Byvanie s rodicmi alebo sam a.k.a. podnajom alebo hypoteka?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: využila ma ?

Príspevok od používateľa uplink »

t0m4s3 - riešenie som písal už dávnejšie. Je ostať s rodičom/čmi ak si jedináčik. Ak je Vás viac, najmladší by mal ostať s rodičmi, ostatní nech sa zbláznia s hypo, alebo čím len chcú. Riešenie v globále je nemať hypo. Ako to vyriešiš je jedno, či zarobíš, skoro podedíš, alebo ináč. Hypo je najväčšie zlo čo sa týka ľudského bývania. Priamo tu obhajuješ ľudský otrokársky novodobý systém, si si toho aspoň trochu vedomý? Za komančov si dostal byt ku práci. Čo dostaneš dnes? Hypotéku. Za komančov si dostal ak nie byt, tak auto, alebo výbavu do bytu, čo dostaneš dnes? Úver a leasing.

Neviem či to fakt vidím len ja, alebo proste obhajujete tu zlo ako super "možnosť". Ja osobne si nepredstavujem svoj život prežitý ako otrok banky, neviem ako Vy. Ale tu sa naše cesty asi rozchádzajú. Ako som napísal, radšej obetujem [už som obetoval] 5-10 rokov [18-30] s rodičmi a potom idem do niečoho čo sa uvoľní, ak sa neuvoľní nemal som an výber od dňa 0 a musí sa ísť do hypo.

Avšak stále hovorím a píšem, radšej iná ćesta ako hypo. U kamoša/kamarátky, niečo vymyslieť. Každopádne hypo nie je riešenie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ake argumenty a fakty vacsiny, myslis tie, ktore tu prezentujes??? To je podla teba vacsina??? O tom komunizme poznas len z rozpravania zarytych komunistov, ktori si nevedeli vynachvalit rezim, ze???

Co v pripade, ze je vas 5 surodencov??? Ocakavas, ze zdedis byt aj napriek tomu, ze tvoj surodenec je napr. o 10-15 rokov mladsi od teba???
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Márne Vám niečo písať, Vy jedndoucho radi poslušne otročíte a nehľadáte cestu von zo systému, ale ako najlepšie žiť v tom systéme. Preto je akákoľvek debata na túto tému zbytočná.

Už len to keď zadelíš 5 súrodencov, značí v akej rodine sú tie deti...
Sandor
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Sandor »

Uplink - co to znaci? To ma zaujima, nech viem, z akej som rodiny :shock:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Napisem ti konkretne cisla, chces?

moje moznosti
1) podnajom
2+1 starsi byt (dobra lokalita, 55m2), najom rovnych 10.000,- energie skoro presne 4000,- (rozpocitane po rocnom zuctovani) - toto si myslim je priemerna cena za podnajom v Brne, mozno dnes sa to pohybuje este vyssie, pretoze zmluva bola uzatvrana 5 rokov naspat, cena platila 4 roky co som tam byval

2) vlastne
3+kk novostavba (dobra lokalita, 72m2 byt, 12m2 terasa) - hypoteka 12.176,- energie 3300,-

2a) To, ze je byt vacsi a lepsi je z dovodu, ze som bol schopny nasporit dost velku cast penazi a tym padom hypoteka ktoru som si bral bola vo vyske rovnajucej sa +- cene 2+kk byt s rozlohou 50-55m2

2b) kolegovia si vystacia so starsimi bytmi v OV, cize za to nedaju ani tolko kolko v pripade 2a)

No a teraz mi vysvetli, ze co je lepsie riesenie, ostat byvat v podnajme a davat peniaze majitelovi, alebo postupne si ten byt splacat? Aky velky plat myslis, ze je nutny aby bol clovek schopny platit takyto podnajom/splacat hypo? (Priemer v Brne je 24k, v IT to bude asi o nieco vyssie)

Ak sa nieco poserie, aky bude rozdiel ci ma vyhodia z podnajmu alebo mi zoberu byt (v pripade bytu je viac moznosti ako len o neho prist - predat/prenajat)? Hore som uz spomenul aj inflaciu, ktora velkost hypo trochu "upravuje" smerom dole.

