Nebo
Re: Nebo
najviac dovodov na vsetkych umrtiach od pociatku ludstva ma nabozenstvo v akejkolvek podobe...
nezmenila to ani prva a druha svetova vojna... takze tvrdit ze ci niekdo veri ci neveri nikomu neublizuje je absolutne ignorovanie historie ludstva!!!
nezmenila to ani prva a druha svetova vojna... takze tvrdit ze ci niekdo veri ci neveri nikomu neublizuje je absolutne ignorovanie historie ludstva!!!
ci to skryva za vieru alebo to robi z presvedcenia vo viere je mi absolutne jedno... pride mi to od teba uz ako reci politikov...
v podstate to potom znamena ze vsetci co veria su svati aj ked maju na rukach krv milionov ludi...
co kriziacke vojny, co papezska stolica a ich vojny, co jihad, co inkvizicia, co vyvrazdenie krestanov v rime cisarom nerom a miliony dalsich prikladov...
vies tomu co ho zabijaju je asi vcelku jedno ci to robi z presvedcenia alebo ci sa skryva za vieru ked ho chce zabit nemyslis?
imho drviva vacsina veriacich sa za vieru len schovavaju a to z dvoch dovodov odvodzujem - neziju absolutne tak ako im kaze nabozenstvo a to ze tomu skutocne veria ze je boh v akejkolvek podobe, ze je bytost ktora to tu cele riadi?
uz len taka vec ako je spoved u krestanov napr. ak spachas hriech, ten je spachany a uz sa neodstane, je jedno kolko spovedi spravis, ten hriech jednoducho uz nezmenis a tym padom podla viery nemas narok ist do neba... ale kdeze, kedze clovek co stvoril vieru vie ze clovek je tvor ktory je omylny a pachat zlocin bude, nastavil vieru tak, aby sa dala aplikovat a ohybat na jeho zivot, a preto aj boh je milosrdny ku kazdemu kdo veri...
proste kasa - krupicova
v podstate to potom znamena ze vsetci co veria su svati aj ked maju na rukach krv milionov ludi...
co kriziacke vojny, co papezska stolica a ich vojny, co jihad, co inkvizicia, co vyvrazdenie krestanov v rime cisarom nerom a miliony dalsich prikladov...
vies tomu co ho zabijaju je asi vcelku jedno ci to robi z presvedcenia alebo ci sa skryva za vieru ked ho chce zabit nemyslis?
imho drviva vacsina veriacich sa za vieru len schovavaju a to z dvoch dovodov odvodzujem - neziju absolutne tak ako im kaze nabozenstvo a to ze tomu skutocne veria ze je boh v akejkolvek podobe, ze je bytost ktora to tu cele riadi?
uz len taka vec ako je spoved u krestanov napr. ak spachas hriech, ten je spachany a uz sa neodstane, je jedno kolko spovedi spravis, ten hriech jednoducho uz nezmenis a tym padom podla viery nemas narok ist do neba... ale kdeze, kedze clovek co stvoril vieru vie ze clovek je tvor ktory je omylny a pachat zlocin bude, nastavil vieru tak, aby sa dala aplikovat a ohybat na jeho zivot, a preto aj boh je milosrdny ku kazdemu kdo veri...
proste kasa - krupicova
Nebo skutocne existuje-ale iba v nasej hlave. Nie je problem si dlhodobym treningom vytvorit predstavu cohokolvek,kludne aj raja kde budes sediet na zlatom trone a pekne cicušky ta budu krmit hroznom s bobulami ako pomaranc
jaaaj sorry,to je moja predstava o nebi.. 
Argument to bol dobrý. V mene čoho zabíjajú ateisti? Lebo kresťania zabíjali/zabíjajú v mene Boha a islamisti zasa za nejakého ich Allaha. Ak už ateista niekoho zabije, tak to nie je kvôli žiadnej pošahanej cirkvi/viery. Ja osobne to vnímam tak, že všetka cirkev/viera sa rovná jedno veľké zlo. Neverím na žiadne nebo, peklo, očistec a ďalšie vymyslené miesta nejakou cirkvou.vendo napísal:a kto to vysvetli potomkom ludi ktorych zabili ateisti?![]()
sorry ale ako niektore argumenty v tejto teme.....
-
lowmanek
Light Professional
K tomuto sem hodim jeden citat: "When I was a kid I used to pray every night for a new bike. Then I realised that The Lord doesn't work that way, so I stole one and asked him to forgive me." Emo PhilipsPolo-X napísal: ....
