Samsung Galaxy S4 - udajne ''lagy''

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Jacobs322
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Samsung Galaxy S4 - udajne ''lagy''

Príspevok od používateľa Jacobs322 »

Ahojte.
A kedze premyslam o kupe tak by som sa vas chcel spytat na vas nazor na udajne lagovanie SG S4..
Zevraj je tam moc aplikacii a ze aj tak vykonny telefon ako je SG S4 sa pri tom laguje - no zatial ani na jednom videu / recenzii sa nelagol...
Tak neviem co je na tom pravdy :/
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: Samsung Galaxy S4 - udajne ''lagy''

Príspevok od používateľa laforez »

Mam jeden na predaj, mne sa lagoval :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Kazdy telefon bude lagovat ked don natrepes plno veci . Je to ako pri pc . Mozes mat akokolvek vykonny ked ho zaplnis hlupostami tak Ti zblbne. Je to skor otazka systemu cize sofware ako hardware. S4 is the best ;-)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Moja Omnia W je naplnena az povrch a nelaguje to :)

SGS IV ten problem ma a ten pocet aplikacii to nijak neovplyvnuje. Telefonu by malo byt jedno, ze ma na disku tri prdele aplikacii, pokial z nich ziadna nebezi.
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Yogi120 napísal:Kazdy telefon bude lagovat ked don natrepes plno veci . Je to ako pri pc . Mozes mat akokolvek vykonny ked ho zaplnis hlupostami tak Ti zblbne. Je to skor otazka systemu cize sofware ako hardware. S4 is the best ;-)
No neviem, mám nexus 4 už cez dva mesiace, aplikácií plný ko*ot a nelaguje mi.. Ale zase je pravda že tu mám čistý android bez drbnutej nadstavby ako touchwiz a pod...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ja mam S4 a dost veci v nej a tiez nelaguje. Mal som v rukach uz x telefonou a kazdy ked zom skusal zatazit lagoval vratanie nexusu.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Johnnny: tolko apiek co je na wp by som do S4 dal kludne aj ja bez lagov :-D
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Yogi120
Light Professional
Light Professional

Viac sa tam rozobera s3 a active :-)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Yogi120 napísal:Johnnny: tolko apiek co je na wp by som do S4 dal kludne aj ja bez lagov :-D
Ale no :) Teda, je to trochu pravda, ale WP a iOS pocet apps nevadi. Proste nie je dovod aby mnozstvo aplikacii spomalovalo telefon. Pri PC sa to diat do istej miery moze aj kvoli HDD ktore sa fragmentaciou spomaluje, ale u flash pamati v mobiloch to nehrozi.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ono ide o to ako je vyuzita ram . Ak aplikacie nie su v nej tak pri spusteny nejake aplikacii sa musi program spustit do ram a to zakonite musi trvat nejaky cas.. tym ze bezia niektore programy v ramke sa znizuje ich cas spustenia. Takze technicky je nemozne mat vela programov v tel. a vyhnut sa lagom alebo spomaleniu. tak ako je to aj na pc . Otazne je co znamena vela pri dannom zariadeni. Ja sa napriklad bavim o mojej S4 na ktorej mam 21 widgetou na plochach, 3d live tapetu iny nez stock launcher a par komunikacnych programov ktore musia bezat na pozadi a okrem toho este dost aplikacii co denne vyuzivam a mobil ide krasne plynule. A to na stock rom . Ak bude casom lagovat tak si mobil rootnem nahodim custom rom a povyhadzujem zbytocnosti a vystarane. Hold moznosti androida ;-)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Moc som to nepochopil. Ty nainstalujes aplikacie do pamate telefonu, cize na jeho interny disk/ulozisko, alebo pamatovu kartu. Po spusteni tabletu/mobilu sa do ram natahuje to s cim sa pracuje, takze sa zavedie samotny OS, pripadne nejake widgety, plocha atp. Aplikacie ktore nepouzijes sa do ram netahaju, resp sa natiahnu az ked ich zavolas, teda otvoris. Na vykon teda pocas doby kedy nebezia nemaju najmensi vplyv. Ine by to bolo ak by slo o sluzby beziace na pozadi. U Androidu to myslim este funguje tak, ze najcastejsie pouzivane aplikacie sa do ram ciastocne natiahnu hned po starte kvoli rychlejsiemu spusteniu po nacitani. To ale opat nema dovod niecomu vadit, obzvlast ked Android laguje aj s polovicou volnej ramky. Okrem toho, moj N7 lagoval aj pri 6 nainstalovanych aplikaciach, takze tam problem nie je. Sucasny iPad Mini mam len druhy den, ale skusal som na tom spustat tri prdele vsetkeho mozneho bez jedine rozdielu a sice mam neprijemny pocit z toho ze to ma len 512MB ram, ale na vykone to absolutne nepoznat. Plynule na tom bezia hry (Real Racing 3 napr vyzera ovela lepsie nez v Android verzii), skusal som strihat video, upravovat fotky, rozne weby atp a ten tablet si krasne pradie. To rozlisenie je ale fakt zle, no inak je to maly zazrak :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Zalezi aj od toho co je v ramke spustene. Pokial to je len nejaky program napr. na prezeranie fotiek tak by nemal mat vplyv na lagy ale ak tam mas nieco ako skype ,pocasie tak to su apky co pracuju skoro stale lebo citaju data a aktualizuju sa a tym zatazuju cpu a mozu sposobovat lagy. Vsetko je to a kompromisoch a zrucnosti uzivatela ako mu fon pojde. Adroid dokaze vela veci a preto sa moze stat ze bude lagovat ked si ho dobre nenastavis a s rozumom ho nebudes pouzivat. Cim viac system dokaze tym viac ho mozes zblbnut. To by platilo aj pri wp aj pri inych systemoch keby mali tolko moznosti a taku kompatibilitu . Uz je na kazdom co si zvoli. Bud nieco jednoduche co malo dokaze a pojde svizne a bez toho aby nieco ladil alebo nieco co dokaze vsetko ako napr. pc a bude sa musiet o to aj starat ako o pc .
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Yogi120 napísal:Viac sa tam rozobera s3 a active :-)
tu nejde o to co sa tam rozobera ,ak uz tema o tomto modeli je tak sa nema duplikovat na viac zbytocnych vlakien ,si tu novy tak to beriem s rezervou ....
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

S4 má posraný systém.. Preto občaš laguje. Jedna aktualizácia na to už ale vyšla.
Jacobs322
Light Star
Light Star

Hej a tie aktualizacie sa instaluju automaticky ? - btw premyslam ze asi nie tu S4 ale radsej kupim Sony Xperia Z sice ma mensiu vydrz ale je lepsie optimalizovana :)

+ je este odolny
Yogi120
Light Professional
Light Professional

To sa prekvapis ;-)
Jacobs322
Light Star
Light Star

Milo ci Zle ? :D povedz predom lebo su to drahe mobily - chcem si dat zalezat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Jacobs322 - Xperia Z je najhoršia voľba na trhu. Niečo ako prišlo Wii U a teraz dojdu na trh Xbox one a PS4. Pri konzolách je to síce o cielovej kategórii, ale u mobilov je to niečo podobné. SiV a One sú ako rodina, Zko medzi nich nezapadá. Aj keď sa tak tvári, čierna ovca rodiny...
Jacobs322
Light Star
Light Star

No dobre dobre - kazdy obhajuje iny telefon ale aka je pravda ??? na kazdy telefon je povedane aj dobre aj zle tak fakt, ako si mam vybrat ??? :/
Napísať odpoveď