Potrebujem zistiť presnú farbu auta
Potrebujem zistiť presnú farbu auta
Na aute (Citroen Saxo) mám po "búračke" (samovražedný jeleň) mriežku chladiča a dolný nárazník inej farby. Dnes som sa bol spýtať lakýrnika, koľko by stálo znovanastriekanie a povedal nepeknú sumu (90€), za ktorú by som to asi aj ja vedel spraviť. No tu prichádza problém, že neviem presnú farbu auta resp. neviem kam je zapísaná. V techničáku je farba červená, ale od červenej to má ďaleko podľa mňa. Tu je fotka auta http://www.hojko.com/post2009728.html#p2009728
Re: Potrebujem zistiť presnú farbu auta
neviem ako je na tom saxik, ale moja fiatka ma kod farby karoserie nalepeny na stitku na 5tych dverach. Skus pozriet
skus poprosit lakyrnika nech ti da kod farby podla VIN kodu, resp. skoc do Citroenu a poziadaj o tvoju farbu v sprayi ale tu cakaj taku sumicku 30+
Otvoril som piate dvere, je tam štítok, no neviem ktoré číslo je kód farby.
U nas v predajni autolakov maju mnoho vzorkovnikov, dokonca vzorkovniky s farbami na FORD, Chevrolet a Hondy co som videl, mozno aj na dalsie znacky. Problem je ale ten, ze tvoj lak sa na zvysku auta po tolkych rokoch urcite zmenil a teda, ak by si si dal namiesat farbu presne podla nejakeho kodu, urcite by ti to od zvysnych casti karoserie "odskakovalo".
Mas 2 moznosti. Chces aby to bolo aspon ako tak spravene - zajdi niekam kde miesaju farby a popros ich o vzorkovnik a skus trafit pribliznu farbu. Zajdi za nejakym sikovnym garazmajstrom ci ti to nenastrieka...
Ak chces aby to bolo spravene ako predtym tak musis najst odbornika, ktory bude ochotny hrat sa so vzorkami odtienov kym sa nepriblizi ku aktualnemu odtienu ostatnych casti auta, namiesa ti potrebne mnozstvo aj ti to nastrieka. Samozrejme so zarukou to bude o dost drahsie.
Mas 2 moznosti. Chces aby to bolo aspon ako tak spravene - zajdi niekam kde miesaju farby a popros ich o vzorkovnik a skus trafit pribliznu farbu. Zajdi za nejakym sikovnym garazmajstrom ci ti to nenastrieka...
Ak chces aby to bolo spravene ako predtym tak musis najst odbornika, ktory bude ochotny hrat sa so vzorkami odtienov kym sa nepriblizi ku aktualnemu odtienu ostatnych casti auta, namiesa ti potrebne mnozstvo aj ti to nastrieka. Samozrejme so zarukou to bude o dost drahsie.
Hmmm, mne by ani moc nevadilo keby odtieň nepasoval, len nech sú rovnakej farby, keďže tá mriežka je zelená a dolný nárazník oranžový a predok auta vyzerá akoby som prišiel z Gay Pride-u. Akurát som našiel na nete po 3 hodinách hľadania, že ten kód nájdem na karosérii po otvorení pasažierových dvier. Akurát auto nie je doma...
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nebyva to aj v servisnej knizke na takej nalepke hned na zaciatku?
Zajdi do najblizsieho obchodu kde robia laky na auta a pytaj si vzorkovnik s tmavo cervenymi odtienmi. Zo skusenosti ti poviem ze odtien, ktory ti namiesaju z kodu bude asi tak daleko ako okom najblizsia farba, ktoru si vyberies...
Preto lakyrnik robi pristreky aby to nebolo poznat...
Len mi to príde drahé aby možno za 2m štvorcové pýtal 90€. Ja viem, že treba odhadnúť odtieň a podobné veci, ale ide o najmenšie časti auta, ktoré má hotové ani nie za 2 hodiny práce.
Skus pozriet
http://remarkpen.com/files/documents/co ... itroen.pdf
http://www.farby.ikkolor.sk/kodautolak/ ... 0Pages.pdf
Vyzera to na KKZ (ROUGE) alebo KJF (ROUGE ARDENT)
http://remarkpen.com/files/documents/co ... itroen.pdf
http://www.farby.ikkolor.sk/kodautolak/ ... 0Pages.pdf
Vyzera to na KKZ (ROUGE) alebo KJF (ROUGE ARDENT)
A co naklady ako:deszka3 napísal:Len mi to príde drahé aby možno za 2m štvorcové pýtal 90€. Ja viem, že treba odhadnúť odtieň a podobné veci, ale ide o najmenšie časti auta, ktoré má hotové ani nie za 2 hodiny práce.
Protiprachovy box
Dielna s kompresorom a lakyrnickou vybavou
Spotrebny material: lak, farba, smirgle, pripadne git a ine...
Robota/cas/know-how
Nemozes sa pozerat iba na to ze "ved to ma za chvilu" a 90e vobec nieje zla suma ak to hodi aj do privstreku.
-
tacosi
Moderátor
Do pristreku sa robia len diely,ktore sa nelakuju cele,napriklad cast dveri,blatnikov a podobne.Hegy napísal:Preto lakyrnik robi pristreky aby to nebolo poznat...
