Kde najdem tu zalozku?Spixy napísal: Project -> Properties -> v zalozke Application zmenis napr. na .NET Framework 3.0
a z References budes musiet vyhodit: (toto plati pre C# neviem ci aj pre C++)Kód: Vybrať všetko
System.Core System.Data.DataSetExtensions System.Xml.Linq
Programátorský kútik: prejavte sa!
Re: Programátorský kútik: prejavte sa!
ok tak cez GUI to nepojde.
otvor si v notepade solution subor, najdi a prepis na "v3.0"
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... .100).aspx
//autoeditácia príspevku (27 Máj 2013, 12:36)
Strasne sa nudim tak ma napadlo, ze si vytvorim mapu kde mozu uzivatelia zadavat polohy kamier
(neviem ci take nieco uz nie je)
http://wiw.yw.sk (beta)
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2013, 0:10)
Obcas potrebujem z videa len zvuk (z youtube napriklad), pripadne zmenit rozlisenie atd. tak som si spravil na to appku:
.NET 3.0+, v1.1
VideoExtractor.cs (zdrojovy kod, ale radsej sa nepozerajte)
otvor si v notepade solution subor, najdi
Kód: Vybrať všetko
<TargetFrameworkVersion>v4.0</TargetFrameworkVersion>http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... .100).aspx
//autoeditácia príspevku (27 Máj 2013, 12:36)
Strasne sa nudim tak ma napadlo, ze si vytvorim mapu kde mozu uzivatelia zadavat polohy kamier
http://wiw.yw.sk (beta)
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2013, 0:10)
Obcas potrebujem z videa len zvuk (z youtube napriklad), pripadne zmenit rozlisenie atd. tak som si spravil na to appku:
.NET 3.0+, v1.1
VideoExtractor.cs (zdrojovy kod, ale radsej sa nepozerajte)
- Prílohy
-
- VideoExtractor32.rar
- (7.11 MiB) 210 stiahnutí
-
- VideoExtractor64.rar
- (7.6 MiB) 222 stiahnutí
Zdravím v poslednej dobe sa troška venujem C# tak si skúšam tvorbu rôznych kvázi praktických aplikácií 
Tu je jedna z nich, jedná sa o mailového klienta, je v celku triviálny, ale svoju úlohu plní dobre
Klient má aj funkciu "bomber", teda odošle jednu správu príjemcovi v žiadanom počte
Rád príjmem akékoľvek pripomienky a nápady na zlepšenie, odstránenie chýb
P.S. nutnosť mať nainštalovaný .NET 4.0
+ ešte pridávam jeden svoj počin, jedná sa o textový editor, taktiež vytvorený v C#
Tu je jedna z nich, jedná sa o mailového klienta, je v celku triviálny, ale svoju úlohu plní dobre
Klient má aj funkciu "bomber", teda odošle jednu správu príjemcovi v žiadanom počte
Rád príjmem akékoľvek pripomienky a nápady na zlepšenie, odstránenie chýb
P.S. nutnosť mať nainštalovaný .NET 4.0
+ ešte pridávam jeden svoj počin, jedná sa o textový editor, taktiež vytvorený v C#
- Prílohy
-
- Trivial Mail Client.rar
- Mailový klient
- (83.08 KiB) 220 stiahnutí
-
- Trivial Text Edit TTE.rar
- Textový editor
- (680.2 KiB) 204 stiahnutí
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mohol by si pamätať prihlasovacie údaje, lebo vypisovať server, port, meno a heslo pred každou správou je dosť nepraktické
mrsura mám pocit, že oba tie programy využívajú len funkcionalitu prvkov .NETu, mám správny pocit? Teda ten prvý určite, tam je asi tak 5 riadkov napísaných skutočne tebou a to je odoslanie mailu cez funkcie .NETu a jeden cyklus.
Ten druhý sa mi na tom zdá podobne s tým rich text formátom.
A teraz otázka: Je toto programovanie? To je akoby som si webstránku spravil vo WYSIWYG editore a povedal "aha čo som naprogramoval" (totiž téma je programátorský kútik)
Je dobre, že sa zoznamuješ s frameworkom a s tým, čo dokáže. Ale skús urobiť niečo, čo skutočne vytvoríš ty.
.NET má aj komponentu WebBrowser, takže si rovnako mohol urobiť aj Trivial Web Browser.
A teraz otázka: Je toto programovanie? To je akoby som si webstránku spravil vo WYSIWYG editore a povedal "aha čo som naprogramoval" (totiž téma je programátorský kútik)
Je dobre, že sa zoznamuješ s frameworkom a s tým, čo dokáže. Ale skús urobiť niečo, čo skutočne vytvoríš ty.
