Pomoc s wifi (WPA2)
Pomoc s wifi (WPA2)
Caute,doma mam klasicky router d-link,normalne som sa cez hocico pripojil na net,teda bola nechranena(nezabezpecena) siet.
No kedze minuly tyzden som si doniesol novy notebook,nahodil system,drivere atd. tak som nadstavil siet a zadaval som naky pin co je na spodu routra,tym som zistil,ze som urobil zabezpecenu siet,ale doma sa mi nic ine okrem spominaneho nb nechce pripojit na net,aj ked zadavam rozne overovacie kody do siete.
ako by sa dal tento problem vyriesit,trebars aj to wpa2 odstranit a nech to je zase volne pre vsetky kompy,mobily atd doma ?
No kedze minuly tyzden som si doniesol novy notebook,nahodil system,drivere atd. tak som nadstavil siet a zadaval som naky pin co je na spodu routra,tym som zistil,ze som urobil zabezpecenu siet,ale doma sa mi nic ine okrem spominaneho nb nechce pripojit na net,aj ked zadavam rozne overovacie kody do siete.
ako by sa dal tento problem vyriesit,trebars aj to wpa2 odstranit a nech to je zase volne pre vsetky kompy,mobily atd doma ?
-
Dildogripak
Medium Professional
Re: Pomoc s wifi (WPA2)
neviem čo za kód si zadával ale nemáš náhodou zapnuté filtrovanie MAC adries?
Skúšal si resetnúť router do továrenských nastavení?
Skúšal si resetnúť router do továrenských nastavení?
prvej vete nerozumiem,ale ked som nadstavoval siet,chcelo to pin od routra,na spodnej strane,to som zadal to cislo vsetko sa pripojilo a bol som spokojny az kym som nezistil,ze nic ine sa mi nechce pripojit.
ako sa to resetuje ?
ako sa to resetuje ?
-
Dildogripak
Medium Professional
Router sa resetuje "vnoreným tlačidlom" najčastejšie umeistneným vedľa napájania samotného zariadenia (viď obrázok).
Podržíš v tom pár sekúnd (5 stačí) pero a router je resetnutý. Potom ho káblom pripojíš k počítaču cez LAN a zadáš do prehliadača IP adresu ROUTRA, najčastejšie 192.168.1.1 alebo 192.168.0.1
potom zadáš meno a heslo, netuším čo máš za typ routra ale default na d-linku sa zadáva meno: admin heslo: žiadne...
a potom už len nastavíš wifi sieť so zabezpečením.
Prípadne sa riaď manuálom k routru
Podržíš v tom pár sekúnd (5 stačí) pero a router je resetnutý. Potom ho káblom pripojíš k počítaču cez LAN a zadáš do prehliadača IP adresu ROUTRA, najčastejšie 192.168.1.1 alebo 192.168.0.1
potom zadáš meno a heslo, netuším čo máš za typ routra ale default na d-linku sa zadáva meno: admin heslo: žiadne...
a potom už len nastavíš wifi sieť so zabezpečením.
Prípadne sa riaď manuálom k routru
- Prílohy
-
- dlink624reset_400_883b.gif
- (19.77 KiB) 433 stiahnutí
fuu a ked to nedoebem tak sa budem divat do steny ? asi si nekoho zavolam na to
ale dakujem za radu
ale dakujem za radu
-
Dildogripak
Medium Professional
napíš mi aký maš presne typ routru a ja ti poviem návod step-by-step aby si nič nepokazil
ale nič sa pokaziť vlastne nedá
ale nič sa pokaziť vlastne nedá
no v robote som,vyzistim napisem neskor
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2013, 8:00)
no az teraz som sa k tomu dostal,typ routra je D-Link , Model : DIR-300
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2013, 8:00)
no az teraz som sa k tomu dostal,typ routra je D-Link , Model : DIR-300
-
Dildogripak
Medium Professional
tu máš jednoduchý a presný návod
resetni router a choď podľa návodu
http://asbis.sk/img.asp?attid=247974
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2013, 10:26)
a pohľadaj si od providera meno a heslo na prihlásenie do siete internet.
je to v zmluve o pripojení
prihlasovacie meno býva zvyčajne [email protected] alebo niečo podobné....
