Reklamácia z bazošu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Vlado6230
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Reklamácia z bazošu

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Predal som cca 3 ročný noťas teda bez záruky cez bazoš, chlap ktorému som ho predal si ho pred mnou vyskúšal (mechaniku, čítačku, net, zvuk...) proste všetko skontroloval, bol spokojný... Po pár dňoch mi ešte písal akú dobrú kúpu spravil. Po skoro mesiaci mi napísal, že notebook je vadný a pri malom preťažení sa objavuje BSOD (údajne).... S kamarátom ho mali rozobratý a čistili prach atď... vraví že o takej chybe som musel vedieť, ale mne nič nerobilo ani keď ho skúšal nič nespravilo.

Pýta sa ma na riešenie či mu vrátim peniaze a on mne noťas, no ja však nesúhlasím a on sa mi vyhrážal že pôjde na políciu, že vie aké má práva.... Dokonca po mojej malej ignorácii (kvôli maturitám), mi volal a povedal mi do telefónu, že si zistí moju adresu a aby sa mi nestalo niečo horšie ako vrátenie peňazí... nejaká škoda, spýtal som sa ho či sa mi vyhráža a otvorene povedal že aby mi niečo nezhorelo napríklad... takto mi to povedal.

Prosím vás čo robiť .... Ďakujem, som už z neho na nervy.. :nono:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Reklamácia z bazošu

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial notebook fungoval a vies o tom, ze s tym ziadny problem nebol, tak by som mu nic nevracal. Ak pozna svoje prava, tak neviem preco ti pise tie bludy a vyhradza sa s policiou, kedze v tomto pripade nema sancu pochodit aj keby mal neviem akych znamych, proste ta len zastrasuje.

Mail, ktory od neho mas si nechaj uschovany, este sa ti moze zist. A ako prevenciu by som si do telefonu nainstaloval aplikaciu na nahravanie hovorov, nastavil si to trebars na jeho telefonne cislo a tiez na nezname cisla z ktorych by mohol volat, to by sa ti tiez mohlo hodit, ak by sa skutocne nieco stalo.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ako pise Hojko, nic nezmoze. Ked ti bude nabuduce volat, povedz mu, ze mas celu mailovu komunikaciu a ak sa budu vyhrazky opakovat, podas nanho trestne oznamenie. Je to book po uplynuti zaruky, mesiac mu isiel a teraz zrazu nie ? Napis ako to dopadlo.
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

ziadny stres,bola kupna znluva?ak nie moze ist s vyhrazkami do riti a po mesiaci by som ho vysmial,skusa to na teba lebo si mlady
ked ti bude este volat slusne mu vysvetli ze kupil bazar a ziadne peniaze mu vracat nebudes,nakolko ho mal mesiac a kludne sa v nom mohol vrtat a este jedna vyhrazka a ides na policiu
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

hojko napísal:A ako prevenciu by som si do telefonu nainstaloval aplikaciu na nahravanie hovorov, nastavil si to trebars na jeho telefonne cislo a tiez na nezname cisla z ktorych by mohol volat, to by sa ti tiez mohlo hodit, ak by sa skutocne nieco stalo.
O tom pocujem prvykrat, ze existuje na to aplikacia. Je to pre nejaku specificku znacku mobilu, volne dostupne?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Yos, ak Ti to nepodporuje mobil, stačí mať v mobile nejaký "otvorený" operačný systém ako Symbian, Android a na nete nájdeš x takých aplikácií.. určite bude aj pre iPhone...

Hoď do googla napr. call recorder android a uvidíš nejaké výsledky.. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pre smartfony to nie je problem, napriklad: https://play.google.com/store/apps/deta ... llrecorder
Urcite bude nieco aj na iOS a WM
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

hojko napísal:Pokial notebook fungoval a vies o tom, ze s tym ziadny problem nebol, tak by som mu nic nevracal. Ak pozna svoje prava, tak neviem preco ti pise tie bludy a vyhradza sa s policiou, kedze v tomto pripade nema sancu pochodit aj keby mal neviem akych znamych, proste ta len zastrasuje.
mam taky pocit ze ked nieco predavas pouzite (bazar) davas na to "zaruku" 6 mesiacov, kedy ti to dotycny moze vratit. ale presne cislo zakona neviem, chcelo by to pogooglit
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

