PC sa neda zapnúť

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

PC sa neda zapnúť

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Zdravím,

mám povedal by som že vážny dôvod... Včera ma tak naštval PC, keď šiel pomaly, že som asi 4x po sebe hodil tvrdý reštart (no a priznám sa asi 2x pred tým som to urobil tiež), on sa normálne reštartol a všetko bolo v poho. Ale dnes keď som hral hru sa mi sám od seba PC reštartol, tak nič čo sa dá robiť. Normálne sa zapol a ja som ďalej hral hru, ale potom sa asi po 30 min reštartol znovu. Tak som ho vypol asi na 5 min a keď som ho potom zapol tak šiel pár hodín vkuse normálne, potom som sa išiel najesť na asi pol hodinku a keď som sa vrátil, vtedy sa to začalo. Keď som sadol ku PC tak normálne bežal, ale monitor nereagoval. Tak som ho vypol a povedal som si že by sa patrilo PC trochu prečistiť. Povysával a utrel som ho od prachu (hlavne teda vrtuľe) a potom ho zase zamontoval (dufam že nevadí že som ho čistil a vzadu neprepol na OFF). No a keď som ho dočistil a spustil, tak NE a NE sa zapnúť... Načítava logo windowsu a keď to dočíta tak potom sa vypne a asi o 2 sekundy znova zapne a to sa opakuje stále a stále dookola. Aj keď dám spustiť windows "v poslednej známej úspešnej konfigurácii" aj tak sa vypne a zapne. Dal som sa do núdzového režimu s internetom (tam to šlo úplne v poriadku, dokonca som si aj zálohoval veci na USB) a niekde tu na fórku som našiel rovnaký problém (http://www.hojko.com/pc-sa-nechce-zapnut-t179967.html). Tak najprv som skúsil do PC dať CD s windowsom a použiť možnosť "Opraviť PC" ale bez úspechu. Tak som sa teda rozhodol PC úplne preinštalovať, formátovať všetky disky, vymazať a vytvoriť nanovo. Kým sa windows inštaloval, ja som bol v sprche a keď som sa vrátil v očakávaní že už všetko bude v poriadku, tak čo som videl... Rovnaký problém ako vtedy - stále po logu windowsu sa vypínal a zapínal... Tak som ho vypol a teraz som tu na sestrinom NTB a píšem vám.

Ja som do toho úplný amatér a vôbec netuším čo s tým môže byť. Jediné čo mi napadá, že už podobný problém som mal. Vtedy som bol odcestovaný a otec vytiahol z elektriny PC a vtedy robilo niečo podobné, prišiel ale otcov kamoš a problém vyriešil tým že dal "Opraviť PC z CD" (aspoň tak tvrdil) a išiel normálne asi 2 roky až doteraz.

Prosím skúste mi nejak poradiť ale ako laikovi - aby som pochopil. Tento PC mám viac ako 3 roky, trošku šiel pomalšie ako by mal (neviem či to nebude HDD), občas ma hneval. Ale prečo nejde zapnúť?

Prosím vás fakt som zúfalý, nebývam v meste žeby som išiel do nejakého PC obchodu a tam by sa na to pozreli... Vo vedľajšej dedine síce je týpek ale tomu nedám 10 EUR zato že sa mi pozrie na PC.. no síce ak nebudem mať na výber, tak budem musieť ale pred tým by som chcel počuť rady od vás...

Ďakujem ak ste to celé prečítali, mne by sa to čítať nechcelo priznám sa :D Ale je to stručne popísané.. Tak keby niekto vedel pomôcť tak smelo! Je 22:40 tak prajem dobrú noc...
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: PC sa neda zapnúť

Príspevok od používateľa DanielDevil »

keď si ho čistil nevyberal si nejaké komponenty? že by si ich zle nasunul naspäť?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

(pisem z mobilu)
Nie nic som nevyberal, akurat som velmi jemne pohladil grafiku a tym odstranil aspon trochu prachu.
Napadlo mi ci nebude nieco s HDD, ale to by mi neslo potom zalohovat veci na USB v safe mode, nie?
A co tak grafika? Slo by to pustit v safe mode keby sa s nou nieco stalo?
Ja fakt neviem, prosim poradte mi :-( v tomto som amater

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2013, 12:39)
(už píšem z TNB)
No takže už nejde spustiť ani v safe mode... Začne načítavať tie všetky údaje a sekne sa to pri disk.sys alebo ako to tam je, PC sa vypne, vydá taký ako keby vzdych a o 2 sec zapne. Ventilátory sa všetky točia... Čo mi ešte napadlo, či nie je problém v zdroji.. čo myslíte?

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2013, 13:07)
Neviem či nejde spustiť v safe mode práve preto, že windows nedoinštalovalo do konca. Pretože jediné čo som urobil bolo, že som dal CD s windowsom do PC, nastavil disky (určil koľko MB bude obsahovať každý disk), nastavil kde nainštalovať windows a potom už len inštalovalo a behali %. Vtedy som išiel do sprchy a keď som sa vrátil, už to začalo robiť - vypínal sa a zapínal a keď som sa spýtal sestry ktorá tu bola po celý ten čas tak tvrdila že sa vypína a zapína už asi 4x dookola.

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2013, 13:17)
Teraz si píšem s kamošom ktorý sa ma pýtal, či som PC pred čistením vytiahol z el. prúdu a ja som ho NEVYTIAHOL! Ale jediné čo som vnútri PC robil bolo vysávanie všetkých ventilátorov (aj toho čo je na zdroji) a úplne jemnulinko sa dotkol starým tričkom (ktoré som použil ako handru) PC komponentu - (som amatér ale myslím že grafika to bola).
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

skus vytiahnut ramky a kontakty precistit gumou do slotov kontakt sprej, ked si to robil a mal si ho zapnuty v elektrike kludne si mohol daco odpalit, popripade staticka elektrina
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Môžte lock, na vine bola grafická karta.
Napísať odpoveď