Vratenie dane
-
johny17
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Vratenie dane
Ahojte, hladam na internete odpoved na otazku kedy ma turista ktory si v zahraniči kupi fujaru narok na vratenie dph a kedy narok na vratenie dph nema..viete mi s tym nejak pomocť?..ďakujem
-
Stoporko
VIP
Re: Vratenie dane
Nárok na DPH vzniká, pokiaľ by daný turista bol živnostníkom/konateľom sro a súčasne bol plátcom DPH. Pre viac info (vrátenie DPH pri platbe v zahraničí...) sa pýtaj účtovníka.
Pokiaľ si myslel, že si si ako turista (nepodnikateľ) kúpil v cudzine fujarku a teraz chceš od štátu nazad DPH, tak snívaj.
Pokiaľ si myslel, že si si ako turista (nepodnikateľ) kúpil v cudzine fujarku a teraz chceš od štátu nazad DPH, tak snívaj.
-
Runes
Addict
az tak do toho nevidim, ale pokial to kupuje dakto kto byva v EU a kupuje to v EU tak dan zaplati pri kupe a nema narok na vratenie. Pokial by si to kupil v Cine tak jedine tak ze kupis bez dane a pri prichode do krajiny zaplatis dan, to je napr probelm ked objednavas s ciny zaplatis dan v cine a tuna platis dan znova doknca uz aj z cinskej dane
kym nebola EU tak napr kupil si bicykel v rakusku na hraniciach si si na colnom dal vratit rakusku DPH a o meter dalej si platil slovensku DPH.
-
Stoporko
VIP
Grim - čudnô, bo všade na porade.sk a spol. čítam o plÁtcoch dane... tak to mám naučené odtiaľ. Sorry ak ti to tak trhá uši