.NET má aj komponentu WebBrowser, takže si rovnako mohol urobiť aj Trivial Web Browser.
ano toto napadlo aj mňa samozrejme... do čoho by bolo najpraktickejšie ukladať prihlasovacie údaje? do txt, xml, alebo napr. databázy?audiotrack napísal:mohol by si pamätať prihlasovacie údaje, lebo vypisovať server, port, meno a heslo pred každou správou je dosť nepraktické
tých riadkov je tam viacBX napísal:mrsura mám pocit, že oba tie programy využívajú len funkcionalitu prvkov .NETu, mám správny pocit? Teda ten prvý určite, tam je asi tak 5 riadkov napísaných skutočne tebou a to je odoslanie mailu cez funkcie .NETu a jeden cyklus.
+ tým, že som tie dve aplikácie sem hodil, tak nechcem aby to vyzeralo, že sa chválim aký som dobrý, ja som len programátorský nadšenec, mnohokrát znovuobjaviteľ kolesa
No tak vytvor niečo, s čím sa budeš môcť naozaj pochváliť
Koleso sme videli už milión krát, tým nikoho neohúriš.
A určite si nevytváraj vlastné komponenty. Framework využívaj, ale na nejaký vyšší účel.
A určite si nevytváraj vlastné komponenty. Framework využívaj, ale na nejaký vyšší účel.
Malo by to byť hlavne čo najbezpečnejšie. Určite nechcem, aby niekto sadol za môj notebook a prečítal si txt-čko s mojím menom a heslom.mrsura napísal:do čoho by bolo najpraktickejšie ukladať prihlasovacie údaje? do txt, xml, alebo napr. databázy?
-
audiotrack
VIP
@mrsura: xml alebo ini. Databázu zbytočne do toho ťahať (keď to nevie prijímať poštu). Ale heslo nezabudni ukladať šifrovane
program už ukladá užívateľské dáta do application settings, heslo je samozrejme šifrované 
- Prílohy
-
- Trivial Mail Client.rar
- (88.78 KiB) 222 stiahnutí
Quick Rename
- premenuje krkolomne nazvy suborov na "normalne"
- pouzitie a vysledok vid. obrazok
- len ako konzola, pisane v C
// Windows verzia obsahuje moznost pridania/odobrania polozky do kontextoveho menu (pravy klik)
// Windows verzia obsahuje moznost pridania/odobrania polozky do kontextoveho menu (pravy klik)
- Prílohy
-
- Windows.rar
- (43.55 KiB) 221 stiahnutí
-
- Linux.rar
- (7.03 KiB) 229 stiahnutí
Neda sa to otovir. GUI ide ale ked kliknem na QR32 tak nic...Spixy napísal:Quick Rename
lebo to je len cez konzolu
- Prílohy
-
- QuickRename.rar
- GUI Windows
- (4.75 KiB) 220 stiahnutí
Zdravím ,
v posledných mesiacoch sa venujem GUI programovaniu , konkrétne v JAVE a tak som sa rozhodol spraviť program v ktorom budete môcť vypočítať obsah alebo obvod daného útvaru a to úplným výpočtom teda s celým postupom (ako nás to učili v škole
). Zároveň si budete môcť pozrieť rôzne informácie o danom útvare.
v posledných mesiacoch sa venujem GUI programovaniu , konkrétne v JAVE a tak som sa rozhodol spraviť program v ktorom budete môcť vypočítať obsah alebo obvod daného útvaru a to úplným výpočtom teda s celým postupom (ako nás to učili v škole
- Prílohy
-
- Geometria.rar
- (216.19 KiB) 206 stiahnutí
Keď už GUI, tak nech nejako aj vyzerá. Hnusné modré(či zelené?) pozadie a útvary v hornom menu? To nikto nikdy v okienkovej aplikácií nevidel. GUI je pre ľudí a tí sú na niečo už zvyknutí. Určite nie na toto, venuj sa tomu ďalej a rob to ľudsky.
Jasne, len som chcel skúsiť niečo z grafiky na štýl Windows 8, nechcel som to robiť klasicky cez Layouty a celkovo som to chcel spraviť také pestré, detské. A cez to menu sa mi to zdalo najrozumnejšie keďže som chcel aby ten výpočet bol rozpísaný na celé okno + v menu sa dá vybrať či chcú výpočet alebo informácie o útvare. Nabudúce už mám v pláne spraviť niečo iné už z normálnymi layoutmi
, no dík za názor.
PS. To je tyrkysová
PS. To je tyrkysová
Tower Defense
Tower Defense - 2D hra napisana v C++ a SFML
Hra je navrhnuta tak aby si kazdy mohol dorobit vlastne mapy/levely/hudbu atd.
(V pripade vlastnych map si jednotky sami najdu cestu do hradu, cesta je rgb farba 240,240,240 a hrad 0,0,0)
//defaultne levely nemusia byt vyvazene, to este dorobim ked budem mat cas a chut:/
Hra je navrhnuta tak aby si kazdy mohol dorobit vlastne mapy/levely/hudbu atd.