Asi dobrych 5 rokov som sam seba presviedcal, ze hypo nikdy, po vypocuti si nazorov blizkych ludi, ktory hypo maju (su medzi nimi aj slobodni), mi to matematicky vychadzalo +- rovnako, skor som sa priklonil k hypo. To, ze je byt moj vlastny, upraveny presne tak ako som chcel uz od zakladov je uz len ceresnicka na torte. A na by som nepotreboval plat aky mam, myslim, ze uz od 25k cisteho sa da s niecim pracovat.

Opakujem, netvrdim, ze hypo je vyhodnejsie ako byvat u rodicov/zdedit byt, avsak u vela ludi takato moznost nie je realna.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Zaujima ma jedna vec. Ak by rovnako rozmyslali tvoji rodicia a ich rodicia, mal by si vobec dnes co dedit ?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

uplink: Ty sa mi zda ze diskutujes zbytocne ostro. Trosku sa ukludni chlapec.

Taktiez sa mi nepaci, ze tu davas take nerealne cisla. Aj v inej teme, aj v tejto, stale tu pises o bytoch, ktore su v centre (!!!), teda najdrahsie lokality. Vid tebou spominany dvojizbak za 135 000 eur. Omg, prosim ta. Ked sa niekto osamostatnuje, tak samozrejme nebude sa trepat do centra, lebo tam je to najdrahsie. To ako keby sa Anglicania stazovali, ze "boze, tie byty sa nedaju kupit, ved v centre Londyna to stoji milion libier". Suhlasim, ze byty su kua drahe, ale 135 000 za dvojizbak? Omg, v Petrzalke si mozes kupit trojizbak za napr. 95 000 eur. Dvojgarzonka stoji cca 70 000, takze tebou spominany dvojizbak moze stat takych 80 000 - 85 000 max. To je 50 000 rozdiel oproti tomu co ty spominas. Nie kazdy potrebuje byvat v centre (hlavne ked na to nema). Na to si vo svojich kalkulaciach zabudol, nielen v tejto, ale aj v inej teme :)

Suhlasim s tym, ze dedicstvo je fajn, ale cakat nanho? :D To je blbost, nie kazdy je jedinacik. A okrem toho, to znamena, ze aj tvoja mama/otec boli jedinacikovia, ze sa o ten byt nemusite s nikym delit? Lebo ked mne zomrela babka, babka mala troch synov. Byt mal hodnotu cca 50 000 eur. Kazdy dostal tretinu = 17 000 eur. Teda tolko doslo do nasej rodiny mojmu otcovi, ktory ich rozdelil medzi mna a mojho brata, teda sme obaja dostali po 8500 eur. Uff, dedicstvo jak svina...Nehovorim, ze to neni dobre, aspon nejaky zaklad, ale myslim, ze takychto pripadov je vacsina, ze na to dedicstvo je x ludi a ked sa to rozdrobi, tak je z toho hovno a nie plnohodnotny byt.

//autoeditácia príspevku (02 Aug 2013, 18:59)
Sandor napísal:Uplink - co to znaci? To ma zaujima, nech viem, z akej som rodiny :shock:
s tymto suhlasim s uplinkom. A skusim ti odpovedat prikladom z mojho okolia. Kamarat ma dokonca 5 surodencov, takze ich je o jedneho viacej ako teba. Byvaju v panelaku v stvorizbaku. Bordel je tam nonstop, kedze 8 ludi v byte sa neda zvladat. A znamena to to, ze rodicia su evidentne tupi a nezodpovedni, ked privedu na svet tolko deti a nedokazu sa o nich poriadne postarat. Ten kamarat s nami ani na kofolu po skole nemohol ist, lebo na nu nemal. To je uzasne "postaranie sa" od rodicov, ked mu daju max nazrat a ma sa kde vyspat. Takych rodicov by som bil palicou, co este teraz v tejto dobe a v tejto ekonomike privadzaju tolko deti na svet. Totizto vacsinu ich priviedli na svet az po revolucii, kedy videli, ze asi to take ruzove nebude.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

t0m4s3 to pekne zhrnul v cislach
Je to podobne aj u nas (pomer podnajom/hypo) a preto sa hypo oplati oproti podnajmu. Riesit nejake alternativy je uplne nerealne ked si to proste situacia vyziada.

napr ja:
Babka uz dosla vekovo a hlavne zdravotne do stadia, kedy sa nedokaze o seba postarat. Starobinec jej nema kto cvakat. Musi sa o nu starat rodina (3 deti), ktori si ju na striedacku beru domov na opateru. Dusno u nasich bolo aj bez nej (mam segru este studentku) a mal som izbu len 9m2. S novym prirastkom sa to uz proste nedalo zvladat. Po 1,5 rocnom byvani v podnajme som sa rozhodol ze do dalsieho uz nepojdem a stanem sa "otrokom" banky na 25r. Podnajom mi proste prisiel ako vyhodene penaze do luftu. Ak sa mi daco pritrafi a dojdem o byt, tak proste smola. Nebudem na tom ani o TROCHA horsie keby som nezvladal platit podnajom.

