zufale riesenie? to si ani nemusel lepit... pri tlaku okolo 1 Baru ti nepomoze nic.. aj keby si tam nakladol zaradom SK pasky aby ti hadicu neoduvalo, tak ti ju pri natlakovani sustavy naduvat nebude, ale bude ju roztahovat do dlzky.. a ak uz bola hadica derava, tak smolaHegy napísal:Bola tam normalna VW tlakova hadica ktoru sme v zufalstve "na istotu" obmotali 8 vrstvami pattex gafy lebo to drbalo hadice do radu...
Uz som objednal 10 metrov SAMCO sportu tie uz neroztrha ani kristus, este aj turbo dostalo pekne na prdel vydrzalo az necely zavod, za 2 tyzdne Redbull ring, motor je v dielni na stole, zabavka moze zacat
Izolacka tuning sa nekonala, nazvyme to zufale riesenie v zufalej situacii o 23:00 v sobotu 20km od budapeste kde nemas k dispozicii nic ine a ostava ti iba si nahovorit ze par vrstiev gafy predlzi zivotnost tej hadice.
Ake mate auto?
Re: Ake mate auto?
Neebola ti hovorim... Ajtak som dosiel na to ze to robil ten fasacky plastovy "blow off" ventil... Cele zle ABT su riadny cigani... Hadica bola normalna seriova neposkodena len ta paska ktorou som to oblepoval mala este textilnu vyplet tak som dufal ze v pripade najhorsieho aspon trosku pomoze... A tlaci to neskutocnych 1,5 bar
Pilot mi podal do interkomu ze "nieco mi tu je**o" takze to musela byt pekna pecka ked v sutaznom aute pocujes hadicu prdnut
... no nic dojde package a ide sa to cele prerabat
Pilot mi podal do interkomu ze "nieco mi tu je**o" takze to musela byt pekna pecka ked v sutaznom aute pocujes hadicu prdnut
ABT nema s motorom vobec nic spolocne. ABT je uprava karoserie a interieru oproti serii... ten plastovy blow off ventil, by tam len tak nedavali od serie. nie je to ziadna sracka, podla mojho info ich robila do serie firma HKS a ti urcite nie su na trhu novacikovia. a blow off ventil to urobit nemohol.. ten ti iba prepusta prebytocne tlaky spat do sania, ktore je volne priepustne, cize tam to muselo spravit nieco uplne ine...
zavodne auto? to ze je viko ventilov nastriekane do cervena este z auta nerobi zavodak
a na zavodnom aute mat seriovy BO ventil, kde ti turbo tlaci o 0,6-0,8 baru viac, cize je chipnute, tak to je odvaha.. davat ta BO sracky za 50-80€ nie je ziadna vyhra. to je fakt lepsia seria. ale nechajme to tak.. tento topic je o niecom inom
zavodne auto? to ze je viko ventilov nastriekane do cervena este z auta nerobi zavodak
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nedotyka sa ABT uprava aj motora??? Napr: http://www.abt-sportsline.sk/abt_engine_control
Alebo: http://automix.atlas.sk/tuning/799183/o ... -s8-od-abt
Alebo: http://automix.atlas.sk/tuning/799183/o ... -s8-od-abt
hojko - mozno na novsie rady audin, teda 2003 a vyssie... do roku 2003 sa jednalo len o vybavu ABT mimo zasahu do motora
/// len doplnim, ze to co dal Hegy ako prilohu (obrazok) je zaklad motora 1,8T ktore pchali do VW koncernu do r. 2003, priecny preplnany stvorvalcovy benzin
/// len doplnim, ze to co dal Hegy ako prilohu (obrazok) je zaklad motora 1,8T ktore pchali do VW koncernu do r. 2003, priecny preplnany stvorvalcovy benzin
Nedavali sa 1,8T do nizsich rad (A3, golt atd) priecne a od strednej pozdlzne? (A4, passat, ...)
