Zdravim chcel by som spojit 2 pc (jeden ma windows 7, druhy windows 8) s lan kablom (koncova rj-45). Skusal som ich prepojit ale pisalo mi ze oba pocitace musia mat windows 7. Je to pravda? Skusal som to podla tohto navodu:
1. Zapojíš sieťový kábel do oboch počítačov
2. Na oboch kompoch nastavíš rovnakú IP aj masku... maska sa nastaví sama keď nastavíš IP
IP nastav takto: x.y.z.1 a na druhom kompe x.y.z.2 (za x y z samozrejme čisla) napríklad 192.168.0.1 s 192.168.0.2
Keby si nevedel kde sa to nastavuje: ovládací panel tam sú siete pravým myšítkom na to eth. pripojenie ktoré chceš nastaviť, potom TCP/IP a tam nastavuješ IPčky
3. Teraz sú úspešne pripojené, ale ak chceš prenášať súbory, musíš nakonfigurovať počítač aby dovolil zdielať súbory:
Takźe zase ovládací panel a siete a vľavo máš Nastaviť malú domácu sieť a teraz pokračuješ podľa pokynov, nezabudni zaškrtnúť položku: Povoliť zdielanie tlačiarní a súborov
A neslo mi to pretoze som nevedel najst tu zlozku kam mam dat subory na odoslanie do toho druheho pc.
Dakujem za radu.
spojenie 2 pc s lan kablom
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: spojenie 2 pc s lan kablom
aspon pri xp a 7 to bolo tak,,, ze musis mat rovnaku pracovnu skupinu, potom si nastav firewall neviem aky mas, zistovanie siete, vypnut zdielanie chranene heslom to najdes v centrum sieti a rozsirene zdielanie ...
Re: spojenie 2 pc s lan kablom
"zložku do ktorej dáš súbory" si vytvor hocikde a daj ju zdielať (pravým tlačítkom - zdielanie...) prípadne nazdielaj priamo zložku, čo chceš zobraziť na druhom PC