Prehrievaný procesor

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
lukass51
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Prehrievaný procesor

Príspevok od používateľa lukass51 »

Dobrý deň, už neviem na koho sa obrátiť z mojim problémom.Nedávno sa mi pokazil box origo chladič na procesor( Intel Core 2 duo e8500).. Tak som musel kúpiť nový , narazil som na Arctic Alpine 11 pro rev 2. Tak som ho osadil, prepastoval a teploty bez zátaže do 60°, zo zátažou dá 83° a reštartne sa.Z boxom som mal bez zátaže max 40 a v zátaži 70 max.. prosím o rady. :cry:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Prehrievaný procesor

Príspevok od používateľa Grim »

...máš ho zle osadený...skontroluj...žiadny chladič dodatočne dokúpený nemôže byť horší ako box...
lukass51
Light Expert
Light Expert

no práveže predtým som ho mal zle osadený, nebol tam žiadný návod, tak som to zle osadil.Potom som pozrel na yt a našiel som tam video. Podla toho videa ho mám osadený dobre, dal som chladič dole a pasta bola obtlačená.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...to je pekné, že bola pasta obtlačená, ale to nie je dôkaz toho, že bol dobre osadený a že priliehal dostatočne na procesor...skontroluj ho znova a uisti sa, že drží ako pribitý...nesmie sa s ním dať pohnúť...
lukass51
Light Expert
Light Expert

ja chápem , pohnúť sa sním nedalo, a skúšal som to osadzovať viacerými spôsobmi a stále rovnaký výsledok.. už mám nervy, celý deň sa stým serem..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak už ma napadá len to, či ho nemáš napojený cez L.N.A alebo U.L.N.A adaptér...
lukass51
Light Expert
Light Expert

hm nie nie... teraz len tak som narazil na heureku a pozerám si recenzie..citujem-
Lámou se zajišťovací kolíky do desky, při přitahování chladiče k rámu na desce praskají držáky závitů.
NEUCHLADÍ procesory core2duo!! Jedná se pouze o kus hliníku a vrtulku, i originál Intel chladič má aspoň měděné jádro. Teplota na E6600 s tímto chladičem 55° bez zátěže, s originálním chladičem 45° bez zátěže!

Takže nechápem prečo píšu na krabicách socket 775 keď to nepasuje,neuchladí .. zažalovať!
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

na tom chcladici mas este 30% rezervu (je stavany do 95W).... takze pozri ci nemas prasknute ramienko ... foliu si dal dole???... nemas vela pasty??? ... neni chladic krivy??? mas dobre zacvaknute srovy v doske?? ...
lukass51
Light Expert
Light Expert

nič nemám prasknuté, a áno dával som nesprávne šroby ale pozrel som si návod na yt, ako som pisel v predchádzajucích príspevkoch, proste mi tam nepasuje. Skúšal som to snád 30x ,všetko popozeral ale nič.
Napísať odpoveď