Prva navsteva posilovne

O športe...
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Prva navsteva posilovne

Príspevok od používateľa nanana »

Viem, ze je tu tema o posilovani, ale tak tam sa napriklad teraz niekto pytal na jednu vec a zatial mu neodpovedal nikto, tak nechcem tam dat hned dalsiu otazku, ked este nebola zodpovedana predosla.

Takze, k veci. Chcem skusit zacat chodit do posilovne. Nikdy som tam ale nebol. Viem, ze kazdy raz zacinal, ale kedze som dost chudy a relativne slaby, tak to je pre mna trosku trapne alebo ako by som to nazval, zato som sa dlho odhodlaval k tomuto kroku. No mam par otazok, kedze neviem ako to tam chodi, pre niekoho su to mozno hlupe otazky, ale budis. Ked pridem do nejakej posilovne a zaplatim si vstup, je v kazdej posilovni niekto, kto by mi poradil ako a co cvicit ? Asi to v cene vstupneho nebude, ze? Potrebujem totiz aby mi niekto poradil ake cviky robit a na ktorych strojoch a ako sa spravne cvici na nich, kolko serii po kolko opakovani a podobne. Cize spravit mi taky treningovy plan.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prva navsteva posilovne

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak tréningové plány väčšinou zostavujú osobní tréneri, ktorí samozrejme v cene vstupenky nie sú. Záleží ale aj od toho, ako veľká je posilka, lebo nie každá má týchto trénerov k "prenajatiu". To už si musíš ale zistiť ty...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Presne tak, to len vo väčších fitkách by si mohol využiť takúto službu. Inak ti zostáva si všetko naštudovať doma, máš milión webov, videí (+ nie je problém sa keď tak spýtať na pohľad nejakého skúsenejšieho cvičenca, myslím, že ľudia sú ochotní poradiť).

A to, že si suchí - to si vôbec nevšímaj a nebojsa sa, nikoho ty a tvoja suchota nezaujíma.
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

a oplati sa vobec zacat chodit do fitka ? Doma mam jednorucky, pripadne este hrazdu si mozem kupit do zarubne dveri ... co poviete ? Stacilo by cvicit s tym a vlastnou vahou alebo je lepsia volba posilka, kde su kadejake stroje ? Chcem nabrat kus vahu aj svalovu hmotu, kus nabrat silu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Na začiatok ti takéto domáce cvičenie možno bude stačiť, ale ako budeš silovo rásť, tak ti stačiť nebude. Prinúti ťa to kupovať do domácej posilky stále ďalšie a ďalšie veci a koniec-koncov si uvedomíš, že ročná permanentka do posilky ťa vyjde lacnejšie a máš tam prostriedky na precvičenie všetkých možných partii. Navyše v posilke máš možnosť cvičiť aj pod dohľadom skúsenejších ľudí, teda vedia ti poradiť, čo robíš zle, ako správne cvičiť atď. Určite posilka. Doma môžeš mať jednoručky, tie si nechaj. Občas môžeš pocvičiť aj s nimi, ale primárne posilka.
kokolinopl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kokolinopl »

pozri si denniky uzivatelov na forach a vela sa naucis uz len citanim borcov co sa vymakali od jedla az po cvicenie samotne
ak chces poslem ti par linkov cez SS
ale ako pise hughito vobec sa neboj reakcii okolia na to ci mas 36kil alebo 155kil :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Najlepšie je ísť prvýkrát do posilovne s nejakým skúsenejším kamarátom, ktorý Ti ukáže, ako to tam ide a aké cviky cvičiť... a potom postupne si to prispôsobíš podľa svojej potreby, prípadne niečo odkukáš od iných, čo tam cvičia.. naštuduješ Internet ako radia vyššie.

Btw.. nemáte tip na nejakú slušnú posilovňu v KE? Teraz cez zimu budem mať kopec času, tak by som ho rád strávil trochu užitočne. Niekedy dávno som chodil do Jumba a potom k Horvimu na Jazere (kým to ešte nevlastnil Horváth). Veľmi netúžim po posilovni typu 7days a Aupark, radšej by som šiel do niečoho menšieho, avšak aby tam zase neboli storočné stroje. Asi pôjdem pozrieť toho Horviho, či sa tam niečo za tých takmer 10r zmenilo......

