Vypadky prudu
Vypadky prudu
zdravym v poslednom case cez vykend u nas byvaju mensie vypadky prudu a pocul som ze existuju predlzovacky ktore vydrzia este chvilku po vypnuti udrzat pristroje zapnute neviete kde sa to da zohnat ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vypadky prudu
predlžovačky asi ťažko, treba ti záložný zdroj: http://ups.heureka.sk/
Zdravím
Síce sa môj problém netýka konkrétne problému hore, ale názov témy sedí.
Bývam na intráku a asi každú pol hodinu tu (do ****) vypadne prúd. Notebook mám stále napojený v sieti a aj baterku mám v noťase. Chcem sa spýtať či sa notebooku nemôže niečo stať keď takto pravidelne dostáva šoky od výpadku a obnovenia prúdu.
Ak hej ako by sa dalo zabrániť poškodeniu?
Ďakujem
Síce sa môj problém netýka konkrétne problému hore, ale názov témy sedí.
Bývam na intráku a asi každú pol hodinu tu (do ****) vypadne prúd. Notebook mám stále napojený v sieti a aj baterku mám v noťase. Chcem sa spýtať či sa notebooku nemôže niečo stať keď takto pravidelne dostáva šoky od výpadku a obnovenia prúdu.
Ak hej ako by sa dalo zabrániť poškodeniu?
Ďakujem
Priamo notbuk nie,ale na baterku to nie najlepsie vplyva ked sa stale "zapaja a vypaja" zo siete,skracuje sa tym jej zivotnost...Zabranis tak,ze ho vyberies zo siete a budes nabijat typom nabije sa,vytiahnes zo siete a ked sa vybije zase do siete zapojis tak,aby to v tej sieti slapalo nepretrzite.
Môžeš to napísať ešte raz prosím ťa? z tvojho slovosledu som toho veľa nepobral -_-
No neviem co sa tam nedalo pobrat,ale nevadi,skratka ho nabijaj typom: uplne nabi a uplne vybi,to je cele.
-
kukiak
Addict
To je uplna blbost co si napisal preboha.. vies kolko by tych cyklov spravil za den a kolko za mesiac ?? Kolko casu by si dal tej baterke?
presne, mozno to tak spravit raz - dva razy do roka, nie stale. Tak ako si to napisal ty tak to ma efekt uplne opacny.
-
hrban
Addict
mohol by ti pomôcť ten záložný zdroj ale to je drahé, k tvojej otázke, môže sa poškodiť disk (šanca je úplne maličká ale ak je to naozaj také časté tak sa šanca zvyšuje)
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2013, 16:51)
druhá vec to s tou baterkou je zas nepraktické, ak budeš mať kritickú hodnotu baterky a vypadne prúd, tak si bez NB až kým prúd nenabehne, neviem aké sú dlhé výpadky, ale ak trvajú tak 5-10 min, tak je šanca, že sa stretne kritická hladina baterky s výpadkom dosť vysoká.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2013, 16:51)
druhá vec to s tou baterkou je zas nepraktické, ak budeš mať kritickú hodnotu baterky a vypadne prúd, tak si bez NB až kým prúd nenabehne, neviem aké sú dlhé výpadky, ale ak trvajú tak 5-10 min, tak je šanca, že sa stretne kritická hladina baterky s výpadkom dosť vysoká.