heslo bude pod tým
resetni router a choď podľa návodu
http://asbis.sk/img.asp?attid=247974
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2013, 10:26)
a pohľadaj si od providera meno a heslo na prihlásenie do siete internet.
je to v zmluve o pripojení
prihlasovacie meno býva zvyčajne [email protected] alebo niečo podobné....
heslo bude pod tým
pisal som providerovi nech daju heslo meno pisali,ze tam nie je ziadne a dalej pisal toto
" Čo sa týka nastavenia WIfi pri resetovaní zariadenia sa nastavenia
vymažú, tieto nastavenia však nikde neevidujeme kvôli ochrane osobných
údajov užívateľa. Po resete routra je potrebné si v ňom nastaviť nové
údaje (meno a heslo)"
" Čo sa týka nastavenia WIfi pri resetovaní zariadenia sa nastavenia
vymažú, tieto nastavenia však nikde neevidujeme kvôli ochrane osobných
údajov užívateľa. Po resete routra je potrebné si v ňom nastaviť nové
údaje (meno a heslo)"
-
Dildogripak
Medium Professional
Nemáš doma zmluvu o pripojení?
Tam by si tie info mal mať...
Len teraz ma napadlo, že keď som naposledy ja resetoval svoj router (ešte na mikrovlnné pripojenie), tak ten tie údaje nechcel...
Dokonca ani po nahraní nového firmvéru.... Ale to nebol orange, ani t-com
Teraz mám t-com a fakt sa mi to nechce resetovať len aby som to skúsil (dnes na tom nemám čas).
Providerovi by som zavolal a overil si tie údaje či ten router naozaj nebude vyžadovať, pretože ja ako som robil doma nový router (net od t-comu) aj na firme (net od orange-u), tak tie údaje boli potrebné! Možno od iných prividerov to fakt netreba...
Bez nich sa nepohneš, čiže treba si nájsť tú zmluvu, prípadne zistiť od providera ako sa k ním môžeš dostať.
Tam by si tie info mal mať...
Len teraz ma napadlo, že keď som naposledy ja resetoval svoj router (ešte na mikrovlnné pripojenie), tak ten tie údaje nechcel...
Dokonca ani po nahraní nového firmvéru.... Ale to nebol orange, ani t-com
Teraz mám t-com a fakt sa mi to nechce resetovať len aby som to skúsil (dnes na tom nemám čas).
Providerovi by som zavolal a overil si tie údaje či ten router naozaj nebude vyžadovať, pretože ja ako som robil doma nový router (net od t-comu) aj na firme (net od orange-u), tak tie údaje boli potrebné! Možno od iných prividerov to fakt netreba...
Bez nich sa nepohneš, čiže treba si nájsť tú zmluvu, prípadne zistiť od providera ako sa k ním môžeš dostať.
no pisal som si trosku s providerom helpdesk cez mail heslo tam nemaju
Podľa routru sa cez internetový prehliadač dostanete cez adresu
192.168.1.1 alebo 192.168.0.1 na router kde nájdete nastavenie Wireless
alebo WLAN, tam si nastavíte meno a heslo. Samozrejme že sa na router
musíte dostávať z pc alebo notebooku ktorý je pripojený k routru (ak bude
cez wifi po zmene sa odpojí, bude treba sa opať prihlásiť na sieť)
Ak ste s nastavovaním nemali skúsenosť tak neodporúčam nastavovať nič iné,
ale doniesť router na ZC, v PC sa pri pripojení nič nenastavuje, iba v
routri sa nastaví meno a heslo sieťe na ktoré sa v notebooku pripojíte cez
správcu wifi sieti, nájdete sieť a dáte pripojiť, vypita heslo a ste
pripojení, pri pripojení káblom do routra len pripojíte kábel a nič
nenastavujete. Ale pokial vaše skusenosti s nastavovaním sú na
zaciatocnickej urovni, naozaj neodporucam nic nastavovať, jedine si
ponastavujete sietovu kartu tak ze nebude fungovat, a bude treba jej
reinstal.
lenze,furt nevedel pochopit,ze ja nechcem dava kabel od routra do NB ale nadstavit si iba obycajne nezabezpecene wifi kde sa mozu prihlasit vsetky zariadenia v nasom byte.