:)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Prvýkrát som mal cvičenie s trénerom, ktorý mi ukázal všetky stroje a ako s nimi treba narábať. Potom si otvoríš túto stránku aby si sa dozvedel viac a cvičíš čo potrebuješ. http://databazacvikov.slovakfitness.sk/
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

No asi to skusim tak, ze najskor doma a potom po nejakej kratkej dobe prejdem na posilovnu. Teraz ajtak oscilujem medzi dvoma mestami kvoli skole, takze by to bolo kus blbe s tymi posilovnami, nechcem si platit permanentku v dvoch a keby som platil za kazdy vstup zvlast tak to vyjde asi ovela drahsie.

A jednoduchsie je pre mna keby som si prvykrat zaplatil nejakeho trenera. Nemam cas si o tom privela citat a zistovat, tak lahsie bude pre mna ked mi niekto na moje otazky hned odpovie a nemusim venovat kopu casu hladanim odpovede. A vdaka za tu stranku o cvikoch. Ale tak sam ajtak neviem, ze jak by som mal cvicit, Ze kedy ktore casti precvicovat.

Este co sa tyka doplnkov ku strave, vedeli by ste mi odporucit co si kupit ? Nejake proteiny alebo gainer ?
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Ak prave zacinas cvicit, tak si nekupuj ziadne doplnky ku strave, najskor tak po 1-2 mesiaci cvicenia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Asi tak. Začni hlavne riadne žrať, žiadne paštikové rožky.

A domáca posilňovňa nestačí, resp. to, čo si vymenoval, že máš.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Nestaci, ale ak neurobi co ja viem 30 klikov, tak zatial by som posilnovnu vynechal.
A nebolo tu spomenute: ked ides na nejaky stroj, tak si nan prestri uterak ;)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Už som to niekde písal, a budem sa opakovať. Kopu ľudí čo chodia do posilky alebo práve začínajú, neovládajú vlastné telo. Veľmi zlé je, keď príde namotivovaný borec do posilky, sadne na lavičku a dáva hneď ťažké váhy ale v reále neurobí ani 20 klikov po sebe.
Na úplný začiatok (prvé týždne, mesiace) cvič s vlastnou váhou. Sedlah, kliky, drepy. Ak sa ti to zdá smiešne tak pridaj tomu na intenzite, postupne zvyšuj opakovania. Nie je nič lepšie, ako keď do posilky príde človek, čo super ovláda vlastné telo, teda nevhupne hneď do záťaže ale ide postupne. Je to super začiatok do ďalších bojov. :wink:
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Header: lenže takto ako si to napísal to nie je "cool" :) ..veľa ľudí (hlavní tí mladší testosterónom nabití) prídu do posilky s veľkým egom a nenechajú sa zahanbiť tým, že budú tlačiť 40 kg na benč. On príde do posilky, "rozcvičí sa" = kmitá rukami ako vrtuľník, potom sa oprie vystretými rukami o lavičku a ponaťahuje si nohy, naloží si 90 kg na benč, dá 1-2 opakovania, pokecá s chalanmi o tom, ako zdvíha 30 kg na biceps a po ceste domov si zapáli. A najsmutnejšie je, že aj takýmto típkom sa niekedy darí sa zlepšovať..
Header
Professional
Professional

M4RoS3K: jasné, to je druhá skupina. To sú takí tragédi všetkých posiliek. Kto to ale chce dotiahnuť úplne na vrchol, pochopí že tadiaľto cesta nevedie. Je to na každom.
leo235
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa leo235 »

