Presun v rámci oddelení v nemocnici: Výška úplatku?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Presun v rámci oddelení v nemocnici: Výška úplatku?

Príspevok od používateľa uplink »

Takže update, Babku si nechcú nechať na K[l]ramároch [aj keď to nemá žiadnu logiku, majú tam to oddelenie cez chodbu :/], ale asi ju presunú do Podunajských Biskupíc. Zajtra príde psychiatrička ju "evaluatne" [odhadne či ako sa tomu povie po medicínsky] a odsúhlasí to, tak sa možno tomu "štefánikovi" vyhnem, uvidím, ako povedal slepý. Ďakujem všetkým za rady a ohlasy!
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Inak k tej stránke kde by ľudia písali skúsenosti s lekármi. Na 100% som si istý že som už takúto stránku videl, a bol som dosť prekvapený koľko vecí tam bolo popísaných, dokonca aj na lekárku u nás na dedine. Tak prečo tam nenapísať aj, že doktor sa prikláňa k úplatkom a tak ..
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Btw nie je lekar osoba verejneho zaujmu a teda si ju mozes natacat kolko sa ti uraci?

Inak by som na neho poslal urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou a medzi tym babke zaplatil ProCare od Penty. Minimalne by som sa u nich informoval, ci by po zaplateni si tejto nadstandardnej sluzby vedeli s babkou nieco vymyslet. Znami si pochvaluju...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Nechcem sa nikoho zastavat, ale 3 strany pi*ov*** na primara neurologie na Kramaroch, ktory ani nevie, ze tvoja babka existuje, je dost nefer. To, ze ti niekto spomenul nieco na CP nic neznamena, poznamky sa v nemocnici sypu z kazdych ust zavratnou rychlostou. O diagnoze babky sajnu nemas, ci ide o krvacanie alebo hematom, ci akutny, subakutny alebo chronicky s exacerbaciou - kazdy ma iny metodicky postup, aby bol pacient na neurologii musi mat padny dovod (to ze ma niekto uraz hlavy neznamena, ze ma byt na neurologii), dovod si rodina casto vymysli (taky co s medicinou nema nic spolocne) a stoj co stoj chce svoju rodinu na tom a tom oddeleni, ked primar nevie zavriet hubu rodine, ktora sa vyhraza, zoberie uplatok on je spokojny, ze su ticho a oni ze maju rodinu na oddeleni (to ze tam nema co robit je druha vec.) + samozrejme ho treba ohovorit kde sa da - 50% viny ma vzdy ten kto uplatok dava BTW. Keby si nezalozil tuto temu pred - ale po dorieseni babky - pacientky neostal by tvoj post, ze ide do poddunajskych a bude mat konzilium s psychiatrom nepovsimnuty v zaplave pi*ov*** na lekarov. Na to je markiza, SME a JOJ.

Uvedomujes si, ze nasilnym prelozenim niekoho s 500e v ruke mozes vlastne blizkemu ublizit? A nie len ty ale vsetci. Nic nie je ciernobiele. Na kramare aj do ruzinova chodim casto a maju tam ludi od bezdomovcov po high society, nonstop plne stavy sem tam sa uvolni nejake miesto a hned je plne. Nevies si ani predstavit kolko telefonatov sa niekedy robi o 3 v noci skrz celu nemocnicu presne kvoli hociakej dolamanej babke, len aby ju mali kam ulozit kde je miesto. Klopat treba na ine dvere. Znepriatelit lekarov a pacientov je lahsie ako vyriesit problemy zdravotnictva.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

SRneC - začal som niekde <>vať na lekárov? Pýtal som si radu, lebo deň dozadu som sa nachádza v zúfalej situácii, do ktorej ma dostal priamo sám lekár. Lekár bol ten, ktorý povedal ako to je, a ja som si vypýtal len radu, nič viac, nič menej. Nikde som nenapísal aké je to hrozné, alebo aké je to zlé. Len som súhlasil s narážkami druhých a prejavil svoju náklonnosť.

