Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
eNyCe
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa eNyCe »

Môžete sa ešte prosím vyjadriť k tomuto ntb? http://www.datart.sk/Notebook-LENOVO-IdeaPad-U410.html

Len sa chcem opýtať či sa oplatí za tú cenu. Využívať ho budem na tvorbu webstránok takže len nejaké editory, grafické programy (corel, photoshop)

Odrádza ma len farba a to že nemá num. klávesnicu. No priťahuje ma cenovo :D A nikde som sa tam nedočítal či má lesklý alebo matný displej.

Môžete mi ešte vysvetliť toto?
Typ úložiska HDD + SSD

To ako si môžem vyberať na ktorý disk si budem ukladať súbory či čo? SSD ma síce len 24GB... Nemám žiadne skúsenosti s SSD...
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Taichi »

eNyCe >

Na grafiku skor nieco s GT 625M bude lepsia volba ako 610M, skor by som sa poobzeral po U510 ma 15,6 palca s numerickou klavesnicou, farbu ma krajsiu :D, ma leskly display. Tiez po vykonejsom procesore i5U, ktory ma turbo a je vykonnejsi ako i3u, oplati sa priplatit za tu U510.
Tieto male mSATA SSD, ktore su dodavane v notebookoch su ako cache SSD, teda nie su viditelne uzivatelovi a ukladaju sa tam najcastejsie aplikacie, ktore ti zrychlia o dost chod notebooku.
Tento notebook ma svagor ITckar, programuje a je s nim spokojny, ma velmi krasny dizajn, hlavne ta kvalita spracovania :) vypada trosku ako macbook :D a ma super vydrz na bateriu :).

Tu mas u510 > http://www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapad-u510-6-860
Alebo U410 > http://www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapad-u410-1-337
leaded
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa leaded »

asi som našiel čo som hladal :))

čo vy na to ? http://www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapad-y510-906
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak urcite :) i7 4jadro haswell vykonejsi o 8-10% ako i7 4 jadro ivy bridge, GT 750M SLI - vykonejsi ako GT 770M, GT 675MX, GT 675M, a porovnatelny vykon zo stolovou GeForce GTX 650 Ti ;). Y500 super chladenie notebooku, pekny display, nadherne podsvietenie klavesnice :), dobry zvuk. Nic vykonejsie s porovnatelnou kvalitou konstrukcie nekupis, moja srdcovka s hernych notebookov. Len to pomyslenie mat 2 herne grafiky v notebooku, miesto optickej mechaniky co som za 4 roky raz vyuzil :D je uplne super riesenie ako vyuzit priestor v notebooku pre vykon, uzasne co spravili v Lenove :)
mjz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mjz »

Mohli by ste mi ohodnotiť tento ntb http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-m490s ... 411883.htm ?
Hlavne by ma zaujímal názor na procesor a grafickú kartu. Ntb by mal slúžiť prevažne na programovanie webov a sem tam si zahrajem aj nejakú tú hru ako LOL alebo FIFA tak či nebude problém rozchodiť aj niečo také...
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Poklona!

Potrebujem dobry tip na notebook, ktory ma sluzit mame.
Poziadavky: 15,6", plynuly chod pri prehliadani netu, FB, Skype, numericky blok na klavesnici s ceskou alebo slovenskou lokalizaciou, nizka hmotnost a obstojne spracovanie kvoli castemu prenasaniu, preferujem W7 alebo bez OS.

Za odpovede dakujem. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mastros - cenový strop? Btw. na ten plynulý chod odporúčam radšej lacnejší notebook s plnohodnotným SSD, nie hybridom.
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Mejzi > s tymi hrami to nebude procesor brzdit a na grafike, ktora ma vykon ako GT630M si zahras vpohode hry na medium - high detailoch starsie. Na programovanie webu by to malo stacit, videl som aj na horsich masinach co robili, hlavne do tej ceny moc toho neporiesis :/ . Tu kupis lacnejsie a mas dopravu zadarmo > http://www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapad-m490s-1-788
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Taichi - máš na lenovo shope vrátenie tovaru do 14 dní bez udania dôvodu? Máš možnosť zakúpenia poistenia proti krádeži a rozbitiu s tými podmienkami aké má alza? Máš možnosť predĺženia záruky o 1-3 roky? Viem že v Lenovo predajni tieto možnosti sú, ale oproti alze dosť okresané a zmluvné podmienky Ti padajú pri tým najmenších zásahoch do notebooku.

Alza je predražená, to je fakt. Avšak alza je jediná spoločnosť na slovensku, kde keď idem vrátiť tovar do 14 dní, tak ho bez rečí, ak nie je poškodený vezmú.
mjz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mjz »

Rozmýšľam aj nad týmto http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g580- ... 398619.htm ale je bez OS a ma lesklý displej som už dosť zvyknutý na matný.
Je medzi nimi veľký rozdiel čo sa procesoru a grafiky týka? Mal by som zobrať skôr tento model?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

určite áno
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink > V kazdom internetovom obchode mas vratenie tovaru do 7 dni, v kazdom obchode ti ponuknu aj zaruku aj zaruku co sa tyka nahodneho poskodia ak myslis ukradnutie.