Podľa routru sa cez internetový prehliadač dostanete cez adresu
192.168.1.1 alebo 192.168.0.1 na router kde nájdete nastavenie Wireless
alebo WLAN, tam si nastavíte meno a heslo. Samozrejme že sa na router
musíte dostávať z pc alebo notebooku ktorý je pripojený k routru (ak bude
cez wifi po zmene sa odpojí, bude treba sa opať prihlásiť na sieť)
Ak ste s nastavovaním nemali skúsenosť tak neodporúčam nastavovať nič iné,
ale doniesť router na ZC, v PC sa pri pripojení nič nenastavuje, iba v
routri sa nastaví meno a heslo sieťe na ktoré sa v notebooku pripojíte cez
správcu wifi sieti, nájdete sieť a dáte pripojiť, vypita heslo a ste
pripojení, pri pripojení káblom do routra len pripojíte kábel a nič
nenastavujete. Ale pokial vaše skusenosti s nastavovaním sú na
zaciatocnickej urovni, naozaj neodporucam nic nastavovať, jedine si
ponastavujete sietovu kartu tak ze nebude fungovat, a bude treba jej
reinstal.
lenze,furt nevedel pochopit,ze ja nechcem dava kabel od routra do NB ale nadstavit si iba obycajne nezabezpecene wifi kde sa mozu prihlasit vsetky zariadenia v nasom byte.
-
Dildogripak
Medium Professional
To s tým káblom myslel dobre. Najskôr to treba nakonfigurovať cez kábel.
Takže ak ti potvrdil že netreba dávať prístupové údaje do ich SIETE do routra, tak to máš úplne jednoduché
Choď podľa tohto postupu:
1.Resetni router (tak ako som ti vravel)
2.Pripoj LAN kábel (jeden koniec do NB, druhý koniec do LAN 1 portu na routri)
3.Otvor si prehliadač (chrome,firefox,explorer) a zadaj do pola pre adresu (www) toto: 192.168.1.1 alebo 192.168.0.1, stlač
4.Ak bude pýtať prihlasovacie údaje, zadáš prihlasovacie meno: admin a pole pre heslo necháš prázdne
5.Po prihlásení zabehneš v ľavom menu do Wireless setup, následne zvolíš wireless connection setup wizard (sprievodca)
6.V sprievodcovi klikáš na next a následne si vyzvaný aby si zadal SSID - názov tvojej wifi siete (ten sa bude zobrazovať v správcovi sietí), klikneš na NEXT
7.Potom budeš vyzvaný aby si zvolil TYP ochrany. Odporúčam ti to ponechať na možnosti BETTER(WPA šifrovanie) a kliknúť na NEXT
8.Zadáš samotné heslo ktoré bude chrániť tvoju wifi sieť proti susedom a iným pliagam, klik na NEXT
9.Klikneš na SAVE
ROUTER BY MAL ULOŽIŤ ROBOTU A REŠTARTNÚŤ SA (môže to chvíľku trvať, nevypínaj to, buď trpezlivý)
Potom po skončení to pozatváraj a môžeš sa veselo cez správcu sietí (vedľa hodín) pripojiť na svoju wifi sieť pomocou hesla.
Prosím ťa, nedávaj si heslo 123456789 ale niečo rozumnejšie, napríklad nejaké slovo a nech sa nezhoduje s názvom wifi siete (aby to nebolo rovnaké... )
Takže ak ti potvrdil že netreba dávať prístupové údaje do ich SIETE do routra, tak to máš úplne jednoduché
Choď podľa tohto postupu:
1.Resetni router (tak ako som ti vravel)
2.Pripoj LAN kábel (jeden koniec do NB, druhý koniec do LAN 1 portu na routri)
3.Otvor si prehliadač (chrome,firefox,explorer) a zadaj do pola pre adresu (www) toto: 192.168.1.1 alebo 192.168.0.1, stlač
4.Ak bude pýtať prihlasovacie údaje, zadáš prihlasovacie meno: admin a pole pre heslo necháš prázdne
5.Po prihlásení zabehneš v ľavom menu do Wireless setup, následne zvolíš wireless connection setup wizard (sprievodca)
6.V sprievodcovi klikáš na next a následne si vyzvaný aby si zadal SSID - názov tvojej wifi siete (ten sa bude zobrazovať v správcovi sietí), klikneš na NEXT
7.Potom budeš vyzvaný aby si zvolil TYP ochrany. Odporúčam ti to ponechať na možnosti BETTER(WPA šifrovanie) a kliknúť na NEXT
8.Zadáš samotné heslo ktoré bude chrániť tvoju wifi sieť proti susedom a iným pliagam, klik na NEXT
9.Klikneš na SAVE
ROUTER BY MAL ULOŽIŤ ROBOTU A REŠTARTNÚŤ SA (môže to chvíľku trvať, nevypínaj to, buď trpezlivý)
Potom po skončení to pozatváraj a môžeš sa veselo cez správcu sietí (vedľa hodín) pripojiť na svoju wifi sieť pomocou hesla.
