MS v hokeji, Svedsko, Finsko 2013

O športe...
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: MS v hokeji, Svedsko, Finsko 2013

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Majú hlavne smolu, že vo štvrťfinále budú hrať s tímom, s ktorým už hrali a vyhrali. Čiže súper bude mať o to väčšiu motiváciu a plus Švajčiari budú už okukaní.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nemyslim, ze tuto sezonu budu hrat svajciari o medailu, ale do 3-5 rokov sa tam urcite dostanu
tsssss
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tsssss »

Co poviete na Stanu? Myslite, ze je lepsi ako Janus? Zrejme ano, ked je jednotka, ale este stale si nemozem pomoct a nedoverujem mu natolko... nastastie ja nie som hraci, ti mu musia doverovat :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

guess.whoo napísal:nemyslim, ze tuto sezonu budu hrat svajciari o medailu, ale do 3-5 rokov sa tam urcite dostanu
To sa hovorí už dobrých 15 rokov a furt nic. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tsssss napísal:Co poviete na Stanu? Myslite, ze je lepsi ako Janus? Zrejme ano, ked je jednotka, ale este stale si nemozem pomoct a nedoverujem mu natolko... nastastie ja nie som hraci, ti mu musia doverovat :D
nebol staňa v tejto sezone náhodou najlepším brankárom KHL? Neviem či sa to ku koncu nezmenilo, ale určite som niekde zachytil také správy. Takže to že je jednotkou je úplne pochopiteľné. Janus je dobrý brankár, v slovane mal super výkony, ale myslím že staňa je zaslúžene jednotkou
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Staňa je štatisticky (%, GAA) TOP 5 brankár KHL v regular season i playoff. Či je najlepší v KHL je ťažko povedať, ale je obhájiteľný i tento názor.

Prečo je jednotka na úkor Janusa, ktorý má možno lepšiu formu? No preto lebo je skúsený a jeho výkony nemajú výkyvy, čo je u brankára veľké plus. Ak by bol Laco zdravý, tak pravdepodobne bude jednotka on, ale to je asi tak jedno. Po pravde, posledných pár rokov ma to, čo máme v bráne trápi najmenej. Na európskom ľade máme super brankárov, skôr ma nepresvedčili Halák ani Budaj pri ich európskej prezentácii. Laco, Staňa, svojho času Križan si spomínam, Janus, Hamerlik..to sú brankári európskeho formátu.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

bol, tento rok mal v khl vyborne vykony a myslim ze zatial chyta dobre, a osobne by som ho pred janusom tiez preferoval, no musim sa priznat ze tiez to u mna nevyvolava taku silu ako napr halak, laco ci kedysi lasak... pri ich menach som mal vzdy dobry pocit ze v brane mame silnu oporu

ale nemozem povedat nic zleho nanho za zapasy na dnesnych ms, dufam ze mu to vydrzi
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No zatiaľ je stabilný, ale nechytil nič navyše :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dva góly na zápas je prijateľné. Mňa osobne po týchto troch zápasoch presvedčil. KHL som moc nesledoval, tak neviem aké mal tam výkony, ale ak ho mám porovnať s lašákom keď sme získali zlato či s inými brankármi čo sme doteraz mali (rybár, laco, halák...) tak je podľa mňa na rovnakej úrovni.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Podľa mňa Halák v Európe nič moc, ale na Olympiáde bol parádny. Rybár bol svojho času nedocenený :)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

tak debutant dano to dnes odstartuje, uvidime ako sa mu povedie so seniormi...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak by bol tak parádny ako jeho otec pri jeho začiatkoch... :)
tsssss
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tsssss »

Tak toto som o Stanovi nevedel, ste ma upokojili ;) :D
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

begbeee napísal:No zatiaľ je stabilný, ale nechytil nič navyše :)
Súhlas, nechytil nič na viac. Práve to, že chytí aj nejakú výslovne gólovú strelu, keď je už prekonaný, tým, že nastaví rukavicu a zabráni gólu mi u neho absentuje a to dokáže vyhrávať ťažké zápasy so silnými.

Myslím si, že on je v rámci repre už za zenitom, čo sa týka toho, aby urobil nejaký výsledok aj v reprezentácii, ako napr. Lašák, ked mal 23 a vychytal nám titul MS...kto si spomenie na jeho fenomenálne zákroky, tak bude vedieť na čo narážam. Stáňa sa vo veku 33 stal jednotkou na MS, čo je už trošku veľa, ale uvidíme čo predvedie vo štvrťfinále, potom to budem môcť zhodnotiť komplexne :)

Jedna vec je aké máte čísla, druhá vec, v akom mužstve hráte. Rasťo hral aj minulý rok v CSKA a to postúpilo tuším z 7 alebo 8 miesta do play-off, ale proste na poslednú chvíľu. Túto sezónu prišli noví majitelia. Fedorov generálny manažér, Bragin nový tréner, ktorého časom odvolali...prišila najväčšia osobnosť KHL Alexander Radulov a spolu s ním aj jeho brat Igor, tiež prišiel Igor Grigorenko, čim sa vytvoril útok, ktorý vybojoval Gagarinov pohár v UFE. Potom hráči ako Zubov Ilja, Shirokov, Sprukts, Rylov, Riasensky a tiež počas lock-outu Dacjuk, Grabovski robili svoje, a tým chcem povedať, že Rasťo im to nevyhrával sám, ale skôr sa dobre viezol v dobre šľapajúcej mašine :wink: v porovnaní s predchádzajúcou sezónou, kde CSKA ledva postúpili.
Videl som dosť zápasov CSKA, lebo som ich fanúšik v rámci KHL, a Stáňu viacmenej puky triafali...toť môj názor.

