Chemtrails - áno alebo nie ?
Re: Chemtrails - áno alebo nie ?
Navyše, to je ako keby som povedal, že alkohol obsahuje metanol. Iba pre pár nameraných prípadov. Pokiaľ viem, presná definícia a zloženie chemtrails nie je jasná, či?
Ja len k tomu flightradaru
Nemusí ukazovať úplne každé lietadlo. To že celý náš systém nie je v poriadku, to vidí snáď každý. Problém je, že Internet je živnou pôdou pre zrod fakt neuveriteľného množstva bullshitu. Každý chce byť tak strašne "neovca" alebo "anti-ovca", že si sami neuvedomujú, že ich osvietenosť stojí na tom hltať každú teóriu, ktorá sa naskytne. Tým sa nijak nelíšia od "ovcí". Racionálny človek medzi teóriami selektuje a sám nad nimi premýšľa. Ľudia radi všetko mystifikujú a ako tu už bolo spomenuté, kvôli výmyslom nevidíme, úplne zjavné veci.
Kód: Vybrať všetko
Today, roughly 60% of all passenger aircraft (70% in Europe, 30% in the US) are equipped with an ADS-B transponder. This percentage is steadily increasing as ADS-B is set to replace radar as the primary surveillance method for controlling aircraft.Re: Chemtrails - áno alebo nie ?
Niekde som raz čítal celkom trefný výrok:
"Being a hipster is too mainstream today."
Toto sa dá aplikovať aj na tú ovco-filozofiu. Často sa mi totiž zdá, že každý chce byť proti väčšine, aby nebol "ovca", no paradoxne toto chovanie sa mi skôr hodí k "riadeniu sa určitými pravidlami", respektíve popierať všetko, čo ostatní zastávajú, a teda "ovcou" by som skôr nazval tohto človeka.
"Being a hipster is too mainstream today."
Toto sa dá aplikovať aj na tú ovco-filozofiu. Často sa mi totiž zdá, že každý chce byť proti väčšine, aby nebol "ovca", no paradoxne toto chovanie sa mi skôr hodí k "riadeniu sa určitými pravidlami", respektíve popierať všetko, čo ostatní zastávajú, a teda "ovcou" by som skôr nazval tohto človeka.
K tejto téme odporúčam nasledovnú knihu. Tu je krátka recenzia.
Uplink, k tomu báriu. Vedel si napríklad, že sa používa aj do ohňostrojov? A taktiež sa používa pri rengénoch ako kontrastná látka (báriová voda). A vyvráť mi toto niečím normálnym prosímťa. O tvojich pastierskych sklonoch som čítal v každom tvojom príspevku v tejto téme.
-
KaptMichal
King
Ja nieco splietam? Vidno, aky mas prehlad ty IQ137... Na toto sa neda totiz racionalne odpovedat, kedze to je asi najvacsia blbost o akej som kedy pocul co niekto myslel vazne. Octom vytvarat kumuly a cistit oblohu od chemtrails. 
//
uplink - to vy chemtrails maniaci spominate ocot, aspon sa nauc comu veris... A co ti mam pvoedat na to, ze na flightradare si nevidel lietadlo? Niektore maju ine typy odpovedacu, v USA je dokonca takych lietadiel viac, preto v USA vidis ovela menej letov... Myslim, ze to je aj na ich stranke napisane, ze z akeho odpovedacu odoberaju data. Asi tolko.
//
uplink - to vy chemtrails maniaci spominate ocot, aspon sa nauc comu veris... A co ti mam pvoedat na to, ze na flightradare si nevidel lietadlo? Niektore maju ine typy odpovedacu, v USA je dokonca takych lietadiel viac, preto v USA vidis ovela menej letov... Myslim, ze to je aj na ich stranke napisane, ze z akeho odpovedacu odoberaju data. Asi tolko.
Chemtrails = fantázia
Tieto stopy existujú od kedy sa lieta vo výškach, kde je teplota pod bodom mrazu (keď letíte na dovolenku, tak bežne je vonku aj pod 30 stupňov pod nulou). Najväčšia snaha zbaviť sa týchto stôp bola počas 2. svetovej vojny, keď sa z Británie podnikali bombové nálety na územie Nemecka. Keď bola čistá noc bez oblakov, tak ich vedeli pekne vystopovať a pomstiť sa aspoň zložením bombardérov. Sprievodné stíhačky (ak vôbec nejaké boli - mnohé nálety boli úplne bez stíhačov) jednak neboli ani cieľom a keby sa púšťali do obrany, tak či onak by nemali následne dosť paliva, aby vôbec pristáli na pevnine.
Briti sa snažili krídla natierať rôznymi chemikáliami, aby vznik týchto stôp aspoň obmedzili, no bezvýsledne.
Tieto stopy existujú od kedy sa lieta vo výškach, kde je teplota pod bodom mrazu (keď letíte na dovolenku, tak bežne je vonku aj pod 30 stupňov pod nulou). Najväčšia snaha zbaviť sa týchto stôp bola počas 2. svetovej vojny, keď sa z Británie podnikali bombové nálety na územie Nemecka. Keď bola čistá noc bez oblakov, tak ich vedeli pekne vystopovať a pomstiť sa aspoň zložením bombardérov. Sprievodné stíhačky (ak vôbec nejaké boli - mnohé nálety boli úplne bez stíhačov) jednak neboli ani cieľom a keby sa púšťali do obrany, tak či onak by nemali následne dosť paliva, aby vôbec pristáli na pevnine.
