Chcem kúpiť auto
-
D4vid
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
http://www.autobazar.sk/4698928/mitsubi ... ntent=text
Čo poviete na toto auto? Oplatí sa? Spoľahlivé, alebo problémové?
Čo poviete na toto auto? Oplatí sa? Spoľahlivé, alebo problémové?
Opel Corsa 1.0 s klímou je samovražda.deszka3 napísal:Vravela, že Punto by kúpila len v krajnej situácii, keďže sa jej nepáči. Ešte našla Opel Corsu. Chce hlavne 5-dverové s klímou.
Sú aj Corsy s motorom 1.2 http://auto.bazos.sk/inzerat/28830652/OPEL-CORSA.php
-
Scorpion90
King
Osobne by som jej odporucil ist do Getzu.. s motorom 1.4., klimou. super spotrebou / okolo 5,5l benzinu / a minimalnymi servisnymi nakladmi nema co pokazit..
Ratzi: typicky Slovak? kazdy normalny clovek by rozmyslal o zmene ked sa nieco kazi..mal som aj benziny aj nafty a co sa tyka spolahlivosti vyhrava u mna jednoznacne benzin.. ojazdene naftaky su casovane bomby. Hegy to pekne rozpocital, napr. u mna do auta (Octavia II) islo za dva roky cca 3000€ len na opravy, co je uznajte ozaj vela..preto radsej teraz pojazdim dalsie dva roky na benzine a budem mat svaty pokoj od problemov s autom..mozno potom bude situacia s ojazdenymi dieslami lepsia 
-
Scorpion90
King
3000 eur? Nie je to trosku vela? To je dost aj na 5-kove BMW nie to Octaviu.. To si tam musel menit snad vsetky drahe diely..takze dalsich aspon 100-150 tisic by si nemal investovat / okrem spotre. tovaru - oleje, filtre a pod. / do servisu ani korunu..
Nemal? Vzdy ti moze nieco odist 
Scorpion90 napísal:3000 eur? Nie je to trosku vela? To je dost aj na 5-kove BMW nie to Octaviu.. To si tam musel menit snad vsetky drahe diely..takze dalsich aspon 100-150 tisic by si nemal investovat / okrem spotre. tovaru - oleje, filtre a pod. / do servisu ani korunu..
Octavia II 2.0 TDI 140k
0 986 437 412 Radial Piston Pump BOSCH 894,79 EUR + záloha 156,00 EUR
4x 0 986 435 166 Injector BOSCH 292,30 EUR + záloha 78,00 EUR ~ 1169,20 EUR
AE10611 Palivové čerpadlo AIRTEX AIRTEX 126,00 EUR
TD 1G-0368T Turbodmychadlo Garrett 765261-5007S 1 203,58 EUR
LK 415026910 Dvouhmotový setrvačník DMF LUK 485,74 EUR
~~~ 3879,31 EUR
defacto 4 diely, aftermarket, bez roboty
a teraz si dopis scenar kebyze si to das robit v Skodovke, cokolvek si daj x2 (uz vr. roboty)
A zrazu take investicie do oktavky niesu nemozne...
... tabulka je samozrejme zlozena z najdrahsich avsak nie celozivotnych komponent s obvyklou zivotnostou 150-250tkm ...
... v tabulke sa nepocitaju bezne ostatne vydaje na servis ako vymena oleja, filtrov, zhavicov, stabiky, capy, ulozenia, snimace ....
-
Scorpion90
King
No ale vsak presne to som pisal. Vrazis do Octavky 3 000 eur ale vymenis vsetko dolezite a drahe. Pokial nejazdis ako prasa a o auto sa pravidelne a spravne staras, dalsich 100-150 tkm by si mal mat pokoj / okrem spotrebneho tovaru /
Ale nie je mozne, aby si mal kazdy rok pocas pouzivania auta vydavky na servis v hodnote 1 500 eur.. A to si este vybral najproblematickejsi motor, ktory sa neodporuca vobec kupovat.. Taka stara 1.9 Tdi by mala ist s nakladmi este nizsie
Ale nie je mozne, aby si mal kazdy rok pocas pouzivania auta vydavky na servis v hodnote 1 500 eur.. A to si este vybral najproblematickejsi motor, ktory sa neodporuca vobec kupovat.. Taka stara 1.9 Tdi by mala ist s nakladmi este nizsie
nevybral som ten najnespolahlivejsi, toto je 8 ventil, zly je udajne 16 ventil, schvalne som preto zvolil toto ako priklad CR dieslu v Skodovke. A ano, presne ako pises, ale on zazil investiciu hovori cca 3000€ "do servisu za rok" tak povedzme ze odislo cerpadlo, vstreky (to ide obvykle ruka v ruke piliny z cerpadla poskodia vstreky), spolu s tym vytiekol tlmic, nejaky cap na ramene sa vyvechslal a musel menit olej a filtre.
Ak s tymto dojdes do servisu vzhladom na nutne procesy pri tychto opravach slusne nechas aj za robotu a dalsi montazny matros a si na 3000 € taky fukot... Proste ta ide je*nut...
A na dalsi rok ta moze pockat prekvapko v podobe rozfuknuteho turba a vyklepanho zotrvaku... Zase suma sumarum 1500-2500€... Tak potom proste seres na to kupis si benzin a prinajhorsom sa rozleti motor na crepiny a kupis druhy za par stovak, vymenis a spoko jazdis dalej...
