Pridať RAM pamäť

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Pridať RAM pamäť

Príspevok od používateľa pcsiete »

Mám takú otázku.
Všeobecne mám desktop, procesor 64bit Intel Core Duo E4500 (2.2 GHz) a pamäť DDR2 2GB freq. 334.6 MHz. Mám ešte voľný slot a potreboval by som si dodať 2GB pamäte, čiže celkovo by som mal 4GB. Čo som hľadal pamäte na nete, s podobnou ferekvenciou a veľkosťou som toho veľa nenašiel. Taktiež som niekde čítal že ak si dohodím do počítača RAM s vyššou frekvenciou, bude bežať len na frekvencii akú má "pomalšia" pamäť. Teda mám otázku, vlastne dve:
1. Akú pamäť by som mal zvoliť pri svojich parametroch (+ máte niekto nejaké skúsenosti s nejakými výrobcami?)?
2. Neviete poradiť nejaký konkrétny druh? O nejaký super výkon mi veľmi nejde, mám Win8 a Linux(dual boot) a používam ich len na programovanie + štandardné veci ako písanie dokumentov, počívanie hudby a filmov.
Prosím pomôžte niekto, v hardvéri sa veľmi nevyznám. :smt017
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Pridať RAM pamäť

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

http://www.alza.sk/crucial-2gb-ddr2-800 ... 263176.htm
ale nemôžem ti zaručiť že to pôjde 100%ne. najlepšie je mať ramky jedného druhu
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

Ty to máš? Bežia dobre?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

ja mám DDR3 takže ti neviem povedať
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Najlepšie bude, ak otvoríš bedňu, pozrieš, akú máš ramku... a dokúpiš takú istú.. alebo čo najviac podobnú.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

môžem doplniť moju práve čerstvú skúsenosť, moje 2x 2GB A-daty potrebovali posilu (http://www.memoryc.com/computermemory/d ... treme.html)
a tak som im kúpil 2x 2GB Kingstony (http://www.alza.sk/pametovy-kit-kingsto ... 104366.htm)...sú im nabližšie, je to píjemný pocit mať 8GB RAM ale ! obe majú max. takt 1066MHz pri CL5 ... v CPU-z mám však zvláštne hodnoty pri popise ramiek...prikladám screeny

len mne sa zdá, alebo kingstona má len 400Mhz fsb - teda 800MHz pri CL5 ?
KINGSTON
KINGSTON
a a-data dokonca deto ale dokáže pri 800ke dať to aj na CL4 a pri 1066MHz na CL6 ?
ADATA
ADATA
a tu je okno kde je aktuálna frekvencia a info z čoho mi vychádza že pracuje to spolu na 800MHz a CL5 ?
info
info
nie je možné, že by Kingstony nepracovali na 1066 a vteda aj a-daty a všetko na CL5 ... či je to zlé zobrazenie alebo niečo ?

a nakoniec everest ukazuje toto
everest.jpg
takže, čo môže byť problém ? alebo ako to dať na tých 1066MHz a CL5 ? či to nechať radšej tak ? alebo ja neviem...
brm
Darca
Darca

A samostatne tie Adaty Ti idú na 1066MHz? Ak áno, samostatne Kingstony Ti idú na 1066MHz?

Dúfam, že netresnem somarinu, ale veď výška frekvencie ramiek je závislá na takte procesora a nastavenej deličke. Pozri sa do biosu, čo máš ako nastavené, na akom takte Ti beží CPU, akú máš nastavenú deličku.. si to prerátaj.
DropDead
Addict
Addict

deličku som vždy nenávidel, už keď som CPU šiel taktovať, no problém je v tom, že FSB mám 333 a pri deličke 5:6 to vychádza presne tak, že FSB cpu musím dať na 444 - (násobič u cpu myslím, že mám 8,5) tým pádom to bude na 3,7GHz, čo už bude potrebné meniť aj voltáž a urobiť vlastne komplet pretaktovanie...

síce viem, že delička sa dá meniť ale to ak sa nemýlim sa mení nejakým spôsobom automaticky ale nechápem tomu doteraz poriadne...ale tým pádom by malo byť možné dať 1066MHz a delička by sa prispôsobila...a a-daty ak sa nemýlim keď boli samé tak pracovali tak ako teraz
teda tých 400MHz; akurát som teraz dal do 1 a 3 kingstony a do 2 a 4 staré adaty
brm
Darca
Darca

Automaticky sa mení násobič, ktorý Ti upravuje takt procesora podľa zaťaženia.. asi toto myslíš, že?

Pozri do biosu a skús nastaviť iné hodnoty, prípadne skús napevno nastaviť DDR2-1066, čo to spraví..

:)
DropDead
Addict
Addict

to som spravil, konkrétne som hodil

frekvenciu na DDR2-1066MHz
časovač na 5-5-5-15
a napätie na ramkách na 1,8V pre istotu, aby som predišiel prepätiu

asi po 10 minútach BSOD, takže bolo to nestabilné, ale keď tu teraz nad tým rozmýšľam bolo to spôsobené asi práve tým napätím na pevno 1,8V

...

dnes som to taktol...CPU na 3,8GHz a ramky pevno nech sú 1056 vyšlo, že majú + CL5 + 2,1V na pevno a po pár hodinách v prime zatiaľ bez problémov

...

nakoniec na jednom jadre skočil error, pravdepodobne to malo niečo s ramkami...zase, ramky som vrátil na pôvodné hodnoty a zase testujem v prime a zase bez problémov, to asi je fakt dôležité dokupovať presne rovnaký model
Napísať odpoveď