fest tvrde svetlo... chcleo byto dajaky softbox alebo bliskat cez odrazkuRomanB napísal:Asi sa todalo blisknut trosku viac s citom , nabuduce , inak dik za postrehy ..
Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Nejake tie fotecky z vystavy motylov 
Ak mate nejake postrehy rad ich privitam
Ak mate nejake postrehy rad ich privitam
pekne fotky
druha sa mi paci najviac... na tej prvej mi akurat trochu vadi, ze motyl trochu splyva s pozadim a hlavne stredova kompozicia, neskusal si iny orez?
A na tej poslednej by bolo super, keby boli cele kridla ostre
A na tej poslednej by bolo super, keby boli cele kridla ostre
mne ako laikovi sa najviac paci tretia, aj ked kridla by mohli byt ostrejsie 
jj skoda tych kridel.
ta prva neviem preco ale tak mi to presne sadlo viem ze je to na stred a hovori sa ze stred nedobre
ale tak pravidla su preto aby sa porusovali 
ta prva neviem preco ale tak mi to presne sadlo viem ze je to na stred a hovori sa ze stred nedobre
pocasie sa umudrilo tak som vytiahol fotak...
// pridavam jednu vo farbe audiotrackovi ket uz high key nie..
// pridavam jednu vo farbe audiotrackovi ket uz high key nie..
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mne to príde moc bledé, miestami až splýva s oblohou
-
jorg22
Medium Professional
to ciernobile je uplne zle, a farebne je uz celkom slusne len tie farby treba nejak vyladit, naozaj su velmi blede.
čo tak zbrojíte proti high key? nebyť toľko tých prepálených odleskov (ak nefotíš do RAW - rob to), trochu do šeda, prisypať šum a určite lepšie ako vomití farebná
na prepaloch mam este velku rezervu fotim vyhradne do raw, ale ja mam rad ked je to plasticke a nie sive...
//btw, to ze tebe sa zda ze tam prepaly su neznamena ze tam fakt su
//btw, to ze tebe sa zda ze tam prepaly su neznamena ze tam fakt su
sorry, nedošlo mi že som v robote a monitor tuná sa správa inak ako všetko ostatné
potom beriem späť. a šed/šum sú čisto o vkuse samozrejme
hele a ako sa vyhadzuje v LR ten prepalovník?
hele a ako sa vyhadzuje v LR ten prepalovník?
drzis alt ket tahas posuvniky exposure, higlights, shadows 
ď. 
A vlastne to súvisí s mojim najväčším problémom v LR - klikol som omylom niekam (a tým nemyslím, že som zmenil nastavenia alebo niečo "odfajkol" - mám pocit, že to bolo niekde do rohu tej časti) a zmizla mi celá časť bežcov Highlights - Shadows!. V menu ani po kliknutí pravým tlačidlom na celé develop prostredie nenachádzam riešenie, pretože tá časť zjavne patrí pod Tone Curve a skryť/obnoviť/presunť môžem iba tú. Ale jej podčasť už akoby neexistuje. náhodou neviete niekto čo s tým?
A vlastne to súvisí s mojim najväčším problémom v LR - klikol som omylom niekam (a tým nemyslím, že som zmenil nastavenia alebo niečo "odfajkol" - mám pocit, že to bolo niekde do rohu tej časti) a zmizla mi celá časť bežcov Highlights - Shadows!. V menu ani po kliknutí pravým tlačidlom na celé develop prostredie nenachádzam riešenie, pretože tá časť zjavne patrí pod Tone Curve a skryť/obnoviť/presunť môžem iba tú. Ale jej podčasť už akoby neexistuje. náhodou neviete niekto čo s tým?
na pravom paneli klikni niekde kde je volne meisto napr vedla polozky tone curve a zaskrtni si tam basic
-
RomanB
Medium Professional
Pridam aj ja jednu letnu 
Ak by sa niekomu chcelo niekomu okmentovat , budem rad ..
Ak by sa niekomu chcelo niekomu okmentovat , budem rad ..
Pekná
ale nepasuje mi tam tá ruka ... možno radšej keby len dáky kvet poľný držala ... alebo ju nejak inak dala ... Ale čisto len môj názor ako laika 
Tak niečo z posledného fotenia akýsi "cosplay" a farby na tvár. Fotenie s jednym externym bleskom a bez pozadia. Technicka kvalita a najma postproces asi nie su najlepsie (v PS a lightroome toho este vela neviem) no aj tak by som rad pocul nazor aj ked sa takyto styl nemusi pacit kazdemu.