Ak s tymto dojdes do servisu vzhladom na nutne procesy pri tychto opravach slusne nechas aj za robotu a dalsi montazny matros a si na 3000 € taky fukot... Proste ta ide je*nut...
A na dalsi rok ta moze pockat prekvapko v podobe rozfuknuteho turba a vyklepanho zotrvaku... Zase suma sumarum 1500-2500€... Tak potom proste seres na to kupis si benzin a prinajhorsom sa rozleti motor na crepiny a kupis druhy za par stovak, vymenis a spoko jazdis dalej...
Stara mudrost: Ked nevies co s peniazmi kup si auto. Nekupil som si zatial vlastne aj preto, ze za poslednych 5 mesiacov nas servis auta v hodnote cca 2500€ stal skoro 1000€ a to sme sa motora ani nedotkli. Vymena servocerpadla, snimaca natocenia kolies, kabloveho zvazku RJ, silentblokov, stabilizatorov na prednej naprave a celne sklo. Ked si predstavim, ze by som mal este novsie auto prepchate elektronikou, ktore uz neopravi hocaky garaz majster tak zbohom eurace...
ano clovek si povie, ze obycajna Octavia II..zalezi asi od kusu..bol to 2.0 TDI, BMM - 8 ventill ako pise Hegy..motor samotny sa chvalabohu nekazil, ale kazdy druhy mesiac sa vzdy riesilo "nieco" a to cloveka nebavi vkuse riesit.. poopravim Hegyho, ze sa jednalo o investiciu do oprav za dva roky nie jeden
ale aj tak je to dost. Spomeniem napr. EGR ventil - vycistenie nepomoze, odpojenie nie je take jednoduche ako na starej Octe - musi ist novy komplet, sklada sa z 2 ks - cena 4OO€ origo. Dalej napr praskli 2x hadice od turba cena jednej 75€. Chladic slzil, musela sa dolievat chladiaca kazdu dlhsiu jazdu - vraj bezny problem tychto aut - musi sa menit cely - 250€. Kedze to bola 4x4 odisla hardy spojka, ktora sa v aftermarket neda zohnat, origo 380€. Klimakompresor sa samozrejme v lete pokazi - 300 €. A to som len tak nacrtol , neratam do toho spotrebne veci. Dalsie srandy ako vstreky, spojka, dpf a turbo boli OK, ale ktovie na ako dlho?
pochopi to len clovek co take auto vlastnil a vidim, ze Hegy vie presne o com hovorim
preto, ze si musel menit hardy spojku, chladic, klimakompresor, tak uz nechces diesel? interesting
(opravy vyplyvajuce z toho, ze si mal diesel su v hodnote 550€ a opravy, ktore s dieslom nesuvisia boli v hodnote 930€)
(opravy vyplyvajuce z toho, ze si mal diesel su v hodnote 550€ a opravy, ktore s dieslom nesuvisia boli v hodnote 930€)
to nie je cely zoznam samozrejme a veci co sa tykali motora mohli kedykolvek odist kedze auto malo cez 200tis..viem, ze je tu vela zastancov nafty a tazko to ludia chapu, chcel som len tym povedat, ze Octavia II v nafte je tazsia na servis ako sa na prvy pohlad zda..tot vse..nie je nic zle na tom chciet teraz zmenu na rok-dva..
nie je na tom nic zle, ale je smiesne vypichovat taketo investicie, ktore s tym nesuvisia
ps: ja nie som zastancom nafty (v rodine ani nemame diesel), len ma ten prispevok troska pobavil
ps: ja nie som zastancom nafty (v rodine ani nemame diesel), len ma ten prispevok troska pobavil
Presne tak, vela ludi si neuvedomuje rychlejsie opotrebenie komponentov vplyvom vahy motora .. 
Pokukujem po Audi 100/A6 rv 96 s motorom 2,5TDI radovy 5 valec. Odvsadial pocujem na to auto len chvaly, zaujimalo by ma ci niekto odtialto toto auto vlastni, ako je motor narocny na udrzbu, pri com by som si mal davat pozor pri kupe jazdenky, pripadne aku to ma spotrebu s lahkou nohou ?
hej hej zacinajuci bazos na nahradne diely, uvidime co z neho ,,vyrastie"Peter.Som napísal:Poznate niekto stranku na autodiely ze http://www.kupispredas.sk ?
-
D4vid
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Mám pocit že tu nikto nevidí moje príspevky
asi to nie je zaujímave...
ale aj tak sa ešte spýtam čo poviete na toto?
http://www.autobazar.sk/4379535/ford-fo ... ec-family/
Nakoniec som si povedal že kašľať dízel, niečo s LPG a poriadne funkčné v tej cene asi tiež nenájdem.
Takže uvažujem o tomto. Podmienkou pri kúpe auta je to, aby to bolo combi. a cca tých 70kw
Nejaké iné tipy?
ďakujem
ale aj tak sa ešte spýtam čo poviete na toto?
http://www.autobazar.sk/4379535/ford-fo ... ec-family/
Nakoniec som si povedal že kašľať dízel, niečo s LPG a poriadne funkčné v tej cene asi tiež nenájdem.
Takže uvažujem o tomto. Podmienkou pri kúpe auta je to, aby to bolo combi. a cca tých 70kw
Nejaké iné tipy?
ďakujem
ff1 kombi nesklame... 1.6ka je akurvát, nezozerie ale tiez asfalt zrovna neroluje...