Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
richard88888
Expert
Expert

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa richard88888 »

Ahojte viete mi pomoct chcem si zacat skladat pocitac a chcel by som nieco dobre tak napr. zaklad domna maticna nato grafika a tak ramky :) nieco take do 350 - 400e ak sa by sa dalo poradite mi ? Dakujem moc by ste mi pomohli :)
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

richard88888 - chceš len case, alebo aj lcd/keyboard/mouse, proste periférie. Repro a tlačiareň? Chceš sa na PC aj hrať, alebo len surfovať?
Jacobs322
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jacobs322 »

Ja som sem tiez prisiel sa spytat ze chcem si kupit nove PC, no az tak sa do toho nerozumiem takze chceme ist do firmy kde nam oni poradia a poskladaju to.
A sem som sa len prisiel spytat ze ci by taka zostava na ktorej by to utiahlo aspon na medium take hry ako : Skyrim,Planetside 2,Darksiders 2,AC 2...
Ze ci by to vyslo do takych 600 €.
Pretoze na tomto co mam trz si tieto hry nemozem vychutnat ale len sa povaluju na steame.....
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jacobs322 - prepískol som Ti rozpočet o stovku, na druhej strane som Ti spravil malý "mainstream high-end". Spokojnosť zaručená. Dalo by sa ísť do Core i3, 4 GB ram, HDD disku namiesto SSD, avšak ušetril by si na 600 eurovom PC stovku a znížil by si jeho výkon o viac ako polovicu. Každý jeden komponent, ktorý som Ti vybral je kvalitný, spoľahlivý a ešte k tomu aj designovo pekný.
Prílohy
slusna-zostava.jpg
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Uplink prečo Fortron 550W zdroj (postačí aj 400W) a EVGA grafiku? Taktiež si myslím že mu treba skôr HDD ako pidi SSD
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - lebo so 400W nemám toľko XP ako s 550 od nich a s tou radou skoro žiadne a SSD preto, lebo je to úplne iný comp. Pochopíš až budeš mať vl. SSD. Externý disk si kúpiš kedykoľvek na dáta, iSOs, movies, MP3z a pod. rýchly SSD na disk je problém, vždy bol a vždy bude. Preto. A už to konečne pochop že raid0 z platničkových diskov je odpad, ho*no. Mal som najlepšie platničkové disky na trhu v raid0 dlhé roky a oproti single SSD sa nechytajú v ničom, absolútne. V žiadnej činnosti, od browsovania, cez hry, po bootup time, až po prácu.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Hovoríš ako keby som SSD nikdy nevidel :) . Upgrade na SSD pre mňa nemá význam, stále by som musel riešiť prenášanie súborov na HDD (alebo dať nenormálne prachy na 2x obrovské SSD), windows by HDDčku parkoval hlavičky ako ko*ot čo by mu znížilo životnosť a hlavne SSD nieje také spoľahlivé ako HDD, po čase stráca rýchlosť aj napriek TRIM protokolu a má množstvo problémov s radičom a FW
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No tých skúseností s SSDčkami veru mať moc nebudeš. Životnosť NAND prepisov je irelevantná, mám kvantum klientom čo fičia už 3-4 roky na SSDčkach a čuduj sa svete, životnosť klesla tops o 5%. To sú mi novinky.

A SSDčka už nie sú nič hrozne drahé. Navyše nedať do moderného compu SSDčko je hriech, totálny a hlúposť.

A to strácanie rýchlosti si zažil? Btw. kvantum klientov má Vertex 2ky v raid0 bez trimu a fičia si v pohodičke.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Životnosť ktorú uvádza software a reálna životnosť je niečo iné :wink: .
Strata rýchlosti je reálny issue, prečo by potom Intel vydával SSD ktoré garantujú stály výkon po koniec záručnej doby?
Ak by som chcel aspoň 500GB SSD vyšlo by ma to 370-500€. To je pre mňa dosť za 500GB :) To radšej zainvestujem do druhého monitora alebo vodného chladenia. A tak uvažuje väčšina ľudí
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

intel si vymyslel super marketingový ťah so stálym výkonom a ty mu to žerieš :) mám SSD už 3 roky a pohoda, nejaké zníženie výkonu nepozorujem. a aj keby, stále necháva platňové disky daleko za sebou
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

To zníženie výkonu je skôr papierové, ty si nevšimneš že sa ti read znížil o 50mb/s :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To máš pravdu že všimnem, moja chorá hlava benchuje SSDčka raz do týždňa, minimálne tam kde mám raid0. A zatiaľ sa nekonal pokles ani o 5 MB/s tobôž o 50 MB/s. Nečudoval by som sa keby sa to znižovanie rýchlosti konalo na značkách ako ADATA a pod, také SSDčka v mojich zostavácn nenájdeš. Len OCZ, Corsair, Intel a v niektorých Bohu žiaľ Samsung.

Na tých ukážkových 3-4 ročných vertexoch v raid0 ide po dnes tento deň 524 MB/s read, presne taký istý, aký sa konal v deň keď boli kúpené. Mám na ne 24/7 dosah cez remote, preto ich dávam za príklad. Test je robený cez HD Tune Read/Write test Pro verziu.

A keby si aj mal pravdu, napr. pre mňa osobne je dobrý obchod dať o pár eur za 2-5 rokov max. výkonu naviac, ako sa trápiť s platter diskami. SSDčko v akejkoľvek zostave, ktorá je ho schopná utilizovať spraví z PC úplne iný stroj.