Uplink, to co ty tvrdis, ze ludia lezu do hypo/podnajom aby si daco dokazali je len mizive % ludi. Ludia sa skor casto ocitaju v slepej ulicke, kde ine vychodisko je len homeless.
Sandor
Amateur
Amateur

Frco napísal: s tymto suhlasim s uplinkom. A skusim ti odpovedat prikladom z mojho okolia. Kamarat ma dokonca 5 surodencov, takze ich je o jedneho viacej ako teba. Byvaju v panelaku v stvorizbaku. Bordel je tam nonstop, kedze 8 ludi v byte sa neda zvladat. A znamena to to, ze rodicia su evidentne tupi a nezodpovedni, ked privedu na svet tolko deti a nedokazu sa o nich poriadne postarat. Ten kamarat s nami ani na kofolu po skole nemohol ist, lebo na nu nemal. To je uzasne "postaranie sa" od rodicov, ked mu daju max nazrat a ma sa kde vyspat. Takych rodicov by som bil palicou, co este teraz v tejto dobe a v tejto ekonomike privadzaju tolko deti na svet. Totizto vacsinu ich priviedli na svet az po revolucii, kedy videli, ze asi to take ruzove nebude.
No vidis, nas bolo nebolo sice 5 ale 4, co je dost podobne, ale postarane bolo o nas daleko lepsie ako je priemer, kedze prijem rodicov bol cez par tisic € v cistom :smt006 (pritom sme nikoho neokradli, taktiez ziadne kontakty nemame, len sme nesedeli na riti a necakali, ze nech sa o nas niekto postara - nemyslim len seba, ale celu rodinu). A to sme vsetci studovali na VS sucasne, pricom uz ako student som mal vlastne auto (kupene z vlastnych), teraz vsetci prispievame do statneho rozpoctu nemale sumy. Vsetci sme sa narodili este pred revoluciou... No ale bil by si mojich rodicov palicou za taku vychovu, uhm :|
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ku tej rodine sa ešte vyjadrím, zvyšok je ako hrach o stenu hádzať. Proste tupec zistí že hypo je zlý nápad, v momente keď ju nemá ako platiť a ako sa vraví, na každú sviňu sa voda varí a príde na psa mráz.

Čo je zlé na rodine kde je 5 súrodencov? No asi toľko, že rodičia, pokiaľ nie sú multimilionári, tak sa nemajú ako poriadne venovať ani jednému z decák, tzn. že sú "auto-vychovávané" spoločnosťou, školou, kamarátmi, prostredím, ulicou. Ďalej to, že je nás na planéte 7 miliárd, nosnosť čistej planéty je 2,5 miliardy, či 1.25, zvyšok je doladený GMO a hnojivami, čiže mať viac ako 2 deti je podľa mňa sebecké voči zemi, nepíšem o číňanoch čo sa množia ako na bežiacom páse a z hľadiska makroetnika my slováci kapeme, takže je to v podstate fuk, každopádne nepoznám jedinú rodinu kde by bolo viac ako 2+ súrodenci a boli to milionári. Ak sú Vaši milionári a všetok svoj voľný čas venovali Tebe a Tvojím 4om súrodencom, idem si sypať popol na hlavu za tú výnimku. Obvykle je to tak, že sa venujú rodičia buď najstaršiemu, alebo najmladšiemu a tí ostatní "len tak fungujú" na voľnobeh. Je to podľa mňa trochu anti-sociálne [proti spoločenské], ale tak to je môj názor.

konyk87 - [reakcia na karmu] ľudia sa Bohu žiaľ trhajú o moju spoločnosť, chceš výpis mojich telefonátov, alebo smsiek ako dôkaz? Som asexuál a dosť silný asociál, lezie mi na nervy prílišná spoločnosť, samozrejme nulová ma tiež ubíja, to sa našťastie nestáva. Dúfam že Tebe sa darí v živote dobre.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Byvanie s rodicmi alebo sam a.k.a. podnajom alebo hypote

