Antifa

Diskusie na politické témy...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: ANTIFA

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

sirenie myslienok :D kto ich dnes nesiri? keby som sa mal chytit kazdej sirenej myslienky tak som kazdu hodinu privrzenec niecoho ineho... to mozes aj ozrateho kecalka povazovat za siritela myslienok...

ĽSNS stupa ale preco? dlhodobo sa tu zakryva problem, ktory vidi aj slepy a preto im da hlas aj clovek, ktory by im ho za normalnych okolnosti nedal, to je nieco podobne ako v predvojnovom Nemecku ale je to trosku prehnane prirovnanie,
inak sam musis uznat, ze ohladom ciganov su len problemy a slusnych je drviva mensina...

boj proti totalitnym hnutiam? ja mam pocit, ze s jednym takym hnutim skor sympatizujete...
mojej babky brat makal v Amerike, vratil sa po vojne do slobodneho Ceskoslovenska, za zarobene kupil podu, stroje, zvierata a
chcel si spokojne zit, vydrzalo mu to nejaky ten rok, vsetko mu zhabali a umrel na infark... uzil si tu tej "slobody"...
teraz mam nahanat komunistov?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pozri sa na Zlatý Úsvit v Grécku. Nič nie je prehnané, z histórie sa nikto nepoučil, to je jediné poučenie z nej.
boj proti totalitnym hnutiam? ja mam pocit, ze s jednym takym hnutim skor sympatizujete...
Tak toto mi vysvetli. :lol:

Komunisti sú dnes marginálnou skupinkou, ktorú je lepšie skôr ignorovať (a nenapadnú ťa na ulici preto, ako vyzeráš). Ale nezabúda sa ani na nich, to si nemysli, hlavne keď mali pár rokov späť pokusy sa infiltrovať do "scény" so svojimi sexi projektami, aby nachytali mladých.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ah Grecko :slap: v tych sa nevyzna nikto...
napr pokrik "gauri mounia" (giganske pi*e) namiereny proti Olympiakosu, ktory maju antifa chuligani PAOKu...
a nepovedz mi, ze Grecky antifasisti nesympatizuju so socializmom/komunizmom :D

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2013, 14:53)
inak vzor mate v predvojnovom nemecku? ked hitlerovi privrzenci napadali komunistov?
mne to tak pripada, tiez len napadate ludi ineho nazoru a presviedcate, ze konate dobro...
hughito
Redeemer
Redeemer

Grécko je dobrý príklad toho, ako sa takéto myšlienky môžu dostať k moci a aké negatívne dopady (až smrteľné) na životy ľudí to má.

Antifašisti sú v drvivej väčšine anarchisti. Samozrejme, aj v zahraničí aj na SK či v Čechách sa nejaké marginálne skupinky trockistov a stalinistov (v zahraničí aj menej marginálne) odvolávajú na nejakú antifašistickú tradíciu, ale o tých sa nebavíme.

V tých dobách mali svoje strany bežne svoje bojové skupiny a na uliciach sa to mlelo. Veď tak aj vznikla Antifašistická akcia, treba uznať, že pôvodne išlo o akčnú skupinu medzivojnovej komunistickej strany. Ale aj sociálni demokrati mali svoje bojové skupiny, Hitlerovci mali, na Slovensku tiež pôsobili takéto skupiny, takže tvrdiť, že si AFA berie príklad od Hitlera je scestné.
mne to tak pripada, tiez len napadate ludi ineho nazoru a presviedcate, ze konate dobro...
Toto sú demagogické tvrdenia. Za prvé, napádajú sa nacisti (vyskytli sa útoky aj proti štátnym komunistom), ty to prezentuješ tak, ako keby proste teraz sa na každého s opačným názorom útočilo. :lol: A fyzické násilie a útoky sú len jedna z mnohým foriem aktivít, ktoré AFA vykonáva.

Toto je dobrý zhrňujúci článok: http://www.antifa.cz/content/nase-postoje

Proč jsme ochotni v boji proti fašismu použít i násilí?

