Kúpa ventilátora do izby

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sp!rit
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Kúpa ventilátora do izby

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Zdravím, plánujem si kúpiť do izby chladiaci ventilátor, keďže o pár dní tu máme tridsiatky. Doteraz som nemával ventilátor a v izbe som počas leta mával aj 36 stupňov. Síce som otvoril na noc dvere a okno, no potom mi do izby kadečo liezlo a kleslo to tak max o 3 stupne dole. A skúste spať v takej horúčave. :)
Takže chcem kúpiť stojanový alebo vežový ventilátor. Nič drahé, tak do 25 € aj s poštou (radšej bazárový, keďže je lacnejší) len aby mi fakt ten vzduch kvalitne ochladil. Samozrejme aby nevyzeral ako spred tridsiatich rokov a aby nebol dlho používaný.
Rozmýšľam nad vežovým, konkrétne nad týmto: http://elektro.bazos.sk/inzerat/2633292 ... --Novy.php
Výhoda je, že má aj ovládač a je dosť lacný. Rozhodujem sa medzi stojanovým a vežovým, stojanový je podľa mňa silnejší, no neviem, nemal som možnosť to porovnať.
Prípadne, ktorý z týchto by ste mi odporučili? Stojanové (nie všetky vyhovujú, tie do : http://www.bazos.sk/search.php?hledat=s ... 5&kitx=ano

Rozmýšľal som aj nad týmto, vyzerá byť v pohode. http://ostatne.bazos.sk/inzerat/2592605 ... ilator.php
A taktiež aj nad týmto: http://elektro.bazos.sk/inzerat/2550649 ... ilator.php len škoda, že nemá ovládač.

Moja izba je malá: 4,20 m X 2,50 m X 1,90 m výška. Medzi vrstvami steny je sklená vata, takže v lete je tam fakt dosť teplo. Ale po presťahovaní ho samozrejme plánujem využívať aj vo väčšej izbe, ale to teraz nie je tak podstatné.

Vopred díkes.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa ventilátora do izby

Príspevok od používateľa Michaelo »

Stojanový nie je silnejší, len má proste stojan.
Taktiež musíš vedieť že ventilátor ti izbu neochladí ani o 1°C, len tam rozvíri všetok ten horúci vzduch, prach atď.

Je na tebe či si kúpiš stojanový alebo klasický malý. Ja mám za sebou skriňu na ktorej mám položený ventilátor, bol kupovaný asi v kauflande, mám ho 2 roky a stále funguje v pohode.Nerád ho ale používam (som alergik a víriaci prach nie je nič pre mňa).
Máme doma aj ten ohrievač/chladič a ten je IMO lepší ako klasický ventilátor.
Naleješ studenú vodu, ľad a zapneš. Vzadu to má "uterák" na motorčeku, ktorý je namočený vo vode, takže to ochladzuje aj zvlhčuje vzduch. Nehovorím že to chladí nejako zázračne, nie je to klíma. Ale niečo ochladí a zvlhčený vzduch je tiež plus.

Ventilátor čo mám (podobmý tomuto, všetky sú takmer rovnaké):
http://www.alza.sk/sencor-sfe-3031-d119005.htm
Ten chladič (iná značka ale podobný):
http://www.alza.sk/tristar-ac-5491-d326261.htm
Sp!rit
Star
Star

Ten ventilátor je malý a slabý, chcel by som niečo výkonnejšie, preto pozerám po vežových a stojanových. Stolový teda nechcem. A ten chladiaci systém je značne mimo môjho rozpočtu. :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Stojanový a stolový je to isté. Akurát majú iný stojan, ale väčšina z nich je klasický 40W ventilátor s 30cm priemerom a rozdiel tam nie je žiadny :)
A vežové zasa hučia (viac ako klasické ventilátory). Takže je to na tebe, ale medzi stojanovým a stolovým ventilátorom nemáš rozdiely :)
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Ja mam v izbe stojanovy, on ti sice vzduch neochladi ale subjektivne ti bude menej teplo kedze na teba bude fukat. Stojanovy je podla mna lepsie riesenie, lebo si ho postavis kam chces, stolovy mizes dat len na stol. Stojanovy si das do rohu izby a nech ti fuka na celu izbu. Dialkove ku stolu akebo do postele a mas vystarane :)
Sp!rit
Star
Star

Teraz majú akciu v Tescu, stojanový s ovládačom za 23 EUR a má celkom fajn funkcie, tak ak ho budú ešte zajtra mať, tak ho beriem. Záruka bude, takže ak skape, tak im ho tam hneď zanesiem. :P
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nezabudni na to, ako je robená záruka v Tescu. Po prvej reklamácii záruka padá. Takto som u nich reklamoval TV. Dal som na reklamáciu, o týždeň ho vrátili vraj opravený, no stále nefungoval, doniesol som ho znova a povedali že záruka padla keď som si ho od nich po reklamácii vyzdvihol.