aj ja som niečo také počul, pravdepodobne to bude niekde v občianskom zákonníku, ale na uplatnenie tejto záruky budeš podľa mňa potrebovať nejakú zmluvu ako dôkaz o realizácií predaja. Napríklad pri predaji ojazdeného auta sa robí zmluva... ale tu keď len vymeníš tovar za peniaze bez akéhokoľvek dokladu, môžeš to zaprieť. Každopádne vyhrážky z jeho strany nie sú určite na mieste...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hojko ak by ho nahraval a dopredu by ho na to neupozornil, takyto dokaz by pred sudom neobstal a este by aj porusil zakon o ochrane osobnych udajov.

Son-Gohan nie som si uplne isty, ci by v tomto pripade na dokazovaie nestacila aj ustna resp pisomna dohoda (predpokladam, ze komunikovali mailom) a pripadny vypis z banky ak sa peniaze posielali prevodom. Tak ci onak, urcite by som podal trestne oznamenie za vyhrazanie. Neviem sice ako je to legislativne, ale viem, ze operatori si vsetky hovory nahravaju a po dobu 6 mesiacov ich skladuju, takze mozno prikazom sudcu by sa to dalo spatne dokazat. Ale hovorim, netusim ci je to legislativne mozne.

A mimochodom pri pouzitich veciach je minimalna zaruka 12 mesiacov (§620 ods. 2 obcianskeho zakonnika).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No dobre, ak by aj bola zaruka 12 mesiacov, tak to neznamena, ze hned mu musi vratit peniaze. Moze notebook prevziat na reklamacne konanie, nechat si ho 30 dni a potom vratit s tym, ze si "zakaznik" chybu sposobil sam napriklad nespravnym pouzivanim. Tam sa moze zahrnut prehriatie (pouzivanie na kolenach alebo na posteli bez spravnej podlozky) a nasledne poskodenie mikrocipov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

TommyHot: Pred sudom by zrejme ten dokaz neobstal, ale na jeho odstrasenie by to stacit malo. Aky paragraf Zakona o ochrane osobnych udajov porusujem tym, ze si nahram nas telefonat???
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

ziadna ustna dohoda neexistuje pre sud nieje akceptovatelna,nieje kupna zmluva ako ked ju niekde stiahnes a ked ti ju vypracuje pravnik a to ze ja mam poskytnut na sukromne predavanu vec 12 mesiacov zaruku pocujem 1x,naco ma poskytnut na notebook po 2 rokoch zaruku?na klavesnicu,mainboard?cokolvek?ved je to po zaruke,nemoze byt nieco po zaruke a zaroven v zaruke,keby sa to vobec aj dostalo na sud co jednoducho je hlupost tak akonahle povie ze tu vec pri kupe preskusal a vada sa prejavila po mesiaci uzivania poslu ho do zadnice,len sa mu vyhraza pretoze pri kupe videl decko,obycajny spekulant

tak precital som si znova zakon za co sa trochu hanbim pretoze este do zajtra uz 4.5roka pracujem v jednej firme ako reklamant/technik/zakaznicka podpora,s kludnym svedomim mozem povedat ze ziadnu 12 mesacnu zaruku nieje povinny davat
pretoze 1) predavujuci zrejme nieje pravnicka osoba ani ju nepredaval cez firmu (neplati pri kupnej zmluve)
2) jedna sa o vyrobok riadne pouzivany do konca reklamacnej doby,nie displej ani druhu triedu po oprave,pripadne s neodstranou vadou,ktora vsak nebrani riadnemu pouzivaniu(napr 1nefungujuci usb vstup)
3) kupujuci bol pri predaji oboznameni o stave vyrobku jeho riadnym preskusanim a aj o skonceni zaruky
4) kupna zmluva kde by boli popisane podmienky pripadnej zaruky na urcitu cast alebo celok vyrobku neexistuje

