinu nedokazal takto natrvalo opustit, snazil by som sa skontaktovat s prezivsimi a vytvorit nejaku komunitu u nas.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Pri Walking Dead type by bola najlepšia malá dedina v horšie prístupnom teréne.
V tomto prípade je najväčšie nebezpečie, keď by si zostal obkľúčený v dome. Takže treba mať pripravené auto so zásobami na cestu a v prípade najhoršieho radšej svoj safe house opustiť.
Pokiaľ nepočítame s nijakou evakuáciou, tak by som tiež bral oblečenie(treba myslieť aj na to, že príde zima, ktorú treba prečkať), čo najviac trvanlivých potravín a zásobu vody. K tomu určite základné lieky, obväzy a podobne serepetičky ako zápalky(zapaľovač), nejaké základné nástroje.
Zobrať prvé SUV a ísť preč z mesta. Po nejaké osobné veci alebo inde zohnatelné veci by som sa poprípade vrátil neskôr. Popravde by som nevedel, kde reálne ísť, no zatiaľ len niekde blízko mesta odkiaľ by sa v najbližších dňoch, týždňoch dali podniknúť rýchle výjazdy do mesta na poriadne zásobenie sa. Potom možno odísť aj niekde ďalej od mesta.

I'm Legend, tam je najhoršie prežiť noc, keďže na svetle nemohli prežiť ak si dobre pamätám.
Asi niekde na noc zaliezť, kde sa nemôžu dostať, no zase aby to miesto bolo aj dobre osvetlené aspoň denným svetlom aby sa z pred dverí ráno vytratili.

Nie že si bude niekto myslieť, že mám doma predpripravené zakladače s rôznymi scenármi. :D
Fallout je moja srdcovka, takže post-apo je moje. :)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

