Úrad práce
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Úrad práce
Tak tak, aj v Cesku plati prezumpcia viny, na kolegu z prace to uplne rovnako vytiahli tesne pred uplynutim premlcacej doby a len tak nahodou vytiahol v supliku papier ktory mu to potvrdil, takze sa ubranil.
Veď práve o toto mi ide. Či to je napríklad nejak v zákone, že "jeden deň nehrá rolu". Čo pochybujem, lebo systém na Slovensku pokutuje za každú somarinu. Preto som sa beardieho pýtal.
Zrejme je jeden deň nepodstatný a taký "neplatič" nezaujímavý, ale človek nikdy nevie. A po piatich rokoch si to človek nebude ani pamätať. Takže ja by som aj kvôli jednému dňu šiel na úrad. Minimálne sa opýtať, čo a ako.
Zrejme je jeden deň nepodstatný a taký "neplatič" nezaujímavý, ale človek nikdy nevie. A po piatich rokoch si to človek nebude ani pamätať. Takže ja by som aj kvôli jednému dňu šiel na úrad. Minimálne sa opýtať, čo a ako.
-
Ryan Giggs
VIP
Na urad isť netreba. Veď to je proti logike, kvôli 1 dňu vyplňať 20 papierov a čakať mesiac na rozhodnutie o zaradeni do evidencie, pričom už budeš davno zase zamestnany. Tam je na to lehota 7 dni. A na urad všeobecne neexistuje žiadna povinnosť isť.
Socialnu netreba. A v zdravotnej si ten 1 deň budeš tušim musieť zaplatiť ako samoplatca. Ale nie som si isty, možno tam je tiež nejaka lehota. Treba pozrieť stranku poisťovne, tam to bude napisane.
Socialnu netreba. A v zdravotnej si ten 1 deň budeš tušim musieť zaplatiť ako samoplatca. Ale nie som si isty, možno tam je tiež nejaka lehota. Treba pozrieť stranku poisťovne, tam to bude napisane.
Lehota 7 dní je na prihlásenie sa. Nie je to doba, kedy nemusíš byť prihlásený na úrade. 20 papierov takisto nevypĺňaš. Vyplníš jeden hárok, ktorý si kľudne stiahneš doma z netu a vyplníš. Po zaradenie som si bol osobne na úrade do týždňa. Nedávno som menil zamestnanie a jednalo sa mi o 7 dní. Je mi jasné, že 1 deň je minimálna doba a odvod do zdravotky bude tiež malá suma, ale radšej mám všetko na poriadku, ako mať v budúcnosti okolo toho možno nepríjemnosti.
-
Ryan Giggs
VIP
Ale ty sa tam hlasiť nemusiš. Nechapeš? Načo? Na urade nemusiš byť prihlaseny vôbec. Na to neexistuje žiadna povinnosť. Tam sa hlasiš len preto, aby si nemusel sam platiť zdravotnu. Pre nič ine. Nezamestnany môžeš byť aj dobrovoľne. A vtedy maš jedinu povinnosť a to je platiť zdravotnu. Nič ine.pinco napísal:Lehota 7 dní je na prihlásenie sa.
Odvody do socialnej sa nemusia platiť keď nepracuješ (ale možeš si platiť sam dobrovoľne) a na urad isť nemusiš. Tam je to len o tom jednom dni zdravotnej. A kvôli tomu aby si to platiť nemusel sa ti na urad neoplati vôbec isť, a riešiť papierovačky kedže za 1 deň to je niečo cez euro. Cestovne ťa vyjde podstatne drahšie. To možno ani zdravotna nebude chcieť.
To mi je jasné, že nemáš povinnosť byť evidovaný na úrade práce, pokiaľ si odvody budeš platiť sám. Je to dobrovolné.
A keď prídeš do zdravotky, nebudú chcieť od teba takisto vypísať nejaký papier? Teda už to mám jedno, či pôjdem na úrad a ten za mňa zaplatí jeden deň alebo pôjdem rovno do zdravotky.
Ale uznávam, na úrade sa predsalen niekedy čaká dlhšie.
