Rozhodovanie pri kúpe Smart TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Rozhodovanie pri kúpe Smart TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Plazma je rovnaky prežitok ako LCD. Keď pridu na trh oled, amoled atd v rozumnej cene, rovnako skonči aj LCD.
Čierna, kontrast, zobrazenie pohybu, rovnomernosť podsvietenia, stupne šedej, zobrazenie SD signalu, všetko lepšie ako na LCD. Čiže celkovo podstatne lepši obraz. Alebo porovnateľny za podstatne menej peňazi. To ti je malo? Hrubka je porovnateľna, tohto roku už minimlne polovica LCD modelov ma celoplošne podsvietenie, takže su ešte hrubšie ako plazma. Vaha je debilny argument, prenašaš TV každy deň? Vypaľovanie loga je minulosť, ak tam nemaš 24 hodin denne rovnaky kanal.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Ja som tu minulost videl nedavno u znameho na plazme rv2012 a obrazovo nebola o nic lepsie na tom ako moje lcd co priznal aj sam jej majitel. Plazma bola o asi 120€ lacnejsia to musim uznat. S pohybom nemam ziadny problem tiez . Cierna to priznam nie je taka ako na plazme. Ale toto je vecny kolotoc . Kazdy si bud hust svoje. Ja mam svoj nazor , svoje skusenosti a ty svoje . Je to aj tak uz mimo temu tak kaslite na to. Nikomu aj tak nic nenanutite tak ako sa o to nesnazim ani ja
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nie je o žiadnom hudeni svojho. Jedna vec je mať nejaky subjektivny dojem a baviť sa o ňom, vec druha narabať s objektivnymi faktami. V zahraničnych recenziach maš namerane vysledky optickou sondou. A tie proste nepustia, darmo ma niekto opačny nazor.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Cital som dost o tom aj ja. A po pravde . Ja si urobim usudok vzdy sam podla toho co vidim a na nejake merania mozem kaslat. Nebudem pozerat monoskop a rozne testovacie obrazce a kochat sa tym ze nejaka sonda nieco namerala . Kym som kupil tv , som si presiel a pozrel vela tv v realy. Povodne som aj ja chcel plazmu kedze som cital aj ja o roznych meraniach ale presiel som si znamych co maju plazmy aj lcd rovnako aj predajne a napokon aj vela for a dospel som k tomu ze lcd je tv ktory chcem . Na kazdom fore ( vratanie zahranicnych kde som pisal s rozumnymi ludmi ktori si nehudli len to svoje a nepretlacali len to co maju doma) som vzdy dospel k jednemu a to ze plazma je vhodna na pozeranie v tme a pri pozerani menej hodin denne cize skor domace kino na vecer a lcd (s led) je vhodnejsia na kazdodenne pozeranie ci uz pri dennom svetle a castom sledovani tv a pri ktorom je aj setrnejsi na oci ako plazma . . Podla toho som si aj tv kupil a som velmi spokojny tak ako s obrazom aj so spotrebou a celkovym vyuzitim . Pre mna viac vyhod a vacsia vyuzitelnost ako plazma.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

yogi, uz 2x si spomenul spotrebu ako vyhodu LCD oproti plazme a tiez si povedal ze si spokojny so spotrebou. Vies mi vyratat aka je navratnost investicie do drahsieho LCD (povedzme o 100€) ak postavime vedla seba uhloprieckou rovnaku plazmu a LCD? Boli by pustene rovnako dlho a rovnaky kanal.

pretoze ja mam pocit, ze toto o tej spotrebe je len nejaky mytus (alebo ako to nazvat) a nicim nepodlozeny argument. a to ze porovnas hodnoty od vyrobcu, ktore uvadza - tak na to teraz neprihliadam, zaujima ma vypocet.

vdaka
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Pri uhlopriecke o ktorej sa bavim ja 55" je priemerna spotreba lcd s led kolo 95w a u plazmy v rovnakej velkosti kolo 220w . Treba Ti nejake vypocty k tomu ? . U nas bezi tv vela krat aj 10 hodin denne . K tomu dodam ze ja osobne ked si za nieco zaplatim tak to chcem vyuzivat kolko sa mi za chce. Cize ak budem chciet cely den cumet na tv alebo na nom pocuvat cely den MTV , tak nie s pocitom ze to na ucte za el. sakramentsky pocitim a vonkoncom nie s tym ze vecer prepnem na napr. Markizu a budem mi tam presvitat MTV logo..
Okrem udajov od vyrobcu som si presiel aj nejaku recenziu v ktorej tie udaje meraju a tie udaje su potvrdene.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

tych 220W si velmi prestrelil
Yogi120
Light Professional
Light Professional

jefty
Star
Star

Hodil som si teraz pre zaujimavost na hej.sk do porovnania 2 co najpodobnejsie TV (na cenu nepozeraj v tomto pripade), uhlopriecka je rovnaka.

