skusenosti s kazitkom (kur**om)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pervert.SK
Novice
Novice

skusenosti s kazitkom (kur**om)

Príspevok od používateľa pervert.SK »

ahoj ahoj, ako ?

chcem sa spytat ci mate niekto skusenosti s ku*vitkom v notebookoch, v zakladovkach, co padaju kratko po zaruke, pocul som ze vacsinou ide o kondenzatoris, teraz mi odisla zakladovka a nasiel som typka co mi ju opravi, vraj uz rovnaky pripad riesil vela krat, (v mojom type notebooka) a vzdy bola pricina rovnaka, ale blizsie specifikovat zavadu mi vraj "nevie" resp. prisiel by o kseft..tak sa pytam ci mi nejaka dobra dusa co sa s tym stretla nevie poradit ako ho najdem, pripadne ktore suciastky mam zmerat atd. (ide o asus x5dab)

velmo pekne dakujem :smt049
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: skusenosti s kazitkom (kur**om)

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Táto metóda regulovania životnosti je rozšírená ako mor a robí sa to predovšetkým elektrolytickými kondenzátormi. Takže kamoš má pravdu, výmena elytov častokrát pomôže, ale čo je ešte trochu smiešne, znásobí sa cena výrobku, lebo kvalitný elyt môže stáť aj 10krát viac ako šmejd.
Na meranie elytov potrebuješ LCR meter, ja tiež po jednom pokukujem, akurát cena 2000$. :( Na identifikáciu špatných elytov ale stačí najprv vizuálna prehliadka, častokrát majú vydutý kalíšok, popr. môžu byť už puknuté a vytečené. Odporúčam príručku http://www.badcaps.net/
pervert.SK
Novice
Novice

skusim ich prebehnut a pozriet tu prirucku, zatial diky :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

:D tak to som rád, že mám ACER :D tam je ku*rvítko jeden kábel :D na nete som čítal, že zhruba po dvoch troch rokoch to odíde a výmena u acer-u je 70€, ja som to opravil za pár centov :D

btw ako vieš, že je to doska ? ako sa správa PC ? či sa vôbec nezapne ? čo robil pred tým ako odišiel ?
pervert.SK
Novice
Novice

tak to mas dobre, po novom sa bude hodnota notebooku odvijat aj od zlozistosti kur*itka :D no a viem to tak lebo vsetky ostatne suciastky su v pohode, no a sprava sa to tak ze vetrak ide naplno a obrazovka ani neblikne, podobnych pripadov bolo vela :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Aha, ide o NTB dosku. Tam to moze byt zlozitejsie, v NTB sa vacsinou vyskytuju trochu malo kvalitnejsie elyty, obcas sa primiesa nejaky ten polymer. U NTB je vacsi problem studeny spoj na BGA cipoch, su ludia ktori sa venuju reballingu, ale to je na povazenie ci sa to oplati.
Najvacsi sok bol pre mna ked som raz v Asus K50B nasiel doslova zhorene mosfety, po ich vymene NTB isiel dalej.
Inak sa ale oprave NTB vyhybam, je s tym viac starosti a roboty nez uzitku.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

predpokladám, že expert s tajomstvom ju iba ''zapečie'' a možno potom vymení kondíky, ale to je oprava na rok a potom dovi dopo ...
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Otec do svojho Acera dostal asi kvalitné kurvítko, keďže book už má cez 6 rokov :D
Napísať odpoveď