ano, to je pravda, ale ja som nepisal o pozdlznych.. reagoval som nato co je na foto a tam jepriecny R4 1,8T 
ale ked som si to precital, tak som napisal miernu blbost
my bad
ale ked som si to precital, tak som napisal miernu blbost
Je to sutazne auto ktore vystavala firma ABT sportsline...Fuxxo napísal:ABT nema s motorom vobec nic spolocne. ABT je uprava karoserie a interieru oproti serii... ten plastovy blow off ventil, by tam len tak nedavali od serie. nie je to ziadna sracka, podla mojho info ich robila do serie firma HKS a ti urcite nie su na trhu novacikovia. a blow off ventil to urobit nemohol.. ten ti iba prepusta prebytocne tlaky spat do sania, ktore je volne priepustne, cize tam to muselo spravit nieco uplne ine...
zavodne auto? to ze je viko ventilov nastriekane do cervena este z auta nerobi zavodaka na zavodnom aute mat seriovy BO ventil, kde ti turbo tlaci o 0,6-0,8 baru viac, cize je chipnute, tak to je odvaha.. davat ta BO sracky za 50-80€ nie je ziadna vyhra. to je fakt lepsia seria. ale nechajme to tak.. tento topic je o niecom inom
Karoseria je Seat Leon MK1 Supercopa / WTCC 2004
Motor zo zakladu 1.8T s predlzenymi ojnicami na objem 1,1 litra, vsetko robila firma ABT, povodny vykon je 280 koni, momnentalne 260 koli znizeniu funkcneho pola otacok do 9000ot/min.
A ako hovorim, auto ako celok bol dodany firmou ABT sportsline a je to cigancina, BOV je seria, "BOSCH" a pan z firmy highperformanceparts mi potvrdil ze ten motor ma v serii vela nedostatkov vratne BOV ktory nestiha a tlakuje sanie... Dalej nehovorim o hadiciach... mini oilcooleri, oilcatchtank prerobeny z nadobky na ostrekovac, nejaka 4x4 nadrz ktora sa prelieva.... ano OT tak to nehajme plavat
Neverim, ze to robili ABT... Urcite by si nedovolili nedat silikonove hadice na sanie a ponechat seriu bov...a to je tam toho ovela viac... Uz len na tej foto vidim povodny airbox a nerob zo mna debila, ze by firma, ktora upravuje motory, nespravila otvorene sanie. A to priame sanie studeneho vzduchu urcite robil nejaky cigan, ale povodom slovak a nickom Hegy asi... Kto by dal hajzlovu odpadovu ruru a nadych sania? Neviem ako ostatok, ale ja by som pri zavodnom aute volil nadych z kapoty priamo na filter, ktory by bol odtieneny od motora..nie toto ziguliacke prevedenie...
Nejako cim viac pises o tom motore, tym mam viac pocit, ze nemas paru o com pisee.. Za mna,hawk.. Len sa,rozculim zbytocne..
Nejako cim viac pises o tom motore, tym mam viac pocit, ze nemas paru o com pisee.. Za mna,hawk.. Len sa,rozculim zbytocne..
hehe dolozim dokumentaciu to je najmenej...
Ja len aby si si uvedomil ze tym ze pises ako by si to spravil a ako to ABT nespravilo pricom to tak naozaj urobili robis paka akurat sam so seba. Predpokladam ze tu tech dokumentaciu uz vidiet nechces lebo by ta mrzelo vsetko co si tu popisal za dristy ale to si uz vseci domyslia aj sami.
U sutaznych aut je bezna praktika ponechavat co najviac seriovych veci, tu sa nebavime o "je to v tuningu" ale o sutaznych autach, to ze sa predavaju paradne leskle lestene trubky a superspecialne "cold air intake" kity ktore ti spravia bordel v aerodynamike a +0,4kona (na dochladzovanie vzduchu sluzi IC nie nejaky tuning kit).