Kód: Vybrať všetko

Násilí chápeme jako jeden z prostředků boje proti fašismu, avšak snažíme se k němu sahat, až když je to nevyhnutelné. Mnohokrát jsme se přesvědčili, že je násilí to jediné, čemu neonacisté rozumí. Sami totiž často nemají žádný skutečný zájem na politické činnosti a je to právě pouze násilnická a agresivní image, které je na neonacismu přitahuje. Násilí představuje mantinely jejich světa, a proto se bez něj nelze v rámci antifašismu obejít. Jestliže bojujeme proti neonacistům i násilím, nebráníme jen sami sebe a náš svobodný prostor, ale bojujeme i za všechny, kteří se bránit nemohou. Zároveň neuznáváme monopol státu na násilí. Nevidíme důvod, proč by mělo násilí, které používá policie, být bráno jako z principu lepší než jiné násilí. Přesto se snažíme roli násilí nepřeceňovat, neboť si uvědomujeme i jeho negativní důsledky. Raději pořádáme osvětové akce, přednášky, koncerty a festivaly, případně demonstrace, nebo naopak sportovní utkání, na kterých můžeme problematiku fašismu vysvětlovat pokojnou cestou. Nejdůležitější antifašistický boj se totiž vede v hlavách lidí.

Velmi dobře si uvědomujeme fakt, že ohrožení naší svobody nepředstavují jen bojůvky neonacistů. Ve skutečnosti jsou neonacisté jen další z mnoha marginalizovaných skupin, které současný politicko-ekonomický systém vytváří, skupinou, která představuje bezprostřední fyzické nebezpečí, ale ne skutečnou politickou výzvu.
Výrazně větší nebezpečí spatřujeme v plíživém oklešťování svobod jednotlivců, ke kterým v moderní společnosti dochází, a v destrukci společenské solidarity. Příčinu tohoto jevu spatřujeme v hodnotách, na kterých je založen kapitalistický systém.

Fašismus není mrtvou filosofií, fašismus je politický styl, který vychází z víry v nadřazenost určitých skupin a který popírá principy rovnosti, samosprávy, svobody a sociálních práv. Představuje rovněž politiku síly, agresivity, nesnášenlivosti a sociálního darwinismu. Tento politický styl samozřejmě existuje i dnes. Proto nejsme jen proti pohrobkům historického fašismu (spojeného s osobou Benita Mussoliniho) a nacismu (zapsaného do dějin Adolfem Hitlerem), ale proti každému systému, který potlačuje lidskou svobodu, a místo solidarity žene lidi proti sobě.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

hughito, ja netvrdim, ze ste uplne ako nacisti pred vojnou, ale je tam par rovnykych prvkov...
Hitlerovci napadali komunistou, vy napadate nackov... v oboch pripadoch to je napadanie ludi ineho nazoru...

"Násilí chápeme jako jeden z prostředků boje proti fašismu, avšak snažíme se k němu sahat, až když je to nevyhnutelné."
nasilie pred vojnou bolo jednym z prostriedkov boja proti bolsevikom, avsak nacisti k nemu sahali az ked to bolo nevyhnutne k tomu aby sa dostali k moci...
mne to pride az prilis velmi podobne...

netvrdim, ze antifa v SK/CR su komunisti, ale napr. v takej baste antifi v Nemecku co su podla mojho nazoru Drazdany,
sa dost casto objavuje kosak a kladivo...
hughito
Redeemer
Redeemer

To už neviem či si robíš srandu alebo to myslí vážne, ale ja som sa vyjadril jasne a takisto poskytol ďalší text.

Nepoznám dokonalé Nemecké pomery, ale ak sa tam vyskytnú v tých tisícoch ľudí nejakí blbci s vlajkou s kosákom a kladivo, samozrejme sa to stať môže. Ale ako píšem, buď ide o jednotlivcov alebo o marginálne skupiny, AFA je antiautoritárska a má poväčšinou blízko k anarchizmu.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

preco by som si mal robit srandu? co ti pride smiesne?

inak
antifa.cz > odkazy > http://www.mladi-antifasisti.hr
a tam antifa naozaj "bojuje" proti komunistom :lol:
http://www.mladi-antifasisti.hr/index.p ... &Itemid=91
nestaci? mam si dat tu namahu a najst to vo vacsine antifasistickych stranok v europe?

touto sablonov snad v Nemecku len oslavuju vitaza vojny ci co?
Prílohy
bez_názvu.PNG
hughito
Redeemer
Redeemer

Tvoje porovnávanie s Hitlerovcami.

A čo je na tej chorvátskej stránke? Uchádza mi pointa. (okrem tých vojenských motívov, kde sa vyskytol kosák s kladivom)

Pod. tí Nemci s motívom jednej z najznámejších a najsymbolickejších fotiek vôbec. Fakt, tvrdý stalinizmus. :lol:
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

aha OK, uz chapem, bojujem proti rezimom ale je normalne, ze sa znaky jedneho z tych rezimov "nahodne" objavuju na
mojich strankach :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Každý to vníma inak a pre niekoho je ruský vojak so zástavou s kosákom a kladivom na budove Reichstagu naozaj symbolom víťazstva antifašizmu nad nacizmom.