...
hehe jj poznam akurat ze som k tomu videl uz asi 5 roznych autorov a tento je 6ty ale inac dobrelowmanek napísal: K tomuto sem hodim jeden citat: "When I was a kid I used to pray every night for a new bike. Then I realised that The Lord doesn't work that way, so I stole one and asked him to forgive me." Emo Philips
Pletiete si témy... Tu si nemáte vyvracať teórie o tom, či boh existuje, alebo nie... Ale z hľadiska biblie / viery či pôjde človek do neba / pekla....
K zakladateľovi, prečo on by mal dokazovať, že nebo neexisuje ? Nie je to náhodou, že keď príde niekto s niečím novým, tak práve on MUSÍ DOKÁZAŤ, že jeho teória je správna ? Takže keď už ty dokáž, že nebo existuje, nie my, že neexistuje...
A na tvoju otázku > mňa učili, že človek ktorí spácha samovraždu ide hneď do pekla a nemá šancu ísť do neba, pretože je to vnímané ako vražda, ktorú neoľutoval... (Príde mi to logickejšie ako to, že si napr. strelím do hlavy, ale ešte to oľutujem
)
No dohady sú rôzne ako napr. tu: http://www.gotquestions.org/Slovencina/ ... razda.html
Správ si nato názor sám...
K zakladateľovi, prečo on by mal dokazovať, že nebo neexisuje ? Nie je to náhodou, že keď príde niekto s niečím novým, tak práve on MUSÍ DOKÁZAŤ, že jeho teória je správna ? Takže keď už ty dokáž, že nebo existuje, nie my, že neexistuje...
A na tvoju otázku > mňa učili, že človek ktorí spácha samovraždu ide hneď do pekla a nemá šancu ísť do neba, pretože je to vnímané ako vražda, ktorú neoľutoval... (Príde mi to logickejšie ako to, že si napr. strelím do hlavy, ale ešte to oľutujem
No dohady sú rôzne ako napr. tu: http://www.gotquestions.org/Slovencina/ ... razda.html
Správ si nato názor sám...
Podla katolickeho katechizmu je to tak ako pise NHISPVMA. A je to tak aj logicke,pretoze cirkev potrebuje mat svoje ovecky tu na Zemi a nie aby poniektori svoju zlu alebo inak bezvychodiskovu situaciu riesili samovrazdou.
alebo sa zakileruj v spovedelnici a posledne slova frkni knazovi ze lutujeeeeeeem vole 8|
v duchu hesla pomoz bliznemu svojmu ako sebe samemu 
-
qwerty-xyz
Sleduj, keby existovalo nebo, tak su tam vsetci, podla oficialnej vstupnej procedury, ze ked olutujes tak ides HORE, ... cizeee bud su tam vsetci, alebo nikto,.... lebo ko*ot su vsetci ludia, cize by bola drviva vacsina DOLE, v pekle, ... Takze je to tak ci onak WIN WIN .... bud budes hore a budu vsetci tam, alebo budes dole a budu vsetci tam ...
pre mna nebo ako take nie je -- ja verim v to ze po smrti sa stretneme na bojovom poli, obrovskom, obrovske pre vas nepredstavitelne mnozstvo vojakov, obrovske mnozstvo velitelov. a byt tam, nachadzat sa medzi nimi, bude pre mna moje nebo, a ked zomriem hadam to bude s usmevom na perach a myslienkou ze idem tam.
pre mna nebo ako take nie je -- ja verim v to ze po smrti sa stretneme na bojovom poli, obrovskom, obrovske pre vas nepredstavitelne mnozstvo vojakov, obrovske mnozstvo velitelov. a byt tam, nachadzat sa medzi nimi, bude pre mna moje nebo, a ked zomriem hadam to bude s usmevom na perach a myslienkou ze idem tam.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
qwerty - podľa kresťanskej vierouky si v pekle sáma nie je tam nič, len tma a nič...samota je ten najväčší trest...možno si tu pár expertov povie, že to je výhoda, ale po dvoch dňoch im to začne vadiť...je rozdiel byť sám a mať okolo seba plno vecí, ktorými sa čloek môže zabaviť a byť sám tak, že nemáš ani svoje telo...
cize sa nemozes hrat ani so svojim sulinom 
A toto máš odkiaľ? A odkiaľ čerpal tá "kresťanská náuka?" To tam niekto bol a spísal to? Takéto farbisté opisy sa nachádzajú v Biblii? Ja si pamätám len na legendárny plač a škripot zubov.Grim napísal:qwerty - podľa kresťanskej vierouky si v pekle sáma nie je tam nič, len tma a nič...samota je ten najväčší trest...možno si tu pár expertov povie, že to je výhoda, ale po dvoch dňoch im to začne vadiť...je rozdiel byť sám a mať okolo seba plno vecí, ktorými sa čloek môže zabaviť a byť sám tak, že nemáš ani svoje telo...