Zdravím ,
mám taký problém , že nedokážem nainštalovať ovládače pre grafickú kartu HD6670
V Správcovi zariadení je stále napísané len - Standart VGA Adapter
Keď sa pokúsim nainštalovať ovládače AMD , tak chvíľu vypisuje , že prehľadáva hardware a potom nič neponúkne na inštaláciu , teda iba ovládač AMD High Audio ...
Skúšal som čistú inštaláciu aj na Win7 64-Bit aj na WinXP 32-Bit , všetky aktualizácie som nainštaloval aj DirectX aj všetky NetFrameworky.
Fakt neviem kde by mohol byť problém. Staršia HD4870 s dvomi 6-pin konektormi sa nainštaluje hneď na prvú šupu. Nie je tá karta HD6670 pre tú dosku príliš nová ? Alebo nemôže byť problém nejaká nekompaktibilita AMD grafika a Intel čipset ? Asus P5E (X38 čipset) http://www.asus.com/Motherboards/P5E/
V inom PC na doske AM3 Asus M5A78L ide tá grafika vpohode a ovládače sa hneď nainštalujú ...
Windows ani ovládače AMD nevedia rozoznať grafickú kartu
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Windows ani ovládače AMD nevedia rozoznať grafickú kartu
skús len tak použiť windows update na nájdenie ovládača v správcovi zariadení
takisto by som skúsil pravý klik na setup a spustiť ako správca
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2013, 11:46)
druhá vec, má ta doska isto dosť šťavy ? skúšal si prehodiť zdroj ? alebo máš pretaktovaný CPU ? skús ho hodiť do základných taktov
takisto by som skúsil pravý klik na setup a spustiť ako správca
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2013, 11:46)
druhá vec, má ta doska isto dosť šťavy ? skúšal si prehodiť zdroj ? alebo máš pretaktovaný CPU ? skús ho hodiť do základných taktov
Re: Windows ani ovládače AMD nevedia rozoznať grafickú kartu
Vyskúšal som všetko čo si poradil a nič. Skúšal som aj všetky staršie ovládače čo som našiel od 13.4 až po verziu 12.1 a správa sa to rovnako. Je tam len Celeron E1400 na základnom takte , takže tým to nebude. Zdroj som vymenil.
Našiel som tento článok a vyzerá to tak , že možno je to aj môj prípad , lebo iné ma už nič nenapadá ...
http://diit.cz/clanek/zpetna-kompatibil ... e-11-sloty
Je to proste hardwarová nekompaktibilita , keďže doska aj karta sú 100% v poriadku ale navzájom nechcú plnohodnotne spolupracovať.
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2013, 15:42)
Ešte by som chcel doplniť , že teraz som zohnal dosku Gigabyte EP45-DS3L , ktorá má novší čipset P45 , a má na 100% PCI-Express 2.0 a výsledok je ten istý , inštalácia ovládača grafickej karty je blokovaná. Myslím , že je to zablokované zo strany AMD. Skúšal som aj novšiu grafiku HD7570 a nula bodov ...
Takže varovanie pre všetkých , ktorý majú hlavne staršie 4-jadrové PC založené na sockete 775 a chceli by si vylepšiť výkon kúpou novej grafickej karty. Zďaleka sa vyhnite týmto novým AMD-shitom HD6xxx a HD7xxx. Predpokladám , že pri najnovších Radeon R9 to bude to isté. Kto sa dá od AMD nachytať bude musieť vymeniť komplet celý hardware MB,CPU a 99% aj RAM na DDR3. Takže upgrade sa vám poriadne predraží ...
Našiel som tento článok a vyzerá to tak , že možno je to aj môj prípad , lebo iné ma už nič nenapadá ...
http://diit.cz/clanek/zpetna-kompatibil ... e-11-sloty
Je to proste hardwarová nekompaktibilita , keďže doska aj karta sú 100% v poriadku ale navzájom nechcú plnohodnotne spolupracovať.
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2013, 15:42)
Ešte by som chcel doplniť , že teraz som zohnal dosku Gigabyte EP45-DS3L , ktorá má novší čipset P45 , a má na 100% PCI-Express 2.0 a výsledok je ten istý , inštalácia ovládača grafickej karty je blokovaná. Myslím , že je to zablokované zo strany AMD. Skúšal som aj novšiu grafiku HD7570 a nula bodov ...
Takže varovanie pre všetkých , ktorý majú hlavne staršie 4-jadrové PC založené na sockete 775 a chceli by si vylepšiť výkon kúpou novej grafickej karty. Zďaleka sa vyhnite týmto novým AMD-shitom HD6xxx a HD7xxx. Predpokladám , že pri najnovších Radeon R9 to bude to isté. Kto sa dá od AMD nachytať bude musieť vymeniť komplet celý hardware MB,CPU a 99% aj RAM na DDR3. Takže upgrade sa vám poriadne predraží ...