http://www.hej.sk/porovnani/?compare=cW ... Bvaw%3D%3D

Pre plazmu je spotreba uvedena 135 a pre LED je spotreba uvedena 89 (pri tej LEDke to je napisane v popise TV).
Yogi120
Light Professional
Light Professional

wladas
Redeemer
Redeemer

@Yogi
a vies vobec ze LCD ma spotrebu viac menej konstantnu pri pozerani napr filmu? podsvietenie stale svieti
ale plazma je uplne ina vec...tam je spotreba podla aktualne zobrazeneho obrazu, neustale sa meni

takze, ak budes porovnavat sledovanie zimnej olympiady tak ano, plazma bude zrat odost viac
ale ak bezny film tak tam je minimalny rozdiel

nikto sa ti tu nesnazi nanutit ze to co mas doma je blbost, ze plazma by bola pre teba lepsia
ale jednoducho tu trepes blbosti
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Preto sa udava spotreba priemerna . No co som chcel k tejto teme povedat som povedal uz vsetko. Mam vlastne skusenosti nie len z nejakeho pisania na forach a toho sa budem drzat. .Dakujem za pozornost. :-)
wladas
Redeemer
Redeemer

dnes sa tu objavil pekny link na jeden clanok
na teba to sedi ako uliate

http://www.hojko.com/post1991076.html#p1991076
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mytus to nie je. Ta wattova spotreba je naozaj vyssia. To sa odparat neda. Lenze ked uz sa hovori o setreni, uz je to o inom. To su dve rozdielne veci, na ktore lcdfily radi zabudaju. Takze yogi ano, treba to prepocitavat. Ked si kupim plazmu ktora ma minimalne porovnatelny obraz ako lcd, tak za nu zaplatim 100 a viac eur menej. A to sa na spotrebe v pripade ze by som kupil lcd vrati za roky. To uz davno budem kupovat dalsi tv.

Ked sa ohanas spotrebou, pouzi aspon realne nameranu a nie nejaku vymyslenu papierovu.

Princip sondy si ocividne nepochopil. To nema nic spolocne s monoskopom ani so ziadnymi testovvacimi obrazkami. Sonda ti povie o tom, ako daleko ma tv od realneho zobrazenia, teda aby si videl film tak ako bol natoceny, bez skreslenia, teda aby bol obraz co najlepsi.
Takze este raz. Je ok ze sa ti paci viac obraz LCD. To ti nikto neupiera ani ta nepresviedca ze tovidis zle. Ale nemozes svoj subjektivny dojem prezentovat ako objektivny argument kedze realita je niekde inde.
jefty
Star
Star

Yogi, pouzil som tuto kalkulacku:
http://www.rtings.com/info/lcd-vs-led-v ... icity-cost

vstupne udaje:
size: 50
hrs/day: 10
cost per kWh: 0,14€ (zdroj http://www.statistics.sk/pls/eutab/html ... d=ten00115 Slovensko 2012 = 0,1400€)

dole do custom som zadal: 135 pre plazmu a 89 pre LCD.

vysledky:
plazma = 68.99
LCD = 45.48
rozdiel: 23.51

(ak som niekde urobil pri niecom chybu, prosim opravte ma)

Naozaj je to taky argument ze LCD ma nizsiu spotrebu?
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Som tušil, že sem príde niekto kto si bude chcieť niečo dokázať a silou mocou zaujať a presadiť sa. .. Takže ešte raz... z mojej strany je to všetko . Veľa zdaru . :-)
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

jedine ty sa tu silou mocou snazis pretlacit tvoje subjektivne nazory ktore nie su uplne zhodne s realitou ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Co uz, dosli argumenty...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Jefty. dobre si pohladal tie dva porovnane tv :-)
Prečo neporovnáš tie čo som poslal ja? :-) . Tam už o šetrení je čo povedať. o hodne lacnejší a o viac ako polovica nižšia spotreba. Ono je ľahké potom argumentovať, ked si vygooglim tv aké chcem.. Ja jeden z nich mám a porovnával som ho s tým druhým.

Aké argumenty? dal som všetky a dookola ich nebudem opakovať ked na všetky si nájdete svoje protiargumenty ktoré sa hodia vám . vid Jeftyho vybrané tv. A človeka prejde chuť diskutovať ked sem príde nejaké decko ktoré začne posielať linky o inej téme za účelom niekoho urážať.
jefty
Star
Star

Yogi120 napísal:Som tušil, že sem príde niekto kto si bude chcieť niečo dokázať a silou mocou zaujať a presadiť sa. .. Takže ešte raz... z mojej strany je to všetko . Veľa zdaru . :-)
dokazat si nieco, silou mocou zaujat a presadit sa? no prepac, ale ked idem kupovat TV a nie som nakloneny ani k LCD ani ku plazme, tak si idem vyhodnocovat fakty.

ak mam zaplatit za LCD v rovnakej velkosti o viac ako 100€, tak si mozem predsa vyratat kolko ma to bude rocne stat. uz pri 10 hodinach denne je ta navratnost 4 roky (ak je LCD drahsi o 100€). A s klesajucim poctom hodin bude ta navratnost len stupat.

ostatne vyhody/nevyhody tu boli spomenute.

my sa ti tu nesnazime nic nanutit, len poukazujeme na fakty.
Napísať odpoveď