PHP upload súboru
PHP upload súboru
Zdravím, spravil som malú fotogalériu a keď chcem do nej uploadnuť súbor tak mi to síce vypíše, že subor bol uploadovaný, ale žiaden subor sa na ftp neuploadoval. A keď ho uploadujem znova tak vypíše, že ho znova uploadovalo, pričom podľa kódu by malo vypísať, že súbor sa už na ftp nachádza. Nechápem v čom by mohla byť chyba, robil som to presne podľa tohto: http://www.w3schools.com/php/php_file_upload.asp
Vie niekto poradiť?
Vie niekto poradiť?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: PHP upload súboru
vypísať že sa na ftp nachádza nemôže, keď sa tam nenachádza (sám píšeš že ho tam neuploadne). Prečo tam nie je, môžme len hádať.Možno zle nastavené práva na serveri a nemôže tam zapisovať, možno je príliš veľký a nemáš nastavené dostatočné limity v configu...
subor veľky neni, ma len 50kB, a server je php5.sk tak by mal snáď podporovať upload suboru cez php, a ako by sa dali nastaviť tie práva?
chmod 777 na zlozku?
vdaka, a ako to spravim? som zaciatocnik takze trocha podrobnejsie by pomohlo...
vyzera to tak ze naozaj tam treba nastavit prava aby bezny uzivatel mohlo uplodnut nieco na ftp ale neviem ako to spravim
vyzera to tak ze naozaj tam treba nastavit prava aby bezny uzivatel mohlo uplodnut nieco na ftp ale neviem ako to spravim
Ten kód nevyužíva ftp protokol, to by si si musel napísať niečo iné, napr. použitím Curl knižnice v PHP. Pokiaľ ten skript spúšťaš na serveri tak by to malo fungovať. Pokiaľ tam máš FTP prístup, kde máš tu webku tak si to otvor napr. cez Net2FTP a tam ti už na priečinkoch ukáže akú majú hodnotu. Priečinok si môžeš aj vytvoriť, z hľadiska bezpečnosti to je lepšie ak bude len jeden, kde sa bude môcť zapisovať, aby tam mal skript možnosť zapisovať. Napr vtom Net2FTP http://forum.xtreamer.net/mediawiki-1.1 ... client.jpg a máš tam permissions, rwx (vlastnik) rwx (skupina) rwx (ostatný); Pokiaľ nebude stačí "w" pre vlastníka, skupinu (záleží od nastavení na serveri) tak nastavíš "w" pre ostatných.
Potom vtom skripte, ktorý ti spracúvava upload stačí prípadne skontrolovať nejaké veci, názov súboru, prípona atď. a do priečinku ho uložíš cez funkciu zložku môžeš skúsiť overiť pomocou funkcie 
Potom vtom skripte, ktorý ti spracúvava upload stačí prípadne skontrolovať nejaké veci, názov súboru, prípona atď. a do priečinku ho uložíš cez funkciu
Kód: Vybrať všetko
move_uploaded_file($_FILE['file'][tmp_name'], "destination");Kód: Vybrať všetko
is_writable();Re: PHP upload súboru
uz som zmenil prava cez funkciu ftp_chmod() http://www.w3schools.com/php/func_ftp_chmod.asp, ale stale nič navyše teraz keď chcem ísť do toho priečinka vypíše error: "Pri otváraní priečinka sa vyskytla chyba. Presvedčte sa či máte prístup k tomuto priečinku." pričom som dal chmod na 0777 tak ako nemožem mať prístup
no nič idem skúsiť ten Net2FTP
//edit: tak chmod som už síce zmenil, Net2FTP ukazuje rwxrwxrwx, ale stále sa žiadne súbory sa do priečinku neuploadujú, nejaké daľšie nápady?
//edit: tak chmod som už síce zmenil, Net2FTP ukazuje rwxrwxrwx, ale stále sa žiadne súbory sa do priečinku neuploadujú, nejaké daľšie nápady?
-
weroro
Flash coder
Má nastavené 777 aj ten PHP súbor?
-
audiotrack
VIP
potom máš zrejme zlú cestu k tomu uploadu
Cesta k uploadovanemu suboru musi byt absolutna cesta, nie relativna.
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmmm, u mna toto v pohode funguje:
A chmod zlozky nastavis, ked na nu cez FIleZillu kliknes pravym tlacidlom a vyberies Opravnenia suboro a zmenis na 777.
Kód: Vybrať všetko
move_uploaded_file($obrazok['tmp_name'], "images/otazky/".$meno);
chmod("images/otazky/".$meno,0644);Re: PHP upload súboru
zmenil som prava tak že som normalne vo windows prieskumniku klikol pravym na subor a tam nastavil prava a funguje to 
ale mám ďalšiu otázku:
Mám tu spomínanú galériu a na v nej su nejake kategorie. V kazdej kategorii je moznost uploadovat obrazok, ale zatial sa uploaduje stale do jedneho priecinku (ako je zadané v tom upload skripte hore), ako mam spravit aby sa uploadoval do priecinku danej kategorie?
ale mám ďalšiu otázku:
Mám tu spomínanú galériu a na v nej su nejake kategorie. V kazdej kategorii je moznost uploadovat obrazok, ale zatial sa uploaduje stale do jedneho priecinku (ako je zadané v tom upload skripte hore), ako mam spravit aby sa uploadoval do priecinku danej kategorie?
-
audiotrack
VIP
tak že vždy zmeníš priečinok v tej ceste podla kategorie
Ale ako ho zmenim ked mam jeden subor upload_file.php a na neho odkazuje kazda kategoria. Alebo mam vytvorit samostatny upload_file.php pre kazdu kategoriu?
-
audiotrack
VIP
nemusí nový, jednoducho upravíš tento tak, aby bol univerzálne spravený. Napríklad podľa get parametru ktorý tam pošleš rozhodneš do ktorého adresára uploadovať. Ale presne ti asi nenapíšeme, keď môžme len tipovať ako to máš porobené
Presne tak, pouzi $_GET['parameter'] aby si vybral co a kam, skus to sem hodit a mrkneme na to. Tazko je tipovat ako to mas
uz som to vyriesil po svojom ale mam dalsiu otazku ohladom php:
v tej galerii mam miniatury obrazkov co su vlastne len zmenseniny povodnych obrazkov ale ked je nejaky uzky obrazok tak ho tak smiesne roztiahne v tej miniature, ako spravit aby vybralo len cast toho obrazku, vzdy rovnakej velkosti, napr. stred z toho obrazku?
v tej galerii mam miniatury obrazkov co su vlastne len zmenseniny povodnych obrazkov ale ked je nejaky uzky obrazok tak ho tak smiesne roztiahne v tej miniature, ako spravit aby vybralo len cast toho obrazku, vzdy rovnakej velkosti, napr. stred z toho obrazku?
-
weroro
Flash coder
Pomocou čoho zmenšuješ obrázky? Používaš GD alebo imagemagick?
nie iba v html stanovim sirku a vysku obrazka ale toto sa uz asi neda nastavit v html co?
-
Michaelo
Hardcore addict
To by si musel pouzit nejaku PHP kniznicu, ktora by pri uploadovani obrazok zaroven zmensila na pozadovanu velkost (alebo orezala).
A nestaci ti nastavit v CSS max-width a max-height ? Obrazok si potom zachova spravny pomer stran.
A nestaci ti nastavit v CSS max-width a max-height ? Obrazok si potom zachova spravny pomer stran.