No ja ti neviem, leffe je v pohode, ale tie zvyraznene... Ved je to vsetko na jedno kopyto. Proste europiva.Polo-X napísal:...piva ako leffe, stella, grolsch, amstel ci heineken zvykol a nebolo nijak treba si zvykat pretoze su to vsetko kvalitne a dobre piva o tom sa nemusime bavit, uz len ten vyber hlavne v belgicku je ohromujuci...
Aké pijete pivo?
Re: Aké pijete pivo?
-
Silmer
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nemas skor na mysli guiness???Polo-X napísal:leffe je jedno z najlepsich ciernych piv a povedat o tomto kvalitom pive ze je nepitelne... no proti gustu ziaden disputat ale no ... kazdeho osobna vec![]()
Leffe urcite nieje cierne pivo, skus si pozriet nieco viac info tu.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Leffe
musis lepsie pouzivat google pripadne wiki, v popise druhoch ho mas vymenovane ako druhe - leffe brune
s tym ze v bare je capovane a nie flaskove
s tym ze v bare je capovane a nie flaskove
- Prílohy
-
- 1.jpg (44.75 KiB) 1824 zobrazení
-
Silmer
Darca
Tak napis rovno ze leffe brune, a nie leffe...kedze leffe je znacka piva.
A leffe Brune je druh piva 
A ktomu leffe brune je hnede a nie cierne pivo
A ktomu leffe brune je hnede a nie cierne pivo
Ak sa mýlim, opravte ma, no brun znamená hnedé ale aj tmavé 
Inak u nás v Prievidzi otvorili podnik, ktorý predáva belgické, nemecké, rakúske a anglické pivá
a mojimi favoritmi sa stali
Orval : http://www.ratebeer.com/beer/orval/835/
Rochefort 10 : http://beeradvocate.com/beer/profile/207/645
Z u nás komerčne predávaných je to Budvar a v podniku mám najsamradšej Čiernu horu. V NR čapujú
všetky druhy, čo je paráda
Inak u nás v Prievidzi otvorili podnik, ktorý predáva belgické, nemecké, rakúske a anglické pivá
a mojimi favoritmi sa stali
Orval : http://www.ratebeer.com/beer/orval/835/
Rochefort 10 : http://beeradvocate.com/beer/profile/207/645
Z u nás komerčne predávaných je to Budvar a v podniku mám najsamradšej Čiernu horu. V NR čapujú
všetky druhy, čo je paráda
njn sorry nevedel som ze mam pisat napr stella artois zlte pivo... tak nabuduce si dam vacsi pozor
ano je to hnede pivo, mal som napisat tmave lebo vidim ze s pomenovanim cierne tu maju niektori problem, u nas sa tak normalne tmave piva nazyvaju aj ked samozrejme cierne nie su... myslel som ze to pochopi kazdy, ale nevydalo
kazdopadne to nic nemeni na fakte ze je naozaj vyborne ale silne, treba ho pit s mierou, akurat ze ja ziadnu mieru nepoznam, furt sa ta miera schovava
ano je to hnede pivo, mal som napisat tmave lebo vidim ze s pomenovanim cierne tu maju niektori problem, u nas sa tak normalne tmave piva nazyvaju aj ked samozrejme cierne nie su... myslel som ze to pochopi kazdy, ale nevydalo
kazdopadne to nic nemeni na fakte ze je naozaj vyborne ale silne, treba ho pit s mierou, akurat ze ja ziadnu mieru nepoznam, furt sa ta miera schovava
-
Silmer
Darca
nie, ale ked uz tu spominas leffe tak by si mal vediet, ze oni maju viacej druhov piva nie len jedno brunePolo-X napísal:njn sorry nevedel som ze mam pisat napr stella artois zlte pivo... tak nabuduce si dam vacsi pozor![]()
Leffe Blonde (6.6% alkoholu).
Leffe Brune (6.5%).
Leffe Triple (8.5% ) - vařeno v pivovaru Hoegaarden.
Leffe Radieuse a Leffe Vieille Cuvée (oba 8.4%).
Leffe 9 (9%).
Leffe Ruby (5%).
Leffe Christmas - vařeno a prodáváno jen k příležitosti Vánoc.
zil som v belgicku pol roka takze dobre viem kolko a ake druhy piv maju co sa tyka leffe a aj inych znaciek...
tmave leffe je proste marketingovy tah a na zahranicne trhy sa zvacsa dodava prave tento typ z tohto pivovaru... a ako som uz spomenul myslim si ze ide naozaj o vysoko kvalitny vyrobok v tejto kategorii... svetle mi tak neslo ale tmave to je proste chutovka...
aj teraz pisem prave po ochutnavke zopar malych tmavych leffe a spokojnost absolutna, k tomu niet co dodat... je to chutovka
tmave leffe je proste marketingovy tah a na zahranicne trhy sa zvacsa dodava prave tento typ z tohto pivovaru... a ako som uz spomenul myslim si ze ide naozaj o vysoko kvalitny vyrobok v tejto kategorii... svetle mi tak neslo ale tmave to je proste chutovka...
aj teraz pisem prave po ochutnavke zopar malych tmavych leffe a spokojnost absolutna, k tomu niet co dodat... je to chutovka
U nas ked sa povie Leffe, tak si kazdy predstavi Leffe Brune, ostatne je tu vidiet malo... netahajte sa za slovicka 
Osobne mozem odporucit Leffe Radieuse, tmave piva velmi nemusim, ale Brune je urcite jedno z tych naj...
Osobne mozem odporucit Leffe Radieuse, tmave piva velmi nemusim, ale Brune je urcite jedno z tych naj...