A prepáč, ale moralizovať tu naozaj nie je potrebné. Ide tu o ľudský život. Na Kramároch som bol na urgentnom 2x v živote, a už by som tam nikdy v živote nechcel ísť. Klasickí lekári tam síce nasadzujú život, ale tí vyššie postavení pomaly ani neďobnú prstom do toho, čo nakladajú "otrokom".

Vyzerá to aj v Ružinovskej, an na Kramároch ako v Stalkerovi, alebo v tom seriály Lost, to zariadenie z roku 1920. Všetko staré, špinavé, totálny Fallout. Zanedbané. Ľudia sú tam "ako tak" ochotní a niekedy aj neochotní.

Neviem čo presne Ťa smeruje ku tomu obraňovať to tam. Máš tam rodinu čo Ti tam pracuje?

A navyše, nikto nenúti robiť lekárov lekárov. Nech dajú výpoveď, alebo idú do zahraničia. Keď nebudeme mať doktorov, bude musieť štát zvýšiť úroveň zdravotníctva [alebo nastane kolaps] a z toho rozkradnutého rozpočtu budú musieť dať niečo aj do zdravotníctva naši úžasní politici.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hensym napísal:...do mesiaca by ho kompetentní určite blokli, ale aj tak.[/size] :lol:
Kto by ho blokol? Gasparovic? Fico?
TommyHot napísal:Btw nie je lekar osoba verejneho zaujmu a teda si ju mozes natacat kolko sa ti uraci?
Ked bude kompetentny vidiet ako ho kamerujes tak uplatok logicky nezobere, nie to este vypita.
SRneC
Addict
Addict

@uplink:
pi*ov*** na lekarov a suhlasit s pi*ov*** je rovnake.
V rodine mam presne 0 lekarov a v okruhu rodinnych znamych 0.
Obranujem to lebo poznam ludi, ktori tam robia a poznam ludi ktori su klientmi tj. poznam obe strany. Na kramaroch je urgentny prijem, nemozes sa divit, ze lekari ktori su nadupani vedomostami su nasrati a nervozni ked im tam chodia ludia s bolestou brucha, anginou alebo srackou - co je 90% - pre nich je pohotovost Ruzinov a Antolska.
CP na kramaroch je pre najhorsie pripady ktore su casto v bezvedomi. (infarkty cievne prihody autonehody) Ludia co tam robia su na takychto pacientov zvyknuti a sami si tu profesiu vybrali. Zachranuju tam mesacne niekolko zivotov presne na tej posteli kde si sedel. (neviem s cim si tam bol mozno to bolo akutne). Preto vedia byt hnusni na blondinky so zlomenym malickom na nohe a pod.

Princip je, ze si nekomunikoval s neurologiou a hned si sa pytal na fore kolko treba komu dat so smutnymi smajlikmi. Keby si prisiel na oddelenie spomenul pripad pripadne prefotenu spravu, mozno by sa na to niekto kukol/mozno nie .... mozno by ta odbili/mozno, nie mozno by chceli prachy mozno nie - potom by si mohol vynasat sudy ... Ako by to bolo nevieme, vieme len, ze to niekto vypustil na CP ako ranny prd.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

SRneC - ešte raz a pomaly Ti to skúsim napísať, lebo si evidentne nepochopil. Pýtal som sa doktora, ktorý má teraz babku na starosti, ako ju dostanem[e] na neurológiu. A on sa začal ošívať a povedal že ak ju tam chcem dostať, tak budem musieť "hrať" ich hru, lebo majú vlastnú politiku.

Čo som mal podľa Teba robiť? Čakať čo sa vyvinie, však nech babka vykrváca do mozgu, alebo umrie, pohoda, ja počkám, len aby sa náhodou na tých lekárov čo sú 100% poctiví náhodou nenašpinilo a krivého slova nedostalo?

