Herná myš do 50€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
deathaxe
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Herná myš do 50€

Príspevok od používateľa deathaxe »

Zdravím , minule som sa radil o mys o 20 € a teraz my odisla stara kancelarska myska tak chcem nieco co vydrzi dlhsie. Chcel by som si kupit tuto mys :
http://www.alza.sk/razer-deathadder-bla ... slusenstvi

Chcem sa spytat ze ci je to najlepsi vyber z cenovej dostupnosti/razer znacky a ci k lepsiemu uzivaniu treba podluzku ,ci sa neposkriabe neako zospodu na stole alebo nieco a ci to ide lepsie z/bez podlozky...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Herná myš do 50€

Príspevok od používateľa uplink »

DA BE je to pravé orechové. Keby sa mi tá moja chcela konečne pokaziť, tak ju beriem. Už mám svojho DA hrozne dlho 3, 4 ani neviem, možno aj 5 rokov. Nepamätám si to, tak dlho ju mám. A chcel by som black edition, a nie a nie skapať. Fičí stále ako nová.
deathaxe
Light Star
Light Star

Ale ja nevidim rozdiel medzi mojou starou , 10€ myskou ktora je tiez ergonomicka(pre prave ruky tak zahnuta) ma 2 tlacidla na boku a stali iba 10€... A DA? to iste len 5x drahsie? Tak o com to je teraz? O znacke alebo o kvalite ? Ja neviem no. A cim sa je ina DA 2013 edition? Ze ma teb razer synapse? A ze je podsvietena. A cena o 20€ hore . No neviem ako tu DA BE by som aj bral ale tak nevidim rozdiel medzi mojou starou mysou a DA a ktomu este ten DA nie je jedna z najkrajsich mysiek... :/
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

či je myška pekná je subjektívne. mám tú DA BE už rok a spokojnosť. iste, priplatíš si aj za značku. ale tvoja 10€ myška asi nemá také vysoké rozlíšenie snímania a nejaké ďalšie featury, čo si razer navymýšľal. DA 2013 má podsvietené koliečko a logo na chrbte. DA BE nesvieti vôbec nikde (ani na spodku :) ). a DA BE má pogumované boky, u tej 2013 edície neviem, ale asi hej.
inak by som k myške za viac ako 20€ bral vždy podložku. pohyb je ľahší a nezoderieš hned skejty. úplne iná práca
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

deathaxe napísal:Ale ja nevidim rozdiel medzi mojou starou , 10€ myskou ktora je tiez ergonomicka(pre prave ruky tak zahnuta) ma 2 tlacidla na boku a stali iba 10€... A DA? to iste len 5x drahsie? Tak o com to je teraz? O znacke alebo o kvalite ? Ja neviem no. A cim sa je ina DA 2013 edition? Ze ma teb razer synapse? A ze je podsvietena. A cena o 20€ hore . No neviem ako tu DA BE by som aj bral ale tak nevidim rozdiel medzi mojou starou mysou a DA a ktomu este ten DA nie je jedna z najkrajsich mysiek... :/
2013 má oveľa lepší senzor a prepracovanú ergonómiu..
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

deathaxe napísal:Ale ja nevidim rozdiel medzi mojou starou , 10€ myskou ktora je tiez ergonomicka(pre prave ruky tak zahnuta) ma 2 tlacidla na boku a stali iba 10€... A DA? to iste len 5x drahsie? Tak o com to je teraz? O znacke alebo o kvalite ? Ja neviem no. A cim sa je ina DA 2013 edition? Ze ma teb razer synapse? A ze je podsvietena. A cena o 20€ hore . No neviem ako tu DA BE by som aj bral ale tak nevidim rozdiel medzi mojou starou mysou a DA a ktomu este ten DA nie je jedna z najkrajsich mysiek... :/
Na co to planujes vyuzivat ? Ak len na kancelarske ucely tak 50 Eur za mysku je blbost.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

http://www.alza.sk/gigabyte-force-m7-thor-d371129.htm

ja ju mám, je to jedna z tých "ergonomických" ... je fajná (aspoň pre mňa)

a ku každej myške odporúčam podložku, ja som ju dlhé roky nepoužíval a vkuse mi akoby kamienky pod myškou boli (bol to len prach) - teda robilo to rušivý zvuk a vkuse som musel ju čistiť...na podložke je v "suchu" a príjemnejšie sa robí..odporúčam klasiku:
http://www.alza.sk/podlozka-pod-mys-steelpad-d52949.htm

