Lieskový orech

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Vagimir
Novice
Novice

Lieskový orech

Príspevok od používateľa Vagimir »

Zdravím osadenstvo, potreboval by som poradiť ako dopestovať z lieskového orecha liesku. Za dobrú radu je prvá celá úroda tvoja :)
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Lieskový orech

Príspevok od používateľa energy00 »

Zasadíš ho do kvetináča a poleješ. Začne rašiť a potom to už ide samo. Keď sa už nezmestí do kvetináča, tak to presadíš do záhrady a oplotíš, aby sa nepoškodila. Takto mi to fungovalo na gaštane, takže by to malo aj na lieske :cookies:
Prvú úrodu (cca 2 orechy) rozdaj bezdomovcom.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Moc sa do toho nevyznam, ale mama mi raz hovorila, ze ked zasadis naprv kostku z borskyne, tak ti sice vyrastie strom, ale len "plany" (proste nema ani zdaleka kvalitu povodneho) a preto sa stepia...
Nie je na tom lieska podobne?
PS: Nezabudni jej dopestovat aj "kamarata"
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Nam za domom na divoko rastu liesky, ked nezabudnem a nepredbehnu ma zvery tak zozbieram aj pol kilo orechov. Tak ma napadlo najst si v lese niekde mladu liesku, vykopat aj s korenom a presadit k sebe :D Alebo kupit priesadu a pestovat http://mare.remare.sk/index.php/rady-sk ... ova-liesku
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Vyrastie ti v pohode, ale necakaj, ze za rok budes mat kilo orechov..:D Ked ti to kus vyrastie, tak to potom musis zastepit nove vyhonky, z ktorych ti pojdu riadne lieskovce.. t.j. zasad, ked bude ten meter dva dlha, potom postupne mozes zacat stepit..viac info si ziadaj v zahradnictve, kde maju aj stepy, a tak..resp. step mozes zobrat aj z inej liesky, ktora rodi dobre.. ale je tak taky pokus omyl, ked to nevies, step sa nemusi vzdy chytit..t.j. ked ti urve ruku a transplantuju ti inu, napr. len zapastie, nemusis sa ujat vzdy..
Napísať odpoveď