Ukradli mi kredit kartu - čo robiť ak zmizli peniaze

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Peter_Novak
Zablokovaný
Zablokovaný

Ukradli mi kredit kartu - čo robiť ak zmizli peniaze

Príspevok od používateľa Peter_Novak »

Stratil som platobnu kartu, resp. som ju nechal na streche svojho auta.

Kym som to v banke nahlasil, z karty niekto stihol na pokerstars.net pripisat 200 eur.

Mam nejaku sancu peniaze ziskat spat? je mozne s tym nieco urobit ak uz peniaze odisli z mojho uctu?

Zajtra budem vediet viac ale dajte svoje info. Diky
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ukradli mi kredit kartu - čo robiť ak zmizli peniaze

Príspevok od používateľa Soviet »

Zalezi aj do banky, ale jedine to riesit s bankou cim skor osobne. A taktiez pokerstars.net by som napisal, ci ti vedia poskytnut ku akemu kontu bola pridana dana karta. Vlastne to by ti aj banka mala vediet poskytnut.
anyway
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa anyway »

V tomto pripade zalezi len na ochote toho kto peniaze prijal. A to si v akej banke, ze platby kartou nie su nijak zabezpecene?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Viacmenej nie. Ak by Ti niekto vykradol kreditku v čase, keď si ju mal Ty fyzicky pri sebe, tak o tie peniažky bude Tvoja banka bojovať a aj ich asi vyhrá [stalo sa mi, neraz]. Avšak ak Ti fyzicky odcudzili kreditnú kartu, tak sú tie peniažky pravdepodobne v nenávratne. Samozrejme ak chce banka preukázať dobré gesto voči svojmu klientovi, peniaze by Ti mohli "vybaviť", koniec koncov z ich strany sa jedná o úplne zanedbateľnú sumu, čo samozrejme nemusí byť Tvoj prípad. Ale tak ja osobne už neverím na dobrých ľudí, len na povinnosť. A pokiaľ to nie je zo zákona povinnosťou tej banky Ti tie prachy vrátiť, tak sa na to podľa mňa na 99% vy*erú.

anyway - žiadna kreditná karta nie je zabezpečená. Master, Maestro či Visa. Len debetné karty sú chránené PiD/PiN kódom a vstupným heslom GRiD Karty, či do iB. Preto žiadnu kreditku nemám :) na platbu kreditnou kartou Ti stačí na internete meno, ulica, číslo karty a to trojčísile či trojpísmenie zo zadu kartičky. Najdementnejší systém, ktorý používa 99% finančne aktívneho sveta.

Pri platbe v reálnom svete sa niektorí sa pri kreditke hrajú na platbu na "podpis", ale seriózne, podpis? :lol:
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

peniaze uz pravdepodobne neuvidis, kartu si stratil vlastnou vinou, takze banka to nema preco brat na seba. A pokerstarts to asi tiez neposle spat. Ak tie peniaze prehral na nejakom stole, tak ich nemozu zobrat vyhercovi. Ale urcite ho zablokuju a budu to aspon skumat. Napis im. Je sanca ze to prehral na stole so svojim vlastnym uctom, tam si viem predstavit, ze by ho pokerstars zabanoval a poslal spat peniaze, ale je to mala sanca .
anyway
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa anyway »

uplink: Aha, mas pravdu, overene prispenim eura na wiki. Ja som doteraz platil kartou len cez tie VUB, Tatra cardpay systemy, kde sa SMS kod odo mna vyzadoval. Tak to je teda sakra demetny system..
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

čo najrýchlejšie kontaktovať pokerstars, nejakú dobu trvá kým schvália withdraw z účtu
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skús dať v banke reklamáciu, že Tvoja karta bola zneužitá a bola vykonaná neoprávnená platba? Mne takto niekto cez nejaké svinstvo v PC zistil údaje od karty a vzal mi z účtu takmer 1600€, mbank mi tie peniaze do 4 mesiacov vrátila.

