Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tak potom je dosť možné, že tú kameru mali iba na zaznamenávanie dôkazného materiálu, ak by si nezastavil na tej STOPke. No veľmi by som sa na to nespoliehal. Ale skôr si myslím, že ak by ťa namerali, tak by išli po tebe. Ak stáli pri tej modrej bráne, tak nemali v ceste žiadnu prekážku, ktorá by im nedovoľovala za tebou vyštartovať.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No ja som toto riešil pred pár týždňami a nič nedošlo. Ale tak zas mesiac ich okres, mesiac cudzí okres...ešte stále je šanca.
honda1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa honda1 »

prosim nema niekto skusenosti: je predbiehanie cez plnu ciaru pokutovane 20 eurami zaplatenymi na mieste brate ako zavazny priestupok???
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

99% nie ak sa pytas na to ci ti to dal do karty vodica tak to je myslim na usudku policajta, tam neexistuje nejaka striktna podstata priestupku

//autoeditácia príspevku (23 Apr 2013, 7:36)
"Reflexné prvky pre chodcov budú povinné aj v obci

Chodci už nebudú môcť za zníženej viditeľnosti chodiť po vozovke bez reflexných prvkov ani v obci.

"Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev," uvádza novela.

Ministerstvo chce takto zvýšiť bezpečnosť chodcov. Kto pôjde v noci po okraji cesty bez reflexných prvkov na sebe, riskuje nielen, že ho zrazí auto, ale aj pokutu do výšky 60 eur."
Oni si z nas normalne robia srandu, ty ak chces chodit po vonku, budes mat oblecene toto...
Aneb "jak vytrieskat z ludi co najviac penazi"
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Súhlasím s Hegym tentokrát. Toto by som nechal naozaj na prírodný výber. Toto je veľmi zlá novela. Ak by to napríklad otočili, že ak dôjde za zníženej viditeľnosti k nehode s chodcom, tak pre vodiča miernejšie posudzovanie.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Zmeny pre vodicov: http://auto.sme.sk/c/6775967/pozrite-si ... nutra.html

Co sa tyka tych reflexnych prvkov, urcite by som uvital aby babky, ktore chodia v ciernom vecer do kostola mali na sebe aspon nejaky ten reflexny prvok, lebo niekedy su fakt takmer neviditelne, ale zas brat to takto plosne.... :?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

JCM01 napísal:Co sa tyka tych reflexnych prvkov, urcite by som uvital aby babky, ktore chodia v ciernom vecer do kostola mali na sebe aspon nejaky ten reflexny prvok, lebo niekedy su fakt takmer neviditelne, ale zas brat to takto plosne.... :?
Logiku to ma, ale!
Kto tym babkam tie reflexne prvky nakupi?
Doteraz xyz rokov sme vedeli jazdit tak, ze v obci mas oci uplne vsade a ides opatrne lebo pocitas s tym ze je mozny zvyseny pocet chodcov...
Teraz sa bude diat akurat to, ze ak nastane nehoda v obci ukaze sa na chodca ze nemal vestu a zrejme bude klasifikovany ako nahla, neviditelna a nepredvidatelna prekazka a na druhu stranu ludia budu zase drbany jak decka v skolke bude chodit jeden fizel po dedinach a vyberat si vysledky... Toto sa stane, ziaden prinos.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Ja s tym suhlasim ze to nieje stastne riesenie, ale uz sa mi x krat stalo ze niekde za totalnej hmly, ti ide babka v ciernom po krajnici a ty dobre neroztrepes auto o protiiduce auto, len aby si ju nesundal... Nevravim ze maju nosit reflexne vesty, ale keby nejakym sposobom sa dodali aspon tie reflexne pasy na rukav tak si myslim, ze by to na skodu nebolo..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Je sranda ako by ste obmedzovali jednu skupinu obyvateľov - dôchodcov. Stereotyp jak hovado.
Žijeme preboha v slobodnej krajine (síce diskutabilné..), tak hádam mi štát nebude prikazovať ako sa mám obliekať! V čiernom predsa nechodia len dôchodkyne do kostola ale napríklad aj mládež. Jasné, že to nie je správne, že sú "neviditeľný"..