(V pripade vlastnych map si jednotky sami najdu cestu do hradu, cesta je rgb farba 240,240,240 a hrad 0,0,0)
//defaultne levely nemusia byt vyvazene, to este dorobim ked budem mat cas a chut:/
- Prílohy
-
- Tower Defense.rar
- (1.41 MiB) 229 stiahnutí
-
- Source.rar
- (13.96 KiB) 223 stiahnutí
Minichat
Moj prvy program v C# ale kedze jazyk je podobny ako java nebol vnom problem robit. Vytvoril som ho preto lebo presne nieco take som potreboval.
minichat je maly, nepotrebuje instalaciu a pracuje ticho na pozadi. Ked sa minimalizuje skryje sa do oznameni v pravo dole.
Pracuje s mysql databazou s ktorou komunikuje cez php.
Potrebuje: .NET Framework 2.0
Uz teraz pracujem na:
- zapametanie mena a hesla
- automaticke prihlasovanie
- zoznam uzivatelov a bude ukazovat kto je online
- ovela viac nastaveni (teraz tam nieje mozne nic nastavit podla seba)
Ak najdete chybu tak povedzte nech opravim a ak najdete gramaticku chybu tak ignorujte.
// dakujem anonymovi ktory nasiel chybu ze sa dalo registrovat s prazdnym nickom a heslom
uz je to opravene
// Mozete my napisat aj v miestnosti Test s heslom test
Moj prvy program v C# ale kedze jazyk je podobny ako java nebol vnom problem robit. Vytvoril som ho preto lebo presne nieco take som potreboval.
minichat je maly, nepotrebuje instalaciu a pracuje ticho na pozadi. Ked sa minimalizuje skryje sa do oznameni v pravo dole.
Pracuje s mysql databazou s ktorou komunikuje cez php.
Potrebuje: .NET Framework 2.0
Uz teraz pracujem na:
- zapametanie mena a hesla
- automaticke prihlasovanie
- zoznam uzivatelov a bude ukazovat kto je online
- ovela viac nastaveni (teraz tam nieje mozne nic nastavit podla seba)
Ak najdete chybu tak povedzte nech opravim a ak najdete gramaticku chybu tak ignorujte.
// dakujem anonymovi ktory nasiel chybu ze sa dalo registrovat s prazdnym nickom a heslom
// Mozete my napisat aj v miestnosti Test s heslom test
- Prílohy
-
- Minichat.rar
- (11.84 KiB) 224 stiahnutí
VideoExtractor 1.5 - pridane dalsie moznosti, info o videu, drag&drop a bugfixy
.NET Framework 3.0, Zdrojak (C#)
.NET Framework 3.0, Zdrojak (C#)
- Prílohy
-
- VideoExtractor32.rar
- (7.98 MiB) 208 stiahnutí
-
- VideoExtractor64.rar
- (8.48 MiB) 202 stiahnutí
-
existpierre
Medium Star
S kamaratom sme spojili sily a spravili si jednoduchy todolist. Kamos spravil webove rozhranie napisane v php a ja som k tomu v androide spravil online klienta (hej online nie je zrovna best:D)
web: http://jbase.asuscomm.com/todolist/
android: https://play.google.com/store/apps/deta ... cts.todopi
Na webe je zverejnene api, podla ktoreho si dotycny moze spravit vlastne webove rozhranie a ked dodrzi API, moze vyuzit android klienta. Staci v nastaveniach zmenit service url
Nam to bezi na raspberry PI serveri:)
web: http://jbase.asuscomm.com/todolist/
android: https://play.google.com/store/apps/deta ... cts.todopi
Na webe je zverejnene api, podla ktoreho si dotycny moze spravit vlastne webove rozhranie a ked dodrzi API, moze vyuzit android klienta. Staci v nastaveniach zmenit service url
-
Mek
Addict
Zverejnujem svoj programik na vyhladavanie suborov na sieti DC. Popis som skopiroval z mojho webu, nech to nemusim pisat znova:

Link na stiahnutie - nedavam do prilohy, lebo takto pocitam pocet stiahnuti. Screenshot som hodil sem do prilohy. Snad vam padne na uzitokSieť DirectConnect (DC), je P2P sieť, kde sa zdieľajú i sťahujú súbory a chatuje na decentralizovaných serveroch, tzv. huboch. Na pripojenie k sieti sa zvyčajne používa program DC++ a jeho klony. Dajú sa v nej vyhľadávať súbory, ale vždy len na huboch, na ktoré je človek práve pripojený (to býva asi tak do 10). Lenže hubov je v sieti niekoľko stoviek a zriedkavé súbory býva problém nájsť. Tento program dokáže stiahnuť čerstvý hublist (zoznam verejných hubov) a postupne prehľadať každý hub zo zoznamu, zobrazujúc výsledky. Keď program nájde, čo treba, stačí sa pripojiť na ten konkrétny hub bežným DC klientom (napr. DC++), a stiahnuť si súbor priamo od užívateľa, ktorý ho zdieľa. Vyhľadávanie funguje len v režime Active, čo umožňuje získať najviac výsledkov. Preto treba do programu zadať tvoju vlastnú IP adresu a UDP port, ktorý musí byť z internetu dostupný, aby sa na ňom mohli prijímať výsledky. Program je písaný v C# .NET a k behu vyžaduje .NET Framework 4. Zdrojové kódy sú priložené.