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

OT z vedlasej temy oddeleny sem

uplink: popol sa pise bez makcena na l
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mne príde vyhadzovanie peňazí za bývanie (hypo aj podnájom) úplne rovnaká réžia ako vyhadzovanie za jedlo. Stále sú to peniaze vyhodené za to aby som neskapal. Pravdupovediac ma niekedy dosť štve že kúpim nejakú potravinu a jej výsledok na konci reťazca je vždy to isté a končí v hajzli.
Takže hypo neodsudzujem, ale sám by som do nej nešiel, pri mojich súčasných názoroch, zvykoch, životnom štýle a postojoch. Rodinu v najbližšom horizonte neplánujem, ale nie som jej odporca ako ^link.

A ďalšie zamyslenie - prežiť 25 rokov na tom istom mieste ? :D Seriously ?
Sandor
Amateur
Amateur

Uplink - mam 3 surodencov, nie 5. Co sa tyka volneho casu - toto mi uz asi ani neuveris, ale jeden z mojich rodicov kvoli nam nechal pracu, aby sa nam mohol venovat na 100%. Priznavam, ze nas prijem nebol zdaleka bezny (nechcem sa opakovat, ale nikdy sme nikoho neokradli a nic nezdedili, rovnaku prilezitost ma kazdy), ale vy ste to zobrali na vsetkych bez vynimky, ze mat viacej ako 2 deti je na bitie palicou... Este dobre, ze takto nezmysla kazdy, lebo by sme za par generacii uplne vymreli. Netvrdim, ze ma teraz kazdy spravit celu futbalovu jedenastku, ale ked na to rodica maju financne a casovo, tak preco nie?

Kludne ti po PM napisem, co robi jeden z rodicov, ze dokazal utiahnut 6 ludi naraz z jedneho platu. Okrem toho, nebyvame v BA.

Neber si to osobne, ale co by si zhodnotil objektivne ako väcsi fail? Nefunkcnu rodinu, ktora priviedla k svetu jedinacika alebo funkcnu a usporiadanu rodinu so 4 detmi, kde jeden z rodicov nechal pracu kvoli detom, nemali ziadne financne tazkosti a kazdy z nich skoncil v zivote minimalne z financneho a vzdelanostneho aspektu velmi dobre? Ty si ten prvy pripad, ja ten druhy, pritom ty+Frco utocite na nase usporiadanie ako na totalnu nezodpovednost + bitie palicou.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

uplink
precital som celu diskusiu a mal by som par osobnych postrehov:

1/riesit bytovu otazku tym ze niekto zostane zit s rodicmi sa neda vzdy,nakolko vecsina rodin byva v nejakom mensom byte.V rodine sme mali viacero pripadov ked sa krcilo v 3izb panelaku 5-6 dospelych osob, co sami uznali ako neunosne a muselo sa to riesit.Nedokazem si predstavit nejake sukromie v takom tesnom priestore ktore obyva dalsich ix clenov rodiny. Je samozrejme nieco ine ked je rodicovsky byt velky,alebo maju rovno rodinny dom,alebo pocet rod. prislusnikov nizky.

2/Medianova mzda je na Svk naozaj vo vyske cca 600-650€.Ano je to oproti zapadnych krajinam velmi malo s tym urcite suhlasim. Toto je ale oficialny statisticky udaj ktory ale s realitou nema az tolko spolocne. Realne totiz velka cast nizkoprijmoveho obyvatelstva pobera kvoli odvodom druhu cast vyplaty povedla na rucicku, co nie je nikde uctovne podchytene. Odkial to viem sa ma nepytaj,ale mozes mi verit ze to tak je u velkeho poctu zamestnavatelov a vychadzam z realnych skutocnosti.
To je na margo pomeru "prijem vs vyska mes.splatky hypa."

3/Ked si niekto zoberie hyposku napr po skonceni skoly,ked uz je aj na dobu neurcitu, povedzme ma 25-28 rokov,tak je este len na zaciatku kariery.Takze aj ked zo zaciatku mu moze vyska mesacnej splatky ukrajovat z prijmu pomerne vela, tak casom sa tento pomer meni, pretoze je predpoklad ze bude karierne stupat a tym sa mu bude aj vyraznejsie upravovat plat smerom hore. Poznam vela mladych ludi do 35rokov ktorym sa pri porovnani ich platu na zaciatku kariery a dnes zvysila mzda aj niekolkonasobne a to pritom maju nad sebou este dalsie vyrazne profesne moznosti.