Cize ak Ti bude striekat naraznik,tak ti nebude davat do pristreku cast oboch blatnikov.
-
drop
Medium Star
Bezne sa berie cca do 100€ diel. Zalezi podla kvality ale je to vo vecsine pripadov tak. Zas daju sa najst aj taky lakyrnici co striekaju po 50€ diel ale to su skor garazovi majstri a tam ta kvalita ide trochu dole, kedze vecsinou nemaju profi vybavenie. Ked ti nezalezi na kvalite a na odtieni tak si zisti kod farby a daj si namiesat sprej. Vyjde ta to do 15€ ak chces poslem ti kontakt kde ti namiesaju farbu do spreju a poslu dobierkou. Len potom treba kupit na to este kryci lak. A nikdy to nebude ako od lakyrnika streknute kedze lak zo spreja neni taky tvrdy.deszka3 napísal:Len mi to príde drahé aby možno za 2m štvorcové pýtal 90€. Ja viem, že treba odhadnúť odtieň a podobné veci, ale ide o najmenšie časti auta, ktoré má hotové ani nie za 2 hodiny práce.
Pre mňa ako nezarábajúceho študenta je veľa tých 90€ (aj keď je to priaznivá cena), rodičia do toho určite nedajú toľko, keďže otec jazdil na ňom takto 5 rokov a jemu to nevadilo. Ja som si myslel, že to bude stáť možno tých max. 50€, ktoré by som bol ochotný doň investovať. Možno sa dohodnem s lakýrníkom, že tie časti viem aj doma ošmirgľovať, vygitovať ak bude treba.
-
tacosi
Moderátor
Ak to bude dobry lakyrnik,tak Ta z urcitostou odmietne.
Ak to bude fuser z vidinou akehokolvek zarobku,a nehladiac na svoju povest,tak na to pristupi. Mimochodom dropove tvrdenie o 15tich eurach by som nebral vazne.
Ak to bude fuser z vidinou akehokolvek zarobku,a nehladiac na svoju povest,tak na to pristupi. Mimochodom dropove tvrdenie o 15tich eurach by som nebral vazne.
-
drop
Medium Star
Preco ? Tuto som nakupoval uz x krat, dokonca som striekal metalizu na naraznik, na to kryci lak viac vrstiev a hotovo. Len lak nebol taky leskly a bol meksi ako na aute. Vystacil mi na to jeden sprej. Zas zalezi na tom ci to strieka na holy plast - tam treba este zaklad na plasty aby sa nelupala farba. Potom normalny zaklad + obrusit pod vodou na to farba a na to lak. Bola to nudzova zalezitost a po case bol obity od kamienkov ale vyslo to tak do 40€ zo vsetkym. Tych 15€ bolo myslene len na farbu v spreji. Vzdy trafil odtien na 100%. A jasne ze dobry lakyrnik nepojde dole na polovicu beznej ceny.tacosi napísal:Mimochodom dropove tvrdenie o 15tich eurach by som nebral vazne.
-
tacosi
Moderátor
Tak je to jasne,ked je to farba od poliaka.
U sikkensu,dupontu a t d sa tato cena pohybuje za deci farby.
Nemyslel som to takto,ale tak,ze dobry lakyrnik si robi svoju pracu od zakladu a nie tymto sposobom,ze "niekto" mu to obrusi a on to bude lakovat,pretoze ta "priprava" podkladu je v 99% nedostacujuca a aj ked to zakaznikovi nevadi ze je to pripravene tak ako je,lakyrnik mu to jednoducho striekat nebude,pretoze vysledny efekt bude niekde inde ako by mal byt.
Poznas tie reci,,,,kamos sa opyta "kto Ti to striekal ze to takto vyzera?" odpovies mu ze ten a ten,,a ver,ze o par potencionalnych zakaznikov jednoducho prides ak sa dopocuju ako si striekol naraznik kamosovi jeho kamosa.
U sikkensu,dupontu a t d sa tato cena pohybuje za deci farby.
Nemyslel som to takto,ale tak,ze dobry lakyrnik si robi svoju pracu od zakladu a nie tymto sposobom,ze "niekto" mu to obrusi a on to bude lakovat,pretoze ta "priprava" podkladu je v 99% nedostacujuca a aj ked to zakaznikovi nevadi ze je to pripravene tak ako je,lakyrnik mu to jednoducho striekat nebude,pretoze vysledny efekt bude niekde inde ako by mal byt.
Poznas tie reci,,,,kamos sa opyta "kto Ti to striekal ze to takto vyzera?" odpovies mu ze ten a ten,,a ver,ze o par potencionalnych zakaznikov jednoducho prides ak sa dopocuju ako si striekol naraznik kamosovi jeho kamosa.
-
drop
Medium Star
Na jeho poziadavky akurat, ak nema obe ruky lave a chromtlave nech si to strekne sam. Navod som mu dal.
A jasne poznam tie reci, a aj som videl umelcov co tak striekali, potom aj tak dopadli. 
Takže kód laku už mám, je to Magenta, presnejšie Rouge Griotte Effect. Ešte sa skúsim poýtať pár lakýrnikov v meste a následne sa rozhodnem či to streknem sám.