Ja by som dôveroval určite viac Janusovi, je mladý, čo chytal v Slovane, tak bolo excelentné...Lašák tiež nemal za sebou bohviečo, keď nám vychytal titul majstorv sveta....jeho kariéra v rámci europskych klzísk sa začala rozvíjať až po MS v roku 2002..najmä v drese Pardubíc, kde svojho času nemal v rámci českej ligy konkurenciu...spomínam na ms 2005, kde sa ho českí komentátori báli, ako najväešej sily Slovákov a to sme tuším vo Viedni mali na súpiske útok Gáborík-Demitra-Hossa.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

J.O.S.E napísal: Súhlas, nechytil nič na viac. Práve to, že chytí aj nejakú výslovne gólovú strelu, keď je už prekonaný...
J.O.S.E napísal:... a Stáňu viacmenej puky triafali...toť môj názor.
tak ale to sa dá potom aj povedať že bol vždy na správnom mieste. O tom brankár je. Ak chytí čistý gol keď je už prekonaný, tak je to pekné pre diváka. Ale hasiť na poslednú chvílu nie je brankársky um, ale šťastie. Radšej nech ho tie puky triafajú
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Šťastie je pozitívny stav mysle :wink: , ako povedal jeden básnik MC sú jeho iniciály :)

Famózny zákrok dokáže povzbudiť mužstvo, vyhecovať ho a často sa na tom lámu aj zápasy, staré známe "nedáš, dostaneš" platí stále vždy a všade. V zápase s Fínmi, kde sa zlomil zápas, naši po prvej periode 15:3 na strely a 0:1 na góly, prestali hrať, lebo dostali smolný gól, ale Fínom sa to nestalo...

Môžeme sa tu chytať za slovíčka (ako reakcia na iné príspevky, a liečenie si raneného ega), ale takým myslením by som ja mohol položiť otázku, či strelci nie sú špatní, keď toho Stáňu stále triafajú...ale to nechcem...Audio, nepochopil si vonkoncom to, na čo som narážal, alebo si nechcel pochopiť :wink:

položím teda otázku inú: Aký veľký zápas Rasťo Stáňa vychytal v tejto sezóne...spomínam si, že raz-dvakrát bol dokonca striedaný v "derby kola" s moskovským Dinamom a tuším aj v zápase s SKA, pričom sú to najväčší rivali CSKA...a celkovo čo veľké vychytal v kariére...Lašák vychytal titul majstra sveta, Hamerlík Třincu titul v minulom ročníku, Janus vychytal Slovanu ako nováčikovi postup do play-off, vychytal 4 miesto na MS do 20 rokov, kde si začal budovať meno; Laco vychytal striebro na minuloročných MS, kde sme vonkoncom nepatrili medzi favoritov, ale išli sme tam s cieľom vybojovať účasť na olympiáde.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Boze konecne to niekto povedal nahlas. Stana je katastrofa, neznasam ho od cias Goteborgu 2002 ked sa nicim nepricinil k zlatu, ale radoval sa najviac a rozdal najviac rozhovorov. Proste je vzdy na spravnom mieste kde sa niekomu dari, len bohuzial nechtiac a bez pricinenia. Statistiky su v tomto velmi neobjektivne, toto do seba nevedia zakomponovat.

Dnes s Lotysmi to bude vyhra, ale urcite minimalne jeden Rastik obchyti.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm, frantíci celkom mastia rusov :/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Vlastne ani finsky brankar dostaval vsetko na telo a ako ho velebili nasi aj domaci. Nemal za zapas ani jeden wonder zakrok, ale vychytal nulu. Dobre sa hybal a ostal pokojny. To je tiez velmi vyrazny aspekt pri hodnoteni brankarov. Janus je este mlady, ma nabeh aby bol vynikajucim brankarom, ale zatial si myslim, ze Stana je spravnou volbou.
SRneC - Keby sa brankari hodnotili podla tvojich kriterii tak by mohol brankar ktokolvek, kto sa vie do brany postavit. JOSE ma pravdu, bol par krat striedany, ale ktory brankar pocas sezony nebol ak vylucime velikanov zo zamoria ako Brodeur a spol. Kazdy ma slabsiu chvilku, ale dobry brankar je ten, co podava stabilne vykony bez nejakych extremnych excesov a to Stana dokazal nie len tuto sezonu.
Tiez nevies aku ulohu mal v pozicii dvojky pri Lasakovi, ako mu mozno psychicky pomahal aj na treningoch. Ty by si sa neradoval zo zlata keby ho vyhralo tvoje muzstvo? a nemal odpovedat novinarom na otazky? ci on za nimi chodil aby sa ho uz konecne nie spytali? :D
Napísať odpoveď