Sorry, jednoducho keď ma raz niekto postaví do nejakej situácie, riešim ju ako viem.

Ináč si ako urazená ženuška z azetu, ktorá sa rozčuluje nad tým ako urážajú Justina Biebera. Jedndoucho keby nebolo zdravotníctvo a ľudia ktorí ho prezentujú v tak dezolátnom stave, tak by táto téma nikdy asi ani nevznikla. Bohu žiaľ, nie je to tak, tak vznikla. Inicioval som ju po tom, ako mi boli celkom zreteľne dané informácie a preto aby som ušetril nejaké to euro. Fakt nerozumiem Tvojmu slepému a nezmyselnému obraňovaniu či už lekárov, alebo zdravotníctva.

A keď už sme pri tom, ja lekárom ich "kredit" neberiem, za to čo robia. Ale keby pohli tým rozumom ako si ho tu obhajoval, že koľko toho vedia, tak by vedeli že sú len bábky v obrovskej hre megakoncernov, a ladujú do ľudí lieky, ktoré im viac škodia, ako pomáhajú, operujú tam kde operovať nie je a tam kde by mali zasiahnuť, na to se*ú. Toľko ku Tvojím mega-hyper vzdelaným doktorom :sneaky:

Mne totižto tí úžasní lekári povedali že budem voňať fialky od spodu a "babka bylinkárka" ma dala za rok dokopy. Môj otec je polomrzák, kvôli odfláknutej operácii chrbtice. Dedko je kalika, lebo mu zle zoperovali kĺb na nohe. Sesternicu chceli nechať na vozíku, čínsky liečiteľ ju postavil za týždeň na nohy. A takto by som Ti vedel písať o tých Tvojích lekároch do aleluja...
SRneC
Addict
Addict

Ja som myslel, ze som ti tiez dostatocne odpovedal, ale tak mozem byt konkretnejsi.

Ano, mal si cakat ako sa situacia vyvinie, keby do toho mozgu krvacala urcite by to riesili lebo by to doslova svietilo na CT. Myslim, ze to, ale nic hrozne nebolo nastastie. (neber to osobne).
Neobranujem ani zdravotnictvo, ani lekarov, ale konkretne oddelenie. Keby sa mi nieco vazne stalo osobne by som bol rad keby som sa dostal do ich ruk. (CP Kramare).
To, ze si sa pytal ako dostanes babku na neurolu som tu uz opisal, to ze si dostal tip, ze to bude nieco stat neznamena, ze tvoja babka tam vobec mala ist. Ak by mala ist na neurologiu bola by to automatika bez rozhovoru s tebou. (zakladny problem co si chceme vydiskutovat)

Vela lekarov je tupych zadubenych tak ako ludia v inych profesiach, ja som hovoril o konkretnych lekaroch urcenych na akutne a urgentne stavy kde byliny nepomahaju.
To, ze medicina vie vsetko o chorobach, ale nic o zdravi je pravda, ale nie temou tohoto threadu, ak by ta to zaujimalo tak aj svoje buduce povolanie si vyberam podla toho cim menej podporovat a zucastnovat sa na Farmabiznise. Zachrana zivota je asi najlacnejsia polozka na ktorej sa neda zarobit a to farmafirmy vedia.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

wladas napísal:Ked bude kompetentny vidiet ako ho kamerujes tak uplatok logicky nezobere, nie to este vypita.
Ved ho nemusim zrovna natacat na kameru. Staci si vyhotovit audio a nemusim ho o tom ani oboznamovat. Rovnako ako nemusis policajtovi/uradnikovi/etc vesat na nos, ze si ho nahravas.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

@uplink daj kontakt na tu babku bylinkarku a cinskeho liecitela ked mozes. vdaka
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rastikbart - "babka" bylinkárka je moja rodinná známa - je to teta :), má tu dokonca aj syna na fóre, ale neviem či ešte aktívneho a nick som zabudol. Zavolám mu a spýtam sa ho, buď na nick, alebo na mobil rovno na ňu či Ti ho môžem dať. Tak isto neviem či náhodou už nie sú v Kanade. A toho čínskeho liečiteľa zistím v priebehu tohto týždňa. Je to od sesternice zo sv. Jura, kde mám rodinu, takže to bude trochu problematickejšie.