a pravdupovediac mal som veľa myšiek (tie také do 50-60€ - a väčšina len na vyskúšanie) ale okrem tej M7 Thor druhá najpríjemnejšia bola nech si hovorí kto chce čo chce battlemouse:
http://www.alza.sk/connect-it-battle-mo ... 344237.htm
síce som vždy nechtiac pri hraní BF3 nedopatrením stlačil pri streľbe tlačítko na boku a tým pádom aj sa prerušila streľba ale je to príjemná myška (aj keď optická)

a vo všeobecnosti...dávať 16503206841894€ za jednu blbú myšku a 641889491651561€ za klávesnicu (ak nie je mechanická) je prílišný luxus, teda luxus, bez ktorého sa dá žiť - a ak sme pri klávesniciach, tam sa pohybujem v cenách do 30€ (zalman k400-g a Genius KB-G265) a o tej zalmanke nechcem ani hovoriť (4 kusy v dvoch predajňách a každa bola vadná) a tá geniuska je celkom fajná, len na pár mini chybičiek a tu mám napríklad pocit, že by sa naozaj oplatilo zainvestovať do drahšej (najlepšie ako som spomínal do mechanickej) - ovšem ak nepočítam starú geniusku čo som pred rokmi mal - stála asi 7-9€ - nemala ergonómiu, žiadnu podložku pod myš, neraz som do nej buchol a šla bez zaváhania, takže mám pocit, že najlepšie je kúpiť naozaj strašne lacnú bez rôznych "progejmerských" fičúriek
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Odporučiť Connect iT a Gigabyte myš, keď chce myš za 50 eur? Čo dobré si mal na raňajky?

A dať 200 eur za myš a 200 za klávesnicu nie je luxus. Robíš s ňou denno denne a tie drobné detaily ktoré ponúkajú prémiové zariadenia oceníš v priebehu rokov. Myš ani klávesnicu nemáš na pol roka, ale na pol dekády, ak sú kvalitné, niekedy aj na dekádu.

Fakt neviem kde si dnes nechal rozum, ale na fórum si si ho nedoniesol.

P.S.: Na moju MS Natural 4000 nedám krivého slova dopustiť, globálne najlepšia HW kúpa v mojej histórii.
deathaxe
Light Star
Light Star

rochedo napísal: Na co to planujes vyuzivat ? Ak len na kancelarske ucely tak 50 Eur za mysku je blbost.
na hranie

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2013, 12:23)
Takze vravite ze mam si ju kupit a ze by bola najlepsia v cenovej kategorii... Preto chcem razer lebo mam sluchadla razer takze chcem aby mi to ladilo. Nenaslo by si nieco viac nez z 2 naprogramovatelnimy tlacitkami? Lebo tam to pise ze 5 : LMB,RMB,MMB a dalsie 2 tlacitka na boku... To je neako malo tak isto ma aj ta 10e myska :/ . Takze urcite tam bude rozdiel medzi touto a DA BE? My to pride ze to je len kus vylepsene a neaky ten dopaltok za znacku.... Curuj : aku si mal mysku predtym a fakt si s myskou spokojny?

Addict

predtým som mal razer diamondback, asi 5 rokov. zlomilo sa na nej koliečko, kábel sa zalomil asi 3x a bol opravovaný. ale veľakrát som ju prenášal. ešte tlačítka postupne vyhlodali na plaste jamky, tak to trochu blblo (vid príloha). ale po tých rokoch intenzívneho hrania/práce na PC sa nečudujem.
s tou DA BE som spokojný. mal som pocit, že mi robí dvojkliky občas, ale nejako to po pár dňoch prešlo alebo som si to nahováral. inak maximálna spokojnosť. stará myška svietila skoro celá, táto nič. trochu mi to chýba :D a tuhosť stredného myšítka by som uprednostnil menšiu - pohyb po výkrese v rysovacom programe je stredným a unavuje to. ale aspoň sa nemačká náhodne pri skrolovaní :)
pribalený software som použil asi 2x. aj som si tam nastavil profily, ale nepoužívam ich vlastne :D
myš používam s podložkou qck od steelseries. asi by sa hodilo ju konečne aj oprať alebo inak vyčistiť :lol:
asi toľko odomňa :)

edit: na čo chceš viac tlačítok? imho naboku dve stačia bohato - v browseri dopredu/dozadu. a v hrách nejaké granáty a pod. :)
Prílohy
DSC00802.png
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink napísal:Odporučiť Connect iT a Gigabyte myš, keď chce myš za 50 eur? Čo dobré si mal na raňajky?