Briti sa snažili krídla natierať rôznymi chemikáliami, aby vznik týchto stôp aspoň obmedzili, no bezvýsledne.
Ze to je fantazia ? Tak preco sa Svedska vlada verejne k Chemtrails priznala, ze tie spominane latky dava do primesi ? Ako argument pouzili ze to ma mat ucinok proti "globalnemu oteplovaniu", ktore je tiez len blaf.
Zaujímavé tvrdenie. Hoď sem nejaký dôverihodný odkaz.
A čo sa týka globálneho otepľovania, možno to nieje také ako všade prezentujú, ale deje sa. Dokonca v krátkom časovom úseku sa dá spozorovať ako sa mení klíma, ale to je na inú tému.
A čo sa týka globálneho otepľovania, možno to nieje také ako všade prezentujú, ale deje sa. Dokonca v krátkom časovom úseku sa dá spozorovať ako sa mení klíma, ale to je na inú tému.
Kedze sa Zem ochladzuje o akom GO sa stale niektori ludia bavia?
Tak na to si počkám. Ako na tvrdenie o Švédsku, tak o tom, že GO je fikcia.Mani napísal:Ze to je fantazia ? Tak preco sa Svedska vlada verejne k Chemtrails priznala, ze tie spominane latky dava do primesi ? Ako argument pouzili ze to ma mat ucinok proti "globalnemu oteplovaniu", ktore je tiez len blaf.
SRnec: Od strany 9 som sa začal zapájať do diskusie, odporúčam prejsť tých pár strán.
http://www.hojko.com/globalne-oteplovan ... 2-160.html
Srnec, ako to myslíš s tým ochladzovaním, lebo čo pozerám tak je to práve naopak... pozri sa len ake veci sa kde pestujú a aké sa pestovali pred nedávnom. Takisto sa pozri aj na stále večšie extrémy v počasí, výkivy atď. Ale k tomu je naozaj iná téma.
A som nedočkavý na to priznanie Švédov.
A som nedočkavý na to priznanie Švédov.
Ved to je to, ze kazdy inak pozera, kazdy nieco ine cita a kazdy niecomu inemu veri. Najdes rovnako vela clankov o GO ako o ochladzovani. Prvy link hned z googla http://www.forbes.com/sites/peterferrar ... s-cooling/
Tak trošku presunieme tému, nevadí. Z mojho pohľadu je to tak, že kôli GO začne ochladzovanie. To je cyklus ktorý sa tu už odohral a určite sa ešte veľa krát zopakuje. Ale teraz sa to deje v extrémne krátkom úseku, čo samozrejme nieje v poriadku. A k CO2, ten má veľmi veľký vplyv na život na zemi, ale dôležité je jeho optimum, ktoré je posledné roky presiahnuté.
To, že je zaznamená nejaké krátkodobé ochladzovanie vôbec nijak nevyvracia GO. A netreba gúgliť, ale pozrieť sa na renomované zdroje a peer review články.
Co je to renomovane podla teba? Lebo nebyva zriedkave v hociktorom odvetvi, ze dajme tomu 3 najvacsie hlavy v odbore maju uplne iny nazor.
Članky z rôznych databáz a vedeckých časopisov kde si vieš overiť zdroj a hodnotu članku. Ak už gugliš tak aspoň gugl study a tam si vyselektovať. A keď nájdeš len 3 odborné a vysokohodnotené články, kde si autori odporujú, tak potom už dupľom tu na hojku nevydiskutujeme kde je pravda.
Pekne napisane. Je rozdiel zmena klimy a oteplovanie ...SRneC napísal:Kedze sa Zem ochladzuje o akom GO sa stale niektori ludia bavia?
Link ohladom Svedska : http://www.czechfreepress.cz/evropa/ver ... edsku.html , uz len cakam kedy tu zacnete pisat ze je to vymysel lebo to nieje na "overenej, doveryhodnej stranke", ak sa Vam nepaci vypadnite si citat mainstream Narkozy a podobnych sraciek. Mate to na viacerych weboch...
Ohladom GO, mas vela vedecky dokazanych clankov o tom ze na Zemi sa aj ochladzuje...
A hughito, tie podla teba renomoovane zdroje mozu mat ciel taky aby zmanipulovaly ludi ktori citaju ich clanky, takze nikde by som netvrdil co je pravda. Mozno o vsetkom o com sa tu dohadujeme je len trik. Snad si nemyslis ze to co nam natrepu do hlav v TV je vsetko pravda
Všetko je výmysel len kospiracie, ktoré obohacujú nudný život sú pravdivé? Netvrdím, že to myslíš/te práve takto, ale takto to ja vidím. K tomu článku, nepáči sa mi tám pasáž: "podľa XY ide o...". Celá ta reporáž mi príde len ako slovičkárenie a snaženie sa dostať z nejakého bezvyznámenho výroku niekoho kto sa snaží byť zaujímavý čo najviac.
Preco sa hned tahame do konspiracii? Teoria GO je teoria a niekto ju vymyslel, preco ked s nou niekto nesuhlasi je konspirator. Konspirator je uz pomaly kazdy kto sa odkloni od mainstreamu. Osobne mi je vlastne uplne jedno ci sa otepluje alebo ochladzuje.