Riešil som to tu: http://www.hojko.com/post1562722.html#p1562722
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

ja som si kvôli tomuto nastavil denny limit v TB 100 eur..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

uz som sa stretol s tym ze mi kreditka nefungovala pri platbe ak som zadal inu adresu bydliska takze ak si nemal pri tej kreditke aj obcanak tak mi je to celkom cudne
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vesaK napísal:ja som si kvôli tomuto nastavil denny limit v TB 100 eur..
na kreditnej karte sa dá nastaviť limit? Nejde to len na debetnej?
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

ja mam v Tb studentsky ucet kde mi chodi vyplata .. mam nastaveny denny limit a myslim ze mi moze banka nejaku sumu pozicat t.j. niekolko e do minusu.. este som to nevyuzil a snad ani dlho nevyuzijem...
ak sa mylim v karte opravte ma..
ja som to asi zle pochopil a myslel som ze autor pisal o svojich peniazoch nie peniazoch banky ktore moze cerpat a nasledne vracat.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To je debetná. To mínus sa volá debet. Kreditná karta ide výhradne do mínusu, nie je na nej nič.

Ono je to v podstate easy:

Debetná karta

:plus: čerpáte z reálnych peňazí na účte, alebo z debetu [povolené prečerpanie, je ešte aj nepovolené prečerpanie, to je tolerované len pár dní/tuším do konca mesiaca - povolené prečerpanie je vyrátané na základe pohybu finančných prostriedkov na Vašom účte pol ročne a každého pol roka je prehodnocované]
:plus: je chránená pinom [PiD na iB]
:plus: debet na nej môžete mať aj niekoľko rokov prečerpaný, nevadí to banke [nie je potrebné dorovnať každý mesiac a pol mínus]
:minus: má vyšší úrok P.a. [cca o 1-2% oproti kreditnej, who gives, right?]

Kreditná karta

:plus: je kompatibilná v zahraničí a na väčšine webov [Visa, Master, Maestro [nie Visa Electron]]
:plus: v povolenom prečerpávacom období nemá buď žiadny, alebo minimálny úrok
:plus: má nižší úrok P.a. [cca o 1-2% oproti debetnej]
:minus: je na podpis, na internete na číselko zo zadu kartičky + meno a ulicu či mesto
:minus: po prečerpaní musíte zaplatiť zvyškovú sumu do mesiaca a pol od predošlého zúčtovacieho obdobia, ak nezaplatíte, musíte zaplatiť minimálnu splátku [tuším 10-100 eur] a potom splácate s nepríjemným úrokom peniažky banke

P.S.: Electron pomaly dobieha kompatibilitu s Visou klasickou, čo je fajn. Napríklad paypal, alebo paypay, či iný acc sa dá už previazať aj s debetnou, čo nešlo roky dozadu.
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

jj viem :) len vela ludi povie tomu proste len kreditka ci uz ide o debetnu alebo kreditnu.. to ma pomylilo
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...pravdu máš...na kreditnej karte žiadne limity nebývajú...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Malé opravy:

S debetnou kartou sa taktiež dá platiť v zahraničí a taktiež potrebuješ CVV kód, teda trojčíslie zozadu, plus samozrejme sa s ňou dá platiť aj na nete. Plus ten úrok nie je vždy vyšší, niektoré banky ho majú skoro na nule, pričom závisí od toho, aký účet má klient založený (ja osobne mám povolené prečerpanie dosť vysoko a mesačný poplatok mám zaň iba 5 libier, čo je oproti kreditke oveľa menej)...

Kreditka nie je vždy na podpis :) Ja som napríklad podpisovať nikde nikdy nemusel...Veľké spoločnosti podpisy nepýtajú, zato majú pridanú hlavne bonusovú ochranu vo forme VeriSign alebo MC Securecode. A samozrejme nechýba ani telefonické overovanie platieb, ja som pred týždňom platil nejaké drevá na novú strechu a hneď mi volal automatizovaný systém, či som to naozaj ja, kto spravil tú transakciu.