A dať 200 eur za myš a 200 za klávesnicu nie je luxus. Robíš s ňou denno denne a tie drobné detaily ktoré ponúkajú prémiové zariadenia oceníš v priebehu rokov. Myš ani klávesnicu nemáš na pol roka, ale na pol dekády, ak sú kvalitné, niekedy aj na dekádu.

Fakt neviem kde si dnes nechal rozum, ale na fórum si si ho nedoniesol.

P.S.: Na moju MS Natural 4000 nedám krivého slova dopustiť, globálne najlepšia HW kúpa v mojej histórii.
Gigabyte v tejto cene bude sračka ale inak má gigabyte slušné myše (8000X a Aivia). 8000X je za 50
deathaxe
Light Star
Light Star

Curuj : Aky pribaleny software? Takze hovoris ze mam si ju kupit? A su tu tam aj neake profily makra etc.? Mysku by som chcel neaku najst co ma viac ak 2 tlacitka napr 4 . Lebo ja fakt neviem najst neaky rozdiel medzi starou a tou razer. A prisla aspon v neakom peknom obale? :D
Curuj
Addict
Addict

software - nastavenie senzitivity v X a Y, akcelerácie, uloženie profilov, nastavenie jednotlivých tlačítok a podobné srandy, čo ti windows defaultne neumožňuje :)
makrá to nemá, profily hej.
obal má pekný :D na tom si dajú záležať. ak ti stará stačí, tak neviem čo riešiš. mne kedysi myška nejaká stará skákala a robila blbosti, tak som sa rozhodol investovať do kvalitnejšej myšky a spokojnosť
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

deathaxe napísal:Curuj : Aky pribaleny software? Takze hovoris ze mam si ju kupit? A su tu tam aj neake profily makra etc.? Mysku by som chcel neaku najst co ma viac ak 2 tlacitka napr 4 . Lebo ja fakt neviem najst neaky rozdiel medzi starou a tou razer. A prisla aspon v neakom peknom obale? :D
vieš myšky väčšinou majú pribalený driver.. :)
deathaxe
Light Star
Light Star

michalkoo ty si ale mudry

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2013, 17:01)
a este neaku podozku? pocul som ze dobre je : http://www.alza.sk/razer-goliathus-stan ... 269978.htm
ja som si vybral neaku : http://www.progamingshop.sk/razer-golia ... -7441.html

neviem co je dobre pri podlozkach ja by som si radsej vybral nieco na moj stol takze musim si zamerat aka by mala byt velka a potom uz iba nieco vybrat tiez razer tak neviem co odporucate ...
-------------
a neaka ta myska za 27 e herna ?
Curuj
Addict
Addict

k razer myške razer podložku, máš to kompatibilné od výrobcu :D

do 27 napr http://www.alza.sk/logitech-gaming-mous ... 257888.htm
deathaxe
Light Star
Light Star

a trebalo by aj tu podlozku ci to nevadi? nebude sa neako poskodovat zo spodu... lebo nechcem davat uz 70€ len za mysku a podlozku

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2013, 18:28)
deathaxe napísal:a trebalo by aj tu podlozku ci to nevadi? nebude sa neako poskodovat zo spodu... lebo nechcem davat uz 70€ len za mysku a podlozku
edit: a vzhladom nato ze hravam prevazne MOBA hry atd. takze viac tlacidiel sa zíde tak co poviete na tutu mysku? : http://www.alza.sk/genius-gx-gaming-gila-d371426.htm
akoze ja by som si najradsej kupil neaku razer mysku ku sluchadlam ale tak nieco moze byt lepsie ako razer za taku cenu
Curuj
Addict
Addict

k myške patrí podložka. obzvlášť, ak to máš na hry a potrebuješ sa voľne hýbať.
od geniusu by som osobne nekupoval asi nič. ak sa ti páčia kolotoče, daj jej šancu :)
deathaxe
Light Star
Light Star

ake kolotoce? Ale tak ako... treba mi NUTNE podlozku pod mysku ? Lebo teraz je to namna akurat vela mozno by som si to dokupil postupom casu ale tak netreba mi to tak urgetne ze bed podlozky by to nebola ani myska?
Curuj
Addict
Addict

kolotoče sa vraví podsvieteniam všeho druhu, ktoré má navodiť dojem tuningu a nadupaného HW. ale ked sa to preženie, tak sú to ako kolotočári. uplatňuje sa hlavne pri podsvietených ventilátoroch... :D
nutne podložku mať nemusíš, ale budeš asi viac opotrebovávať skejty
Napísať odpoveď