4/dalsia vec na ktoru nie je dobre zabudat je inflacia: usporam klesa rokmi realna hodnota,vyska prijmoveho priemeru ako celku ale stupa. /Ale uznavam ze sa to da ciastocne osetrit spravnym investovanim kapitalu/.
Napr ma inu realnu hodnotu dnes 3000€ ako malo 90tis Skk pred 15 rokmi.

5/Dalsia vec: vecsina ludi proste chce mat partnera a deti.Naplna ich to,pretoze boli vychovavani v takomto kulturnom vzorci , je to normalne, a priznajme rovno ze aj biologicky podmienene. Preto aj potrebuju vlastne byvanie,chcu sa osamostatnit,pretoze spolocne viacgeneracne byvanie je bud problematicke z priestorovych dovodov alebo pychologickych faktorov /chapeme sa asi co myslim/.
Tym nechcem povedat ze ludia ktori nikdy nemali deti musia byt nejaki čudni a nenormalni,to urcite nie,poznam takych aj starsich ludi a su vecsinou uplne ok,je to kazdeho slobodna volba. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gogo956 - čo si napísal je všetko v poriadku, akurát takticky a logicky je to zlá voľba. Tak isto ako striedanie partneriek je zlá voľba, tak celý ten systém v ktorom sme je zlá voľba, lebo sú lepšie. Človek nevie pochopiŤ jedno, že pointa života, jeho zmyslom je pocit, a to konkrétne dobrý pocit a nie rodina. Čokoľvek čo ten pocit prinesie. A keď si niekto vyberie ako médium šťastia rodinu, budiš, ale garantujem Ti že meditácia, alebo šport toho šťastia prinesie oveľa viac za celú existenciu. A aká je tradícia a výchova, prepáč, ale ja nie som hlúpa ovca, mám vlastný rozum a nebude kopírovať svojích predkov len preto, že to robili oni.

Ku platom, to potom môžem argumentovať aj v zahraničí čo som písal že majú 5500-10 000 eur, že poberajú zvyšok v na ruku, či nie? Nie, proste to sú štatistiky, ktorými sa obmedzenci riadia, tak im nimi budem argumentovať aj ja, igen?

Inflácia, naša spoločnosť funguje v miery "ako tak" a Ty sem ťaháš infláciu? Rovnako obmedzené ako tie štatistiky. *ebne nejaká katastrofa a celá inflácia bude v čudu, pojde to buď hore, alebo dole a nikoho to nebude trápiť. Svet je dynamický, neostane ani rok taký, ako deň, keď si začal platiť hypo. Môžeš ochorieť, zrazí Ťa auto, príde inflácia, alebo deflácia, vojna, krajinná interná kríza, etc. Všetko rovnako reálne eventuality ako inflácia, avšak ľudia v ich arogancii a garancii "všetkého" s tým nerátajú.

By som chcel vidieť ako by si sa tváril keby Ti vypli na mesiac vodu, eletkrinu a plyn. By si zažil malú vojnu. A to je len odvar toho, čo nás všetkých s najväčšou pravdepodobnosťou čaká, lebo ten domček karát zvaný EU a ES + NATO a pod. už stojí vo vetre príliš dlho.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

1/Banky zvacsa vyzaduju aby hypotekarny uver bol poisteny pre pripad poistnej udalosti: Pn,trvalej invalidity,straty zamestnania,smrti+ pripadne dalsie ako volitelne.

Zavisi od konkretneho typu balika poistenia ale vseobecne su poistne podmienky plnenia /velmi zhruba/
uznanej poist. udalosti taketo: pri Pn a strate zamestn. plni poistovna mesacne splatky 6 az 12 mesiacov,pri plnej trv.inv. alebo umrti vyplati celu dlznu sumu. Tie podmienky su nastavene podla mna pre klienta celkom vyhodne,samozrejme zavisi aj od konkretnej vysky mesacneho poistneho.