A červená hviezda sama o sebe nie je symbolom iba leninizmu, stalinizmu či boľševickej diktatúry.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

chces povedat, ze je normalne ked mam dvoch nepriatelov proti ktorym bojujem a spojim sa s jednym z nich proti tomu druhemu?
ano trosku prehnane...
iny priklad...
nenavidim Slovan BA a Crvenu Zvezdu BGD, pobiju sa spolu a Slovan vyhra, ja si kupim tricko Slovana ale stale budem tvrdit, ze je to moj neprijatel... bol by som v poriadku? myslim, ze nie...
bud to je nepriatel alebo neni...
hughito
Redeemer
Redeemer

Aj ja som v konečnom dôsledku rád, že ten ruský vojak vyliezol na tú budovu a zavial tam vlajkou. To je absolútne kľúčový moment dejín. Robí to zo mňa boľševika? Pod. to asi bude tak, keď nájdeš nejaký pod. motív na nejakom antifašistickom motíve.

Každopádne, určite sa nájdu aj skupiny (ako som spomínal, marginálne, nie hlavný prúd), ktoré sa hlásia k AFA a majú bližšie aj k spomínanému režimu, resp. novším, modernejším odrodám a používa aj danú symboliku.

V SK/CZ pomeroch sa u AFA s ničím pod. nestretneš. Samozrejme, demonštrácie proti fašizmu organizuje aj KSS napr., resp. SZM, ale to treba oddeľovať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ja by som bol zase radsej, keby tam vlajkou zavial amik, brit alebo frantik. Nemuseli by sme teraz trpiet 40-rocne ku*venie naroda
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

beardie napísal:Nemuseli by sme teraz trpiet 40-rocne ku*venie naroda
...ktore dod*balo zivot viac ludom ako vojnovy stat...
ale nic to nemeni na mojom nazore, ze keby nebolo vojny a obdobi po nej tak sme teraz mohli byt "niekde inde"...

hughito, trosku som si prebehol antifa stranky a je vidiet, ze nazor na komunizmus CR/SR antifi je iny ako v inych krajinach, ale aj tak mi pride tvrdenie, ze antifa bojuje proti komunizmu dost prehnane...
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:Ja by som bol zase radsej, keby tam vlajkou zavial amik, brit alebo frantik. Nemuseli by sme teraz trpiet 40-rocne ku*venie naroda
To už je hypotetizovanie, nebyť Rusov, tak vojnu Spojenci nevyhrajú a my tu dnes nie sme. Takisto sme k socializmu dospeli sami, bez nejakého veľkého vplyvu Rusov.

Arkan Tiger: Ako myslíš v našich reáliách? No ako som spomínal, títo neostalinisti a pod. odpad sú fakt marginálnou zložkou, nie sú nebezpeční v zmysle fyzickom, takže aktivity priamo proti nim sú minimálne, to je fakt.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jj
beardie
Redeemer
Redeemer

Takisto sme k socializmu dospeli sami, bez nejakého veľkého vplyvu Rusov.
to mi vysvetli
hughito
Redeemer
Redeemer

Socializmus sem nebol importovaný ani násilne zavedený, s tým sa treba zmieriť. :wink:
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

no jedna vec je, ze sme spadali do sfery vplivu sovietov a druha su volby...
u nas komunisti nevyhrali...
"To že voľby v 1946 vyhrali v podstate komunisti majú na svedomí Česi, lebo na Slovensku dopadli voľby odlišne.
Pokiaľ v Čechách a na Morave zvíťazili komunisti so ziskom 43,3% a 34,5% u nás to bola Demokratická strana so
ziskom 62% a KSS skončila druhá so ziskom 30,37%. Ďalej Strana slobody 3,6% a Strana práce 3,1%. Výsledky
volieb zaznamenali istý posun „doľava“, keďže komunisti dostali o 2,5% viac hlasov, ako pred vojnou."
beardie
Redeemer
Redeemer

Ako pise AT, dolezita bola sfera vplyvu. Myslis, ze keby volby dopadli inak, nebol by sem socializmus importovany nasilim? Jasne, ze by bol
Napísať odpoveď