Čau,
nie nezanevrel, len som Ti chcel dal vydýchnuť

, a ani som si neuvedomil, že to prešli skoro dva mesiace.
1. Tvoj obrázkový prístup/ochotu vysoko oceňujem

1. To, že stačí dať len plane (asi je lepšie, keď zachádza hlbšie do bokov/brehov, ako si nakreslil), a že sa svetlo po prechode vodnou hladinou neláme si niekde čítal? Sa mi to akosi nezdá, ved svetlo prechádza cez vodu, a keď dám napr. 10cm vodnú hladinu, tak cez ňu prejde, pôjde prázdnym priestorom a narazí na zem, kde sa odráža, absorbuje atď. Skúšal som to aj s 10cm a aj plným otvorom vody a výsledky identické neboli. Veď voda v reálnom živote vyzerá rôzne pri rôznych hĺbkach, či nie ? A ešte k tejto problematike, prikladám prílohu č.1, obrázok SL 26.2, čas 27hod38min, smiešny benchmark 238. Je jasné, že rýchlejší PC dosiahne povedzme SL 25 rýchlejšie ako pomalší. Ale budú mať obidva PC rovnako kvalitné/čisté rendre pri rovnakom dosiahnutom SL?? V tej prílohe by som očakával, že pri tak vysokom SL bude obrázok čistý, to je bežné, že sa vodná hladina vyčistí až tak neskoro? A to mám pocit, že tá zelená farba terénu a odrazu PRI KRAJOCH vody bola čistá a v cca SL 22-23 sa na nej začal zobrazovať noise, nechápem...t.j. aj Ty by si mal mať podobne zrnitý render, pri takom SL ?, lebo to si ani neviem predstaviť, pri akom SL to bude čisté
2. Ja len celkom nerozumiem ako z príručky, tak z Tvojho nákresu. Čierna čiara poháru, to si mám predstaviť ako napr. 5mm hrubé sklo ? potom prázdny priestor a potom voda ? resp. rovnako kocka ľadu je vložená do vzduchovej bubliny-spomínaná medzera, ktorú obklopuje voda ? Alebo to je plná hmota skla, do ktorej je vložená plná hmota vody, a do tej plnej hmoty vody je vložená plná hmota kocky ľadu ?, lebo tak som to pochopil aj z príručky, len potom nerozumiem, veď tam je silné prelínanie/prekrývanie materiálov, nehovoriac o tom, že ak by som sa pozrel na pohár z hora, kde má byť akože otvorený (bez skla) tak tam má byť sklo ?, veď to má iný IOR ako voda, to musí byť to sklo vidieť ...

3. A touto tematikou som zneistel ohľadom normálov, primárne sú v MR normály orientované smerom k slnku?
2. V ArchiCADe funkcia UV Snapshot najskôr nebude, keďže to nie je grafický program

, no aj tak ma zaujíma, ako to vlastne funguje, nemáš k tomu niekde nejaký text a ešte uloženú danú textúru, celkom by ma zaujímalo, že ako vlastne vyzerala. A čo to vlastne je ten 3D model?
3. K problematike sIBL mám skoro pocit, akoby som čítal niečo iné, lebo také niečo som sa nedočítal..nechám si preštudovanie tohto softu na niekedy inokedy, keďže toto by už bolo na moje účely mimo rámec ..hoci, keď tak uvažujem, tak aj v MR možem aplikovať rôzne HDR mapy /reflection/illumination/ atď. a tak dostať rovnaký efekt
4. Fuu, tak čo to som si teraz o týchto veciach prečítal aj na nete. Nejdem zbytočne rozpisovať litánie, keďže aj tak veľa vypisujem...hoci nechápem, že na čo je potom dobrá pamäť RAM...v skratke povedané momentálne MR 2.7.2 na renderovanie využíva len procesor/CPU bez pomoci grafickej karty?
Z tých nových funkcií čo majú byť v 3ke, si viac ako polovicu ani neviem predstaviť, že čo budú vlastne robiť

A neviem odkiaľ si zas prišiel k tým informáciám, keďže na FB všetky tieto funkcie spomenuté neboli.
Corona renderer si si aj skúšal ? resp. máš skúsenosti aj s inými renderer-mi, pracoval si s nejakým kým si sa pristavil pri MR? alebo aj teraz používaš nejaký iný popri MR? Corona, archviz, killer, nepotešil si ma

Ja robím všetko preto, aby som mal MR hlavne kvôli archviz v malíčku a Ty ma takto zneistíš
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2013, 10:24)
Ak by náhodou niekoho zaujímali vylepšenia s ktorými by mal prísť Maxwell Render v3, na youtube je zverejnený webinar od Novedge : Novedge Webinar #91: Maxwell Render -- An Insider's Look at V3 with Mihai IIiuta