A k téme - pokiaľ ja viem, tak v prípade VISA a MC máš peniaze na kreditnej (AK je kreditná a nie debetná) poistené. Teda aj v prípade fraudu alebo ak ťa niekto podvedie na Internetoch a zaplatíš niekomu a niečo ti nedôjde, peniaze by ti mali normálne vrátiť. Toto sa stalo milionkrát v UK známym a ich známym a viem, že to tak funguje...
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

wladas napísal:uz som sa stretol s tym ze mi kreditka nefungovala pri platbe ak som zadal inu adresu bydliska takze ak si nemal pri tej kreditke aj obcanak tak mi je to celkom cudne
pri platbe kartou sa vacsinou ziadna adresa nevyzaduje.
Vyzaduje sa iba cislo karty, meno, platnost a CVV kod.
Vsetky tieto informacie su na samotnej karte.

Pri platbe cez internet sa peniaze na urcitu dobu "rezervuju" a transakcia sa da na urcity cas reklamovat.
Ak sa preukaze ze bola neopravnena, tak ti banka peniaze vrati.
Teda ak si IHNED nahlasil ze ti kartu ukradli a nasledne sa preukaze ze na tvoje meno neni ziadny ucet na tej pokrovej stranke, tak ti peniaze vratia.
Najlepsi pripad je ak tu transakciu reklamujes este pokial su tie peniaze len rezervovane.

Hlavne chod do banky, vypln formular co ti daju a ver tomu, ze sa banka bude zaoberat tvojim pripadom...tieto veci sa stavaju denne.
Vsetci vedia, ze platobne karty vo vacsine pripadov nemaju ziadnu ochranu, preto ak nou platis aj v obchode, treba si davat pozor aby ju predajca nefotil/nescanoval a treba platit cez net len na overenych strankach a stranka musi zacinat "https://" a nie "http://" a prehliadac nesmie zobrazit spravu ze platnost certifikatu na stranke sa neda overit
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

meffisto napísal:Pri platbe cez internet sa peniaze na urcitu dobu "rezervuju" a transakcia sa da na urcity cas reklamovat.
Ak sa preukaze ze bola neopravnena, tak ti banka peniaze vrati.
Teda ak si IHNED nahlasil ze ti kartu ukradli a nasledne sa preukaze ze na tvoje meno neni ziadny ucet na tej pokrovej stranke, tak ti peniaze vratia.
Najlepsi pripad je ak tu transakciu reklamujes este pokial su tie peniaze len rezervovane.
Ale toto asi platí iba pre kreditku, že? Pretože keď mne zneužili debetnú kartu z mbanku, musel som čakať niekoľko dní, kým budú tie platby z rezervácie zaúčtované a až tak som ich mohol reklamovať. Dokonca v deň zneužitia mi aj volala nejaká teta z mbanku (češka z českého telefónneho čísla), že bola vykonaná neobvyklá platba cez Internet nad 1000€, že či je v poriadku. Povedal som, že to nie je v poriadku a aj tak mi ju o niekoľko dní zaúčtovali.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm - najpravdepodobnejšie áno. Lebo z debetnej karty keď raz peniažky odídu, sú v nenávratne, len súdnou cestou.

Na toto ináč slúži fantasticky American Express, tam sú tie peniažky v "no mans land" do vtedy, kým nedáš zelenú, jednoducho "na stole". Ale to už je OT.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

uplink napísal:Najdementnejší systém, ktorý používa 99% finančne aktívneho sveta.
Nuz, najdi ty vhodny kompromis medzi bezpecnostou a jednoduchostou pouzitia. Karta pri ktorej platbe by som sa musel prihlasovat do banky cez GRID, SMS, potvrdit, ze som to ja otlackom prsta, PIN-om a podobne - dakujem, to by vela ludi nepouzivalo.

K teme: reklamacia v banke. A svoju kartu si mas strazit. Toto nadavanie je ako nadavanie na hotovost lebo existuje moznost, ze mi niekto ukradne penazenku.
Napísať odpoveď