1. Napísať status na FB a skotrolovať hojko, či je niekto online na žive a vytvoriť o tom topic :-D

Takže.
1. Zabiť zombie rodinných príslušníkov.
2. Máme dom na kraji dediny obohnaný betónovým plotom a železnou bránou, takže v tomto by som videl veľké plus, pretože zombíci sa ku mne nedostanú a môže teda svoj dom použiť dočasne ako základňu. Opevnenie tým pádom nemusím riešiť. Možno tak zabedniť okná do ulice.
3. Na ulici máme tak 15 domov, takže by som zabil všetkých susedov, zobral im lieky(hlavne antiobitká,analgetiká,antihistaminiká), trváce potraviny,batérie, propán butánové fľaše k plynovému variču. Čistič vody.
4. Zohnať čo najviac pohonných hmôt, prečerpať do bandasiek, od suseda si vypožičať terénne auto,od ďalšieho suseda strelnú zbraň.
5. Výlet v obci do lekárne a potravín a poľovníckeho obchodu a rýchlo domov.
6. Nasťahovať si na dvor zopár áut, každé vybaviť, aby som mohol v prípade núdze použiť hociktoré.
7. Preriediť obecnú populáciu, aby som mohol ísť von a nie len sedieť dnu.
8. Za predpokladu, že na Slovensku prežije tak 6 tisíc ľudí, zobrať auto a prejsť okolie sprejom po budovách pre prípadných preživších udať svoju pozíciu. Predsa len vo väčšej skupinke je to ľahšie.
9. V meste sa dostať na policajnú stanicu, zohnať munícu, strelné zbrane, prípadne oblečenie ťažkoodencov aby ma zombíci nemohli pohrýzť.
11. Neďaleko je vojenský areál, pozrieť niečo tam. Najlepšie zohnať kvalitnejší arzenál, dopravný prostriedok najlepšie obrnený pre viac ľudí s veľkým úložným priestorom.
12. V nemocnici zohnať medicínske vybavenie, pre prípadné zdravotné problémy či zranenia.
13. Zohnať psa, aby človek nezblbol.
14. Začať rozmýšľať čo ďalej. V prípade väčšej skupiny sa dostať na ostrov a začať pomaly budovať komunitu a pomaly prerieďovať zombie populáciu.
15. Najlepšie nájsť 90/60/90 hot girl, ktorá vie super variť. Vtedy bude apokalypsa skvelá :-D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prečo mám stále tak nejak napamäti že to nebude ako vo filmových dielach, že zranenie len dočasne zníži atribúty hrdinov ?
Akékoľvek ťažšie zranenie by som považoval za fatálne, človek je nesmierne zraniteľný, nedokážem si vôbec predstaviť ako by som niekomu liečil napr. strelné poranenie, alebo hlbokú reznú ranu, čokoľvek, keby sa to stalo mne, môžem len dúfať že odpadnem do bezvedomia a skapem bez citu bolesti.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Danodrevo - svoju polohu by som neudaval, co ak ta vyhlada nejaka banda a vyrabuje ti ukryt ? Len tak by som hocikomu, kto bude tvrdit, ze hlada ludi ako ty, neveril.
Taky armadny aligator by celkom stacil, co poviete ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...stále sa tu opakuje to isté...zrejme z logického hľadiska, každý by zhŕňal k sebe lieky, žrádlo, autá, zbrane...ja by som v provom rade bral SVOJE auto, lebo človek nikdy nevie, v akom stave je auto, ktoré nepozná...nerád by som skončil na pol ceste len preto, že majiteľ bol držgroš a natankoval len za 5€, alebo zanedbal výmenu nejakej súčiastky...zohnať zbraň by bol asi problém, vôbec neviem, kde by som mal hľadať, ale asi by som si zbehol na políciu...poznám jednu benzínku, ktorá je tak trochu zašitá, je do nej iba jeden vjazd cez bránu, inak je obohnaná betónovým plotom...natankoval by som doplna a pozháňal by som čo najviac kanistrov, ktoré by som tiež naplnil...samozrejme z domu by som zobral čo najviac vecí...ťažko povedať, čo by som bral, treba myslieť čo najviac do budúcnosti, čiže ako bude svet schopný technologickej obnovy...pôjde internet? Pôjde elektrina? Ak nepôjde, koľko bude trvať, kým nabehne? Bude schopných 7 000 000 ľudí riadiť svet? Takže v prvom rade by som bral veci na oblečenie, potom potraviny, náradie všetkého druhu, či už kôli oprave auta, alebo kôli rozobratiu niečoho, z čoho potrebujem iba určitú časť...určite by som bral mobil, volať by som síce veľmi nemohol, nebolo by komu, ale aspoň aby som mal pojem o čase...v meste by som si možno šlohol nejaké drahšie hodinky...pri výlete mestom by ma určite ešte apadlo pár vecí, ktoré by som mohol potrebovať...hlavne by som sa ale nezastavoval pre každú tretku...potom by som to po diaľnici zobral preč...asi by som istý čas pobudol na diaľnici...jednak je tam minimálny výskyt zombie a niesom niekde úplne mimo v lese, kde nemám útočisko...takto by som bol aspoň v aute...veľkým + by bol nález karavanu na diaľnici, ktorý by som si privlastnil...no a druhá vec, prečo chvíľu zostať na diaľnici - je vysoko pravdepodobné, že taďiaľ niekto pôjde, každý by pri úniku asi použil diaľnicu...potom by môj daľší postup závisel do takej miery od okolností, že je ťažké to predpovedať...neviem ako fungujú elektrárne, ale len tak pre istotu by som sa možno snažil byť od nich čo najdaľej, keďže by hrozilo teoretické nebezpečenstvo z neprítomného personálu...strašne ma ale zaujíma, koľko by trvala celková obnova fungovania spoločnosti a technológií...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Áno, áno..to sú tie otázky dlhodobejšieho charakteru.
1. Veľmi sa mi páči bod o použití vlastných prostriedkov (auta), aspoň dočasne. Neskôr by som ten stav nepreceňoval, vždy sa dá nájsť niečo viac vyhovujúce ako je práve moje.
2. Dobrý je aj bod o psovi.
3. Myslím, že *každý* by to načas riešil opevnením vlastného domu. Nikto by hneď neutekal. Dobrá poznámka o elektrine. Myslím, že niektoré elektrárne (jadrové) by mohli fungovať relatívne dlho, pár týždňov, mesiacov a potom sa samovoľne vypnú. Radšej sa pripraviť na život bez elektriny.

Podľa mňa by to v konečnom dôsledku veľmi pripomínalo kolonizáciu Nového Sveta. Zároveň by sme sa vrátili k typickej forme spoločnosti: tlupy ľudí s tým, že chúdence ženy by rodili ako jablonky (každý rok), zas aj tá úmrtnosť detí by bola vysoká. Z dlhodobého hľadiska si myslím, že jednotlivec neprežije.

Nevidím to nejak tragicky aj s oznamovaním vlastnej polohy. Aspoň v prvom štádiu nikto nebude nikoho vraždiť. Budú sa tvoriť grupy. Po utvorení skupín...to je už iná otázka. Ale človek je tvor prirodzene spoločenský.
Napísať odpoveď