2/strasenie rozpadom Eu,Nato, a neviem este akymi pohromami sa podla mojho skromneho nazoru do tohto typu threadu asi uplne nehodi a ani to nakoniec nie je opodstatnene,nic take realne v najblizsej dobe nehrozi, media treba brat s velkou rezervou. :) /rozpad sa neuskutocni pretoze bolo do toho uz vrazene prilis vela penazi/

3/suhlasim ze sport,meditiacia,relax,rozne hobby cloveka vedia do znacnej miery naplnit a robit stastnym. Urcite mas aj pravdu v tom ze zvot je velmi dynamicky a nikto nevie co prinesie zajtrajsok,ale to je mozno na nom take pekne a zaujimave :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Zaujimave, ze si zacal spochybnovat uz aj statistiku a inflaciu. To mi pride, ze nemas argumenty a tak radsej napises, ze je to obmedzene. Gogo956 ma ale pravdu v tom co uvadza statistika, teda mzda na Slovensku + peniaze bokom. V takom Rakusku si to nikto nedovoli, tam dostanes presne to co ti daju na papier. Kludne mozes argumentovat tym aky plat maju v zahranici, ale neviem na co, pretoze toto je tema o podnajme a hypoteke na Slovensku, pricom ty hypoteku zatracujes a stale sa ohanas tym, ze je lepsie zit v podnajme, ze mozes ochoriet, moze sa ti nieco stat, najnovsie tu ciatm o vojne, krize...

Na tebe sedi nieco co povedal cesky recnik Ivo Toman - aby si zil podla seba a zil podla svojich hodnot. Ale zaroven povedal, aby si nenutil ludi, aby sa chovali podla tvojich hodnot, lebo to nedosiahnes a nebudes stastny. A myslim, ze to sedi skvele, snazis sa vnucovat tvoj nazor s ktorym sa podla mna stotozni len mozno desatina ludi, ktorych poznas. To, ze sa nechces riadit vseobecne rozsirenymi nazormi je pekne, riad sa ako uznas za vhodne, ale prezentovat to ako jedinu pravdu a vsetko ostatne zatracovat, to mi pride chore.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kde ja prosím Ťa niečo vnucujem? Len obhajujem rozumné zmýšlanie a common sense, to že ho ostatní nevidia nie je moja starosť. Ľudia chlastajú a ničí ich to. Ľudia sexujú a riskujú tým STD, ľudia sa ničia v robote a stresujú a zabíja ich to. To sú fakty, ako sa k ním kto postaví je na ňom. Ak je človek jednoduchý a prostý, nikdy to neuvidí.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To, ze je to len rozumne zmyslanie mas niecim podlozene alebo je to len tvoj nazor???
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

rozumne je preto ze si to mysli tento myslitelsky guru osvieteny.
mam pocit ze je horsi ako hughito(nic osobne hughi),dookola obhajuje svoje myslienkove pochody, pricom vobec neberie do uvahy ze nie kazdy ma podobne zmyslanie ako on,a ze to co on povazuje za skutocnu jedinu ugly truth o tomto svete pre niekoho nie je taka ugly.
to co je za chore zmyslanie byvat u rodicov do neviem akeho veku,cakat kym zomru a dedit.vlastne to je take ciganske riesenie iba naciahnut ruku a chciet nieco zadarmo.
Hned po VS som sa odstahoval z rodicovskeho bytu,urpimne lutujem ludi co takto vyciciavaju rodicov aj ked nemusia.

Ja som sa k hypo uviazal na 25 rokov.bud som mohol ist do podnajmu alebo nieco ine.tak som sa rozhodol pre vlastny dom.btw som zenaty a bol to moj napad.moje hypo je 460e+cca 130e elektrina.ak by som siel do podnajmu platil by som by cca 500e za cudzi byt a opat len byt,z ktoreho tak ci tak mozem letiet.
Ja hypoteku neobhajujem ale ak clovek nechce cakat na smrt rodicov alebo byvat ako nekonecny vysokoskolak nema skutocne nejak vela moznosti.este tak pomaly zacat stavat a niekedy cca po 20- 30 rokoch stavbu dokoncit:)
vlastnemu byvaniu sa skutocne tesim dokonca aj spavam po nociach,nebudim sa v noci s panickym strachom z hypa.Ale zase niektori sa boja aj chumaca chlpov takze to chapem. Iste moze prist situacia kedy sa to moze vsetko smahom ruky zmenit ja si to riziko uvedomujem ale vsetko sa da riesit.(clovek musi mat nejaku zalohu aspon na par splatok,predaj nehnutelnosti atd)
takze nech si kazdy vyberie co mu vyhovuje resp co mu ublizi najmenej.
Napísať odpoveď