A keď prídeš do zdravotky, nebudú chcieť od teba takisto vypísať nejaký papier? Teda už to mám jedno, či pôjdem na úrad a ten za mňa zaplatí jeden deň alebo pôjdem rovno do zdravotky.
Ale uznávam, na úrade sa predsalen niekedy čaká dlhšie.
-
Ryan Giggs
VIP
Nemas to jedno. Musis ist na urad, pride ti papier ze si evidovany. Resp. ist ponho osobne. Potom musis ist aj tak do zdravotnej odniest (alebo poslat postou) potvrdenie ze si na urade, potom zase na urad s novou pracovnou zmluvou ze si zase zamestnany, ked ta vyradia zas odniest dalsi do zdravotnej, ze uz na urade nie si. Kedze voci zdravotnej mas oznamovaciu povinnost. Takze je to kopa papierov a 2 cesty do poistovne + min 2 na urad namiesto jedinej cesty do poistovne. A to vsetko kvoli jednemu euru.
Tak len zajdes do poistovne, vypises papier a zaplatis. Hotovo. Aj to neviem ci to vobec kvoli 1 dnu bude treba.
Tak len zajdes do poistovne, vypises papier a zaplatis. Hotovo. Aj to neviem ci to vobec kvoli 1 dnu bude treba.
Vlastne máš pravdu. Nie je to časovo nijak náročné, ale zbytočné behačky to sú. Ísť len do zdravotky je určite jednoduchšie, ako píšeš.
-
Ryan Giggs
VIP
To je taka byrokracia ze dovidenia. To sa ani kvoli mesiacu neoplati ist na urad. Radsej zaplatit tych 50 eur ci kolko to je. A clovek ma pokoj.
dokonca by si na zdravotku ani nemusel ist lebo do 2€ sa to neeviduje ako nedoplatok
ale pre pokoj v dusi si tam zajdi zaplatit to euro daco
-
javatar
Hardcore addict
To znamena, ze ak tam mam cca 9 dni, spred troch rokov tak by som sa tam mal hrnut?
-
Ryan Giggs
VIP
Hrnut sa tam nemusis. Oni ti poslu pozdrav ked na to pridu, ze mas donies doklad o tom kto za teba tych 9 dni platil. Ked doklad nemas, tak budu tych 9 dni chciet doplatit.
No len aby k tomu nepripísali aj nejakú pokutu za upomienku.
-
Ryan Giggs
VIP
Nepripisu. Zdravotna poistovna nemoze nic take urobit.
sak pozri na dlznik.zoznam.sk alebo na stranky vszp a zoznam neplaticov
ak tam si, tak si to chod zaplatit. aktualizuju to tusim kazde tri mesiace
Ja som mal obdobnu situaciu minuly rok, kde som mal 3 dni medzi zamestnaniami volnych a nikde som sa nenahlasoval. Pred cca 2 mesiacmi prisiel pozdrav zo zdravotky a nedoplatok bol asi 3€
tak nakoniec som to vyriesil o nieco jednoduchsie.. dohodol som sa na zmluve od 1.9. a tym padom urady nemusim riesit
kazdopadne vdaka za odpovede
zdravim,
prosim Vas vie mi niekto poradit, ako to je s uradom prace ak som teraz skoncil SS a nechcem ist na urad prace sa v septembri nahlasit?
vobec to nemam riesit ani nic nikomu davat vediet? kolko bude platit a komu? vdaka za odpovede
prosim Vas vie mi niekto poradit, ako to je s uradom prace ak som teraz skoncil SS a nechcem ist na urad prace sa v septembri nahlasit?
vobec to nemam riesit ani nic nikomu davat vediet? kolko bude platit a komu? vdaka za odpovede
aky mas dovod neist na urad? afaik, minimalne sa musis ist nahlasit ako samoplatca a zdravotku si budes platit sam, okolo 35 euro mesacne
nechcem byt evidovany na urade prace ako nezamestnany...
takze kazdy mesiac po 35 eur za doveru a nic viac?
takze kazdy mesiac po 35 eur za doveru a nic viac?