Jednoducho, je to prakticky nariadenie aby si vždy a všade mal zo sebou reflexný prvok. Šikana. Máš x-situácií, kedy si nútený ísť po krajnici neplánovane a je tma. Sa mám báť ísť domov, lebo riskujem 60€ (!!!) pokutu za takú blbosť!

Ľudkovia spamätajte sa..a ešte to budete obhajovať. Pretože totalita prichádza pomaly a nenápadne, že...

V samotnej novele je ešte kopec mega-blbostí, napr. ak spôsobenie škodovej udalosti a vyhľadávanie majiteľa.

Jediná pozitívna vec je tam snáď to, že pustili traktory na cesty.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tie vesty su takto celoplosne pekna hovadina. Presne ako pise begbeee. Clovek aby sa bal ze riskuje 60€
Ale tiez som par krat v tme nevidel chodca. Napr vcera, nastastie siel opacnym smerom, typek uz vo svojich rokoch (mal by mat rozum) si to slaha po korculiach a uplne cely tmavy.
Na jeho smolu je v tej dedine dost slabe poulicne osvetlenie. Proste takeho zbadas v poslednej sekunde.

Chcelo by to skor nejaku kampan aby si tie babky davali pasiky alebo daco.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal:Chcelo by to skor nejaku kampan aby si tie babky davali pasiky alebo daco.
Biskupský list by pomohol :D Ale ako to vysvetlíš metalistom, to neviem :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To s tou dochodkynou do kostola bolo proste len take prirovnanie, nie zovseobecnenie...
Neviem co dodat, je to na palicu, rabovanie pokracuje - moznosti sa rozsiruju co uz
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

A čo tak Vaša povinnosť nájsť majiteľa pri škodovej udalosti? Veď to je prenášanie úlohy PZ SR na občana! Čo som ja stopovací pes?

V diskusii veľmi správne niekto podotkol, že auto v SR má špecifický status a je na pováženie, kedy bolo vyňaté z hnuteľného majetku a získalo tento špecifický status. Asi keď niekomu došlo ako na tom zarobiť. Ak si rozbijem televízor tak nikomu nič nemusím dokazovať. Ak zničím - svoje vlastné (!) - auto, tak potrebujem papierov viac jak na hajzli aby mi ho "odhlásili z evidencie". OMG.

A ten príkaz s tým obliekaním. Nemám slov... Psychologické testy a bullshit. Nechcete obmedziť získanie vodičáku maturitou?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem ako sa mam k tomu vyjadrit musel by som vela nadavat.
System si nas usposobuje obrazu svojmu, kaze nam co mame robit, sami sa starat o seba i o druhych a poslusne plnit bankove konta urcitych firiem a osob.
Zivotny standart pokial si ho sam nevytvoris (co je dost tazke v tejto dobe odrazit sa od 0 a zit ako clovek) tak nedostanes nic (okrem pokuty samozrejme).
Jedna vec je jasna a to, ze lepsie uz bolo a lepsie uz nebude a ked pretece poharik tak spadneme na uroven Grecka a konec.
JCM01
Light Professional
Light Professional

begbeee napísal:Je sranda ako by ste obmedzovali jednu skupinu obyvateľov - dôchodcov. Stereotyp jak hovado.
Žijeme preboha v slobodnej krajine (síce diskutabilné..), tak hádam mi štát nebude prikazovať ako sa mám obliekať! V čiernom predsa nechodia len dôchodkyne do kostola ale napríklad aj mládež. Jasné, že to nie je správne, že sú "neviditeľný"..

Jednoducho, je to prakticky nariadenie aby si vždy a všade mal zo sebou reflexný prvok. Šikana. Máš x-situácií, kedy si nútený ísť po krajnici neplánovane a je tma. Sa mám báť ísť domov, lebo riskujem 60€ (!!!) pokutu za takú blbosť!