Prosím ťa, nedávaj si heslo 123456789 ale niečo rozumnejšie, napríklad nejaké slovo a nech sa nezhoduje s názvom wifi siete (aby to nebolo rovnaké... )
jo diky moc,snad to pojde,vecer to vyskusam 
-
Dildogripak
Medium Professional
Daj vedieť ako si dopadol 
//autoeditácia príspevku (14 Apr 2013, 21:53)
Ako si dopadol? Pozerám že si tu bol 21:33 takže rátam, že si to spravil
//autoeditácia príspevku (14 Apr 2013, 21:53)
Ako si dopadol? Pozerám že si tu bol 21:33 takže rátam, že si to spravil
az dnes sa k tomu dostanem,vcera som fachcil 12 hodin,ledva som uz videl vecer
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2013, 19:51)
no podla navodu ked som isiel tak som zlyhal v bode cislo 2.
resetol som router dal som kable router NB a otvoril som prehliadac,lenze adresu mi samozrejme nechcelo najst lebo som bol nepripojeny.
ale co som si vsimol naslo mi povodny Dlink pripojenie,najprv chcelo ten pin odomna,nedal som ho ale stlacil som na routry ten gombik z boku (take dve sipky smerujuce ku sebe,jak oznacenie na recyklaciu
) a odrazu sa mi to pripojilo na net a ide mi propojit na wifi aj mobil a druhy NB,cize vlastne mam co som chcel.
Este taka otazka,mam teraz nezabezpecenu siet,ako velmi to je zle a nebezpecne co sa tyka mojho sukromia ? resp. kolko to ma dosah,kto sa na mna moze pripojit ? predpokladam,ze v bytovke seci co net potrebuju ho maju, tak snad nebudu vyhladavat free siete.
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2013, 19:51)
no podla navodu ked som isiel tak som zlyhal v bode cislo 2.
resetol som router dal som kable router NB a otvoril som prehliadac,lenze adresu mi samozrejme nechcelo najst lebo som bol nepripojeny.
ale co som si vsimol naslo mi povodny Dlink pripojenie,najprv chcelo ten pin odomna,nedal som ho ale stlacil som na routry ten gombik z boku (take dve sipky smerujuce ku sebe,jak oznacenie na recyklaciu
Este taka otazka,mam teraz nezabezpecenu siet,ako velmi to je zle a nebezpecne co sa tyka mojho sukromia ? resp. kolko to ma dosah,kto sa na mna moze pripojit ? predpokladam,ze v bytovke seci co net potrebuju ho maju, tak snad nebudu vyhladavat free siete.
-
Dildogripak
Medium Professional
Nechápem čo to máš za fasa router, no gratulujem ti že si to zmákol. Písal som ti presný návod ako na to...
Nebudem sa teraz rozpisovať o nezabezpečenej wi-fi sieti - pozri na nete (vygúgliš za stotinu sekundy)
Čo sa týka jej zabezpečenia - mal by si mať buď CD cez ktoré sa dostaneš vlastne do toho istého menu ako keby si zadal tú adresu do prehliadača. Prípadne tam zadáš tú samotnú adresu (jednu alebo druhú) a potom postupuješ ďalej cez Wireless setup a tam si to určite nájdeš
Nebudem sa teraz rozpisovať o nezabezpečenej wi-fi sieti - pozri na nete (vygúgliš za stotinu sekundy)
Čo sa týka jej zabezpečenia - mal by si mať buď CD cez ktoré sa dostaneš vlastne do toho istého menu ako keby si zadal tú adresu do prehliadača. Prípadne tam zadáš tú samotnú adresu (jednu alebo druhú) a potom postupuješ ďalej cez Wireless setup a tam si to určite nájdeš