SRneC - nebudem sa tu s Tebou ďalej hádať SRneC, jednoducho narazila píla na kameň. Ja mám svoj pohľad a Ty svoj a ani jeden z nás neustúpi, evidentne.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ten cinsky liecitel zaujima aj mna.. predpokladam, ze aj predava nejaky cinsky matros?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prečo by mala ísť na neurologické oddelenie ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TommyHot - zistím hodím...

Andi_Cibula - keď máš krvácanie do plén mozgu a si delusional a halucinuješ [babka videla klepetá v chodbe, myslí si že je v izbe môjho otca pred 20timi rokmi, etc.] tak Ti viac ako gerontologická neurológia nepomôže.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Hm a vydedukoval si to ty, alebo to povedal nejaký doktor ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Andi_Cibula - doktor. A ako by som to mal vydedukovať ja? Jáj počkaj, doma mám prenosné MRi a nosím ho so sebou v ruksaku :|

Update: Bol som dnes s babkou, tak je totálne mimo, v mysli vrátená 20-40 rokov dozadu, vidí vychádzať z dverí klepetá, vidí nábytok, ktorý v izbe nie je, tak isto ľudí, ktorí v izbe nie sú, je dehydrovaná, ale piť nechce, stále som do nej lial minerálku s tým cucákom na konci [malá 0.5l budiška], ale hovorila že sa z toho len pomočí. Bola u nej psychiatrička, do Biskupíc ju asi prevezú koncom týždňa, uvidia ako jej zaberú lieky, čo jej dávajú, ale nevidím to s ňou dobre :?

Tak isto dnes hospitalizovali dedka, ktorý je tiež už totálne mimo. Myslí si že je v Moskve, a že mu niekto príde niečo ukradnúť cez balkón, tak tam má pripravenú palicu :( proste je totálne na šrot.

Obidvaja nič nejedia, nepijú, babka si stále rozväzuje obväzy čo má na nohách [ani neviem prečo ich tam má :/], vysušení sú obaja...
HafO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa HafO »

Veľa šťastia Uplink nech Vám to dobre dopadne a nech sa z toho dostanú a dajú sa dokopy . Viem aké je to, keď človek má alzhajmera a nemá už ani poňatia o sebe a tiež to začalo udretím hlavy ( nechcem strašiť) (77 rokov dedo- Ten náš stále hľadá peniaze pod vankúšom, ale žijeme nadalej :) )
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Pred par rokmi som citala clanok v zivote, kde sa pisalo o pripade jednej pacientky, ktora zostala po porazke lezat v posteli komplet ochrnuta, s kanylou v krku a 24 hod. napojena na dychacom pristroji. Opatrovala ju jej dcera doma a to cca 5 rokov, den a noc, ziadna institucia na Slovensku ju nechcela umiestnit, lebo by to bolo financne narocne. Von sa dostala len vtedy, ked dosiel niekto z opatrovatelskej sluzby na 1 hod. a to stihla akurat pozhanat recepty a vybrat lieky a os.pomocky v lekarni a hned spat domov. 23 hod. denne, 5 rokov sa od mamy nemohla pohnut, lebo ju musela pravidelne odsavat. Inak by sa mohla zadusit vlastnymi hlienmi.
Takze to, ze nemocnica odmieta hospitalizovat babku, ktora po uraze hlavy zostala dementna, ma ani len trochu neprekvapuje.
Pokial sa to casom neupravi, najlepsie riesenie asi bude najst jej miesto v domove dochodcov, kde bude pod neustalym dohladom.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

s takym domovom pre dochodcov je ale problem financne
Napísať odpoveď