Ale tak ventilátor by sa ti odfajčiť nemal, a aj tak, 23€ nie je až tak veľa.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@Michaelo

sice OT ale Tesco si moze povedat co len chce samozrejme, ale ty ako kupujuci mas pravo na 2 roky zaruku, bodka.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To iste som im hovoril aj ja, ale TV uz na reklamaciu nezobrali.
wladas
Redeemer
Redeemer

tak sa treba obratit na SOI
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Ventilator je podla mna blbost. Neoplati sa ti do toho investovat ani tych 25 eur. Vzduch ti vobec neochladi, iba ho rozviri. Ak budes mat na seba natoceny ventilator budes mat chvilu chladnejsi pocit ale hned ako ho namieris inym smerom budes mat pocit ze ti je este teplejsie ako bez ventilatora. A po par minutach ti bude neprijemne ked bude na teba ten ventilator vkuse fukat.

Jedinu rozumnu vec co mozes spravit je kupit si klimatizaciu(priblizne od 100eur a viac) alebo si kupis specialny ventilator, do ktoreho sa vklada lad. Ten ti uz naozaj moze vzduch ochladit ale treba tam stale doplnat lad a nemam s tym ziadne skusenosti takze neviem ake je to ucinne.
wladas
Redeemer
Redeemer

klimu pod 250€ nezozenies, mozno nejaka zabludena sa tam najde ale neriskoval by som
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Klima je velmi draha a musis ju stale cistit a udrziavat, co tiez nie je lacna zalezitost. Jeden ventilator so zapnutou oscilaciou robi rozdiel (prave jeden na mna pofukuje a zmenu je o dost citit).
Sice neochladi izbu, ale aspon pocitovo je to lepsie.
wladas
Redeemer
Redeemer

@Michaelo
Raz rocne znamena "stale"? Kludne staci aj kazdy druhy rok a nic sa nestane. Udrzba spociva len v umyti prachoveho filtra pod tecucou vodou a dezinfekcii vyparnika (tych hlinnikovych lamelov). Na to staci jeden sprej. Nieje sice lacny ale kvoli udrzbe volat servis je zbytocne.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kazdu sezonu, hold ak pridu horucavy 2x rocne tak musis aj 2x rocne. Ide o odstranenie plesni a bakterii, nie len z filtrov a vacsina ludi si zavola servis, lebo sa boji z enieco poskodia a nezreklamuju ju uz.

To uz mas lepsie Stropne chladenie ako klimu. Sice drahsie na zaciatku, ale potom su naklady takmer nulove, hluk ziaden a lepsie to chladi :)
wladas
Redeemer
Redeemer

V aute je ta klime uplne rovnaka. Akurat kompresor nieje elektricky ale pohanany cez remen. Uprimne mi povedz, kolko ludi si pravidelne nechava kazdy rok cistit klimu? Nenajboze 2x za sesonu.
Je to len o cisteni. Nic sa nerozobera a ani sa nema co pokazit.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Su ludia co si to nedali skontrolovat raz rocne, nevycistili to a potom mali taky smrad v aute/izbe, ze dakujem pekne.
Zalezi na tom, ako velmi technicky zdatny je. Moja mama by ju bola schopna z vonku povysavat a utriet prach, to je tak asi vsetko :D

Samozrejme ak si kupi poriadnu klimu (ta ale stoji tych 1000€), ktora ma kravlitne filtre, tak tam nie je problem, no u tych lacnejsich ano.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Zdravim, dnes na mna vyskocila klima za 70eur
http://www.vykupto.sk/bratislava/19277- ... =affiliate

Za tu cenu to asi bude smejd, ale napriek tomu ma zaujima, ci to moze v jednej izbe cca 24m2 niecomu pomoct. Vdaka
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Je to to isté čo som dal hore. Toto nie je klimatizácia a vzduch to neochladí. Je to len zvlhčovať vzduchu s ventilátorom.
Rovnaký osoh spraví ventilátor za ktorý dáš mokrý uterák a pod neho ľad.

Klimatizácia je toto (a začínam rozmýšľať že si ju aj kúpim):
http://www.alza.sk/ecg-mk-092-d327912.htm
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Michaelo - mám doma AC už tretí rok a žiadne veľké čistenie sa nekoná. Firemné AC sa udržiavajú 1x do roka, domáce stačí 1 x za 2 roky bohate z vl. skúsenosti. A aj tak mám údržbu raz za rok a to si len proforma vypýtajú 90 eur a absolútne nič nespravia [jediná reálna vec je viralguard čo narvú do vnútornej jednotky, taký spray]. Skontrolujú tlak kvapaliny, akože vyčistia AC a tým to hasne. Celá operácia trvá 10 minút, ktorú by si zvládol svojpomocne, pokiaľ máš kvalitnú klímu, ktorá sa dá kúpiť do 1000 eur aj s inštaláciou, tak nie je o čom. Ja by som bez klímy zdochol. Mám v izbe teraz stabilne 25-26°C a je mi fajn. Bez klímy som tu mal aj 30°C+ čo bolo o zdravie.

Ku mobilným klímam. Sú hrozné. Vodu dávaš stále do lavóra, alebo do vedra, vynášaš ho ako také jelito, zavadzia to, znižuje komfort, hučí jak najaté, kazí sa to. Zlá investícia extrémne.
Napísať odpoveď