Ľudkovia spamätajte sa..a ešte to budete obhajovať. Pretože totalita prichádza pomaly a nenápadne, že...

V samotnej novele je ešte kopec mega-blbostí, napr. ak spôsobenie škodovej udalosti a vyhľadávanie majiteľa.

Jediná pozitívna vec je tam snáď to, že pustili traktory na cesty.
Ano, dochodcovia bol priklad, a preco? Pretoze jazdim relativne dost a prave toto ma najviac trapi.. Uz x krat som mal problem prave s babkou v ciernom, ktora sla za zlej viditelnosti asi pol metra od krajnice.. A nevravim ze je to nejaky super napad, kto chce byt videny, tak si nejaky ten reflexny prvok na seba hodi. Inac prioriotu by v obciach mali byt chodniky, potom by sme taketo veci nemuseli vobec riesit.. Ono ide fakt v principe o to, ze nedajboze niekoho takeho sejmem a mam pruser ako Brno..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja len, že sa hovorí iba o dôchodcoch, ale je to oveľa širšia téma a vôbec sa netýka len dôchodcov. Kopa ľudí chodí v čiernom. Ale keď budeme hovoriť len o dôchodcoch tak je to v pohode, na tých sa zmestí...tým to neublíži...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ale ten zvyšok ľudí v čiernych sú mladí, ktorý si vedia dať pozor. Kým dôchodca okrem toho že je v čiernom, aj:
1) nemá reflexy a obratnosť, tak sa nestihne uhnúť ak sa neuhneš ty
2) je hluchý alebo kráča večne zamyslený, tak ťa nepočuje
3) ak ťa počuje, je arogantný lebo je dôchodca ktorý je životom bičovaný a zjedol všetku múdrosť sveta a zneužíva svoj vysoký vek
JCM01
Light Professional
Light Professional

Akurat som chcel nieco take napisat, takze plny suhlas.. Tu nejde o to hadzat na dochodcov nieco bezdovodne ale tento problem je hlavne zahrnuty v spominanej skupine obyvatelstva..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

http://auto.sme.sk/c/6722000/nosite-ako ... klady.html

Pomerne plytký článok, ale nastoľuje zaujímavé otázky.
Myslím, že to, že doklad o PZP je biela karta a nie ústrižok je všeobecne známe (na hojku som bol nedávno poučený aj ja, dohľadal som si to aj v zákone) a ak pýta orgán ústrižok, treba ho poslať do dža.

Ale prekvapila ma nutnosť mať pri sebe nálepky, kartičky i protokoly o STK/EK. Keď som videl zákon pripadalo mi akoby by tieto doklady boli rovnocenné, navyše postráda logiku nosiť napr. kartičky aj protokoly - však to je duplicita jak hovado (nálepky ako rýchlu identifikáciu beriem). Ja sám som administratívnu kontrolu neabsolvoval a ani neabsolvujem ako netrafím iniciatívny orgán. Nosím iba nálepky a protokoly s VIN číslom, ŠPZ je už iná a kartičky ani neviem, či mám.

Celkovo je to ale zbytočná byrokracia, ako je spomínané aj v diskusii, je totálna blbosť (mne to tak tiež vždy prišlo) mať oddelenú STK a EK. EK treba zahrnúť do STK a je to. O 3 papiere menej a zvýši sa bezpečnosť, o jednu nálepku menej na skle :P . Ďalej naviazať STK na VIN a nie značky.

Potom je tam zaujímavá úvaha po vzore UK a Rakúska o jednej značke na celý život pre občana alebo na auto.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

k tej administrative... VIN je daleko unikatnejsie cislo ako SPZ a logicky, hodnoti sa stav auta a dane auto ma nemenny identifikator VIN, kdezto SPZ je more-likely menny identifikator. Tudiz LOGICKY by mala byt priorita VIN ale to by sa asi nedalo zbierat peniaze na kazdej K*045ine v tomto state.
Ano treba mat vsetko, casom aj amatersky kamerovy zaznam vo FULL HD rozliseni ako dokument o absolvovani STK a EK.
Napísať odpoveď