Uplne suhlasim s panom "Header"om.
Ja som mal kedysi 62 kg pri vyske 186 cm. Samozrejme podpisoval sa na tom aj moj kedysi rychly metabolizmus. No v priebehu 2-3 rokov som zacal viac konzumovat a videl som ako priberam na vahe, no len mierne.
Pred rokom som zacal cvicit, no len doma. 5 Kg jednorucky (hoci by sa uz zisli tazsie), hrazda do zarubne a kliky. Domaci bodyweight work-out je to najlepsie co pre telo moze chlap urobit. Rozne typy cvikov su aj na youtube, staci si napisat bodyweight workout.
Kazdopadne, nezerem ziadne proteiny ani shaky (okrem jedneho milkshakeu z McDonaldu, raz za cas :P), a mam 86 kg. Takze domace cvicenie, myslim si, naozaj je ten najlepsi typ (samozrejme, pokial nejdem hrat ulohu Dwayna Johnsona do Pain&Gain)
kokolinopl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kokolinopl »

daj foto bez hlavy :wink:
podla mna tragedi posiliek su chlapci co idu piatok alebo v sobotu pred party do posilnovne ,, napumpuju sa,, popozeraju v zrkadle v sprche to je hodinu a dalsiu hodinu sa geluje
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

To čo cvičíš s 5 kilovými jednoručkami? Prsty na nohách? :P

Domáce cvičenie je fajn, ale dokedy sa dá takto cvičiť? Ja som tiež začínal tak, že som len doma cvičil s pár činkami, kliky, drepy, hrazda, ale po čase mi to nestačilo. To by som musel vkuse niečo dokupovať, lebo už za mesiac pravidelného cvičenia mi boli všetky závažia málo. Mal som síce nakladacie činky so závažiami asi 50 kg, ale čo budem dookola cvičiť tých pár cvikov? A s 50 kg závažiami čo precvičíš? Na drepy je to málo, na mŕtvolu málo, na bench málo. Môžem akurát dookola cvičiť len izolované cviky na biceps, triceps, ako to robí väčšina takýchto domácich borcov. Telo ako palica, ale hlavne, že biceps má poriadny a myslí si, aký je frajer. To je o hovne takéto cvičenie a veľa ľudí uprednostní cvičenie doma pred posilňovňou len preto, lebo sa bojí, hanbí, alebo neviem čo. Ja si radšej zájdem do posilky, kde mám všetko náradie, mám tam priestor, nemusím sa báť, že činkou rozmlátim nábytok, je to bezpečnejšie, nájdem tam ľudí, ktorí mi vedia pomôcť, poradiť. Všetko pod jednou strechou a ešte si môžem dopriať aj 20 minútovú horúcu sprchu bez toho, aby mi niekto búchal na dvere, že míňam veľa vody :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ciastocne suhlasim s pincom, ale aj s pomerne malo zavazim sa da odcvicit aj doma, len nepojde o klasicke cvicenie ale skor HIIT treningy v style crossfitu, vela opakovani, kratky cas a komplexne cviky, 5kg je asi malo, ale s 10kg jednorucko robit swingy, anglicaky, dumbell pistons, alebo pistols a kopu dalsich viaklbovych cvikov sa uz da pekne...ale tiez uznavam, ze je to o nicom v tom, ze proste doma nemozes tu cinku smarit o zeme ked nevladzes lebo poskrabes parkety, nemozes robit vyskoky a pod lebo rozbijes sklenene dvierka na skrinke a pod...ale inac sa da doma kvalitne znicit aj s vlastnou vahou, hrazdou a dvoma jednoruckami, ked na hrazdu hodis kruhy/trx a nebodaj mas kettlebell tak je to uz uplne ina kava....samozrejme vzdy bude chybat to najdolezitejsie - velka cinka a stojan na nu, mrtvolam a drepom sa samozrejme nic nevyrovna
Header
Professional
Professional

Ja som mal na mysli skorej tie začiatky. Dostať sa do toho, navyknúť svaly na pravidelnú záťaž, nie iba honicepsy. Potom samozrejme posilka.
A aj doma sa dá vybudovať slušná posilka. Záleží od možností. Ak máš pivnicu, nie je problém mať tam lavičku, jednoručky, hrazdu, vrece atd. A možeš robiť čo chceš, hodiť o zem čo chceš. Ale posilka je posilka to je fakt.
Napísať odpoveď