Vo WIN7 zmizol dátový HDD a taktiež aj DVD mechanika
Vo WIN7 zmizol dátový HDD a taktiež aj DVD mechanika
Prosím Vás potreboval by som poradiť, poprípade pomoc. Vo WIN7 Ultimate 64bit mi z ničoho nič zmizol HDD, ktorý som mal ako úložný priestor a taktiež aj DVD mechanika. Dnes ráno som mal PC normálne pustené a všetko fungovalo ako malo. Prišiel som ku PC teraz po obede a zrazu mi vôbec nechcelo načítať ten druhý HDD označený ako D. Skúšal som aj opravu systému cez zálohu systému a nepomohlo mi to. DVD s WIN7 mi to vôbec nechce vziať. Podotýkam, že WIN7 mám originál z firemných PC, kde je možnosť nainštalovania na viac PC. Vie mi prosím niekto pomôcť?
Re: Vo WIN7 zmizol dátový HDD a taktiež aj DVD mechanika
vytiahni a znovu poriadne zasun napajacie a datove kable, na oboch (v pripade ATA 3) koncoch
Spravil som aj to. Prehodil som ich do druhých portov a moc to nepomohlo. Keď som spustil PC do systému, tak mi len vyhľadávalo ovládače pre ten druhý HDD. Tak som ich znova vytiahol a dal do tých portov, v ktorých boli. Podarilo sa to potom rozbehnúť. No uvidím na ako dlho 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
je možné, že je poškodený dátový kábel, hoď sem hodnoty z HDtune
Podarilo sa mi to ešte včera rozbehať. Len som po odpájal všetky disky aj mechaniku a pripojil som ich do iných portov. Potom som skúšal poslednú obnovu zo zálohy a potom ešte opravu systému, ktorú ponúka priamo windows. Všetky disky aj s mechanikou som potom zasa zapojil na ich pôvodné miesta a zatiaľ ide všetko ako má. Len včera mi celý deň ten PC sekal. Len potom som si všimol, že strašne dlho si ten windows robil novú zálohu. Ale disky budem musieť vymeniť zrejme oba. Aj systémový a aj dátový.
najskor tie disky otestuj, mozno odchadza doska
Tak hádam bude doska v poriadku, nakoľko bola rok dozadu kupovaná v Alze. Idem dať ich prekontrolovať cez HD Tune.
-
hrban
Addict
CD mechanika by nemala mať problém ak by boli disky vadné, skôr to vidím na dosku/kábel/zdroj
Pridávam screeny z HD Tune. Existuje nejaký program, ktorý mi vie spraviť diagnostiku dosky? Stačí aby vedel zistiť, či všetky S-ATA porty fungujú správne.
-
hrban
Addict
no na oboch diskoch máš CRC chyby, sú spôsobené chybami v komunikácií medzi doskou a HDD, tie dva červené štvorčeky nemusia byť vadné, je dosť možné že k chybe došlo kvôli komunikácií, takže buď kábel alebo doska, lacnejšia výmena je kábla tak skús to, ak nie tak len doska a potom by som si ešte pre istotu spravil kontrolu toho disku s vadnými sektormi
Tie isté chyby boli aj na predošlej doske. To si ešte pamätám. S-ATA káble boli menené za tie, ktoré som dostal ku doske. Dosku aj s káblami by som vylúčil teda. Ale tak neskôr pomením minimálne ten systémový disk za nejaký SSD a potom aj ten dátový disk čo mám.
-
hrban
Addict
njn a keď vymeníš a budeš tam mať tiež tie žlté číselká tak vieš že je to doska alebo kábel