priklad : znamy kupoval macbook,obe strany ju akceptovali podpisanim a zarukou na MB a displej 6mesiacov
: kupoval som motorku kupnu zmluvu pripravil jeden moj znamy pravnik,predavajuci ju podpisal cim akceptoval ze v pripade vady motora,riadiacej jednotky(vlastne celej motorky :D ) musi danu vadu odstranit do 7 dni
a toto teraz chyba tomu tragedovi a otravuje,skusa maleho chlapca
ak bude pokracovat zacal by som nahlasenim jeho cisla operatorovi ako (nevie ma presne napadnut ta formulka)
tym bude mat hned dokaz pretoze operator automaticky vyselektuje volania cas a trvanie (nahravanie s polrocnym ukladanim officialne neexistuje robia to akurat pre SIS kde vypocuvaju zaujmove osoby)
potom moze policajtom nahlasit jeho cislo,na zaklade jeho vypovede sa rozhodnu ci budu nahravat alebo nie(sudny prikaz)navstivia ho on bud sklopi usi alebo im povie o notebooku(o com pochybujem) a keby aj,nema tie spomenute veci co potrebuje na zaciatie reklamacneho konania

za tych par rokov som na tomto neslavnom poste zazil vela,niekedy az zarazi debilnost a vycuranost niektorych ludi
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

hojko napísal: Aky paragraf Zakona o ochrane osobnych udajov porusujem tym, ze si nahram nas telefonat???
Samozrejme žiaden. Je to nezmysel.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Vlado6230 napísal:... S kamarátom ho mali rozobratý a čistili prach atď...
Len ci to nerobili este predtym, nieco pokakali a nasledne mu zacal naskakovat BSOD, ale je to slovo proti slovu, ked sa tu uz bavi o zaruke nezaruke, ak niekto chcem mat uplatnenu zaruku, tak sa nemoze do predmetnej veci sparat "s kamaratom".
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...niečo podobné sa stalo mne, ale v opačnom garde...kupoval som notebook...stretli sme sa na parkovisku, všetko som si pozrel, vyskúšal, notebook fungoval skvele, predávajúci bol v pohode, zaplatil som, doniesol som ho domov a zistil som, že mi preskakujú sem-tam pri hýbaní s displejom cez neho čiary...samozrejme ja som kutil, bol som zvedavý, tak som to rozobral, ale nič som nezistil...tak som mu volal, povedal som mu čo mi to robí, stretli sme sa, chcel som mu to ukázať, ale nech sme sa obaja snažili akokoľvek, vôbec to nespravilo...triasli sme s ním, zaklápali sme ho a vyklápali...nič...tak som ho zobral domov s tým, že som dúfal, že to už nespraví, ale hneď ako som ho doma zapol, tak to zase začalo...bohužiaľ, chtiac nechtiac som si musel pomôcť sám...kúpil som druhý káblik a vymenil som ho...odvtedy funguje...nikdy by ma nenapadlo požadovať od neho peniaze späť, keď sa vada neprejavila pred jeho očami...už vôbec neviem, ako by to fungovalo s tou 12 mesačnou reklamačnou lehotou, veď to je blud a utópia...debil to len skúša, či ti začne lepiť...neviem či máš auto, ale to je asi to jediné, čo by mohol podpáliť...už teraz by som ho možno nahlásil na polícii, pre istotu...uričte ho rozoberal, niečo posral a teraz to potrebuje zachrániť...
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

vlado: ani sa nepozastavuj nad tym. tie jeho trapne vyhrazky, ze ti nieco zapali len ukazuju nato, aka to je socka :) a nik, kto by ti chcel realne poskodit, by ta vopred nato neupozornoval :)
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Ďakujem všetkým :), vyriešil som to s ocom. Aj oca poriadne nasral, keďže môj oco bol ochotný mu pomôcť a dal ten notebook ku kamarátovi nech ho pozrie a on zistil, že ventilátor jeden nebol zapojený a voláka tesniaca pena bola iná. Ten noťas keď bolo s ním niečo náhodou mal len on a on dáva rovnakú penu jednu na 100% keďže on robí v HP a vie aké sa používajú. Tak mu ventilátor zapojil a malo to ísť ale že stále, hádzalo BSOD, a on stále vymáhal peniaze, už to aj môjho oca prešlo keďže sa v ňom špáral a kadečo porobil tak sa nasral vysvetlil mu to nadobro a už nezavolal ani nenapísal odvtedy. :D
Napísať odpoveď