Ci je to 7 dni alebo 14 dni to je uplne jedno radsej zaplatim menej ako za 7 dni si priplacat niekedy aj 50 euro :)

Pri zasahoch do notebooku sa urcuje priamo vyrobcom toho notebooku a nie predajcu :D :D co maju vsetky internetove obchody okresane okrem alzy :D :)

Co sa tyka zaruky nahodneho rozbitia, ukradnutia urcuje zaruka vyrobcu a nie predajcu :D taku istu zaruku na Lenovo alebo hocijaku inu znacku ti poskytne kazdy internetovy obchod len z rozdielom ze menej zaplatis ako v alze ;)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

alza je kvalita, za kvalitu sa platí. Na heureke je milión lacných obchodov ale na alzu nemá žiaden
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Ani by som nepovedal, maju online platbu len cez CSOB, kupoval som si a balik mi prisiel za 5 pracovnych dni miesto toho keby mali TatraPay tak mam notebook mozno na druhy den, ziaden telefonat, len email. Objednaval som si s ineho shopu a aj mi zavolali atd, omnoho lepsia komunikacia zo zakaznikov, u alzy 0 bodov.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

jasné, budú volať každému zákazníkovi. To by potrebovali len celú jednu budovu kde sa bude volať zákazníkom
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

V com nemaju ostatne obchody ako na alzu? V vysokych cenach? :D
Alza nema ani online poradu, by si si divil ked chces poradit v niecom o com nemas potuchy ako ti to pomoze a urychli cas a nechces sa s niekym vykeciavat...
Co som si objednaval mal som chut im 3x volat ci uz im prisla platba a kedy bude expedovany moj tovar...
Dobre sluzby mam aj znamy s lenovo-shop.sk , thinkpro, qcomp, shark, lenovoonline.sk, asus-shop.sk...

//autoeditácia príspevku (27 Jún 2013, 17:36)
No niekto to dokaze aj zavolat ;) a dokonca za nizsiu cenu o 50 euro ako alza :D
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Alza má oproti ostatným obchodom toľko zákazníkov že volať nemôžu.. A pekne ma to vytáča keď mi stále volajú z obchodov nakoľko som pracovne vyťažený človek a skoro každý deň chodím po tovar. Mám radšej si prečítať SMS alebo email než by ma stále otravovali.

Alza má "buyback", možnosť vrátenia tovaru do 14 dní (oproti 7 v iných obchodoch), poistenie proti rozbitiu a krádeži, nastavenie alebo nainštalovanie daného PC/mobilu/tabletu, poskladanie počítača, pobočky po celom Slovensku, AlzaDrive, veľmi rýchle dodanie tovaru do 24 hodín, garanciu dodania tovaru do Vianoc, veľkoobchodné ceny pre študentov, predĺženú záruku, nerobia problémy s vrátením peňazí/reklamáciou, údržbu počítača, zadávanie reklamácií online, bazár a rozbalený tovar, výpredaje, nakupovanie tovaru expres, predaj licencií,kníh a autiokníh..............

A fakt ma už nebaví sa s tebou hádať (diskutovať) o všetkom
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - To je márne argumentovať Taichimu, je na fóre 2 dni aj s cestou a má plnú hubu rozumných d*bov. Lenovo je dobré, lebo je to Lenovo, argument na jeho úrovni.

Taichi - rozdiel 7 vs. 14 dní je, presvedčil som sa o tom tak 100+ krát. Známa si kúpila v ShowRoome notebook, vymenil som jej HDD za SSD, teraz ho nechcú vyreklamovať. Vymenil som HDD za SSD desiatky krát na Lenovách, na 3och vadách výrobných, bola reklamácia vždy uznaná [alza.sk > poslané do Lenova, zaujímavé, že?]. Skús argumentovať na realitu a fakty, nie na teóriu. Teoreticky by mi mali už asi na 7mi Acer high-endový notebook vyreklamovať bzučiaci adaptér, nuž opak je realitou. Do dnes mi vracajú nonstop z reklamačky adaptér, že chyba sa neprejavila a hráme takto ping pong s ich servisom už riadneho pol roka.

Realita je taká, že alza sú banda k*kotov, ale z tých všetkých k*kotov čo sú na trhu, patria ku skupine menšieho zla. Takže ak si mám vybrať či si kúpim holiaci strojček v NAYke, alebo v Alze, kúpim ho v alze. Lebo v NAYke majú na nefunkčnú techniku vždy 1000 a 1 dôvodov ako som to zavinil ja a nie je to výrobná vada. V alze to vo väčšine prípadov prejde a tým že tam reklamujem na dennom poriadku, tak nejakú tú skúsenosť/dve od tiaľ mám.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Notas (lenovo) posunul ďalej na reklamáciu a ako známy vybavoval kuriéra tak sa mu holka snažila vyhoriť reklamáciu s tým, že to ona vyrieši cez vzdialenú plochu :D ...ako dlho som sa takto nepobavil a spravila len to isté čo som skúsil aj ja. V tomto vidím snahu nezobrať ten notas... troška sklamaný z prístupu lenova.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Lenovo má otrasný servis a kvalita tých notebookov nieje taká že by výborný servis nepotrebovali.
Napísať odpoveď