A mas pravdu, keby som to ja (róm) robil urobim mnoho veci inac ale keby si vedel o com presne sa to vsetko toci tak by si pochopil ze nemozes vsetko poprerabat lebo pri najblizsom zistovani problemu a opravovani ho by si ostal velmi smutny ked by si zistil ze ten renomovany tuner co ti to predal ten diel uz nevyraba a budes nuteny zase riesit nejake prerabky az sam nebudes vediet co kde mas a dalej to vysvetlovat nebudem az mas niekoho v motorsporte opytaj sa ho preco jeho auto nema tie paradne tuningy ako vsetky ostatne auta
Ja len aby si si uvedomil ze tym ze pises ako by si to spravil a ako to ABT nespravilo pricom to tak naozaj urobili robis paka akurat sam so seba. Predpokladam ze tu tech dokumentaciu uz vidiet nechces lebo by ta mrzelo vsetko co si tu popisal za dristy ale to si uz vseci domyslia aj sami.
U sutaznych aut je bezna praktika ponechavat co najviac seriovych veci, tu sa nebavime o "je to v tuningu" ale o sutaznych autach, to ze sa predavaju paradne leskle lestene trubky a superspecialne "cold air intake" kity ktore ti spravia bordel v aerodynamike a +0,4kona (na dochladzovanie vzduchu sluzi IC nie nejaky tuning kit).
A mas pravdu, keby som to ja (róm) robil urobim mnoho veci inac ale keby si vedel o com presne sa to vsetko toci tak by si pochopil ze nemozes vsetko poprerabat lebo pri najblizsom zistovani problemu a opravovani ho by si ostal velmi smutny ked by si zistil ze ten renomovany tuner co ti to predal ten diel uz nevyraba a budes nuteny zase riesit nejake prerabky az sam nebudes vediet co kde mas a dalej to vysvetlovat nebudem az mas niekoho v motorsporte opytaj sa ho preco jeho auto nema tie paradne tuningy ako vsetky ostatne auta
Ja si tu dokumentaciu rad pozriem.
Dneska idem k autam, rad zverejnim. Ide o celkom zaujimavy model vyrobeny v 3 kusoch.
Dalsia vec co nevygooglis, preto to pre vas asi neexistuje
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2013, 8:02)
http://www.autorevue.cz/fotogaleria-z-c ... ska-2006_2
tu jazdilo auto prvy krat
Dalsia vec co nevygooglis, preto to pre vas asi neexistuje
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2013, 8:02)
http://www.autorevue.cz/fotogaleria-z-c ... ska-2006_2
tu jazdilo auto prvy krat
Fotky ma nezaujimaju, ja chcem vidiet dokumentaciu, ktoru vies urcite poskytnut.
Iste sutazne auta maju nieco ako technicky preukaz. Ten ale so sebou nenosim v penazenke
(je to taka knizocka, jak pas)
(je to taka knizocka, jak pas)
Dokumentacia ma zaujima.. Pisal som, ze sa viac ku tomu nebudem vyjadrovat
Uz vidim jak to sem postnem tak budem instantne obvineny z falsovania sportoveho technickeho preukazu, mam lepsi napad, dojdi do BA, dame coffe, skocime do garazi tam ti ukazem vsetky 3 kusy toho auta ktore boli vyrobene, 2 maju motor vonku a na kazdej motorovej casti je vyrazene logo ABT 
Potom sa uz nemusime bavit a ty mozes s kludnym vedomim sirit pravdu o tom, ze skutocne existuje 1.1T leon od firmy ABT
(dokonca budes mat moznost vidiet aj Audi TT-R DTM od firmy ABT)
Potom sa uz nemusime bavit a ty mozes s kludnym vedomim sirit pravdu o tom, ze skutocne existuje 1.1T leon od firmy ABT
(dokonca budes mat moznost vidiet aj Audi TT-R DTM od firmy ABT)
Asi nič nebude z tej dokumentácie 
Ved pisem ze ju nenosim so sebou, ta sa vytahuje raz pri technickej previerke a zase pada prachom takze, dajte mi trosku priestoru dokazat svoju nevinu!!! 
Ked idem do Ba, tak idem sluzobne a ku segre.. Na kavickovanie vela casu neostava..
to bolo tak v "", ak ta to naozaj zaujima (co by mohlo sudiac podla auta) tak sa v klude ozvi, ked zo mna chces iba robit hlupaka tak nehaj tak.