sieť
sieť
zdravím, mam mensiu otazku ...nedavno som urobil zasuvku na net v jednej izbe ...... zasuka je nejaka pre cat 5e ale kabel som použil nejaký hrubý, otrandžovy 2x tieneny ...do tej zasuvky pasoval v pohode ale problem bol keĎ som chcel dať na ten kabel konektor rj45 proste tie male kabliky boli priliš hrube tak to skusim urobiť tak, že na opačny koniec dam ešte jednu taku zasuvku a z tej zasuvky kabel do routera..... no myslim si že to nieje moc odborne potreboval by som poradiť že ako by to malo vyzerať odborne ....na cene nezaleži nech to splňa požiadavky aj o ďalších 10 rokov...ten kabel netreba zapajať do nejakej špecialnej rozvodne alebo tak .,... to tenenie netreba do tych zasuviek nejako uzemniť alebo tak .... neviem či take zasuvky pre taky hruby kabel vobec su ... tak som použil klasicku netienenu alebo neviem či to vobec treba nejako zohľadňovať keďže kabel ide povonku a neje dlhši než 10 metrov ....popripadne skuste dač link na nejake zodpovedajuce zasuvky alebo tie skriky ...
-
vladino001
Light Professional
Re: sieť
ten kábel nieje na to primárne určený čiže to budeš musieť na kolene nejako upraviť .... to tienenie nemusí byť nikde pripojené lebo na nom vlastne ani moc nezáleží ono to je robené na princípe krútenej dvojlinky.... neviem čo očakavaš od toho aby to spĺňalo požiadavky. To že kabel pojde vonkom nevadi ničomu.
Načo toľko roboty ked mame WIFI?
Načo toľko roboty ked mame WIFI?
No vyskúšal som to.cez zásuvky ale píše v počítači chýba .....tak neviem čím to je ......ale to dať dolu izolácie nešlo ....jediné ze na tie káble natiahnuť izolácie z utp už som to skúšal ide to len je to veľmi zdĺhavý proces ......
-
vladino001
Light Professional
Možem sa ešte opýtat akú rýchlosť od toho požaduješ? aj tak asi viac ako 100Mbit to neda no pokial nemaš všetky zariadenia s 1Gbit portami.
Tá chyba čo ma napada tak asi to že to su vlastne 2 kable zapojene za sebou a jeden ten v stene by mal byt priamy a ten čo pripajaš križeny. (2 križene za sebou su vlastne jeden priamy a vtedy to nemusi isť, nie každe zariadenie to dokaže rozoznať a prehodiť)
Tá chyba čo ma napada tak asi to že to su vlastne 2 kable zapojene za sebou a jeden ten v stene by mal byt priamy a ten čo pripajaš križeny. (2 križene za sebou su vlastne jeden priamy a vtedy to nemusi isť, nie každe zariadenie to dokaže rozoznať a prehodiť)
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ak chce robiť obrovské prenosy po lan tak to nebude robiť na nejakej 100MBit karte ale na nejakej 1Gbit a tá dokáže rozoznať krížený, a to dokáže rozoznať už každá novšia ale tak router môže byť problém na druhej strane, skús čo navrhuje vladino001 jeden kábel dať priamy miesto dvoch krížených
//autoeditácia príspevku (19 Apr 2013, 11:58)
poprípade skús uzemniť to tienenie na jednej strane, buď nahoď na koniec čo ide do PC kovovú koncovku alebo to uzemni priamo v zástrčke čo si prirobil do steny. ak to nieje uzemnené tak to môže blbnúť, na googli nájdeš veľa problémov s týmto káblom ak nie je uzemnený
//autoeditácia príspevku (19 Apr 2013, 11:58)
poprípade skús uzemniť to tienenie na jednej strane, buď nahoď na koniec čo ide do PC kovovú koncovku alebo to uzemni priamo v zástrčke čo si prirobil do steny. ak to nieje uzemnené tak to môže blbnúť, na googli nájdeš veľa problémov s týmto káblom ak nie je uzemnený
okej už to ide na 100mb/s ....... myslím že to je ok ... wifi mi osahovalo len 54 mb /s a na dom by som musel mať vysielače v každej druhej izbe ..... ten kabel som kinako neuzenňoval len som odstranil tie hrube izolcie a na medene droty navliekol tenke izolacie z utp.... tie droty nejsu nijako hrubšie.....a zásuvku som použil takisto netienenu pre C5e pretože som nejak nevedel zohnať takú ako potrebujem... maximálne na ten c6e a toto má viac tieneni ......a keď by som sa chcel spytať tak aké má primárne určenie tento kábel ? myslim že osadzovanie koncoviek ako som to robil je take amaterske a aj do switchov sa pripajaju len tei rj 45 koncovky ..... proste chcel by som to maať odborne urobene popripade doupiť aj gigabitove priuslušenstvo ... router atď .... a ešte mám otázku ohľadom zdieľania.....keby osm sa chcel z pc pozrieť čo robia na tom druhom...(tí čo su pripojení) .......? diki