Osobne aj tak mením moje raidové pole každý rok a mal by to tak robiť každý človek, ktorý má raid0 pole z HDD/SSD pre bezpečnosť.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink napísal:No tých skúseností s SSDčkami veru mať moc nebudeš. Životnosť NAND prepisov je irelevantná, mám kvantum klientom čo fičia už 3-4 roky na SSDčkach a čuduj sa svete, životnosť klesla tops o 5%. To sú mi novinky.

A SSDčka už nie sú nič hrozne drahé. Navyše nedať do moderného compu SSDčko je hriech, totálny a hlúposť.

A to strácanie rýchlosti si zažil? Btw. kvantum klientov má Vertex 2ky v raid0 bez trimu a fičia si v pohodičke.
OK, Uplink prehovoril si ma. Kúpim si SSD. :) Akurát musím chvíľu počkať lebo teraz som mal obrovské výdaje a HW som platil zo zásob (nový monitor, GTX770, fractal xl r2, nový zdroj...) :D . Rozmýšľam nad Ťamťungom, intelom, kingstonom a OCZ.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://uplink.sk/xs/griffin/

Včera som dával dokopy 1vý zo 7mich PC [na tento víkend], akurát len tento bol titán [AAA], viem, dal som tam naopak na noctuu tie držiaky na cooler, lebo som nevedel ako to pripevním, kvôli pasívnej grafike, chcel som spraviť menší pokus, ale fyzika mi nedala,

ale prečo to postujem. Sú tam Corsairy Neutrony, hodím sem dnes aj screeny z benchmarkov. Sú to špičkové SSDčka, ako som sa už viac krát presvedčil, len teraz ich mám na doma na dlhšie ako len 48 hodín, ako 99% zostáv, lebo až 13teho si príde klient po ten PC.

Ináč je to môj 10ty haswell :)...takže jubileum :D

A taktiež je to môj prvý sabertooth na HW, skoro som chytil orgazmus, tak vybavenú dosku som ešte nezažil O.O...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

To si fotíš každý PC aj s občerstvením? :) Mne sa Sabertoothky nepáčia.. Sú príliš industriálne, majú zbytočné fany ale to je jedno.

http://www.alza.sk/corsair-force-gs-ser ... 374732.htm
http://www.alza.sk/corsair-force-gt-ser ... 248794.htm
http://www.alza.sk/corsair-neutron-gtx- ... 389585.htm
http://www.alza.sk/corsair-neutron-seri ... 383379.htm

Ktorý z nich?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

GSko má SandForce, ak ma pamäť neklame, GTčko má Marvell [ X58A-OC Marvell 9182] a GTR má Lamd[a] [LAMD 'Amber' LM87800]. Každý má svoje výhody aj nevýhody. Ak chceš SandForce, vezmi si Intel, ak chceš Marvell, vezmi si M4, majú ho čo do fw najviac doladený, aj keď sa M4kám skôr vyhýbam. Ak chceš Lamdu, tak GTRko. AK chceš pokusovať s 3 jadrovým MDXkom [nástupca MCX], tak 840 Pro.

Osobne by som teraz vzal Neutron GTX, alebo Intel 520, ešte stále. S tými Samsungmi je to také, raz idú, raz nejdú.

A ku foteniu, fotím si titánov, čo skladám [pc podľa mojej rady/mid-high end] a jedlo prvý krát :D

P.S.: Lamd[a] je najlepší na malé súbory, a komprimované dáta. Na nekomprimované dáta a presun veľkých súborov je ideálny Sandforce. Marvell je bližšie ku SandForce, svojími schopnosťami a MDX [resp. MCX] zase ku Lamd[a].

A samotný Neutron 100% je je to chudáčik. Len GTX.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

A tento? http://www.alza.sk/intel-530-180gb-ssd-d455946.htm ? Nikdy som ho ešte nevidel, neviem čo je zač ale vyzerá ako nástupca 520ky
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nikdy som ho nemal v paprčiach, ale má SandForce, takže ak nespravili nejaké výrazné zmeny v architektúre, tak budú na iOPky stále lepšie iné značky. Ja osobne mám teraz 520ky a som max spokojný. Ale keď dávam kopčiť mp3ky, alebo ISO tak to je cítiť, ale fakt len jemne.

A pozerám že parametre na alza.sk sú slabšie ako na 520. Ako celkovo Intel má v značení SSD diskov bordel, ako tak kukám.

Alebo je to nejaký notebookový?

Jo, notebookový. Je nízkoprofilový, čo je mimochodom aj 520ka, stačí z nej dať dole tú umelú hmotu. Nejaký nepodarený ťah Intelu :/ resp. to boli tuším 330ky, 520ky sú aj veľké, aj s tou umelou hmotou. Čiže 530 je nízkoprofilový.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak asi potom zoberiem 520ku. THX
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tou nespravíš chybu na 100%, ale nebudeš si užívať onanistický iOPky, ako pri GTX a 840 Pro, to len "word of the wise". Ja som obetoval iOPky preto, lebo Intely kade dávam, tade fičia, mávajú krámy v AMD počítačoch, ale tam má krámy všetko. Avšak majú najnižšiu "nekompatibilitu" spolu s ostatnými SandForce SSDčkami.
Napísať odpoveď