Ako odstranit volbu pri zapinani pc?
Ako odstranit volbu pri zapinani pc?
Zdravim potreboval by som radu ako mozem odstranit tuto volbu pri zapinani pc strasne ma to znervoznuje
dakujem za kazdu radu...
Re: Ako odstranit volbu pri zapinani pc?
Nemas tam nahodou nainstalovane 2 operacne systemy? Ked nainstalujes 2 OS na 2 rozne particie HDD tak pri boote sa ta opyta ktory OS sa ma nastartovat. To je asi tvoj pripad. Je to tzv. DualBoot.
Mh pravdepodobne hej asi budem musiet formatnut hdd
ddiky 
Ak máš nainštalované 2 OS tak na win7 sa to dá nastaviť tak že klikneš pravým na počítač vyberieš vlastnosti > rozšírené systémové nastavenia tam nájdeš pod kartou spresnenie nastavenie spúšťania a obnovovania kde si môžeš vybrať predvolený OS ktorý sa ti spustí bez tej ponuky ktorá sa ti zobrazuje pri zapínaní alebo si môžeš nastaviť aj tak že napr. ak nezvolíš do 5 sekúnd ktorý OS sa má spustiť tak sa spustí tvoj predvolený OS.
Mejzi dakujem ti velmi pekne
Pomohol si mi 
-
Dildogripak
Medium Professional
Mejzi ti poradil nie celkom šťastné riešenie, aj keď možno naoko účinné...
Tá ponuka sa ti zobrazuje preto, že si pravdepodobne nainštaloval nový OS (ten vysvietený ktorý nevieme prečítať) bez toho, aby si sa zbavil toho starého (Earlier versions of windows), prípadne si sa ho zbavil nedobre keďže v boot loaderi sa stále zobrazuje.
Sám musíš byť natoľko zdatný, aby si vedel či tam máš dva systémy.
Ak nie, vyber EARLIER VERSIONS OF WINDOWS
ak ti to nakopne nejaký win (XP,Vista,prípadne 7-čku), tak by bolo fajn, aby si danú partíciu naformátoval (len tú kde je ten starší win)
ak ti nenakopne žiaden win, ale reštartne komp a hodí ťa na rovnakú obrazovku, znamená to, že tam zostal iba zavádzač ktorý ľahko vymažeš aby tam nestrašil
klikni na štart - do poľa pre vyhľadávanie zadaj msconfig kde na karte boot vymažeš starý zavádzač systému ktorý sa v kompe už nenachádza.
zároveň si tu môžeš nastaviť aj časovač tak isto ako aj v návode čo ti dal kolega vyššie. Takže nech sa páči pracuj a uč sa. Nabudúce to musíš zvládnuť ľavou zadnou 
Tá ponuka sa ti zobrazuje preto, že si pravdepodobne nainštaloval nový OS (ten vysvietený ktorý nevieme prečítať) bez toho, aby si sa zbavil toho starého (Earlier versions of windows), prípadne si sa ho zbavil nedobre keďže v boot loaderi sa stále zobrazuje.
Sám musíš byť natoľko zdatný, aby si vedel či tam máš dva systémy.
Ak nie, vyber EARLIER VERSIONS OF WINDOWS