Mne sa akosi začali ľúbiť tie silné pivá, to je paráda. Neporovnateľné s tými 10-kami a pod. vodami.
podla mna je heineken jedno z najhnusnejsich piv..scorpion90 nemyslim ze je to tak, aspon u mna nie, ja mam totalne v riti co je in nech je to z akejkolvek sfery, nikdy som sa nicim takym neriadil, ale ked som zil v holandsku a belgicku tak som si na piva ako leffe, stella, grolsch, amstel ci heineken zvykol a nebolo nijak treba si zvykat pretoze su to vsetko kvalitne a dobre piva o tom sa nemusime bavit, uz len ten vyber hlavne v belgicku je ohromujuci...
btw. s bazantom suhlasim, to je mocka (bude tym ze je od heinekenu) ale taka cierna hora 14 stupnova, kozel 11 capovany, to su mnamky co sa celkom casto u nas capuju nie len v pivarskych podnikoch a ziaden heineken sa na to nechyta
jedine dobre pivo odtial http://www.heinekenslovensko.sk/?age=more su podla mna krusovice, a v pripade nudze kelt vo flasi...
neviem capovany heineken som na svk nepil
ale capovany heineken v holandsku je proste dobre pivo pre mna a uplne som zabudol na tmavy capovany heineken, ktory som zatial pil iba na letisku v amsterdame raz v zivote a musim povedat ze chutilo... tmave piva mi proste chutia viac aj ked zvacsa su tazsie jak na zaludok tak na hlavu
ale capovany heineken v holandsku je proste dobre pivo pre mna a uplne som zabudol na tmavy capovany heineken, ktory som zatial pil iba na letisku v amsterdame raz v zivote a musim povedat ze chutilo... tmave piva mi proste chutia viac aj ked zvacsa su tazsie jak na zaludok tak na hlavu
Niekoho mozno zaujme - test lacnych piv a odpoved na to, preco su take lacne
Svijany - české pivko. Ich pivá získali aj nejaké ocenenia ... ale to je v podstate jedno. Každému chutí niečo iné ... no rozhodne ho odporúčam.
Majú veľký výber čapovaných .. od nefiltrovaných, kvasinkových, silnejšie ... Ale tá farba toho piva, vôňa a chuť
Predtým než sa zastavíte v taktomto podniku kde ho čapujú, dobre sa najedzte, pretože pri dvoh troch pivkách neostanete a budete chcieť vyskúšať všetky
Vynikajúce (teda aspoň podľa mňa) je ich fľaškové nealko! Takže okoštujte vodiči :p !
Na zdravie
!
Majú veľký výber čapovaných .. od nefiltrovaných, kvasinkových, silnejšie ... Ale tá farba toho piva, vôňa a chuť
Vynikajúce (teda aspoň podľa mňa) je ich fľaškové nealko! Takže okoštujte vodiči :p !
Na zdravie
-
TommyHot
Addict
Suhlasim, na letisku v Amsterdame som sa ho nevedel dopit. Aj flaskove, aj capovane je tam uplne super, narozdiel od toho bordelu co predavaju na Slovensku.Polo-X napísal:ale capovany heineken v holandsku je proste dobre pivo
som rad ze to niekdo vyskusal a overil si ze je to naozaj rozdiel...
capovany heineken je aj u nas ale v holadnsku proste chuti inac a tmave ktore som ani v Adame nezohnal a nasiel ho na letisku iba, bolo ocarujuce a suprove, proste sa neda porovnat... je zaujimave ako rozdielne moze byt rovnake pivo na rozdielnych miestach..
ale dnes u mna opat tmave leffe, capovany heineken, a svijany dorazeny plznom bola idealna kombinacia... toto su jednoducho kvalitne piva, ci uz niekomu chutia ci nie tieto piva maju svoju hodnotu a ja ich dokazem ocenit... cheers!!!
capovany heineken je aj u nas ale v holadnsku proste chuti inac a tmave ktore som ani v Adame nezohnal a nasiel ho na letisku iba, bolo ocarujuce a suprove, proste sa neda porovnat... je zaujimave ako rozdielne moze byt rovnake pivo na rozdielnych miestach..
ale dnes u mna opat tmave leffe, capovany heineken, a svijany dorazeny plznom bola idealna kombinacia... toto su jednoducho kvalitne piva, ci uz niekomu chutia ci nie tieto piva maju svoju hodnotu a ja ich dokazem ocenit... cheers!!!
U mňa TOP : Svijany (hlavne tá ich 13stka), Bernard, Vŕšky (malý pivovar v Terchovej, čapujú ho iba na pár miestach v okolí ZA, čierne je božské a svetlé ešte lepšie), Krušovice, Edelweiss, Černá Hora
NEchápem ako môže niekto nazývať tú vodu tipu Šariš, Corgoň a iný odpad že pivo..
NEchápem ako môže niekto nazývať tú vodu tipu Šariš, Corgoň a iný odpad že pivo..
-
TommyHot
Addict
Najskor to bude tym, ze sa vyraba v Madarsku a flaskuje sa v Hurbanove...Polo-X napísal: je zaujimave ako rozdielne moze byt rovnake pivo na rozdielnych miestach..
-
Nadeo
Guru wannabe
Mne flaskovy heineken chuti velmi, chcel by som niekedy vyskusat tu holandsku verziu, ked vravite, ze sa to neda porovnavat..
minule som si kupil Zywiec Porter
http://beeradvocate.com/beer/profile/623/1901
9.50%alc
chutil skvele, velmi dobre pivo na zakoncenie dlheho pracovneho dna. (ale viac ako jedno by som asi nedal, na to lepsia Plzen)
http://beeradvocate.com/beer/profile/623/1901
9.50%alc
chutil skvele, velmi dobre pivo na zakoncenie dlheho pracovneho dna. (ale viac ako jedno by som asi nedal, na to lepsia Plzen)