Rušenie signálu vo WIFI sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Rušenie signálu vo WIFI sieti

Príspevok od používateľa Lubenečko »

V izbe mám PC s wifi adaptérom a tak chytám signál na net z routru DSL-2641R.
druhá miestnosť je ďaleko, nepokryje ju signál z routru. Preto sme dali na chodbu na opakovač signálu, na ktorý sú zas napojené zariadenia z druhej izby.
Všetko fungovalo, aj v druhej vzdialenej miestnosti sa dalo bez problémov pripojiť. Teda vlastne dá sa aj teraz.

Avšak keď sa otvorí jeden NETBOOK, začne mne vypadávať na PC internet. Pritom ja som napojený priamo (bezdrôtovo) na router a nie na opakovač. A robí mi to len keď sa otvorí NETBOOK. Druhý notebook ani pripojenie SMART TV mi tieto výpadky nespôsobuje.

Keď pozriem na PC bezdrôtové siete v dosahu, tak vidím aj svoju z routra a aj tú z repeatra. Obe majú rovnaký názov, skúšal som sa teda pripojiť na obe. Výsledok bol rovnaký.
Odpájanie cca 1-5 minútových intervaloch na cca 10 sekúnd.

Nevyznám sa v týchto veciach, tak neviem čo môžem poskúšať.

Ďakujem za každý tip :)
Prílohy
wifi.png
_Mailo_
Light Expert
Light Expert

Re: Rušenie signálu vo WIFI sieti

Príspevok od používateľa _Mailo_ »

To sú tie Lowend routre. Ešte aj s poupraveným softom pre operátora (2641R). Dosť možné, že nestíha, alebo sa príliš preťažuje. Pozri v nastaveniach, akú máš normu. Či máš b/g . Repeater je od akej firmy ?
Edit : Je inak asi najpravdepodobnejšie, že Ti tam vypadáva PC kvôli preťaženiu jedného jediného kanála, na kt. Ti fičí celá sieť. Akonáhle zapneš netbook, signál z neho začne rušiť PCa ešte aj + Repeater. Pokiaľ má slabšiu ANT, môže spôsobovať rušenie, a nie malé. Na 1 kanáli vedia pracovať 2 zariadenia, max. 3, aj to sa mi stalo, že sa v praxi už rušili.
Pre Teba by možno bolo výhodnejšie prepojiť 2 routre cez kábel, ale to je asi nereálne, keď si to riešil takto. Alebo na D-Link dať nejakú sektorovú ANT. :roll:
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak si to b/g myslel: Režim 802.11 , tak ten mam zmiešaný, teda oba.

Opakovač mám tento: http://www.datart.sk/WiFi-komponenty-HU ... 3godQn8ADQ

Prepojiť dva routre káblom sa mi nedá. Tá trasa do druhej izby je zložitejšia, než som načrtol na obrázku :). Nemôžem ani prepojiť môj PC s routrom cez kábel. Na to som tu už aj mal založenú
jednu tému. Stále mi po určitom čase vypadávali sieťovky. A to som skúsil až tri. Doteraz som neprišiel čím to bolo (PC bol preinštalovaný, skúsil som obe verzie 7čky 32 aj 64bit) Podarilo sa mi to vlastne vyriešiť až tým bezdrôtovým WIFI adaptérom. S ním som fungoval pol roka bez problému ... až teraz začali tie problémy. To mi je divné, prečo som nemal takéto výpadky ihneď ...
_Mailo_
Light Expert
Light Expert

Inet Ti vypadáva alebo spadne po pripojení Netbooku ? Ak vypadáva, tak nič, ak spadne, tak pokiaľ máš vypnutý DHCP v routri a máš statické priraďovanie IP, je možné, že majú rovnaké :shock:
Ale myslím si, že to bude zarušeným pásmom. Nekompatibilitu OS by som postrádal.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

prečo ti to padá neviem, ale mať 2 max 3 zariadenia na jeden kanál je vtip dňa.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

no v prvom rade by som skontroloval nastavenie kanalov (ak mas auto, tak to zmen manualne), v druhom rade nie uplne chapem, preco mas rovnaky nazov sieti (co sice vadit nemusi, ale moze)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

_Mailo_ : net vypadne na pár sekúnd a zas sa pripojí.

Audiotrack: som rád, že som ťa dnes pobavil a máš vďaka mne krajší deň. Nie som v tomto smere zdatný, ovládam len základy... tak sleduj tému aj naďalej a verím, že ti ešte spríjemním deň

Beardie: Zmenil som aj názvy sietí.

Kanál som mal nastavený na 6. Neviem čo mám teda spraviť. Kanály sa nastavujú pre konečné zariadenia v nastaveniach routra (cez 192.168.1.1) alebo v každom zariadení to musím fyzicky nejak nastaviť ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lubenečko: nie ty, ale _Mailo_ tou blbosťou ma pobavil.
Kanály sa nastavujú na vysielači, takže na routri. Na jednotlivých zariadeniach nemusíš. Cez nejaký počítač si ale preskenuj aké kanály tam máš a ktoré sú najmenej zarušené. Určite nejakú appku nájdeš, prípadne telefonom (a môžeš pobehať celý dom): https://play.google.com/store/apps/deta ... i.analyzer
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Žiadna iná sieť v okolí nie je. To mi ukázala aj tá appka.
_Mailo_
Light Expert
Light Expert

audiotrack napísal:prečo ti to padá neviem, ale mať 2 max 3 zariadenia na jeden kanál je vtip dňa.
Čo je na tom vtip ? :shock: Skúšal si to ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

samozrejme, som jeden z tých miliona ľudí čo majú doma viac ako 2-3 wifi zariadenia na jeden router ;) Ale podľa teba sú hotspoty v reštauráciach asi robené pomocou 13-tich routrov a každý na inom kanály (čo by síce malo rovnaký efekt ako keby boli na jednom)

okrem toho, neverím že by mu padal net kvôli rušeniu kanálov. Väčšina sieťovej komunikácie v internete je TCP, takže ak nepríde packet, vyžiada sa znova. Výsledkom je spomalenie siete, ale nie odpojenie. Ak ho odpája, bude zádrhel v nejakom zlom nastavení a nie v zahltenej sieti 3 zariadeniami :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Odpojil som repeater, a šiel som na dosah routru s netbookom. Výsledok ten istý. Takže nie je to dvomi navzájom sa "bijúcimi" signálmi. A robí to len netbook. Či sa pripojím už mobilom a sťahujem s ním z netu niečo, alebo druhým notebookom, všetko šlape ... len ten malý, pomalý, zasratý, bordový, Acer mi robí šarapatu :twisted:

Nemôžem mať niečo zle nastavené na mojom PC kde mám sieťový USB wifi adaptér ? Aktualizovaný je ...
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

nemožeš mať ten netbook zavírený spywarom alebo čím, že by preťažoval ten router ?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Skúsim ho ráno prebehnúť dákym softom proti hávedi. Mám na ňom inak ESET, taktiež aktualizovaný pravidelne + aj kontroly často robené.
Napísať odpoveď